Lenovo Legion Kupa: az év legkomolyabb e-sport eseménye

Szerző:

A Lenovo egy új név, a Lenovo Legion alatt hozza össze az ország legjobb játékosait, akik a közel 2,5 millió forintnyi összdíjazásért küzdhetnek majd meg az összesen öt eseményből álló tornán, amelynek első fordulója április 29-én a budapesti PlayIT rendezvényen került megrendezésre.

A Lenovo már tavaly is azon fáradozott, hogy létrehozza a magyar e-sport legjobb versenyét, és ez idén sem lesz másképp. A tavaly még Y Kupa néven ismert, idén pedig Lenovo Legion Kupaként visszatérő versenysorozat – Overwatch játékkal kiegészülve – a megszokott CS:GO és LoL tornákkal a budapesti PlayIT-en indul útjára.

A Lenovo Legion azonban nem csupán egy e-sport kupa, hanem egy olyan közösség, ahol a játékosok a többi versenyzőtől tanulva fejleszthetik a képességeiket, és egyben egy platform is, amely megad minden lehetőséget ahhoz, hogy a magyar játékosok könnyen nemzetközi porondra léphessenek.

.

Budapest az első állomás

 

Az első torna ezen a hétvégén, április 29-én indul a budapesti PlayIT-en, a Hungexpo színpadán, amelyen meghívásos League of Legends, és nyílt selejtezős Counter-Strike: Global Offensive tornára kerül sor. A CS:GO csapatok április 23-án kiélezett küzdelemben, az online selejtezők folyamán vívták ki a részvételi jogot, míg a LoL tornán a szervezők által kiválasztott, legjobb eredményekkel büszkélkedő 8 hazai csapat vehet részt.

Mindkét verseny PlayIT belépővel élőben, a helyszínen is követhető, de a meccsek élő közvetítése akár otthonról, a kanapéról itt is élvezhető.

A cirkusz nem áll meg Budapesten, hiszen röviddel a fővárosi esemény után következik a május 6-án rendezett debreceni PlayIT a Főnix Csarnokban, ahol a budapesti LoL torna bronzmeccsén felül egy CS:GO East x West showmatch-re is sor kerül.

Május 13-án a pécsi PlayIT-en csapnak össze a titánok. A CS:GO torna nyílt nevezéssel zajlik majd, lehetőséget kínálva a lelkes gamereknek a versenyzésre, míg a LoL legjobbjai egy showmatch keretein belül mutathatják meg az e-sport rajongók tömegének, hogy a kemény csaták és a komoly edzések milyen eredményt hoznak.

Az év második felét Szegeden nyitja a Lenovo, ahol az Overwatch, új, feltörekvő e-sport játékként mutatkozik be a Lenovo Legion Kupa színpadán egy nyílt selejtezős tornával, a már megszokott nyílt selejtezős LoL küzdelmet kiegészítve.

A versenyek sorát novemberben zárja a Lenovo Legion Kupa Budapesten, a Hungexpo épületében, ahol egy monumentális, nemzetközi 6v6 Overwatch esemény, és egy kibővített nyílt selejtezős League of Legends torna kerül terítékre.

„Rendkívüli örömmel tölt el, hogy a feltörekvő és a hazai szinten kiemelt játékosoknak biztosíthatunk bemutatkozási lehetőséget a Lenovo Legion Kupa égisze alatt,” – mondta el Lukács Anita, a Lenovo Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. „Úgy gondolom, hogy a tehetségeknek megfelelő, nemzetközi színvonalú platformokra van szükségük az érvényesüléshez és a sikerekhez, így globális vállalatként a lehető legnagyobb segítség, amit nyújthatunk a magyar gamer közösség számára, hogy közreműködünk egy olyan platform és közösség kialakításában, amely segítséget nyújthat a hazai gamereknek a nemzetközi pályákra való lépéshez.”

Lenovo Legion Kupa versenynaptár:

  1. április 29. – Budapest, Hungexpo
  2. május 6. – Debrecen, Főnix csarnok
  3. május 13. – Pécs, Expo Center
  4. június 11. – Szeged, SZTE-TIK
  5. november 11. – Budapest, Hungexpo

Online selejtezők időpontja:

A pontos időpontokról további információ elérhető a Lenovo Magyarország Facebook és weboldalán, valamint a Lenovo Legion Kupa honlapján!

Vélemény, hozzászólás?