Lehetséges, hogy kijelzőbe épített ujjlenyomat szenzor kerül a Samsung Galaxy S10-be.

Szerző:

A kijelző alá épített ujjlenyomat-érzékelők már nem számítanak újdonságnak. Láttunk pár ilyen érzékelőt a kínai exkluzív telefonoktól. Mostanában egyre gyakoribbak az ilyen technológiával szerelt eszközök a piacon, már a OnePlus 6T és a Huawei Mate 20 Pro is ebbe a táborba tartozik.

 

 

Azonban a pletyka arról szól, hogy a Samsung a Galaxy S10 versenyhelyzetet teremt egy másfajta működési elvű, kijelző alá épített ujjlenyomat olvasóval. A készülék állítólag ultrahangos érzékelővel fog rendelkezi. Ezt a szenzort a Qualcomm néhány évvel ezelőtt fejlesztette ki, de eddig még nem lett belőle fogyasztói termék. Nem optikai szenzort használ az ujjlenyomatok beolvasásához, hanem inkább egy ultrahangos érzékelőt, ami pontosabban szkenneli be ujjunk mintázatát, így biztonságosabb és pontosabb, mint az eddig piacra került optikai érzékelők.

Ez a szenzor a kijelző 30% -át is lefedheti, így könnyítve meg a telefon nehézkes feloldását. Érdekesség az is, hogy felválthatja az írisszkennert, amelyet a Samsung Galaxy Note 7  kiadása óta beépített minden felsőkategóriás telefonjába. Állítólag ez a Qualcomm technológia csak a Samsung számára lesz elérhető, legalábbis 2019 első felében, ami előnyt biztosíthat egy időre a korai gyártónak. Remélem lesz még alkalmam összevetni a jövőben a két ujjlenyomat szenzor-technológiát.

 

Vélemény, hozzászólás?