Launcher 7 – WP7 UI Androidon

Szerző:
hi-124-11A jelenlegi Androidos piacon a legtöbb gyártó kialakította magának a saját kezelőfelületét Androidra: Samsungnak a Touchwiz, a többi gyártónak pedig az egységes dizájnú launcherek és menük rendszerre való ráhúzásában merül ez ki. A launcher minden gyártónak fontos, hiszen idejének elég nagy részét tölti ezen a felületen a felhasználó, így érthető, hogy mindenki ki szeretné hozni belőle a maximumot, viszont azt se szeretnék, hogy a túlzott csicsa esetleg a sebesség és a felhasználó-barátság rovására menjen, ezért mindegyik készülékgyártó igyekszik kicsit konzervatív lenni.
 
Miután a Microsoft belátta, hogy elment mellettük a világ, és a Windows Mobile már kevés a felhasználóknak egy teljesen új felületet talált ki. Nem igyekezett senkiről sem másolni, habár ebben benne volt az is, hogy a konzervatívabb felhasználókat nehezebb lesz megnyerni maguknak. Ezzel az elgondolással alakult ki a Metro UI nevű felület, amely tényleg teljesen más világba kalauzolja a júzert. Ez a rendszer egy Launcher7 nevű home formájában Androidra is elérhető, és egészen jól visszaadja az eredeti csempés feelinget.
 
A kezdőképernyőre itt is megkapjuk a csempéket, amiket ráadásul teljes mértékben testre is szabhatunk: állíthatjuk a színét, a méretét, az elhelyezkedését, valamint adhatunk hozzá extra opciókat is. A felületre “élő” azaz mozgó csempéket is kitehetünk fokozva ezzel a látványt és a funkcionalitást. A csempés felületet balra tolva az alkalmazásaink listájához jutunk, ahol az összes program fel van sorolva, ami a készüléken található. Itt az ikonokon való hosszan nyomás segítségével adhatjuk hozzá az adott alkalmazást a csempékhez.
 
A launcher viszonylag gyorsan teszi a dolgát, valamint ha elegendő időt fordítunk a beállítására, akkor kényelmes és szép is. Egyelőre magyar nyelven sajnos nem érhető el, de ez a pda-s világban egyáltalán nem meglepő.
 
 
A rövid kis leírás után pedig jöjjön a videó, amelyen részletesebben bemutatom a Launcher 7-et!

 
Ha sikerült kedvet csinálnom a kipróbálásához, akkor klikk a letöltésre!
 
 Toltsd_le
 

Vélemény, hozzászólás?