Kreatív kínaiak – Mekkora is az az Akkora?

Szerző:

altManapság az egyik fő specifikációja a PDA-s világnak a kijelző mérete. Annyi féle méret (és hozzá elnevezés van), hogy Wiki nélkül nem is lehet fejben tartani. Van, akinek az SE Mini is elég, mert csak szórakozásra használja az eszközt, és akkor ráér vacakolni, hogy pont a böngésző ikonjára nyomjon és ne a telefonkönyvre.
De egyes emberek – köztük én is – ebben tartják az életüket.  Próbáljuk kiváltani a laptopot, netbookot, tabletet egy nagyobb kijelzős PDA-val. Mert mégis csak könnyebb 4-5″-on dolgozni, mint 2″-n.

 

 

Na de elég ez vajon?  Szerintetek a Note az már nagynak számít? Vagy a 7″ és 10″ Tableteknek van-e értelme?  Véleményem szerint azért a többségnek a 7″-10″ az elég. A Note-t eltalálták szerintem, hogy kiváltsa a 7″ eszközöket és ne kelljen még plusz kilókat cipelni.

alt

A héten szervizben volt a 15″ laptopom, és kényszerből a 10″-os Asus Transformeren dolgoztam. Egy hónaposnak indult a project.(szerencsére csak 4 nap volt). Jó lett volna rákötni legalább az irodámban lévő plusz monitorra, ami 17″. De hát nem mai darab így a HDMI-t elfelejthettem. Napi 8 órát egy 10″ monitor előtt eltölteni érdekes dolog volt.  Jó is és rossz is. Természetesen egy 15″ laptop monitor mellé  egy 17″ másodlagos monitort köt az ember elég sok szabadsága adódik. Ha adatokat kellet összevetnem vagy csak kollégám kér meg, hogy nézzek meg neki valamit gyorsan csak megnyitottam a másik monitoron és kész. Na de ezt 10″-on egy monitorral elég nehéz prezentálni.
Az előnye a Tableteknek pedig az érintőpanel. És ennek kombinálása a billentyűzettel. Bevallom őszintén, hogy amikor visszakaptam a laptopot volt egyszer-kétszer, hogy tapiztam a kijelzőt…
Szóval jó lenne egy érintőkijelzős eszköz, ami az átlag kategóriában van  15″-22″ között valahol.

alt

És ha azt mondom, hogy a Kínaiak már megint kreatívak voltak? Ugyanis Kouziro FT103 néven piacra dobtak nemrég egy 21,5″ Tabletet ICS alapokon. Az eszköz felbontása 1920×1080-as FullHD. Lehetőségünk van egy micro HDMI portal egy másik kijelzőre is rákötni a tabletet. Azért a specifikációktól nem mondom, hogy hanyatt kéne esni, de egy átlagos Office-ra és otthoni szórakozásra elegendő. 1Ghz-es Dual Core-os proci(TI OMAP 4428), 1GB RAM és 8GB Flash memória került bele. Azért szerencsére MicroSD-vel tudjuk a 8GB-ot kicsit feljebb tornázni.
2db USB portot is kapunk. A gépben 2×1 Watt Stereo hangszóró van, amivel nem leszünk TabletDJ-k. Pedig milyen jó lenne 21,5″ érintőpanelen tolni az esti bulit. Ennek másik feltétele, ha a DJ Studio 3 nem olyan silány minőségű Skin-t alkotott volna, hogy a 10″ Tabletemen már tiszta pixeles.

alt

Kommunikációk terén hozza az elvártat. 802.11 N-es Wi-Fi. Bluetooth 2.1-es Enhanced Data Rate támogatással.
A Videó hívásokhoz van egy 1,2 Megapixeles kamera, amivel nem feltétlen tudsz indulni a National Geographic fotópályázatán de arra elég, hogy egy konferencián részt vegyél vagy a barátnőddel beszélgess.
Viszont az egyik hátránya az előnyéből származik. Azért, hogy 21,5″ legyen, súlyos árat kell fizetni. Szó szerint súlyosat, mert ezt nem fogod csak úgy bedobni a hátizsákba. Ugyanis 5kg a cucc.
512.8 × 24.8 × 353mm dimenziókkal.
 Az ára pedig  34,800 Yen ami megközelítőleg 100 000Ft-ba kerül.

 
Forrás: http://www.pdasnews.com/articles/kouziro-ft103-android-40-tablet-with-215-inch-display.html
 

PDA Fan Club

Vélemény, hozzászólás?