Most kaptál Android rendszerű okostelefont? Ezeket a programokat töltsd le!

Szerző:

droidsantahatMost, hogy túl vagyunk karácsony első estéjén bizonyára sokaknak került valamilyen Android rendszerű eszköz a fa alá. Aki most kezd belelendülni az ilyen masinák használatába nincs könnyű dolga, hiszen rengeteg alkalmazás közül választhat. Melyik program jó? Mi összeszedtünk néhányat, amelyek garantáltan nem fognak csalódást okozni.

 

 

 

androidGoogle Naptár

 

A legtöbb eszközön alapból telepítve érkezik, és pont ez segíti ahhoz, hogy listánkon szerepeljen. Képes ugyanis Minden eszközt szinkronban tartani, azaz ha a számítógépen beírunk valamit a Google naptárunkba, akkor az a telefonon/tableten is meg fog jelenni. Az eseményekhez rengeteg információ rendelhető, így a pontos helyen és időn kívül megjelölhetjük a jelenlevőket, valamint leírást is adhatunk az eseményről. Az egyes naptárbejegyzésekhez színek is rendelhetőek, hogy még könnyebben áttekinthető legyen a naptárunk.

Letöltés

 

 

Timely

 

androidÉbresztőórát mindenki használ, az viszont nem mindegy, hogy milyet. A gyári Android ébresztő programok általában nem túl igényesek, inkább amolyan „kipipálhatjuk, ez is megvan” szinten működnek. A Timely viszont más. Itt a fejlesztő valami egészen különlegeset alkotott, hiszen ez a program nem csak nagyon szép, de kényelmes is. Ha több Androidos eszközünk van akkor azok szinkronban tarthatóak, és akár az egyik eszközről kikapcsolható a másik eszköz ébresztése is. Ébresztésnél kapunk egy nagy szundi gombot, valamint egy csúszkát, mellyel az ébresztés lezárható. A megoldás azért fantasztikus, mert a legtöbb gyári felület vagy két gombot vagy egy két irányba mozgatható csúszkát használ, melyek közül egyik sem valami kellemes, amikor félálomban az eszköz után kaparászunk. A program rengeteg beállítást tartalmaz, kapcsolhatjuk a témát, az effekteket, a szundi időtartamát, van okos ébresztés, és kapunk egy csomó ébresztési hangot, melyek abban segítenek, hogy ne a kedvenc zenénket utáljuk reggelente.

Letöltés

 

 

PowerAmp

android
A mai kor felsőbb kategóriás Android eszközeiben már az audio minőségre sem lehet panasz. Azonban hiába van egy remek chip a masinában ha nincs olyan program ami kihasználja azt. A gyári lejátszók alap feladatokra ugyan teljesen jól használhatóak, de Ha komolyabb hangzást, .flac lejátszást, mély basszust és csilingelő magasakat szeretnénk, akkor már nem lesz elég a gyári hangszínszabályzó. A PowerAmp segítségével úgy kapcsolgathatjuk a hangszínszabályzót, hogy közben nem kell a torzítástól tartanunk, ugyanis van benne egy limiter nevű funkció, ami igyekszik megakadályozni azt. Innentől kezdve pedig azt állíthatunk amit csak akarunk: van Basszus és magashang kiemelés, van equalizer és stereo widening. A dalok is rengeteg -féle -képpen rendezhetőek: kapunk album, cím, stílus, előadó és mappák szerinti rendezést is. A program kinézete természetesen változtatható a tucatnyi külön telepíthető skin segítségével.

Letöltés

 

 

androidGoogle Play Újságos

 

Híreket olvasni mobil eszközökön néha frusztráló, hiszen a számítógépes oldalak nem lettek kis képernyőre optimalizálva, míg a mobiloldalak gyakran csúnyák, használhatatlanok, és még csomó fontos funkciót is nélkülöznek. A mindennapi hirolvasást mennyivel egyszerűbb egy helyen megvalósítani, mint hat különböző weboldal között váltogatva, mindig más felületen végigszenvedni? Ebben segít a Google Play Újságos, ahol a weboldalakra feliratkozva egy sallangmentes és barátságos formában olvashatjuk a nap történéseit.

Letöltés

 

 

keepGoogle Keep

 

Papírra feljegyezni a dolgokat, majd elhagyni azokat rendkívül bosszantó. Ezen probléma megoldásában egy hatékony lehetőség a Google Keep, ami egy olyan jegyzet program, ami több eszköz között is képes szinkronizálni, így amit számítógépen feljegyzünk a Google Keep-be, az a telefonunkon is it lesz. Egyszerű és nagyszerű, hiszen akár bevásárló listát is írhatsz bele, ami van otthon azt kipipálod, ami elfogyott az elől kiszeded a pipát, így mindig tudod majd, hogy mit kell venni.

Letöltés

 

 

boxFelhő tárhelyek

 

Manapság a legtöbb nagy gyártó ajándék felhő tárhelyet (Dropbox, Box) ad készülékei mellé, így nem kell aggódni, ha kisebb a belső memória, mint amekkora a zenetáradnak szükséges. A ritkán hallgatott számat feltöltöd a felhőbe, így nálad nem foglalnak helyet, míg bármikor internetről letölthetőek maradnak.

Box     Dropbox

 

 

mindigTv nézése mobilon

 

Ugyan nálunk a mobilon tévézésnek nincs akkora hagyománya, mint a távol keleten, de it is kínál pár kitűnő alkalmazást a piac. Ezek közül az egyik a MinDig TV app, mellyel élőben HD minőségben nézhető az m1, m2 és a Duna csatorna, valamint számos rádióadás is hallgatható. A másik ilyen alkalmazás az RTL Klub RTL Most programja, amelyen a csatorna korábbi adásai nézhetőek vissza szintén HD minőségben.

MinDig TV   RTL Most

 

 

camsc

CamScanner

 

Gondoltad volna, hogy már a mobiloddal is tudsz kitűnő minőségben szkennelni? A program a készüléked kameráját használja, lefotózza a dokumentumot, megkeresi széleit, kiegyenesíti a papírt, javítja a kontrasztot, és már kész is a beszkennelt dokumentum! A minősége egyszerűen fantasztikus, főleg ha vakuval készítjük a képet. Van ingyenes verziója, azonban az a több oldalas dokumentumok aljára tesz egy feliratot. Ha ezt nem szeretnéd akkor a fizetős verziót kell megvenned.

Letöltés

 

 

androidViral Floating YouTube popup

 

A YouTube nagyon hasznos, hiszen ha valamit nem tudsz, csak beírod a keresőbe és máris meg tudod nézni, hogyan oldd meg. Vannak helyzetek azonban, amikor az, hogy a program a teljes képernyőt elfoglalja nem elfogadható. Ilyenkor jön jól a Viral. Itt ugyanis lehetőségünk nyílik egy kis ablakban nézni az adott videót, amíg a telefonnal\tablettel mást is lehet csinálni. Nem ez viszont az egyetlen plusz amit a program nyújt, hiszen a videókat a háttérbe is száműzhetjük, így kellemesebbé téve pl a zenehallgatást.

Letöltés

 

 

Zseblámpaandroid

 

Azon okostelefonok, melyek rendelkeznek beépített vakuval remekül használhatóak zseblámpának. Ennek a legegyszerűbb módja, ha letöltjük a zseblámpa alkalmazást. Pár olyan extra funkció is bekerült a programba, mint a rendőr villogó vagy a stroboszkóp. Ezek jópofák, de hasznukat nemigen vesszük.

Letöltés

 

 

 

Reméljük ezzel a kis alkalmazás csokorral sokat tudtunk segíteni azoknak, akik most kezdik megismerni az Androidos eszközök világát.

Kellemes karácsonyi ünnepeket kíván a PDA Fan Club csapata!

2 hozzászólás a cikkhez

  1. Alexno1 szerint:

    Remek kis cikk… ilyet még lehetne többször, hiszen mindig van, vannak újabb változások, igények…

  2. Android program ajánló azonnal akik most kapták első Androidos telefonjukat.
    http://t.co/KCezaRr13W

Vélemény, hozzászólás?