iScamil Mini Scanner Dock – a zsebmásoló

Szerző:

iScanmil MiniSzámos scanner látott már napvilágot az Apple iPhone, iPad és iPod Touch termékeihez, de a számítástechnikában jól csengő nevű japán Mustek cégtől érkező iScamil Mini Scanner Dock talán az első, amely egyben dokkolóként is funkcionál. A csatlakoztatott i-eszközünk segítségével maximum A6 méretű fényképeket és különféle dokumentumokat tudunk másodpercek alatt az adatfelhőbe juttatni.

 

A mindössze 400 gramm súlyú iScamil Mini még a régi “i” eszközök csatlakozójával készült és 600 DPI felbontással képes elkészíteni a digitális másolatokat és JPEG formátumban elmenteni azokat. Ez a felbontás és tömörítés már elég hozzá, hogy a régi papír fényképeinket megőrizhessük az utókornak, miközben azok nem foglalnak el irdatlanul sok tárhelyet. A másolandó kép a beolvasással párhuzamosan megjelenik a kijelzőn. Ha elégedettek vagyon az eredménnyel egy gombnyomással elmenthetjük, majd feltölthetjük a felhőbe a kész digitális fotót.

2 

A csekély súlya és arasznyi mérete miatt könnyen magunkkal vihető scanner akár a nyaralás alatt is jó szolgálatot tehet, ahol a különböző látványosságok szórólapjait, brosúráit digitalizálhatjuk pillanatok alatt, nem terhelve azokkal is pluszban a poggyászunkat. Ráadásul a beolvasott képet ezután pár mozdulattal megoszthatjuk a közösségi oldalakon, pukkasztva az otthon maradt és helyettünk dolgozó kollégákat.  😀

A japán gyártó irodai felhasználásra is ajánlja a iScamil Minit, de és úgy gondolom, hogy a munkahelyeken még az A4 méretű scannereknek van elsősorban létjogosultsága. Persze egy névjegykártya vagy kisméretű számla villámgyors beolvasására ez a scanner is megteszi és az is igaz, hogy japánból még soha se kaptam hivatalos levelet. Lehet, hogy ott sajtpapírra írnak? 🙂

 

3 

Említsük meg az iScamil Mini Scanner Docknak a scannerek között újdonságnak számító funkcióját is, hogy a dokkolóra helyezett eszköz akkumulátorát fel is tölti munkálkodása közben.

 

 

Végül elérkeztünk a magyar vásárlókat mindig legjobban érdeklő opcióhoz, a termék vételárához. Ha egyszer ideér Japánból a Mustek S600i, akkor 125 euro körülire várható az ára.

 

Forrás: Mustek

Vélemény, hozzászólás?