Írjunk DVD lemezt Androiddal – archiválás telefonról

Szerző:

Sokakban felvetődik a kérdés, milyen módon archiválják a telefonjukon felhalmozódott képeket, videókat.  Erre kínál egyszerű megoldást egy külső DVD író, amit közvetlenül a telefonra dugva azonnal munkára foghatunk. Ehhez a módszerhez még PC-re sincs szükségünk, egy mozdulattal rácsatlakozunk a telefonra, kijelöljük az archiválásra szánt tartalmat és máris indul az írás.

 

 

 

 

 

Sokan gondolhatják, hogy elavult a DVD technológia, de létezik az M-Disc formátum, ami több száz éves biztonságot nyújt multimédiás tartalmainknak.  Az M-Disc formátumról itt olvashattok részletesebben.

 Az LG DVD író (GP95EW70) kihasználja az Android rendszerek USB OTG csatoló felületét, telefonunkkal egyszerűen rákapcsolódhatunk az íróra a kapott adapter segítségével. Az adapteren egy második USB aljzat is található, ebbe dughatunk egy újabb USB dugót, ami segít árammal ellátni az írót, ha  telefonunk lemerülőben van.  Ha mobilunk akkumulátora rendben, akkor külső tápellátásra nincs szükségünk.

 

Az LG, szoftverrel is megtámogatja íróját, a Google Play-re felötlötték a DISC LINK Pro szoftvert, amelynek segítségével adatot tudunk menteni, rippelni, audió CD-t lejátszani, vagy audio CD-t írni a telefonunkon lévő zenékből.

Készítettem videót is az író képességeiről.

Véleményem szerint, mindenkinek vannak olyan adatai, amelyet nem szívesen osztana meg a „felhővel” vagy gyengének tartja a memória kártya megbízhatóságát, ilyen esetben jöhet jól a hagyományos DVD író és az M-Disk párosa.

5 hozzászólás a cikkhez

  1. Guzmits István szerint:

    Ha már M-Disc, akkor miért DVD és miért nem Blu-ray lemez. A szabvány mindkettőt érinti így a BD lemezeket is nézegethetjük 1000 év múlva. Ha-Ha ! (Galla féle nyelvi humor: feltételes mód, vagy nevetés 🙂 )

    • szeszo szerint:

      Valóban jobb a Blu-ray lemez, legfőképpen a lemezre írható adatmennyiség/ ár aránya, viszont abból a külső író ára jóval magasabb, mint ennek a meghajtónak. Ennek az ára csak 6500 Ft, a bluray pedig 40000 Forintba kerül, ezért választottam inkább ezt. Meg aztán a gépemben van blueray író, így amikor összegyűlik egy lemeznyi anyag, akkor arra is elmentem, és csak bámulom ezer évig a gyönyörű szelfi képeket. 🙂

  2. Regen is tudtam dvdt irni otgrol 😀 De az otlet jo lehet. Es inkabb a tartossag az ami itt nyer.

  3. Regen is tudtam dvdt irni otgrol 😀 De az otlet jo lehet. Es inkabb a tartossag az ami itt nyer.

Vélemény, hozzászólás?