Így fényképeztek ti: Samsung Galaxy S4 és a vetélytársak

Szerző:
Galaxy-S4-cameraAhogy a célegyeneshez közeledik a Samsung Galaxy S4 bemutatója, úgy jelentetik meg a különféle összehasonlító teszteket, akiknek csak sikerült egyet megkaparintani a Samsung új zászlóshajójából. Most éppen a fényképezőgép teljesítményét hasonlították össze a jelen és a közelmúlt csúcskategóriás okostelefonjaival. A megmérettetésben a Galaxy S4-en kívül a HTC One, a Sony Xperia Z, az iPhone 5, a Nokia Lumia 920 és az előd, a Galaxy S3 vett részt.
A PhoneArena szerkesztősége keresztbe-kasul tesztelte a hat telefont. Fényképeztek és videóztak utcán és szobában, nappal és éjszaka, embert, fát, virágot, gyümölcsöt, házat és játékot, zoommal és anélkül, és természetesen összehasonlították a kezelő szoftverek beállítási lehetőségeit is, míg végül eljutottak a végső következtetéshez. Referenciaként egy Panasonic Lumix GH2 fényképezőgépet használtak, mely a cég 2011-es csúcsgépe volt.
Nem látom értelmét, hogy az összes fotót ide is feltöltsem. A tesztelőknél megtekinthető a több száz nagyfelbontású felvétel és a részletes elemzés. Én csak ízelítőnek ragadok ki néhányat az elkészült fotók közül.
 

Először nézzünk meg egy általános témát.

 
SGS4 HTC
Sony iPhone5
Nokia SGS3
Pana sgs4-overal

 

A képek részletgazdagságát a 100%-os zoommal készített felvételekkel demonstrálták.

 sgs4-zoom100 sgs4-zoom100-2
 
sgs4-details
 

Számos felvétel készült beltérben is erősebb és gyengébb fénynél. Utóbbinál a vaku is besegített.

 
sgs4-indoor
 
sgs4-indoor-score
 
sgs4-indoor-low
 
sgs4-indoor-low-score
 

Ezt követték az éjszakai felvételek.

 
night-Samsung-Galaxy-S4 night-HTC-One
night-Sony-Xperia-Z night-Apple-iPhone-5
night-Nokia-Lumia-920 night-Samsung-Galaxy-S-III
night-Panasonic-Lumix-GH2 SGS4-night-score
 

A videókból csak a Galaxy S4-gyel készültet mutatom meg, elvégre ő most a főszereplő.

 

 
 
sgs4-outdoor-video sgs4-indoor-video
sgs4-night-video sgs4-sound

Összegzés

Minden teszt vagy értékelés ez is szubjektív., de általánosságban megállapíthatjuk, hogy a 6 készülék közül kettő, a Galaxy S4 és az iPhone 5 emelkedik ki a tudásával. Legnagyobb csalódást a Sony Xperia Z okozta. Sokszor olyanok a felvételei, mintha nem is egy 13 megapixeles kamerát építettek volna bele. Viszont az éjszakai felvételeknél és a videó melletti hangrögzítésben kiemelkedik a többi készülék közül, ami az összesítésben is megdobta a pontszámát. A Galaxy S3-ról lerí, hogy az elődmodell, most sem maradt szégyenben. Az idei készülékek között is versenyben tudott maradni. A Nokia is általában hozta az elvárhatóakat, de beltérben, gyenge fénynél, vakuval annyira siralmasan szerepelt, hogy az a végső értékelésre is rányomta a bélyegét. A HTC egyenletes teljesítménnyel kullogott a többiek mögött, ha nem is maradt le sokkal.
 
Final-Score
 
Forrás: PhoneArena
 

Vélemény, hozzászólás?