Huawei Nano Memory kártyaolvasó (CF22R) – kettő az egyben

Szerző:

A Huawei tavaly útjára bocsátotta új kártya szabványát a Nano Memory Card-ot, ami csak néhány felső kategóriás Huawei telefonnal kompatibilis. Ehhez a kártyához készítettek egy kártyaolvasót is, ami hasznos kis termék lehet, ha az új kártya megvásárlása mellett döntünk.

 

 

 

 Kíváncsian várom, hogy sikerül-e meghonosítani a piacon a NanoMemory kártyát ilyen erős ellenféllel szemben, mint a jó öreg Micro SD. Egyelőre csak néhány Huawei telefon támogatja az újoncot, más gyártók nem építettek be ilyen kártyaolvasó foglalatot telefonjukba.  Aki mégis elszánná magát a kártya megvásárlására és néhány év múlva lecserélné Huawei telefonját, az sajnos nem fogja tudni használni majd kártyáját más gyártók mobiljainál. Ilyenkor érdemes befektetni a Huawei kártyaolvasójába, belecsúsztatva a Nano Memory kártyát tulajdonosai leszünk egy jó kis pendrájvnak. Egyik végére normálméretű USB dugót tettek, amellyel PC-re tudjuk csatlakoztatni, a másikra pedig egy USB Type-C  dugó került, hogy a mai modern telefonokkal is kompatibilis legyen.

A kártyaolvasó az USB 3.1 szabványt támogatja, így ideális körülmények között képes 100 MB/s sebességre is. Szerencsére gondoltak az elterjedtebb Micro SD-re is, ezért ennek is készítettek fogadó nyílást.

Sajnos ezt a kártyát nem lehet beletolni teljesen az olvasóba, kb. egyharmada kilóg belőle és sérülésnek teszi ki azt.

A Huawei Nano Memory kártyát viszont teljesen elnyeli a kártyaolvasó, amit egy kis csúsztatható gombbal tudunk vissza kapni.

A kártyaolvasó maximum 2TB-os kártyákat tud elfogadni, így a jövőben sem kell lecserélnünk ezt a hasznos kis eszközt.  Egyetlen igazi negatívuma van és ez nem más, mint az ára, ami közelít a hatezer Ft-hoz, így kétszer annyiba kerül, mint egy hasonló csak Micro SD kártyát fogadó kártyaolvasó.

Készítettem egy kis összefoglaló videót is a termékről.

 

Vélemény, hozzászólás?