HTC ONE teszt, csak egy maradhat!

Szerző:

htc-one-teszt-1-430x300Rengeteg észrevétellel és kérdéssel találkoztam a PDA Fan Club és más fórumokon a HTC ONE készülékkel kapcsolatban, ezért összeszedtem magam és írok pár dolgot, hogy én miket tapasztaltam.

 

 

 

Egy héttel ezelőtt megkaptam a rendelt készüléket ezüst színben. Sajnos a fekete nálunk sem érhető még el. A készülék egy számomra ízléses dobozban érkezett, amihez kaptam egy tokot is ajándékba. Alap felszereltséggel jött, füles,töltő, telefon… semmi extra, csak itt van és használd!

htc-one-teszt-2

 

A telefonhoz microsim kártya van, ami egy speciális tű segítségével helyezhetö a készülékbe… de erről rengeteg infó van, úgyhogy ezt a részt én át is ugranám. Amikor kivettem a dobozából, nagyon kellemes érzés fogott el. Gyönyörű a készülék. Kézbe véve azonnal imádtam a fogását, kinézetét és anyaghasználatát. Egy ideig csak néztem és forgattam… eszméletlenül boldog voltam, hogy ez már az enyém!!! Bekapcsolás után azonnal jött a csoda. Talán 15 másodperc alatt felállt a rendszer és már a beállításoknál is voltam. Az én készülékemben nincs magyar nyelv alapból, sajnos csak a főbb nyelvek érhetőek el, de ez nekem nem jelent gondot. Pár pillanat és állítgatás után már használhattam is a készüléket.

htc-one-teszt-7

Kijelzője valami fantasztikus. Amit a HTC csinált azt nem lehet szavakkal megfogalmazni. Számomra ez valami gyönyörűség. Mindegy, hogy tűz a nap, vagy borús az ég, egy pillanat alatt alkalmazkodik a fényviszonyokhoz és tűéles képet biztosít. A led tv-m képe nem ilyen szép (ne menjünk bele a nagyságok közötti különbségekbe). A Sense 5, a fekete „minimal design” nekem elnyerte a tetszésem. A windows-tól lopott „csempe” elrendezés a BlinkField-ben, szerintem nagyon szép és jó ok a „lopásra”. Minden bizonnyal jelenleg a legtökéletesebb a kijelzője a versenytársak között. Nem tudom, hogy a Samsung mit művel majd az S4 kijelzővel, de az eddigi speckók alapján ez a legjobb.

A kezdeti örömködés után persze egyből jött a fekete leves is, mégpedig a dokk! A dokk fix, fekete és nem lehet eltüntetni. A főképernyőn is megjelenik, ahol a BlinkFeed lakik, szerintem teljesen feleslegesen. Az az oldal csak arra való, hogy nagyon alapvető információkat jelenítsen meg ízléses módon. Megjeleníti az órát (ez sem módosítható), a Facebook-ot, Twitter-t, Zoe-val készült videókat, stb. Híreket is meg lehet jeleníteni, de sajnos magyar tartalom nem érhető el rá… erről a HTC oldalon részletesebben írtak is. Gondoltam, hogy dobok rá egy launchert, és majd beállítgatom, viszont ez lehetetlen. Vagy használod a gyárit és akkor van BlinkFeed, vagy lesz egy jó launcher, de akkor nem lesz BlinkFeed… ez gáz! Miért nem lehet megoldani, hogy a BlinkFeed működjön együtt a Launcherrel? A HTC-nek ez egy elcseszett lépése volt. Haragszom rájuk. Nekem ez kell, mert nagyon jó, jól mutat, viszont így nincs személyre szabhatóbb indítóm. Miért kellenek a kompromisszumok? Gondolom, ez majd kiforrja magát, ha sikeres lesz a HTC, és nem zárja be kapuit, lehet még fejleszteni rajta.

htc-one-teszt-5 htc-one-teszt-6

Nagyon kellemes meglepetés volt a hangzás. Nem tudom mihez hasonlítani. Letöltöttem egy FULL HD-s filmet és miközben néztem egy zenés jelenetet, hanyatt estem. Hihetetlenül jól szól. Persze a konkurens fanok majd belekötnek, de nekem ez eszméletlen jó hangzás. A mély nem torzít, nem zörög a műanyag (mert nincs is, szemben az SGS3-mal), és kellemes a hangerő. Talán lehetne egy picit hangosabb, mert zajosabb környezetben Pl. nyomda, már nem hallani, de erre találták ki a fülest. Nagyon jó, valóban „agybadugós” fülest adtak hozzá, aminek a kinézete nekem gagyinak hat, de eszméletlenül jól szól. A gumi körben teljesen kiszűri a külső zajokat, ezért ezt is szeretem.

htc-one-teszt-4

A kamera sem okozott csalódást. Páromnál van az SGS3 telefonom, ami a ONE-ra cserélődött. A két készülék között a kameránál vagy a videónál nincs eltérés. Mindkettő nagyon szép képet készít. Talán a videónál látható, hogy az SGS3 szebben vesz fel, viszont ha a ONE-nál bekapcsolom a vakut, akkor ez a különbség sem észrevehető. Nem lehet panasz a ONE kamerájára. Gratulálok HTC… nincs több megapixel harc???? Hozzáteszem, nem is vártam kevesebbet a HTC-től, és ők ezt megduplázták azzal, hogy a fotózáshoz írt program, a ZOE nagyon jól teszi a dolgát. Csinálhatsz vele 3mp-es „fényképet hanggal” amit az alkalmazás az ugyanazon a napon készült videókkal, fényképekkel összevág egy 30mp-es videóba (sajnos Te magad ezt nem csinálhatod meg a saját elképzelésed szerint), ami nekem nagyon tetszik. Próbál úgy dolgozni a ZOE, hogy a képekben és videókban megkeresi a személyt és az arcokat, és azokat vágja egymás mellé.


Ez egy nagyon jó alkalmazás. Persze nézőpont kérdése, de nekem tetszik, és mindig várom, miután fotóztam, hogy mit tesz vele.Ami még érdekes volt, hogy ki lehet vágni oda nem illő dolgokat a fényképből. Pontosabban a videóból, de ezt nem igazán próbáltam, ezért sokat nem tudnék róla írni, de a hivatalos oldalon videó formájában fenn van.

Az adatátvitel viszont nem a legjobb. Az NFC jól dolgozik, de kevés olyan telefon van a piacon, amivel ez ki is használható. A Sony Xperia S-el próbálva például semmit nem lehetett csinálni. AZ SGS3-nak a ONE-ról viszont egy pillanat alatt lehetett küldeni képeket, videókat, stb. Ha szeretnéd a tv-re átküldeni a videót, amit felvettél, hát igencsak ideges leszel. Én majdnem felrobbantam, hogy pár másodperc után, akár fél percet is töltött, mire továbblépett és folytatta a lejátszást. (Pedig 100Mbit-es netem van). Ezt most gondold végig egy 10 perces videónál… katasztrófa. Ezzel szemben az SGS3 nem csinált soha ilyet. Azzal élvezhetőbb volt a megosztási élmény, kárpótlásul kaptunk hozzá egy TV távirányítót… vagyis a telefonról irányíthatod a tv-d, amit kipróbáltam és tudom, hogy működik, de különösebb izgalmat nem éreztem az újdonság láttán.

Ami még számomra fontos dolog volt az az akkumulátor. Első bekapcsoláskor a rengeteg nyomkodás, telefonálás, hogy megvan az új mobilom, az adatátvitelek, GPS tesztelése alatt talán 6 órát bírt az akku… azt hittem szívinfarktust kapok. Természetesen egy program sem volt kilőve, és minden futott a háttérben a bluetooth-tól a zenelejátszóig. Tegnap viszont volt lehetőségem „átlagos használat” közben megnézni az akku működését. Azt tudom mondani, hogy annyit tud, mint az SGS3. Telefonáltam, egész nap ment a mobilnet, párszor megnéztem a leveleket, neteztem egy fél órát, és a Viber-en is beszélgettem. Reggel 8-kor vettem le a töltőről és este 22 órakor 33%-ot mutatott. Szerintem ez nem rossz, főleg ha a hardvert is szem előtt tartjuk, amire semmi panasz sem lehet, a piacon lévő legerősebb telefon jelenleg. Akadás, rezzenés vagy gondolkodás az appok folyamatos megnyitásakor, bezárásakor egyáltalán nem érezhető.

Egy másik nagyon pozitív kezdeményezése a HTC-nek a KID MODE.

A KID MODE-ra kattintva, feljön a Launcher választó és miután kiválasztottad a módot, megjelenik a Zoodles alkalmazás, ahol a gyerekeknek van kifestő, mese, zene és minden más. Leginkább a CBBC, a BBC gyermekcsatornájának műsorából lehet válogatni. Van benne “élő mese”, ahol a képernyő egyik oldalán a képregényt látni, míg a másik oldalon videóban mesélik el a történetet. Lehetőség van rá, hogy a gyermek videóüzenetet készítsen és email-ben továbbítsa azt.

Az alkalmazásban összesen 5 menüpont van:

 1. games
 2. art
 3. story books
 4. video mail
 5. favorit

Jó kis alkalmazás, remélem később gondolnak majd kicsiny hazánkra is, és felveszik a kapcsolatot a médiumokkal, hogy mindez ékes magyar nyelven is elérhető legyen.

 A sebességre semmi panasz nincs, viszont ha őszinte akarok lenni magamhoz, én sokkal többet vártam ettől a telefontól. Persze gyönyörű, gyors és végre nem gagyi műanyag (HTC ONE X), de mégsem az igazi. Úgy gondolom, hogy a HTC-nek sokkal többet kellett volna tenni annak érdekében, hogy fennmaradjon. Akárhonnan nézem, ez a telefon nem sokban különbözik az SGS3-tól, amiben viszont sokkal több az „extra” funkció, az S4-ről nem is beszélve. Azt azért tudni kell, hogy minden telefonban van, ami jó, és van, ami felesleges egy ember számára, ez teljesen szubjektív. Mint már egy posztban írtam is a fórumon, én egy olyan készüléket szeretnék, amiben a két cég dolgai megtalálhatóak. Összességében azt mondanám, hogy nagyon tetszetősek a HTC ONE paraméterei, és újdonságaiban felsorakoztatott appok, mint a ZOE, BlinkFeed, stb, de többet vártam a személyre szabhatóság terén. Nagyon hiányolom a status bar-ról elérhető dolgokat, ami a Samsungban megvolt.

Ha nekem is összesítenem kellene, hogy mi a jó és a hiányosság, akkor az alábbiakat mondanám

Pozitív: ZOE, BlinkFeed, kijelző, gyorsaság, design. Akinek volt ONE X vagy egyéb HTC felső kategóriás mobilja, annak ez egy tökéletes választás lesz.

Negatív: Nem lehet személyre szabni, csak Launcherrel, de akkor a BlinkFeed-et nem kapjuk meg. Nem cserélhető az akkumulátor, a status bar-t nem lehet testreszabni, lehetne hangosabb a hangszóró. Még mindig megvan az alsó fekete 1cmes csík, mint a HTC ONE X-ben!!

HTC One_Silver_3V

És még egy kis szösszenet: Remélem, hogy a HTC megmarad a mobiltelefon piacon, mert látszik a törekvésük, és tényleg jó irányba haladnak. Okés, a szerviz neuralgikus pont, de ez olyan dolog, amin lehet változtatni, és ha a cég felismeri az ebben rejlő lehetőségeket, akkor előrébb léphetnek. A telefonjuk megvan hozzá, mert szép, gyors és erős. Az, hogy csúsznak nem csak az ő hibájuk és mégis. Egy ekkora cégnek ezt nem lehetne megengednie. Vagy talán valaki, akinek érdeke származhat belőle, belülről manipulálja a dolgokat? (ez már összeesküvés elmélet!) A lényeg, hogy sok sikert kívánok a cégnek a fennmaradáshoz és sok örömet azoknak, akiknek megadatik, hogy egy ilyen csúcskészülék legyen a kezükben.

Remélem, igény lesz rá, így a HTC ONE teszt a későbbiekben folytatódik majd a tartós használat tapasztalataival, addig is ha kérdésed lenne a HTC ONE-al kapcsolatban, kérdezz itt a kommentekben, szívesen válaszolok rá, de vedd kérlek figyelembe, hogy én is dolgozom, és nem mindig van időm azonnal válaszolni!

16 hozzászólás a cikkhez

 1. Zsolt Papp szerint:

  Áhh ezzel a telóval mehetnek a levesbe!Egyetlen jó készülékük tetszett és volt is nekem az a HTC DESIRE Z. lehet hogy lesz rá kereslet de nem annyi mint egy samsung vagy egy apple esetében!

 2. Nem ismerem ennyire mélyen a Flipboard-ot csak futólagosan. Magam részéről Pulse RSS olvasót használok és mellette az FB és Twitter-re a HTC FriendStream widgetét.

  Én meg tudtam erről a videóról, nagyon rákészültem a One-ra. A lehető legtöbb tesztet elolvastam, videókat is egy csomót végignéztem.

 3. Az BlinkFeed és nem Blinkfield… Amúgy meg a Blinkfeed mellett ott van neked másik 4 főoldal amire azt pakolgatsz amit akarsz és azok közül is kiválaszthatod az alapértelmezett kezdőoldalt is. Ha a 3pöttyös csíkra gondolsz elvileg az is eltüntethető, a Back gombra lehet porgramozni.

  • agueybana szerint:

   Szia.

   Köszi az észrevételed, javítottam.
   Viszont félreértelmezted amit írtam. Nem azzal van a gond, hogy melyik legyen a kezdőlap, vagy hova rakjon az ember bármilyen ikont, widgetet vagy bármi egyebet. A gond azzal van, hogy én szeretnék használni egy Launchert, akkor bukom a BlinkFeed-et! Na és ez így már gáz. Igaz nemrégen olvastam, hogy lesz később erre is lehetőség (Másnem főzőt Rom!) de jelenleg nincs. A 3 pöttyös csíkra sem találtam eddig megoldást,. ami persze nem jelenti azt, hogy nincs. Ha tudsz rá megoldást, kérlek mond el, hogy eltüntethessem a HTC ONE, egyébként sok szempontból tökéletes készülékemről! 🙂

  • Gabor Dvornik szerint:

   Hali, 5 főoldal, amikor az eredeti 4 tele, kijön egy + jel és plusz egy oldal hozzáadható.
   Tehát Blinkfeed +5 oldal.)

   • Zagor szerint:

    Ne feledjük,hogy azóta jött egy 4.3-as rendszerfrissítés! 🙂 Sokminden változott, többek között az akksiidő! Én már megjelenéskor kiszúrtam magamnak. Nem volt rá keretem sajnos, és sokat filóztam, hogy megéri-e a Razr-t lecserélnem erre. Tesztre is volt nálam egy készülék, amit én bontottam ki elsőként. Nagyon megszerettem, de nem volt mindegy, hogy melyik szériát veszem. Nekem számított, hogy az eredeti Nokiáéktól “lopott” mikrofont birtokolja. Végül decemberben jutottam hozzá egyhez. Minden téren imádom. Sajnos egy hátránya van. A kamera. Sötétben eléggé lilás-kékes zajt produkál. Még nem olvastam utána, elvileg szériahiba és gariban javítják. Nem adom gariba. 🙂 Valakinek tipp, hogy merre induljak szoftveres javítást illetően?

Vélemény, hozzászólás?