Híd a jelenből a jövőbe: A Samsung bemutatja a jövő Okos Otthon modelljeit

Szerző:

kiskep

A Samsung Electronics az olaszországi Fuorisalone 2014 szakkiállításon mutatja be dizájn-filozófiáját és jövőképét az elkövetkező évek okos otthonairól. Több éve már, hogy a Samsung tevékenységének fókuszában a technológia és a dizájn kapcsolata áll, hiszen a vállalat célja, hogy termékeivel segítse vásárlói mindennapjait.

 

 

Az idei év témája a Samsungnál a művészi aprólékossággal kivitelezett „Flow: utazás a jövőbe” program, amely a látogatókat a jelenből a jövő világába kalauzolja. Bemutatkozik a jövő otthona, ahol minden termék összekapcsolódik egymással és egy egységes platformot alkot, amely lehetővé teszi a lakóknak, hogy tartalmak és élmények széles választékát hozhassák létre és irányíthassák.

A Samsungnál hallgatunk a vásárlóinkra, hogy folyamatosan megfeleljünk a kivételes dizájn és funkcionalitás iránti elvárásaiknak. Harmadik éve már, hogy részt veszünk a Fuorisalone-on, és olyan új termékeket mutatunk be, melyek ezen elv mentén jöttek létre. Legyen szó a konyháról vagy a fürdőszobáról, a mi dizájn innovációink valódi, kézzelfogható előnyöket nyújtanak a fogyasztók mindennapjaiban” – mondta el Boo-Keun Yoon, a Samsung Electronics Vállalati Dizájn Központjának vezetője.

A Samsung „Tedd Tartalmassá” dizájnszemlélete magát az embert helyezi minden dizájn középpontjába, s biztosítja, hogy a piackutatásokból származó eredmények olyan funkciókká alakuljanak át, amelyek választ adnak a felhasználók életének főbb kihívásaira, s jobbá teszik mindennapjaikat.

A dizájn mindig is a Samsung termékek központi eleme volt, nemcsak a kinézet, hanem a funkcionalitás tekintetében is. Idén a WW9000-es mosógép és a Food Showcase hűtőszekrény testesíti meg a legjobban ezt a filozófiát. Mindkét termék a szép külső és a kiemelkedő funkcionalitás teljesen új dimenzióját nyújtja, alkalmazkodva a fogyasztók mindennapi szükségleteihez.

cikkbe

A Samsung emellett kiállítja a „Prémium Házat”, amely a jövő okos otthonát testesíti meg a benne megtalálható új generációs háztartási eszközökkel. Minden termék vezeték nélkül kapcsolódik az internethez, így megmutatva a felhasználóknak, hogy hogyan irányíthatják saját otthonaikat.

Samsung Prémium Ház

A Samsung Prémium Ház egy olyan okos otthont mutat be, amely hamarosan mindenki számára elérhetővé válhat: videó falak, ívelt Ultra-HD felbontású TV-k és távvezérelt digitális háztartási gépek jelennek meg benne. Mindezek kommunikálnak egymással, így okostelefonról, táblagépről és televízióról is lehet őket irányítani.

A házban, amely elegáns Arclinea, Artemide és B&B Italia bútorokkal van berendezve, a látogatók megtapasztalhatják  az okos otthon élményét. Egy virtuális utaskísérő és egy 55 hüvelykes TV várja a bejáratnál a látogatókat, amely bemutatja a legismertebb Samsung termékek dizájntörténetét. Bent a látogatók kipróbálhatják és irányíthatják a berendezéseket Samsung Galaxy Note PRO 12.2 táblagépek segítségével. Ezen készülékek irányítanak mindent a háztartásban a világítástól kezdve a kamerákon át az összes egyéb összekapcsolt készülékig. A táblagépeken keresztül lehetőség van a különböző gépek energiafelhasználásának megfigyelésére is, így azonnal látható a Samsung Smart LED lámpáknak és egyéb készülékeknek köszönhető energia-megtakarítás is. A Nappaliban a látogatók megpihenhetnek, és élvezhetik a 105 hüvelykes Ívelt UHD TV-n bemutatott műsorokat. Az Étkezőben a látogatók kipróbálhatják a Samsung Gamepad játékkonzolt, mely a Ívelt UHD TV-hez és a Galaxy Note Pro táblagéphez van csatlakoztatva. A Konyha közepén lévő valóban interaktív asztalt úgy tervezték, hogy a digitális tartalmakhoz hozzáférhessen az egész család, beleértve a legfrissebb újságokat, és a híres olasz séf, Davide Oldani receptjeit is. Ugyanitt van a Food Showcase hűtőszekrény is. A Mosókonyhában a Samsung Navibot tisztítja a padlót, a legújabb WW9000 mosógép pedig Wi-Fi-n keresztül egy táblagéppel vagy okostelefonnal vezérelhető, mivel a Smart Washer alkalmazás valós idejű állapotfrissítést küld a mosógépről. Az Irodában az NFC technológiának köszönhetően mobil készülékekről egy érintéssel nyomtathatók dokumentumok és fényképek. Ugyancsak emiatt, ha valaki okostelefonon beszél, egy érintéssel átirányíthatja a hívást a szobában található NFC vezetékes telefonra. Végezetül pedig a Hálószobában lévő mérleg a mért testtömeget automatikusan elküldi az S-Health alkalmazásnak Bluetooth-on keresztül, így az folyamatosan frissíti az edzéstervet.

A Samsung Prémium Ház a következő Samsung partnerek együttműködésével valósult meg: Easydom, Edison Web, Evoluendo, Cargo, Gewiss, Imecon Engineering, Practix és Samsung Techwin.

 

A Samsung Dizájn története

A Samsung 2013-ban 825 dizájn díjat nyert, például az iF-től és az IDEA-tól. 38 Samsung terméket ismertek el kiváló tervezésért az iF Nemzetközi Dizájn Fórumon 2014-ben, s így az elmúlt három évben a Samsung mindig az iF besorolások első helyén végzett.

További információ:

A Fuorisalone kiállításon (április 8-13.) a Samsung Prémium Ház és a „Flow: utazás a jövőbe” stand 11:00-től 21:00 óráig megtekinthető lesz, kivéve április 10-én, csütörtökön, amikor egészen éjfélig nyitva lesz a White Night keretein belül.

Vélemény, hozzászólás?