Új Google szabadalom – Tapogasd a hátát!

Szerző:

google patent boltNyilvánvaló, hogy az érintőkizelzős készülékek kezelésének a legegyszerűbb módja, ha közvetlenül a kijelzőt böködjük az ujjunkkal vagy egy stylussal, ám vannak olyan helyzetek is, amikor kényelmetlen egyetlen bökés kedvéért fogást váltani, vagy éppenséggel nem akarjuk összezsírozni a kezünkkel a szépen megtisztított kijelzőt. Ilyen eset lehet például, mikor egy elektronikus könyvet olvasunk és lapoznánk egyet. Erre találtak ki a Google (GOOG) fejlesztői egy megoldást.


A technológia lényege, hogy a készülék hátlapján alakítanak ki érintő felületet. Ezzel persze nem lehet a kijelzőn megjelenő billentyűzetet kiváltani, mert kevés ember lenne, aki így látatlan tudna gépelni, de egyszerűbb műveleteket így is végre lehetne hajtani.

 

google patent 2

google patent 1

 

Ilyen lenne például a már említett ebookoknál a lapozás, böngészés közben a klikkelés vagy képek nézegetése közben az előre, hátra lépkedés a fotóalbumban.

  

google patent 3

 

Remélhetőleg rövid időn belül meglátjuk, hogy kezd-e valamit a Google a szabadalmával, mert egy hasonló szabadalmat már 2006-ban benyújtott az Apple is, de még a mai napig nem használták fel egyetlen eszközben sem.

 

Forrás: Patent Bolt

1 hozzászólás a cikkhez

Vélemény, hozzászólás?