A Google egységesíti az üzenetkezelő alkalmazásait

Szerző:

Jelenleg számos azonnali üzenetküldő-kommunikációra alkalmas szolgáltatás fut párhuzamosan a Google égisze alatt, és ők is érzik, hogy ez így egy nagy katyvasz. Mert a Talk/G+ Messenger/G+ Hangout/YouTube kommentek/maguk a G+ posztjai mind-mind többé-kevésbé ugyanazt a funkciót látják el, azonnali csatornát hoznak létre a két vagy több fél között. Erről részletesen beszéltek szerdán a Google I/O alkalmával.

A felmerült kérdésre a Google egyik felelős képviselője, Nikhyl Singhal elismerte, hogy a Google eddig egyáltalán nem jeleskedett a helyzet kezelésében:

“We have done an incredibly poor job servicing our users here.”

Bár konkrét bejelentés a megoldás mikéntjéről és határidejéről nem történt, az mindenesetre biztos, hogy látják a problémát és dolgoznak a megoldásán. Valószínűleg a teljes üzenő rendszer a Hangout-ba fog integrálódni, mivel a Google már teljesen átállt házon belül erre a kommunikációs formára, elmondásuk szerint naponta több, mint 10.000 megbeszélést folytatnak azon keresztül.

Jelen pillanatban elsődleges prioritás, hogy minden készülék minden platformon képes legyen a Hangouts On Air (Közvetített Hangouts) funkció gördülékeny használatára, amely a videó megbeszélést folyamatosan közvetíti a G+ falunkon, vagy YouTube csatornánkon, ha ez kész lesz, onnan már csak egy lépés az integráció.

Forrás: Gigaom

Vélemény, hozzászólás?