Megújult a Gmail mobilwebes és offline alkalmazása

Szerző:

A Gmail iOS-ra decemberben kiadott frissítése annyi pozitív visszajelzést kapott a felhasználóktól, hogy úgy döntöttek, a dizájnt és a funkciókat átviszik a mobilwebes felületre és az offline alkalmazásba is. Tegnap este jött ki a frissítés, érdemes megnézned, mert valóban egy szép, letisztult külsőt kapott az alkalmazás, valamint újabb funkciókkal is bővült, mint a fejlettebb keresés és az egyszerűbb naptár-integráció. Bár jómagam eddig nem használtam ezeket, azt hiszem, mostantól fogom, mert igen jól eltalálták, hogy mire van szüksége az egyszeri felhasználónak.

A mobilwebes felület bármely rendszer (Android, iOS, Blackberry, Kindle Fire) böngészőiből felkereshető, az eredeti bejelentést a Google -mostanában oly divatos módon- a Google+ felületen tette meg.

 

A keresésnél működik az automatikus kiegészítés, a naptárral kapcsolatban pedig egyszerűbbé vált az eseményekkel kapcsolatos részvételi felkérésekre a válasz (csak hogy tanuljunk valami újat is, ezt úgy hívják: RSVPrépondez s’il vous plaît, légyszíves válaszolj).

A GMail Offline Chrome-kiegészítő is megkapta az új dizájnt, ennek segítségével kétpaneles felületen kezelhetjük leveleinket a Chrome ablakában. Ha még nem próbáltad, innen telepítheted.

 

Vélemény, hozzászólás?