Nem a háttérrel van a baj, hanem a rossz háttérrel. Az biztos, hogy a funkció a lényeg, de a küllem legalább annyira fontos! Nem hiszem, hogy egy idő után nem cseréled, ha megteheted. Tudtommal a szifonhoz nincsenek ROM-ok, így nem is lehet cserélni. (Módosítani nyilván tudsz dolgokat progik segítségével, de az nem ugyanaz. Nem gondolnám, h. a "gyári ROM"-al 100%-ban ki lehetne használni a vasat. (Persze ezt csak feltételezem, én ájfónnal nem próbáltam! )
A HD-n az utóbbi időben pont a sebesség és a megbízhatóság, stabilitás miatt raktam fel hetente vagy sűrűbben új romot. Órákat töltöttem el azzal, hogy normálisabban működjön, ne legyen részleges vagy teljes fagyás, ne kelljen váratlan pillanatban softresetet nyomni. Mindez nem sikerült és már ne is haragudjon a világ, de ne egy sofőrnek kelljen már autót építenie vagy átépítenie... Szóval ebből lett elegem. Azt nem mondom, hogy nem szeretem nyomkodni a kütyüket (nem egy alap felhasználó vagyok, aki zenét hallgat meg játszik és ennyi, mert ezt egyiket sem teszem, nekem munkára kell egy ilyen készülék), mert akkor hazudnék, szeretem megismerni mindenét, de az időmet az előbb leírtakra már sajnálom, vannak ennél sokkal fontosabb dolgok (pl. a lányom). Amennyiben viszont rendesen működik a vas, nem kell hetente softreset, megbízható, gyors, akkor azt már élvezet munkára használni és emellett élvezet lehet fellelni a véletlen vagy szándékosan rejtett képességeket, amik kihozhatók a vasból minden szempontból. Jelenleg itt tartok az iPhone-nal. Tetszene, ha olyan nyitott lenne, mint a Winmo, de akkor mi lenne a kihívás?
Viszont így is bőven meg tudtam oldani mindent, amire szükségem van.