2024, 12 19, 18:56:52

Szerző Téma: iPhone általános beszélgetés  (Megtekintve 144966 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
Re: iPhone általános beszélgetés
« Reply #250 Dátum: 2009, 09 22, 21:00:03 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ha mincs tele az ablak akkor egy tappal kijelölőm írásra, nyomok egy sorvéget, és írok. Ha tele van akkor nem tudok, mert a kurzolt nem tudom mozgatni, nincs görgető sáv, így csak a meglévő szövegbe tudnám beszúrni a választ, úgy meg értelmetlen lenne. Tulajtonképpen PC-n a válasz ablaknak sincs görgetösávja, azt hiszem, de ebben nem vagyok bíztos. Ha iPhonon kézzel görgetek, megy az egész oldal. Ezt is az iPhonnal írom.
Én hiába jelölöm ki egy tappal írásra az ablakot, nem csinál rá semmit sem.Illetve annyit, hogy egy pillanatra ki lesz jelölveaz ablak.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #251 Dátum: 2009, 09 22, 21:01:38 »
Nekem sikerült. Iphone 3G 3.0fw. Az az egyetlen baj, hogy nem lehet gördíteni a szövegdobozt. Ez lehet a safari és az iPhone hibála is mert nem találtam a lefelé nyilat.
Nekem nem, de megnézem, hogy esetleg van-e valami plugin, ami miatt nem mehet. Egyébként nekem a 3.0.1 os van, bár gondolom a csekély különbség miatt a 3.0-hoz képest ez mindegy.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #252 Dátum: 2009, 09 22, 21:13:31 »
Én hiába jelölöm ki egy tappal írásra az ablakot, nem csinál rá semmit sem.Illetve annyit, hogy egy pillanatra ki lesz jelölveaz ablak.

General - Safari - minden legyen ON. Nekem is 3.0.1-re van frissítve.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #253 Dátum: 2009, 09 22, 22:39:42 »
General - Safari - minden legyen ON. Nekem is 3.0.1-re van frissítve.
Minden ON-ra volt állítva eddig is. Vajon mi lehet ami miatt nálam nem működik? Tuti valami kis apróság... :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #254 Dátum: 2009, 09 22, 23:57:30 »
Minden ON-ra volt állítva eddig is. Vajon mi lehet ami miatt nálam nem működik? Tuti valami kis apróság... :)
Na most összejött, rájöttem a technikájára... :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #255 Dátum: 2009, 09 23, 00:03:55 »
Ki kellett kapcsolnom az auto capitalize-t, mert mindig nagybetűvel akart ide írni...

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #256 Dátum: 2009, 09 23, 17:17:36 »
Tudja-e valaki, hogy hogyan lehet lecserélni a naptár és az e-mail értesítési hangját?

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #257 Dátum: 2009, 09 23, 20:05:37 »
Tudja-e valaki, hogy hogyan lehet lecserélni a naptár és az e-mail értesítési hangját?

Ha jól tudom csak JB-vel, ha nem engem is érdekelne.

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
« Reply #258 Dátum: 2009, 09 23, 20:16:50 »
Ha jól tudom csak JB-vel, ha nem engem is érdekelne.

Durva lenne, biztosan van valami egyszerű megoldás. :shock:

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #259 Dátum: 2009, 09 23, 20:32:08 »
Durva lenne, biztosan van valami egyszerű megoldás. :shock:
Elképzelhető. Talán elég kicserélni a hangfájlt. Megnézem mit lehet tenni. Igazából csak az a bajom ezekkel a hangokkal, hogy halkak.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #260 Dátum: 2009, 09 23, 20:52:38 »
Elképzelhető. Talán elég kicserélni a hangfájlt. Megnézem mit lehet tenni. Igazából csak az a bajom ezekkel a hangokkal, hogy halkak.

Az még kevés, a kiterjesztést is meg kell változtatnod, csak azt nem tudom mire. Ehez bele kéne látni az rendszer fájlokba.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #261 Dátum: 2009, 09 23, 21:38:25 »
Hihetetlen, de még az internet rádióhóz is wifi kell. Szerencsére az FCC a napokban hozott döntése szerint a szolgáltatók nem korlátozhatják a nagy sávszélességet igénylő programokat a hálózaton. Az IPVOIP-ot érinti leginkább. (Skype)

Nem elérhető Stefun

• PDA: HTC Legend
  • PDA ROM: CM 7.1
« Reply #262 Dátum: 2009, 09 24, 09:28:53 »
Az még kevés, a kiterjesztést is meg kell változtatnod, csak azt nem tudom mire. Ehez bele kéne látni az rendszer fájlokba.

Most komolyan.....már az is elképesztö hogy ezt meg kell kérdezni mert az ember fia nem találja ami winmo-nál és gondolom (mostmár) symbiannal alap lehetöség.

Ha jol emléxem anno az 1 hetes piszkálás után (.caf) kiterjesztéésüek.

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
« Reply #263 Dátum: 2009, 09 24, 10:09:12 »
Hihetetle, de még az internetrádióhóz is wifi kell.

Nem kell, az megy akár Edge-el is. Program kérdése, használd a vTuner Radio-t. :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #264 Dátum: 2009, 09 24, 14:43:40 »
Most komolyan.....már az is elképesztö hogy ezt meg kell kérdezni mert az ember fia nem találja ami winmo-nál és gondolom (mostmár) symbiannal alap lehetöség.

Ha jol emléxem anno az 1 hetes piszkálás után (.caf) kiterjesztéésüek.
Nekem ez nem okoz problémát. Leginkább azért, mert a Winmo-s HD-met ennyi idő alatt sokkal többet kellett piszkálni, hogy úgy működjön ahogy szeretném, hiába vannak benne az alapnak számító dolgok. Ezt a két hangot meg egyszer beállítom és többet nem kell vele foglalkoznom.Egyébként találtam hozzá egy egyszerű leírást, majd otthon bemásolom ide. :)

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #265 Dátum: 2009, 09 24, 20:03:11 »
Nekem ez nem okoz problémát. Leginkább azért, mert a Winmo-s HD-met ennyi idő alatt sokkal többet kellett piszkálni, hogy úgy működjön ahogy szeretném, hiába vannak benne az alapnak számító dolgok. Ezt a két hangot meg egyszer beállítom és többet nem kell vele foglalkoznom.Egyébként találtam hozzá egy egyszerű leírást, majd otthon bemásolom ide. :)

Látod, ezt nem tudják megérteni, hogy ami náluk apró problémának tünik, azaz iPhonon a legnagyobb gond. Remélem érthető, és nem félreérthető voltam :D

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #266 Dátum: 2009, 09 24, 22:08:42 »
Látod, ezt nem tudják megérteni, hogy ami náluk apró problémának tünik, azaz iPhonon a legnagyobb gond. Remélem érthető, és nem félreérthető voltam :D

Naja... Jelenleg nekem olyan a Winmo, mint anno egy japán autó: sok extrával voltak felszerelve pl. egy német autóhoz képest, de papírból volt a kaszni és sok gond volt velük. Viszont volt központi zár, ablakemelő, stb...Az iPhone-t meg az akkori német autókhoz tudom hasonlítani, amelyekben ugyan nem voltak extrák és drágábbak is voltak, viszont megbízhatóbban működtek. Mára pedig szépen felzárkózott mindegyik a másikhoz. Így lesz ez az Android-Mac-Windows téren is. Na ennyit erről.
Itt van a leírás, amit találtam, még nem csináltam meg, mert más dolgom volt:
Working calendar fixhi thanks for the previous post, they were good clues but didn't work. your clues plus being fueled by almost missing an appt due to the weak-ass calendar notification (another iphone design flaw, not being able to change it) this was enough to get me driven.
here's what to do:
1) go into cyberduck/winscp and SSH to the root directory.
2) then go to /System/Library/Audio/UISounds
3) replace alarm.caf with any other file you have called alarm.caf
.caf means Core Audio file so you probably need to do this part on a Mac
I used Fusion to clip an mp3 file and save it as an aiff. then i opened the aiff with Apple Soundtrack Pro and saved it as a Core Audio file. The whole time I kept the save settings as 16-bit /44100 kHz /1411 kbps bit rate, just like the original. The only thing different about my file is the length and maybe the dB, but it worked.
4) reboot the phone, you must reboot for Core Audio to reload it's files!

if you'd like me to email you my alarm.caf send me a message  it is a 4-second clip of the intro to a metal song with distorted guitars and banging drums. hopefully i won't miss any more calendar reminders! LOL

Nem elérhető Stefun

« Reply #267 Dátum: 2009, 09 24, 22:35:58 »

Nem volt félreérthetö, csak pont az ellenkezöje jött ki, mint amit gondolom akartál volna. :)  Na jo segitek : "Ami a winmo-nál megszokott probléma, az az iphone-nál a legnagyobb gond". 
De még csak a közelében sincs ez a megálapitás a felvetett kérdésnek. Ugyan is winmo-nál Nem problémának számit hogy egy jelzö, értesitö hangot kicseréljünk, hanem egyértelmü, konvertálás és segédprogram nélkül értelemszerüen végrehajthatjuk.  :ok:

Nem elérhető Stefun

« Reply #268 Dátum: 2009, 09 24, 22:37:43 »

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #269 Dátum: 2009, 09 24, 22:43:21 »

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #270 Dátum: 2009, 09 26, 16:03:29 »
Valamelyik Winmo fórumon olvastam. Beírt valaki, hogy az Ő készüléke 4-5 napig bírja, és hogy nem tud valaki neki ajánlani nagyobb akksit. Na itt elgondolkodtam. Csak az lehet, hogy eszkimók is látogatják az oldalt, vagy hegymászók, de mindenkép olyan helyről, ahol nincs áram, vagy legalább is kevés. Másra nem tudok gondolni.

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
« Reply #271 Dátum: 2009, 09 26, 16:39:12 »
Én azt szeretem, mikor az iPhone-ra írják, hogy szar az akksi-ja, aztán meg, ha ugyanolyan felhasználással a WinMo PDA-ja fél napig sem bírja, akkor görbül lefele a száj :D

Mindig elfelejtik, hogy ezt a kutyut többet használja és jobban kihasználja az ember, nem véletlen, hogy a statisztikák szerint a mobiltelefonról kezdeményezett mobilinternetes hozzáférések kb. 80%-a iPhone-ról történik. Más mobil eszköz esetén hiába van 3G-s tudása mégsem használják netezésre (persze ezt nagyban elősegítik az iPhone specifikus előfizetések).
No meg más eszközben hiába van GPU, ha a kutya sem használja, itt meg olyan 3D-s játékok jelennek meg nap mint nap, amik pár éve egy desktop gépen is jónak számítottak volna.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #272 Dátum: 2009, 09 26, 19:15:49 »
Egész könnyű a Calendar hang kicserélése. Persze akkor az sms hangok közül is kicseréltem egyet. Annyi lett csak a gondom velük, hogy hangosabbak a kelleténél, így teljes hangerőn egy kicsit torzít, de majd lejjebb veszem a hangerőket.... :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #273 Dátum: 2009, 09 26, 19:17:55 »
Én azt szeretem, mikor az iPhone-ra írják, hogy censored az akksi-ja, aztán meg, ha ugyanolyan felhasználással a WinMo PDA-ja fél napig sem bírja, akkor görbül lefele a száj :D

Mindig elfelejtik, hogy ezt a kutyut többet használja és jobban kihasználja az ember, nem véletlen, hogy a statisztikák szerint a mobiltelefonról kezdeményezett mobilinternetes hozzáférések kb. 80%-a iPhone-ról történik. Más mobil eszköz esetén hiába van 3G-s tudása mégsem használják netezésre (persze ezt nagyban elősegítik az iPhone specifikus előfizetések).
No meg más eszközben hiába van GPU, ha a kutya sem használja, itt meg olyan 3D-s játékok jelennek meg nap mint nap, amik pár éve egy desktop gépen is jónak számítottak volna.

Mindig is lesz olyan ember, aki fikáz, lehúz valamit, ugyanakkor a sajátját meg isteníti. Én már ezekkel nem is foglalkozok. Gyerekes dolgok ezek... Bár olykor a gyerekek is érettebbek...

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #274 Dátum: 2009, 10 04, 20:13:19 »
Tud valaki ajánlani egy olyan programot, amivel egy hálózati meghajtó tartalmát lehet böngészni és fájlokat átmásolni a készülékre?