2024, 12 19, 16:35:05

Szerző Téma: iPhone általános beszélgetés  (Megtekintve 144960 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
Re: iPhone általános beszélgetés
« Reply #200 Dátum: 2009, 09 14, 21:17:44 »
Aki még nem ismeri, annak ajánlom figyelmébe: FileAid (Document Storage & Viewer), az App Store-ban található a Productivity-kben, ingyé van. Ezzel wifin keresztül lehet ftp meghajtóként kezelni a készüléket, persze a szokásos kiterjesztésű fájlokat meg is lehet nézni vele.
Ez eddig nem nagy szám, sok program tudja ezt. Viszont van ehhez a programhoz tartozó PC-n futtatandó DiskAid - USB Flash Drive for iPhone & iPod Touch (14 days trial, ami csekély $9.90-ért cserébe megszűnik), amivel USB-n keresztül is el lehet érni a készüléket, viszont így már mindent a root-tól!  :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #201 Dátum: 2009, 09 14, 21:20:58 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Tessék. :)

Köszönöm, elmentettem az oldalt és a tartalmát, majd megcsinálom eccer... :D
Jelenleg jól működik minden, nem érzek késztetést a 3.1-re a JB hiánya miatt...

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #202 Dátum: 2009, 09 14, 22:02:29 »
Aki még nem ismeri, annak ajánlom figyelmébe: FileAid (Document Storage & Viewer), az App Store-ban található a Productivity-kben, ingyé van. Ezzel wifin keresztül lehet ftp meghajtóként kezelni a készüléket, persze a szokásos kiterjesztésű fájlokat meg is lehet nézni vele.
Ez eddig nem nagy szám, sok program tudja ezt. Viszont van ehhez a programhoz tartozó PC-n futtatandó DiskAid - USB Flash Drive for iPhone & iPod Touch (14 days trial, ami csekély $9.90-ért cserébe megszűnik), amivel USB-n keresztül is el lehet érni a készüléket, viszont így már mindent a root-tól!  :)

Ha jól értem a Szifont nyitja meg könyvtárszerkezet szerüen? Mert ha igen akkor ez egy File Explorer nem? Vagy elragadott a fantáziám?

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: térkép
  • PDA: OPPO Find 7
  • PDA ROM: 5.0.2
« Reply #203 Dátum: 2009, 09 15, 08:19:57 »
Köszönöm, elmentettem az oldalt és a tartalmát, majd megcsinálom eccer... :D
Jelenleg jól működik minden, nem érzek késztetést a 3.1-re a JB hiánya miatt...

Azért a file-kat érdemes lementeni!!

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #204 Dátum: 2009, 09 15, 09:11:03 »
Ha jól értem a Szifont nyitja meg könyvtárszerkezet szerüen? Mert ha igen akkor ez egy File Explorer nem? Vagy elragadott a fantáziám?

Jól érted. :)
Egyébként próbáld ki. 14 napig ingyé van ez a rész.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #205 Dátum: 2009, 09 15, 09:12:39 »
Azért a file-kat érdemes lementeni!!

Persze, le fogom menteni. Csak időt kell rá szakítanom, meg el kell szánni rá magam... :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #206 Dátum: 2009, 09 16, 20:17:44 »
Van egy problémám az SMTP beállításokkal. Pontosan az, hogy a Primary alatt levő Other SMTP Servers -nél van 4 beállítás, amiket nem tudok kitörölni és így a levelek sem mennek el. Ha kitörlöm az egyik fiókot, akkor minden rendben, de ha újra beállítom, akkor ugyanaz a helyzet, mint mielőtt kitöröltem. Egyébként rossz port van a 4-ből 2-ben, talán ez lehet a probléma...
Hogyan, honnan tudom kiszedni a nem kívánatos SMTP-ket? Az iFile telepítve van, azzal az egész rendszerben tudok barangolni, de nem találtam rá az SMTP beállításokra.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #207 Dátum: 2009, 09 17, 08:43:18 »
Van egy problémám az SMTP beállításokkal. Pontosan az, hogy a Primary alatt levő Other SMTP Servers -nél van 4 beállítás, amiket nem tudok kitörölni és így a levelek sem mennek el. Ha kitörlöm az egyik fiókot, akkor minden rendben, de ha újra beállítom, akkor ugyanaz a helyzet, mint mielőtt kitöröltem. Egyébként rossz port van a 4-ből 2-ben, talán ez lehet a probléma...
Hogyan, honnan tudom kiszedni a nem kívánatos SMTP-ket? Az iFile telepítve van, azzal az egész rendszerben tudok barangolni, de nem találtam rá az SMTP beállításokra.

Azóta megoldottam a problémát és rájöttem a dolog nyitjára.
A szinkronizálásnál ki kell kapcsolni az összes fiókot, mert azzal visszarakja az összes - egyébként megegyező - smtp-t.
Mivel nekem ugyanazon mail szerveren van több fiókom, ezért azok közül csak egynél szabad megadni elsődleges smtp-t, a többinél pedig ezt bekapcsolni a másodlagosaknál. Mert ha mindegyiknél beírom elsődlegesnek ugyanazt, akkor annyiszor jelenik meg másodlagosként ugyanaz a beállítás.
Érdekes, hogy be van állítva egy freemail-es fiók is, ahol ugye más a bejövő szerver és ott nem jelenik meg az összes smtp, pedig ott is ugyanazt kell beállítanom.

Nem elérhető Shinai

• Navigáció / Navigation: Asus A636N, i900
  • PDA: Iphone 3GS 16 Gb.
  • PDA ROM: OS 3.1.2
« Reply #208 Dátum: 2009, 09 20, 01:29:21 »
Sziasztok!

A jovo honapban tervezem hogy veszek 3gs-t es az lenne a kerdesem hogy mennyire serulekeny a kijelzoje a karcokkal szemben. Erdemes ra venni kijelzovedo foliat? A saminal egybol tettem fel mert nem valami karcallo a kijelzoje.

irmes

• Vendég
« Reply #209 Dátum: 2009, 09 20, 08:48:05 »
Sziasztok!

A jovo honapban tervezem hogy veszek 3gs-t es az lenne a kerdesem hogy mennyire serulekeny a kijelzoje a karcokkal szemben. Erdemes ra venni kijelzovedo foliat? A saminal egybol tettem fel mert nem valami karcallo a kijelzoje.

Hát szerintem tök felesleges a kijelzővédő fólia. Én vettem rá egy iSkin tokot a T-mobilenál, az rajta van, mert ugye a készülék többi része rohadtul karcolódik, de a képernyőt nem védi semmi. Ahogy én használom, bátran bemerem rakni a kulcsok közé.  :ok:

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #210 Dátum: 2009, 09 20, 11:36:48 »
Sziasztok!

Az egyész eleje üveg, de nem zafir. Én már láttam összekarcolt elejüt. Ha olyan zsebben hordod amiben csak a szifon van, semmi baja nem lesz. A védőtok egy okból ajánlott. A Szifont csak egyszer lehet leejteni, legalább is én attól félek a leg jobban. Ha autós tartóban is használod, oda kell figyelni hogy a zökkenőknél ne érjen a hátulja hozzá, vagy valami filccel béleld ki a mikró karcolódások kiküszöbölésére.

Nem elérhető Shinai

• Navigáció / Navigation: Asus A636N, i900
  • PDA: Iphone 3GS 16 Gb.
  • PDA ROM: OS 3.1.2
« Reply #211 Dátum: 2009, 09 20, 12:36:54 »
Köszönöm az infót!  :ok:

Még egy kérdés: milyen progi kell hozzá hogy usb-n tudjak a háttértárra másolni, internet nélkül. Mint egy meghajtóként (pendrive) használni kábelen. Mint a saminál.  :p

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #212 Dátum: 2009, 09 20, 20:15:44 »
Köszönöm az infót!  :ok:

Még egy kérdés: milyen progi kell hozzá hogy usb-n tudjak a háttértárra másolni, internet nélkül. Mint egy meghajtóként (pendrive) használni kábelen. Mint a saminál.  :P
Az App Store-ban keresd meg a FileAid-et (ingyenes). Ehhez társul a pc-n a DiskAid (ez utóbbit 14 nap próbaidő után meg kell vásárolni $9.90-ért), amivel usb-n keresztül tudsz másolni, törölni bárhová a készüléken. Ez utóbbi itt található: You are not allowed to view links. Register or Login.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #213 Dátum: 2009, 09 20, 20:19:37 »
Használja-e valaki az iGO-t? Igazából a gps-re vagyok kíváncsi, hogy másnál hogy működik. Nálam eléggé gyengén muzsikál... Főleg borult időben, de tiszta égboltnál is elhangzott a gps jel megszűnt szöveg...Melyik programmal lehet megnézni, hogy hány műholdat lát és milyen a vétel erőssége?

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #214 Dátum: 2009, 09 20, 20:29:56 »
A másik kérdésem még mindig az, hogy az iPhone-ban levő Safariban van-e lehetőség a flash tartalmú oldalak megjelenítésére (pl.: You are not allowed to view links. Register or Login, itt nem látszanak a menüpontok)?

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #215 Dátum: 2009, 09 20, 22:19:47 »
A másik kérdésem még mindig az, hogy az iPhone-ban levő Safariban van-e lehetőség a flash tartalmú oldalak megjelenítésére (pl.: You are not allowed to view links. Register or Login, itt nem látszanak a menüpontok)?

Flash nincs sajna, majd az OS4.0-ban talán. Amit mozogni látsz az csak GIF.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #216 Dátum: 2009, 09 20, 22:24:03 »
Használja-e valaki az iGO-t? Igazából a gps-re vagyok kíváncsi, hogy másnál hogy működik. Nálam eléggé gyengén muzsikál... Főleg borult időben, de tiszta égboltnál is elhangzott a gps jel megszűnt szöveg...Melyik programmal lehet megnézni, hogy hány műholdat lát és milyen a vétel erőssége?

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #217 Dátum: 2009, 09 20, 22:34:08 »
Hát szerintem tök felesleges a kijelzővédő fólia. Én vettem rá egy iSkin tokot a T-mobilenál, az rajta van, mert ugye a készülék többi része rohadtul karcolódik, de a képernyőt nem védi semmi. Ahogy én használom, bátran bemerem rakni a kulcsok közé.  :ok:
Melyik iSkin tokot vetted? Milyen színűt és mennyiért adják T-moible-ék?

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #218 Dátum: 2009, 09 20, 22:35:58 »
Igen, ezt láttam, csak gondoltam mivel nem frissítésről kérdezek... viszont látom kihagytam egy szót... :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #219 Dátum: 2009, 09 20, 22:37:43 »
Flash nincs sajna, majd az OS4.0-ban talán. Amit mozogni látsz az csak GIF.
Jól gondoltam... Bár a winmo-nál sincs ez másként. Némi próbálkozások vannak, amik vagy működnek vagy nem...

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
« Reply #220 Dátum: 2009, 09 20, 22:55:20 »
Jól gondoltam... Bár a winmo-nál sincs ez másként. Némi próbálkozások vannak, amik vagy működnek vagy nem...

Nálam az udulesicsekk.hu-n a felső középső reklám kivételével minden látszik. A menü működik is, bár gondolkodik egy kicsit, amikor listázza az almenüket.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #221 Dátum: 2009, 09 21, 08:22:00 »
Nálam az udulesicsekk.hu-n a felső középső reklám kivételével minden látszik. A menü működik is, bár gondolkodik egy kicsit, amikor listázza az almenüket.
Igen, volt nálam is olyan rom a HD-n, amin működött és ugyanilyen gondolkodási idővel, de általában sajnos nem működik. Mert ugye az Opera-ban sincs megoldva teljesen a flash tartalmú oldalak megjelenítése. Bár én inkább a flash tartalmú oldalakat törölném. Nem tudom miért kell flash-ben megírni, amikor egyébként is lehet szép menüket kreálni...

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #222 Dátum: 2009, 09 21, 08:23:46 »
Ha az iTunes-ban rányomok a Restore-ra, akkor is felkerül a legújabb os (jelen esetben a 3.1) vagy csak törlődik minden a készülékről és a gyári állapotot kapom vissza? Én ez utóbbit értelmezem a leírás alapján.

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
« Reply #223 Dátum: 2009, 09 21, 09:00:11 »
Igen, volt nálam is olyan rom a HD-n, amin működött és ugyanilyen gondolkodási idővel, de általában sajnos nem működik. Mert ugye az Opera-ban sincs megoldva teljesen a flash tartalmú oldalak megjelenítése. Bár én inkább a flash tartalmú oldalakat törölném. Nem tudom miért kell flash-ben megírni, amikor egyébként is lehet szép menüket kreálni...

OFF
ROM független megoldás:

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #224 Dátum: 2009, 09 21, 10:02:40 »
Ha az iTunes-ban rányomok a Restore-ra, akkor is felkerül a legújabb os (jelen esetben a 3.1) vagy csak törlődik minden a készülékről és a gyári állapotot kapom vissza? Én ez utóbbit értelmezem a leírás alapján.

Megy fel rá a 3.1 Vigyáz
Ha törőlni akarsz csak, akkor alt vagy tab + resztore attól függően milyen oprendszert használsz.