Tisztelt PDA Fanklub-os közösség!
A legelején annyit le szeretnék szögezni, hogy nem vagyok egy tutyimutyi, informatikához, telekommunikációhoz hozzá nem értő ember, de PDA Guru sem vagyok, ennek oka az is, hogy ez az első PDA-m, és most olyan problémával fordulok hozzátok, amit már önerőből nem tudok megoldani és itt több, a PDA-kban igencsak járatos ember is van!
Biztosan olvastátok már néhányan korábbi hozzászólásomat a GPRS adatforgalmammal kapcsolatban, a probléma még mindig fennáll, ezért szeretnék egy hosszabb hozzászólást írni a problémámról:
Hol volt hol nem volt:A havi telefonszámlám 2000-2500 forint körüli szokott lenni. Múlt havi számlám 9500Huf volt. A mostani 10900-nál jár és még nincs vége a hónapnak... és emelkedik... Állítólag GPRS adatforgalom miatt, de én nem használom semmire a GPRS-t...
Amire megoldást keresek:A GPRS-t valahogy már le fogom mondani (részletek lentebb), de annyira felhúzott már a dolog, hogy mindenképp ki akarom deríteni, hogy mi művelte ezt a mocskosságot.
Az óperenciás PDA-n is túl:Pannonos vagyok, nem tépem a számat inkább
mellékelek egy részletes számlát, azon kiemelve rajta van a GPRS adatforgalom és díja. Ötletem nincs, hogy mi csinálhatja a forgalmat.
Vasárnap bontottam fel a számlát és akkor vettem észre ezt az egész dolgot, akkor annyit tettem, hogy lekértem egy egyenleget, 7600Huf körül volt... Akkor spb mobile shellből letiltottam az időjárás előrejelző progi automatikus frissítését, nem is frissített utána, csak én frissítettem WiFi-ről. Ez nem oldotta meg a problémámat, ugyanis szerdára az e havi számlám 9500Huf-ra rúgott (3 nap alatt nem semmi...). Szerdán a beállításokban (
Settings>Advanced settings>Connections>GPRS Authentications) letiltottam a MobilVideo-t és a Pannon W@p-ot. Mindemellett feltelepítettem 2 programot, a Nodata-t, mellyel állítólag blokkolni tudom ezeket az adatforgalmakat és egy monitorozó-figyelmeztető programot, az SPB wireless monitort. Utóbbi az elmúlt napokban nem mutatott forgalmat GPRS-en. Megemlítésre méltó, hogy Operával megpróbáltam csatlakozni az internetre és azt írta, hogy nem érhető el a pannon wap szolgáltatás... valahogy valami mégis internetezget a pdácskámon... Tegnap megpróbáltam felhívni az automatás beszélős ügyfélszolgálatot, hogy lemondjam a GPRS szolgáltatást, de nem jutottam előrébb, nem sikerült a dolog. Szerda óta tovább emelkedett a számlám, ma azaz pénteken már 10900-nál tartok... Ma már bementem a Pannonhoz, ott nem tudtak semmi konkrétat mondani, le sem tudták mondani a GPRS-emet, mert ilyen üzleti csomagom van és pont egy díszpi**át fogtam ki, aki megkérdezett 3 másik kollegináját (szintén díszpi**a kategória), akik szintén nem tudtak mit kezdeni a dologgal. De nagyon rendesek voltak adtak nekem egy email címet amit szerintem akár kukába is dobhatok... Felhívtam az üzleti kapcsolattartómat és vele megbeszéltem, hogy utánanéz a dolognak és le is mondja a GPRS-t valahogy, vagy legalábbis megpróbálja.
!DE! Már ott tartok, hogy nem elégszem meg annyival, hogy lemondatom a GPRS szolgáltatást, hanem ki akarom deríteni mindenféleképpen, hogy mi fúrta meg a pénztárcámat!
Amilyen válaszokat nem szeretnék olvasni:-Vegyél mobilnetet...
-Válts díjcsomagot, szolgáltatót etc...
-Kapcsold ki a telefonod
-Hajítsd a kukába
-Add nekem...
Amiért nem szeretném ezeket a válaszokat hallani:
Nem volt szándékomban fizetős internetkapcsolatot használni, ha internetezni akarok, arra ott a számítógép (ha otthon vagyok) egyébként meg wifizek rajta, egyetemen, plazákban, kocsmákban, haveroknál, ilyesmi helyeken.
Telepített programok listája:-SPB Mobile shell
-Microsoft .ET CF 3.5
-AEGIS Navfone PPC
-WVGA Fix3
-Microfi Nitrogen
-Total Comander
-VitoAdio
-Livingsoft Travel dictioary
Meg egy halom játék meg még néhány alkalmazás ami egyáltalán nem használ internetet... Ha esetleg valaki úgy gondolja itt a hiba, megpróbálok csinálni egy részletes listát kérésre.
Itt a vége fuss el véle!
Ui.: Még egyszer annyit kérnék a tisztelt bíróságtól, hogy a fentieket figyelembe éve az okot szeretném megtudni, hogy vajon mi lehet itt a ludas (matyi)?! Mellesleg ha valamit kihagytam volna nyúlfarknyi hozzászólásomból, azt hamarosan pótolni fogom.