Mellesleg már az O2DROID esetében bele is nyúltam a leszedett rom-ba, pl átírtam a kernelmag processidejét minimálisra amit a proci képes feldolgozni per másodperc, sőt az összes betöltendő alkalmazás prióját levettem minimálisra, és átállítottam háttérként futóra, míg a kernelmag prióját valósidejűre tettem, válaszidejét késleltetettről átírtam valós-ra, valamelyest gyorsult a boot (20-25mp), de így is harmatos kutya...a. Ez egy sima cortex procitól (még az ARM előttiektől pl fujitsu siemens pocketloox) sem volt várható, hogy egy oprendet negyedórán át bootoljon, egy sima cortexen pl a wm4 5 mp alatt bootolt, míg a mobile linux 3mp alatt. A droidika is linux maggal megy, elvileg egy 2.3-nak egy palacsintasütőn is el kellene mennie mindenféle akadás nélkül, alapesetben, legalábbis amit a hivatalos androidsite ír a hardverkövetelményeiről. Az omniába ezerszer jobb a proci, és a ram is több, sőt a gpu is jobb, mint ami a droid2.3-nak kell. Én a rom-ba telepítés előtt még a vizuális effekteket is eltűntettem nullra, így egy stabil fapados embedd formula linuxot kreháltam a feltöltött o2droidból, de az is retek mire bebootol meg még utána amennyit várni kell még észheztér. Azért sok ember előbb csapkodná a földhöz a szegény készüléket (sztenderd júzer esetén), mintsem egy ilyen vastól elnézze a folytonos fagying meg opsönt, meg a folytonos várakozást. Mert ha megnézzük, sok mostani telefon gyengébb, vagy ugyanilyen muszklival ellátott vasat rejt, mégis rohan rajt akadásmentesen a droid, ha nem is a 4, de legalább a 2.3.