Sziasztok!
Van ötletetek arra nézve, hogy miképp lehetne lenyerni a telefonszámokat és az sms-eket egy olyan winmo-s készülékről (Omnia2), aminek nem működik az érintőkijelzője (pedig csere már volt), és Storage módú csatlakoztatásra van állítva? Sajnos a tulaj nem volt elég elővigyázatos, és nem készített mentést ezekről, mielőtt szétszedték...
Esetleg ha ezeket fájlban tárolja, akkor le lehetne szedni róla, mert ugyebár a rendszer fájlok látszódnak.
Akinek van ötlete, kérem ossza meg velem, köszönöm!
Nem próbáltam, de lehet hogy működik:
Az O2 a telefonszámokat a pim.vol fájlban tárolja, ezt storage módban le lehet menteni, rom csere után visszamásolni, és ha működik a telefon, lehet menteni.
A házilagos érintőpanel cserét egyébként senkinek sem ajánlom, aki először fog belülről telefont látni.
Én már szedtem szét és raktam is össze sikeresen hasonló kütyüket, végül ez is sikerült, működik is, de semmi pénzért nem fognék hozzá mégegyszer. A gond ott kezdődött, hogy a komplett csavarhúzókészlettel megspékelt ebay-es digitizer nem passzolt. A tényleges érintőpanel egy vastag műanyag lapra van felragasztva, de az enyém sajnos "elcsúszott", így kb egy fél mm-t le kellett belőle faragnom!, hogy beférjen a házba. Az említésre sem méltó, hogy a mellékelt csavarhúzó hegye az első csavarba beletört, tartok itthon jó minőségű szerszámokat... Az új digitizer szalagkábele hosszabb, mint az eredeti, csak "összegyűrve" lehetett összerakni, most is kiáll kissé a panel a csatlakozási pontnál... A legnagyobb gond, hogy a digitizer, a ház és a képernyő egy vastag, rugalmas, több helyen kivágott speciális alakú mindkét oldalán ragacsos szivacsfóliával van összeragasztva, amit persze nem mellékelnek a digitizerhez, pedig ez a dolog lelke. (Mellesleg én a por miatt cseréltem, de nem tudtam meg, hol megy be, hiszen az említett ragasztó hibátlanul zárt. Egyébként a digitizer ebben a konstrukcióban nem érintkezik a kijelzőve, kissé távolabb van tőle, így egy kis hermetikusan lezárt légtér alakul ki a kettő között. Mivel az ilyen terek és a környezet között komoly nyomáskülönbség alakul ki a hőingás hatására, a ragasztással szemben nagyon komolyak az elvárások. Egyébként a képernyő peremén egy kiálló fehér műanyag keret fut körbe, elképzelhető, hogy a por azt megkerülve jut be, ebben az esetben nem is a digitizert kellen e cserélni.) Én kétoldalú tapétaragasztóval helyettesítettem, ami nem folytonos, órákig tartott hasonló alakúra fabrikálni, sokkal vékonyabb, kevésbé rugalmas, valószínűleg nem viseli olyan jól a meleget... Szóval biztos vagyok benne, hogy hamarosan ugyan olyan poros lesz, legjobb lett volna békén hagyni.
Egyébként helyes működésre is csak hr és kissé rafinált kalibrálás után sikerült rábírni.
Természetesen sokan cseréltek már digitizert itt a fórumon sk, és örültek az eredménynek, nyilván nekik
is igazuk van.