A saját szakterületeden legyél hozzáértő., amihez nem értesz, azt felejtsd el messziről, nem kell nekünk mégegy világválság.
Az i8000-es teszt szoftveres, mivel tcpmp nem tud opengl hardveres gyorsítást, amit a Touch Player meg igen. Nem tudunk reális tesztest felmutatni Omnia 2vel még, de itt a szoftveres i900 teszt eredménye, ne felejtsétek el, hogy az omnia i900 240x400 felbontáson dolgozik, addig az i8000 dupla akkorán!
ami annyit jelent
i900 11%
i8000 17%---->34%!!!
Nem beszéltem az Omniáról, és úgy tűnik, nem voltam egyértelmű a HW utáni ponttal. Nem szorosan a tesztedhez kapcsolódva mondtam, de attól még tény, hogy ehhez HW kell (= különálló, erős egység a HD videóra). Ez pedig gyengécske az Omnia II-ben, akárcsak a 800 MHz-es ARM11 az 1 GHz-es Cortex-A8-hoz képest. Samsungon belül is az i8910 HD kapott erre kakaót, ami még mindig 25-30 %-kal a a 3GS alatt tud. Szóval ezt se (CPU) izomból, se a mellé rakott HW dekódolóval nem fogja tudni a szifonhoz, vagy akár a Snapdragonhoz mérhetően megoldani. Ez van, olcsó központi egységet választott a Samsung, de majd meglátjuk, milyen áron adja a készüléket a WM6.5 hivatalos bemutatójakor érkező többi készülékhez, ill. a kicsit később jövő HD2-höz képest. Az Acer F1 már be van árazva október 6-ra, és a GBP 295 + VAT elég versenyképesnek tűnik egy 3,8" kijelzős Snapdragon készülékért.
Ha lényegesen olcsóbb lesz az Omnia II hazai ára a HD2-höz viszonyítva (F1-hez mérhető), akkor nincs gond. Ha nem, és népszerű marad, akkor az főleg a Samsungnak jó, sokat keres a filléres központi egységen.