2024, 11 25, 10:46:04

Szerző Téma: Rom frissítés Win7 alatt.  (Megtekintve 113378 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Milhó

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Samsung Galaxy 3
  • PDA ROM: I5800XXJP4
Re: Rom frissítés Win7 alatt.
« Reply #175 Dátum: 2010, 05 05, 16:14:46 »
Köszönöm szépen!

A szerviz ROM már csurog felfelé, már csak egy megbízható WM6.5 ROM linket szeretnék kunyerni tőletek! ;) Mit javasoltok? Nem baj, ha angol, de magyar verziónak jobban örülnék. Vagy esetleg létezik már Windows Phone 7 ROM?

You are not allowed to view links. Register or Login

A G4 utáni vagy szolgáltatós kell Neked:  You are not allowed to view links. Register or Login
Win7 topik: You are not allowed to view links. Register or Login
Darkness called, had to leave a message...

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #176 Dátum: 2010, 05 05, 18:13:17 »
Köszönöm szépen!

A szerviz ROM már csurog felfelé, már csak egy megbízható WM6.5 ROM linket szeretnék kunyerni tőletek! ;) Mit javasoltok? Nem baj, ha angol, de magyar verziónak jobban örülnék. Vagy esetleg létezik már Windows Phone 7 ROM?
Anzonak vannak magyarított 6.5-ös romjai: You are not allowed to view links. Register or Login

Érdeklődj Anzo romáriumában! You are not allowed to view links. Register or Login
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Milhó

« Reply #177 Dátum: 2010, 05 05, 20:15:10 »
Anzonak vannak magyarított 6.5-ös romjai: You are not allowed to view links. Register or Login

Érdeklődj Anzo romáriumában! You are not allowed to view links. Register or Login

Köszi, már raktam is fel egyet.

De viszont olyan problémám van, hogy az asztali gépen megszűnt a net a ROM frissítést követően. Egyszerűen nem látja a hálókártyát a gép... Most ezt laptopról írom, itt van net rendesen. Nincs valami ötlet esetleg, hogy mit tehetett tönkre a ROM frissítés?

Nem elérhető Milhó

« Reply #178 Dátum: 2010, 05 06, 10:13:27 »
Senki semmit? Nagyon kellene a segítségetek. Már mindent megpróbáltam, ami tőlem telt, de továbbra sem megy a net az asztali gépen! Eszközkezelőben egyáltalán nem található hálókártya, ennek ellenére a Windows 7 hibaelhárító illesztőrprogramra hivatkozik. Próbáltam feltenni új illesztőprogramot, de akkor kiírja, hogy nincs az illesztőprogramhoz passzoló eszköz... 22-es csapdája.

Nincs valakinek valami ötlete? Már tiszta ideg vagyok... :'( Ha ezt tudom, akkor hagyom a fenébe a ROM frissítést. :(

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #179 Dátum: 2010, 05 06, 10:18:01 »
Senki semmit? Nagyon kellene a segítségetek. Már mindent megpróbáltam, ami tőlem telt, de továbbra sem megy a net az asztali gépen! Eszközkezelőben egyáltalán nem található hálókártya, ennek ellenére a Windows 7 hibaelhárító illesztőrprogramra hivatkozik. Próbáltam feltenni új illesztőprogramot, de akkor kiírja, hogy nincs az illesztőprogramhoz passzoló eszköz... 22-es csapdája.

Nincs valakinek valami ötlete? Már tiszta ideg vagyok... :'( Ha ezt tudom, akkor hagyom a fenébe a ROM frissítést. :(
Mivel még nem volt hasonló eset sem, így értetlenül állunk a probléma előtt.
Próbáld meg a samsung modemet uninstallálni, más ötletem nincs.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető atj1

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: Dakota 20
  • PDA: iPhone 4
« Reply #180 Dátum: 2010, 05 06, 13:21:29 »

Restore egy jó állapotra! (persze ha van).

Nem elérhető Milhó

« Reply #181 Dátum: 2010, 05 06, 13:54:58 »
Megtörtént egy system restore, számomra érthetetlen módon nem vezetett eredményre. Csináltam egy frissítő Win7 telepítést, attól sem tért észhez. Úgyhogy arra gondoltam, hogy meghalt az alaplapi integrált hálókártya, gyorsan vettem is egy újat. Lehet csak véletlen egybeesés az egész és pont most adta meg magát. Nem tudom. Bízom benne, hogy este többet tudok mondani, ha beraktam a gépbe az új hálókártyát.... Drukkoljatok! :)

Nem elérhető Milhó

« Reply #182 Dátum: 2010, 05 06, 20:20:06 »
No megtörtént a hálókártyacsere, most van net. Sajnos továbbra sem értem a szituációt, lehet hogy nincs összefüggésben a ROM frissítéssel. Mindenesetre nem mostanában frissítek megint! :D

Nem elérhető atj1

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: Dakota 20
  • PDA: iPhone 4
« Reply #183 Dátum: 2010, 05 07, 07:44:20 »
No megtörtént a hálókártyacsere, most van net. Sajnos továbbra sem értem a szituációt, lehet hogy nincs összefüggésben a ROM frissítéssel. Mindenesetre nem mostanában frissítek megint! :D

Biztos, hogy nincs összefüggés! A romodra pedig ráférne egy kis frissítés (vagy a profilodra)!  :)

Nem elérhető Milhó

« Reply #184 Dátum: 2010, 05 07, 11:05:17 »
Biztos, hogy nincs összefüggés! A romodra pedig ráférne egy kis frissítés (vagy a profilodra)!  :)

Megtörtént! ;) Mármint a profil frissítés. A nagy izgalomban el is feledkeztem róla! :D

Nem elérhető furzsi

• PDA: samsung omnia i900
  • PDA ROM: DXID1Anzo:28233 clean hun PHONE:DXHK3
« Reply #185 Dátum: 2010, 05 07, 19:23:19 »
sziasztok!

kaptam ma egy omniát és gondoltam le is frissitem egy anzo féle rom-ra.az omnia angliából származik de gondolom ez semmi féle hátrányt nem jelent.a következőket irja ki a system infonál:
pda:i900xxhhd/achh3
phone:i900buhh2

mivel mindenki azzal kezdi,hogy először egy szerviz rommot rakjon fel aki romfrissitésbe kezd igy már én is töltöm le a dxhk3-as szerviz rommot.erről annyi lenne a kérdésem,hogy win7 alatt kell-e valamit trüközni hogy felmenyen vagy  mehet az exe telepitőjével ha lesz neki olyan?:)

és ezután raknám fel az általam választott anzo féle rommot ahogyan anzo olyan nagyszerüen leirta ebben a topicban.

szóval csak egy megerősitést kérnék,hogy jól gondolom a telepités menetét vagy ha valamit nem jól irtam akkor kérlek javitsatok ki.előre is köszi.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #186 Dátum: 2010, 05 07, 19:25:20 »
sziasztok!

kaptam ma egy omniát és gondoltam le is frissitem egy anzo féle rom-ra.az omnia angliából származik de gondolom ez semmi féle hátrányt nem jelent.a következőket irja ki a system infonál:
pda:i900xxhhd/achh3
phone:i900buhh2

mivel mindenki azzal kezdi,hogy először egy szerviz rommot rakjon fel aki romfrissitésbe kezd igy már én is töltöm le a dxhk3-as szerviz rommot.erről annyi lenne a kérdésem,hogy win7 alatt kell-e valamit trüközni hogy felmenyen vagy  mehet az exe telepitőjével ha lesz neki olyan?:)

és ezután raknám fel az általam választott anzo féle rommot ahogyan anzo olyan nagyszerüen leirta ebben a topicban.

szóval csak egy megerősitést kérnék,hogy jól gondolom a telepités menetét vagy ha valamit nem jól irtam akkor kérlek javitsatok ki.előre is köszi.
A DXHK3 szerviz romot is úgy kell feltenni, mint a főzött Anzo félét.

Nem elérhető furzsi

• PDA: samsung omnia i900
  • PDA ROM: DXID1Anzo:28233 clean hun PHONE:DXHK3
« Reply #187 Dátum: 2010, 05 07, 19:30:36 »
A DXHK3 szerviz romot is úgy kell feltenni, mint a főzött Anzo félét.

köszönöm a gyors választ  :ok:  remélem nem csinálok téglát az omniából :ima:

Nem elérhető DiamondBack

• Navigáció / Navigation: i900xxhhc/cjhhc
  • PDA: samsung i900
  • PDA ROM: i900xxhhc/cjhhc
« Reply #188 Dátum: 2010, 05 08, 19:00:44 »

ezt letudom tölteni máshonnan mert a RapidShare nem enged letölteni sokadik próbára is azt írja hogy "you are already download..."

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #189 Dátum: 2010, 05 08, 19:39:13 »

ezt letudom tölteni máshonnan mert a RapidShare nem enged letölteni sokadik próbára is azt írja hogy "you are already download..."
Tessék: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető DiamondBack

• Navigáció / Navigation: i900xxhhc/cjhhc
  • PDA: samsung i900
  • PDA ROM: i900xxhhc/cjhhc
« Reply #190 Dátum: 2010, 05 09, 07:59:06 »
Tessék: You are not allowed to view links. Register or Login

Örök hálám  :taps:

Nem elérhető bozso92

• PDA: Samsung i900 Omnia
  • PDA ROM: i900DXID1
« Reply #191 Dátum: 2010, 05 10, 22:44:19 »
Állandó és visszatérő probléma, hogy hogyan frissítsünk Win7 alatt. Mivel elég jóra sikeredett, és sokan használják már most is, amikor nem is jelent meg a végleges verzió, ezért úgy gondoltam, összefoglalom a frissítéssel kapcsolatos dolgokat. Megpróbálom pontokba szedve, és ha valamelyik rész nem világos, akkor nézzétek meg a témához vágó topikot.

A vista és a Win7 alatt nem működik az exe telepítő.
Ezért a kiadott csomagot szét kell bontani az ExeCutor-ral. You are not allowed to view links. Register or Login
A feltöltéshez a Grand Prix-t fogjuk használni.
Figyelem, a vista verzió kell!
Letöltjük a szükséges rom verziókat.
Ajánlott először felrakni a DXHK3 szerviz romot, és utána azt, amelyet véglegesnek szeretnénk.

Azt gondolom, hogy akinek Win7 van a gépén, annak megvan az a feltétel, hogy USB2 csatlakozóval ellátott géppel álljunk csak neki.

Ha mindent letöltöttünk, a PDA fel van töltve, akkor vágjunk bele.

A letöltött romot csomagoljuk ki úgy, hogy egy exe kiterjesztésű fájlt kapjunk! Ezt vagy a WinRar-ral, vagy egyszerűen a Total Commanderrel tudjuk elvégezni.
A kapott fájlt betallózzuk az executorba.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
Rányomunk a GO gombra, ekkor szétszedi elemeire a telepítő fájlt.
Egy új könyvtárunk lesz, amiben ezek az összetevők szerepelnek:
eboot.bin
Pda.bin
Phone.bin (ez nem mindegyik verzióban van, mert a phone rész ritkán frissül)
Customer.csc

Ha ezzel végeztünk, akkor jöhet a driver felkészítése.

Csatlakoztassuk a PDA-t a gépre, hagyjuk, hogy a Mobile Device Center megtalálja, és a kapcsolat felálljon (nem muszáj szinkronizálni).
A PDA Windows mappájában megkeressük a Dataconnection.exe-t, és elindítjuk.
Átállítjuk Phone-ra, és OK. Ekkor meg fog szakadni a kapcsolat a géppel, és egy új hardvert fog találni. Hagyjuk, hogy az Update-ről felrakja magának az összes drivert.
A GrandPrix-be tallózzuk be a szétbontott rom elemeket a megfelelő helyre. Figyelem, két bin kiterjesztésü fájlunk van! (Pda és Phone) Ezeket, ha nem figyelünk, fel tudjuk cserélni, és akkor nem leszünk sikeresek.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
Kapcsoljuk ki az Omniát, és dugjuk rá a gépre kikapcsolt állapotban! A GP-ben nyomjuk meg a Detect gombot! Kapcsoljuk be a telefont, ekkor a GP megtalálja, és el kezdi a telepítést.
Ne nyúljunk semmihez egészen addig, amíg a progresszbarban meg nem jelenik a JOB DONE felirat! Ekkor már hátradőlhetünk, a nagyja megvan. :)
Amikor a PDA újra indul, várjuk meg, amíg megjelenik a Preconfiguration felirat, és újraindul a Telefon! Ekkor nyomjunk egy HR-t! Ilyenkor már lehúzhatjuk a gépről, és bezárhatjuk a GP-t.
Megvárjuk ismét a preconfiguration-t, bekalibráljuk a képernyőt, és élvezzük az új rom nyújtotta előnyöket!  :D :taps: :ok:

Nem elérhető bozso92

• PDA: Samsung i900 Omnia
  • PDA ROM: i900DXID1
« Reply #192 Dátum: 2010, 05 10, 22:47:22 »
Állandó és visszatérő probléma, hogy hogyan frissítsünk Win7 alatt. Mivel elég jóra sikeredett, és sokan használják már most is, amikor nem is jelent meg a végleges verzió, ezért úgy gondoltam, összefoglalom a frissítéssel kapcsolatos dolgokat. Megpróbálom pontokba szedve, és ha valamelyik rész nem világos, akkor nézzétek meg a témához vágó topikot.

A vista és a Win7 alatt nem működik az exe telepítő.
Ezért a kiadott csomagot szét kell bontani az ExeCutor-ral. You are not allowed to view links. Register or Login
A feltöltéshez a Grand Prix-t fogjuk használni.
Figyelem, a vista verzió kell!
Letöltjük a szükséges rom verziókat.
Ajánlott először felrakni a DXHK3 szerviz romot, és utána azt, amelyet véglegesnek szeretnénk.

Azt gondolom, hogy akinek Win7 van a gépén, annak megvan az a feltétel, hogy USB2 csatlakozóval ellátott géppel álljunk csak neki.

Ha mindent letöltöttünk, a PDA fel van töltve, akkor vágjunk bele.

A letöltött romot csomagoljuk ki úgy, hogy egy exe kiterjesztésű fájlt kapjunk! Ezt vagy a WinRar-ral, vagy egyszerűen a Total Commanderrel tudjuk elvégezni.
A kapott fájlt betallózzuk az executorba.
Rányomunk a GO gombra, ekkor szétszedi elemeire a telepítő fájlt.
Egy új könyvtárunk lesz, amiben ezek az összetevők szerepelnek:
eboot.bin
Pda.bin
Phone.bin (ez nem mindegyik verzióban van, mert a phone rész ritkán frissül)
Customer.csc

Ha ezzel végeztünk, akkor jöhet a driver felkészítése.

Csatlakoztassuk a PDA-t a gépre, hagyjuk, hogy a Mobile Device Center megtalálja, és a kapcsolat felálljon (nem muszáj szinkronizálni).
A PDA Windows mappájában megkeressük a Dataconnection.exe-t, és elindítjuk.
Átállítjuk Phone-ra, és OK. Ekkor meg fog szakadni a kapcsolat a géppel, és egy új hardvert fog találni. Hagyjuk, hogy az Update-ről felrakja magának az összes drivert.
A GrandPrix-be tallózzuk be a szétbontott rom elemeket a megfelelő helyre. Figyelem, két bin kiterjesztésü fájlunk van! (Pda és Phone) Ezeket, ha nem figyelünk, fel tudjuk cserélni, és akkor nem leszünk sikeresek.
Kapcsoljuk ki az Omniát, és dugjuk rá a gépre kikapcsolt állapotban! A GP-ben nyomjuk meg a Detect gombot! Kapcsoljuk be a telefont, ekkor a GP megtalálja, és el kezdi a telepítést.
Ne nyúljunk semmihez egészen addig, amíg a progresszbarban meg nem jelenik a JOB DONE felirat! Ekkor már hátradőlhetünk, a nagyja megvan. :)
Amikor a PDA újra indul, várjuk meg, amíg megjelenik a Preconfiguration felirat, és újraindul a Telefon! Ekkor nyomjunk egy HR-t! Ilyenkor már lehúzhatjuk a gépről, és bezárhatjuk a GP-t.
Megvárjuk ismét a preconfiguration-t, bekalibráljuk a képernyőt, és élvezzük az új rom nyújtotta előnyöket!  :D :taps: :ok:

Nem elérhető Gabi321

• Navigáció / Navigation: IGO 8
  • PDA: Samsung SGH-i900 Omnia
  • PDA ROM: i900BSHI1/BSHI1
« Reply #193 Dátum: 2010, 05 12, 21:20:33 »
Hát nekem ez nem jön össze. Rányomtam a Detect-re aztán be az omniát de nem csinál semmit. Van valami ötlet?

Nem elérhető Gabi321

« Reply #194 Dátum: 2010, 05 12, 21:36:38 »
jah meg ez a dataconnection.exe fel sem ismeri a pc nem tudja megnyitni melyik progihoz társítsam. Valaki érthetően letudná írni.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #195 Dátum: 2010, 05 12, 21:43:03 »
jah meg ez a dataconnection.exe fel sem ismeri a pc nem tudja megnyitni melyik progihoz társítsam. Valaki érthetően letudná írni.
A dataconnection.exe-t a pda-n kell megnyitni filekezelővel. Ha nem látnád a file-t, akkor a minden fájlt mutat opciót be kell pipálni a fájlkezelőben.

Nem elérhető Gabi321

« Reply #196 Dátum: 2010, 05 12, 21:55:52 »
pl. Total commanderrel?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #197 Dátum: 2010, 05 12, 22:06:36 »
pl. Total commanderrel?
Akár azzal is, de a benne lévő alap is megnyitja, ha látszik a windows könyvtárban a file.

Nem elérhető Gabi321

« Reply #198 Dátum: 2010, 05 12, 22:08:55 »
Az intéző nem nyitotta meg hibaüzenetet dobott

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #199 Dátum: 2010, 05 12, 22:09:43 »
Az intéző nem nyitotta meg hibaüzenetet dobott
Mégis milyen hibaüzenetet?
Elárulod?
Kérlek használd a Válasz erre gombot!