2024, 12 30, 17:48:07

Szerző Téma: Samsung S8000 Jet  (Megtekintve 264378 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető peck55

• Navigáció / Navigation: route 66
  • PDA: samsung s8000
  • PDA ROM: s8000xxig3
Re: Samsung S8000 Jet
« Reply #975 Dátum: 2010, 03 28, 10:02:38 »
Helló!Kapcsoljatok ki a navinál minden internet használatot mert én 8000Ft ot fizettem a semmiért és csak be volt kapcsolva a navi és nem navigáltam vele csak mutatta a nyilat hogy hogy haladok.

Nem elérhető nagygeza

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: ???
  • PDA: HTC DESIRE-2.1 android
  • PDA ROM: A8181-android 2.1
« Reply #976 Dátum: 2010, 03 28, 11:35:20 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Helló!Kapcsoljatok ki a navinál minden internet használatot mert én 8000Ft ot fizettem a semmiért és csak be volt kapcsolva a navi és nem navigáltam vele csak mutatta a nyilat hogy hogy haladok.
nekem a pannonnál le van tiltva a wap! Az jó úgy??? a telefonban hol lehet ezt kikapcsolni??

Nem elérhető nagygeza

« Reply #977 Dátum: 2010, 03 28, 11:38:47 »
nekem a pannonnál le van tiltva a wap! Az jó úgy??? a telefonban hol lehet ezt kikapcsolni??
Vagy a navi külön számlát is csinál a wapon felül?? vagy milyen formátumban kell fizetni??

Nem elérhető peck55

• PDA: samsung s8000
  • PDA ROM: s8000xxig3
« Reply #978 Dátum: 2010, 03 28, 14:23:29 »
Vagy a navi külön számlát is csinál a wapon felül?? vagy milyen formátumban kell fizetni??

Nos nekem az előfizetés számlájával együtt küldték és ügy írták hogy valami wap vagy gprs használat.

Nem elérhető nagygeza

« Reply #979 Dátum: 2010, 03 28, 14:33:49 »
Nos nekem az előfizetés számlájával együtt küldték és ügy írták hogy valami wap vagy gprs használat.
Az lehet,de a jet ben is be lehet állitani elvileg azt h mit használjon-a wapo,vagy a wifit! én azon csodálkozom h mikor itthon navizom,próbálgatom-néha felcsatlakozik a wifire-de az utcán nem megy a wifi! Akkor viszont mit használhat ha a telefonban és a pannonnál is levan tiltva a wap!?? engem ez idegesit,mert nagyon remélem h ennek a navi szoftvernek nincs valami külön fizetendő szivatása-a szolgáltatón keresztül! egyébbként nekem angol nyelvü,és lövésem sincs h mit -hogy kell beállitani! PL azt h löjje be a poziciómat! Van erre ötlet? Az tuti h én fizetni ezért nem szeretnék,mivel autóm sincs-de érdekesnek találom. köszi.

Nem elérhető nagygeza

« Reply #980 Dátum: 2010, 03 28, 14:42:48 »
Nagygeza!

Ha válaszolsz egy hozzászólásra akkor a mondanivalód a " /quote" után ird légyszi! :ok:
ok...

Nem elérhető nagygeza

« Reply #981 Dátum: 2010, 03 28, 14:47:44 »
ok...
Tudsz abban segiteni h ez a navigáció h müködik?? mert a GPS antenna nem is müködik,a Wap elvileg levan tiltva! wifi nincs! akkor honnan tudja mizu!?? hogy lehet vele egyáltalán bármit is kezdeni? úgynéz ki mintha csak egy térkép lenne az egész-azt csá. se poziciót,se nyomvonalat semmit se tudok ki hámozni belőle! Arrol nem is beszélve,h angol nyelvü-és azt meg nem vágom! igy ebben a fényben meg rohadt nehéz. köszi...

Nem elérhető jaxville

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: IGO Primo,Tomtom
  • PDA: HTC D-HD,Nexus4,Samsung i780
  • PDA ROM: 4.2.2
« Reply #982 Dátum: 2010, 03 28, 15:45:21 »
Tudsz abban segiteni h ez a navigáció h müködik?? mert a GPS antenna nem is müködik,a Wap elvileg levan tiltva! wifi nincs! akkor honnan tudja mizu!?? hogy lehet vele egyáltalán bármit is kezdeni? úgynéz ki mintha csak egy térkép lenne az egész-azt csá. se poziciót,se nyomvonalat semmit se tudok ki hámozni belőle! Arrol nem is beszélve,h angol nyelvü-és azt meg nem vágom! igy ebben a fényben meg rohadt nehéz. köszi...

Ahhoz hogy legyne poziciód a gps-en NEM KELL SEMMILYEN INTERNET KAPCSOLAT!
Kivéve ha meg akarod gyorsitani hogy meghatározza a poziciód.
Elöször is menj ki egy nyilt térre.Ne kapcsold be a route66-ot!!!!
Azután a Menü-Telefonbeállitások-GPS beállitásai-GPS+ beállitások-Adatok letöltése.(Később leirom ez mire való)
Itt kiválasztod az otthoni routered.(csak hogy nehogy wap-ot használjon)
utána vissza lépsz a GPS beállitásaihoz.
Kiválasztod a GPS poziciót.ÉS  VÁRSZ!
Addig mig el nem kezd számokat mutatni a Szélesség,Magsság,Hossz.
Ha alul ráböksz a mühold állapotára akkor láthatod hogy mennyi müholdat használ a poziciód meghatározásához.
Lehet eltart vagy tizenöt percig,vagy még tovább.(késöbb már majd hamar megy)
Ha megvan,próbálhatod a navit.Persze ez a müvelet már késöbb nem kell,azért van,hogy kipróbáld müködik-e a gps vevő a telefonon.

Elörébb le van irva,hogy hogyan van a route66 menüben a nyelv beállitás.Bár valaki járt ugy,hogy nem volt magyar nyelv a navihoz.
Amugy a sync a gépeden magyar? Lehet nem magyar van alapnak beállitva.

Nem elérhető nagygeza

« Reply #983 Dátum: 2010, 03 28, 16:45:22 »
Ahhoz hogy legyne poziciód a gps-en NEM KELL SEMMILYEN INTERNET KAPCSOLAT!
Kivéve ha meg akarod gyorsitani hogy meghatározza a poziciód.
Elöször is menj ki egy nyilt térre.Ne kapcsold be a route66-ot!!!!
Azután a Menü-Telefonbeállitások-GPS beállitásai-GPS+ beállitások-Adatok letöltése.(Később leirom ez mire való)
Itt kiválasztod az otthoni routered.(csak hogy nehogy wap-ot használjon)
utána vissza lépsz a GPS beállitásaihoz.
Kiválasztod a GPS poziciót.ÉS  VÁRSZ!
Addig mig el nem kezd számokat mutatni a Szélesség,Magsság,Hossz.
Ha alul ráböksz a mühold állapotára akkor láthatod hogy mennyi müholdat használ a poziciód meghatározásához.
Lehet eltart vagy tizenöt percig,vagy még tovább.(késöbb már majd hamar megy)
Ha megvan,próbálhatod a navit.Persze ez a müvelet már késöbb nem kell,azért van,hogy kipróbáld müködik-e a gps vevő a telefonon.

Elörébb le van irva,hogy hogyan van a route66 menüben a nyelv beállitás.Bár valaki járt ugy,hogy nem volt magyar nyelv a navihoz.
Amugy a sync a gépeden magyar? Lehet nem magyar van alapnak beállitva.
Hali. az adatok letöltésénél nincs olyan h kiválaszthatnám az otthoni routert! Ha lakásban vagyok-autómatice oda kapcslódik! Csak akkor szerintem nem a müholdakkal kavar-hanem a neten! nem??

Nem elérhető Gabi

• Navigáció / Navigation: Igo Myway
  • PDA: HTC Desire
« Reply #984 Dátum: 2010, 03 28, 21:41:26 »
Sziasztok!

Beizzítottam a Route 66-t (navigálást).. elég jó, bár azért nem egy Igo8. A sebességtúllépés figyelmeztetést be tudom állítani? A beállítások / riasztásnál 1 értékhatárt tudok csak belőni, csak-e fölött figyelmeztet? vagy hogy van ennél?..

Nem elérhető jaxville

• TOPIKGAZDA
« Reply #985 Dátum: 2010, 03 29, 13:18:27 »
Hali. az adatok letöltésénél nincs olyan h kiválaszthatnám az otthoni routert! Ha lakásban vagyok-autómatice oda kapcslódik! Csak akkor szerintem nem a müholdakkal kavar-hanem a neten! nem??

A GPS+ arra való,hogy letöltse internetröl a műholdak jelenlegi helyzetét,megkönnyitve ezzel a poziciómeghatározást.Persze csak ha a felhasználó akarja.De ennyi.utána már nem kell net!
Én például nem használom,mert ha bekapcsolom,mire felteszem az autóstartóra,beütöm a célt és elindulok addigra legtöbbször már be is tölti.

Ezután már csak a telefonodban lévö beépitett gps vevö müködik.
Ezzel kommunikál a telepitett navigációs szoftver(az most mindegy hogy milyen),és ennek a jeleit használja navigáláshoz.

Nem elérhető bala90

• Navigáció / Navigation: Google Navigátor
  • PDA: Samsung Galaxy Ace
  • PDA ROM: S5830XWKT7
« Reply #986 Dátum: 2010, 03 31, 20:43:37 »
Üdv Mindenkinek!

Ahogy olvasgattam, gondoltam megosztom veletek én is a Jet-es tapasztalataimat.
2010.03.10 a helyi T-Pont-ban vásároltam a készüléket. Jó is szép is "gyors" is meg minden. 2010.03.15. én észrevettem egy kb. 3mm átmérőjű foltot a kijelző közepén. Ez amolyan színes szivárványos folt, mint amikor a tapizástól egy színes filmréteg keletkezik a kijelzőn, csak ezt nem lehetett letörölni. Először nem is zavart meg szinte nem is lehetett látni csak pl. neon fénynél volt észlelhető. 2010.03.17.-ére már kb az 5x ére növekedett a folt, ekkor visszavittem a T-mobilhoz. Nos, az ügyintéző úr, ( aki úgy néz ki mint a három testőrből a Porthos ) egyből szervizre ítélte a motyót.

Ez eddig nem is volt olyan érdekes.

Na de.
Ha már ott voltam rákérdeztem a frimware dologra, szóval hogy várható e új szolgáltatós frimware és ha igen akkor mikor lesz elérhető.
Nos erre azt mondta hogy nem lesz és nincs is másik csak az ami a készüléken jelenleg fut. Erre megmagyaráztam neki hogy azért kérdezem mert 2 kollégám 3hetes különbséggel vett náluk s5230-as készüléket és az egyiken a régi a másikon már az új rom van, azért gondoltam hogy talán a Jet-re is lesz újabb rom.  Erre az ügyintéző azt mondta  hogy ez nem létezik, mert csak 1 féle frimware van forgalomba a T-mobilnál az s5230-ra.
Na mind1.

Szóval most várom a Jet-em, amit 1 másfél hét múlva remélem vissza is kapok.

Helló mindenkinek!

Igen, pontosan ez az a kijelzős probléma, amivel én is szembesültem, és kértem tanácsot a fórumon. A 2 hetes közelharcom a GSM bolttal egy vadiúj Jet lett, az említett kijelzőhiba nélkül. Nade akkor leírom, hogy mi is volt pontosan:

Szóval február végén vettem egy GSM boltban egy független Jet-et. Volt ez az "olajfolt" szerű folt a közepén, ami szabad fényben nem látszódott, csak neon fény alatt. Visszavittem, a csávó azt mondta, hogy ez normális (volt ott egy használt, azon is láttam). Ebbe akkor még beletörődtem, aztán jártam az ElectroWorld-be, ahol volt egy Jet kitéve, és nem volt kijelzőhibája. Visszavittem a telót az üzletbe, bevitték szervizbe (állítólag), majd 2,5 hét után telefonáltak, hogy nem tudnak vele mit csinálni, ez ilyen, nem hibás, és hogy 8-ból 6 telefonnak ilyen a kijelzője. Erre kértem egy szervizlapot, szakvéleményt, hogy akkor majd azzal megyek a Samsunghoz reklamálni. Kiderült, hogy nincs szervizlap (biztos kifogyott a nyomtatóból a festék)... Aztán mondtam ilyen szavakat, hogy fogyasztóvédelem, meg ügyvéd, meg szavatosság, és másnapra jött egy új Jet, véletlenül kijelzőhiba nélkül ("szerencsém volt").

Fura a hiba, beszéltem a Samsunggal, szervizben is jártam, és sehol nem hallottak ilyen széria- vagy bármi más hibáról.

Más: rettegek a szoftverfrissítéstől (még soha nem sikerült), de olyan kíváncsi vagyok :D Hogy lehet megnézni a telefonon lévő firmware számát? elvesztem a kódokban... Köszi!

Nem elérhető lsamuka

• Navigáció / Navigation: samsung
  • PDA: samsung
  • PDA ROM: S800MXEIK1
« Reply #987 Dátum: 2010, 03 31, 20:55:45 »

Más: rettegek a szoftverfrissítéstől (még soha nem sikerült), de olyan kíváncsi vagyok :D Hogy lehet megnézni a telefonon lévő firmware számát? elvesztem a kódokban... Köszi!

*#1234#

Nem elérhető bala90

« Reply #988 Dátum: 2010, 03 31, 22:03:53 »
*#1234#

<SW VER>
S8000XXIF5
<CSC VER>
S80000OXDIF3(ED011)
<FFS VER>
DEF

Ezeket hogy kell értelmezni? Frissítés javasoltok?

Köszi!

Nem elérhető jaxville

• TOPIKGAZDA
« Reply #989 Dátum: 2010, 03 31, 23:59:19 »
<SW VER>
S8000XXIF5
<CSC VER>
S80000OXDIF3(ED011)
<FFS VER>
DEF

Ezeket hogy kell értelmezni? Frissítés javasoltok?

Köszi!

Én azt javaslom,hogy ismerkedj még a telefonnal.és akkor cserélj szoftvert ha nem vagy megelégedve vele.
A frissités nem nagy ügy,de azért csak szerezz tapasztalatot elöbb.

Nem elérhető nagygeza

« Reply #990 Dátum: 2010, 04 01, 08:33:10 »
Sziasztok. Végre itt! Hála istennek"" nekem nincs ilyen kijelző problémám,nekem az akkuval volt egy nagy ijedtségem! fél nap alatt úgy lemerült-mint a sicc.. a leirásában azt olvastam ha a widget menüben valamit.. olyat... állitasz be akkor az leszivhatja! de mik azok amik szivják az akkut,attól függetlenül h nem is fut a háttérben!?? igyekszem nem terhelni a jet et,de mégis az ijesztő volt h csak sitty-sutty lemerült! most meg kutya baja! Azt az egyet,csak h tiszta legyen-ha aktiválom a hajókereket-és navigálok a szabadban,akkor honnan tudom mit használ?? h én a hálózatot akarom kizárni! mert idáig nem nagyon láttam olyan jelzést ami a gps antennát mutatná! hogyan tudom tutira kizárni a pannon hálózatot??!! itthon a lakásban egyből megy a wifire-ha bekapcsolom! akkor kint hova csatlakozik?? ezt is azért kérdem,mert volt már itt olyan aki csak azért fizetett mert a hajókereket aktiválta! -Ő ezt irta! Ha nem akarok a pannonnak ezért fizetni-mit kell tenni!!??? pontosan??!! Köszi még egyszer! sziasztok.

Nem elérhető jaxville

• TOPIKGAZDA
« Reply #991 Dátum: 2010, 04 01, 12:55:14 »
Sziasztok. Végre itt! Hála istennek"" nekem nincs ilyen kijelző problémám,nekem az akkuval volt egy nagy ijedtségem! fél nap alatt úgy lemerült-mint a sicc.. a leirásában azt olvastam ha a widget menüben valamit.. olyat... állitasz be akkor az leszivhatja! de mik azok amik szivják az akkut,attól függetlenül h nem is fut a háttérben!?? igyekszem nem terhelni a jet et,de mégis az ijesztő volt h csak sitty-sutty lemerült! most meg kutya baja! Azt az egyet,csak h tiszta legyen-ha aktiválom a hajókereket-és navigálok a szabadban,akkor honnan tudom mit használ?? h én a hálózatot akarom kizárni! mert idáig nem nagyon láttam olyan jelzést ami a gps antennát mutatná! hogyan tudom tutira kizárni a pannon hálózatot??!! itthon a lakásban egyből megy a wifire-ha bekapcsolom! akkor kint hova csatlakozik?? ezt is azért kérdem,mert volt már itt olyan aki csak azért fizetett mert a hajókereket aktiválta! -Ő ezt irta! Ha nem akarok a pannonnak ezért fizetni-mit kell tenni!!??? pontosan??!! Köszi még egyszer! sziasztok.

Route66 -Menü-Beállitások-Extrák--Hálózati kapcsolat --Nem engedélyez
Igy nem akar majd netet használni.

Azt hogy a gps antennád müködik semmi nem mutatja  a telefonon.

Nem elérhető nagygeza

« Reply #992 Dátum: 2010, 04 01, 13:37:15 »
Route66 -Menü-Beállitások-Extrák--Hálózati kapcsolat --Nem engedélyez
Igy nem akar majd netet használni.

Azt hogy a gps antennád müködik semmi nem mutatja  a telefonon.
szia. lehet h hülye kérdés,de azt hol találom?? mert nekem angol a route66! a hajókerékre kell rányomni,és ott azon belül a menüben? köszi.

Nem elérhető bala90

« Reply #993 Dátum: 2010, 04 01, 14:46:08 »

Vagy pedig, ha nem akarsz pannon 3g-s kapcsolatot használni sohasem, akkor Menü / Beállítások / Hálózati beállítások / Kapcsolatok. Itt törlöd a Pannon alapértelmezett beállításait, ezzel megakadályozod, hogy bármikor is felmenjen a netre. Ezután, ha egy program csatlakozni akar, akkor max. azt mondja, hogy az alapértelmezett kapcsolat törölve lett, válassz ki másikat. Ekkor kiválasztod az otthoni WiFi-t, és nem lesz 3000 Ft-os számlád.

Én is megszívtam, amikor először használtam, 2 MB-os GPRS adatforgalomról jött egy 3.200 Ft-os számla... :S Ott vesznek le, ahol tudnak...

Nem elérhető jaxville

• TOPIKGAZDA
« Reply #994 Dátum: 2010, 04 01, 16:44:49 »
szia. lehet h hülye kérdés,de azt hol találom?? mert nekem angol a route66! a hajókerékre kell rányomni,és ott azon belül a menüben? köszi.

Kormánykerék-Kis piros négyszög alul-Tools-Settings-Extras-Network connection-Do not allow-ra állitsd.

Nem elérhető nagygeza

« Reply #995 Dátum: 2010, 04 01, 18:36:21 »
Kormánykerék-Kis piros négyszög alul-Tools-Settings-Extras-Network connection-Do not allow-ra állitsd.
Köszi-megvan!! még egy segitséget kérnék! van egy csomó játékom amit kaptam a szomsédból-neki 5230 a van-ugyan ez csak nem wifis. nála tökéletesen üködnek ajátékok-nálam egyikse! sőt egyetlen egy játék sem megy a gyáriakan kivül!! beütöttünk valami java kódot-de ugysem mentek! mit tegyek??? a fájl tipus nem támogatott-ezt irja ki! sziasztok.

Nem elérhető ZsDaniel

• Support-ER
  • PDA ROM: Minden infó az aláírásban
« Reply #996 Dátum: 2010, 04 01, 18:58:31 »
Köszi-megvan!! még egy segitséget kérnék! van egy csomó játékom amit kaptam a szomsédból-neki 5230 a van-ugyan ez csak nem wifis. nála tökéletesen üködnek ajátékok-nálam egyikse! sőt egyetlen egy játék sem megy a gyáriakan kivül!! beütöttünk valami java kódot-de ugysem mentek! mit tegyek??? a fájl tipus nem támogatott-ezt irja ki! sziasztok.

Mivel a firmware-d nem támogatja a JAVA telepítését, itt a megoldás:

Hello
Az olyan Jetesek örömére megtaláltam a (szerintem) eddig legjobb JAVA és Widget telepítőt, azoknak akinek az FW verziójuk nem engedi ezt.

Csak le kell tölteni ezt a fájlt: You are not allowed to view links. Register or Login
Berakni abba a mappába amiben a telepítendő cucok vannak.
Elindítani a HTML-t.
Choose file-raa nyomni és benavigálni abba a mappába ahol a telepítendő cuccok vannak.
Kis +-ra nyomni.
És végül a Choose file gomb alatt lévő Telepítésre nyomni.
FONTOS: Csak akkor tud a HTML telepíteni, ha a HTML fájl és a telepítendő cucc ugyanabban a mappában van.

Apple iPhone 5 és iPad Mini [iOS 8.1.2]
Samsung Galaxy S3 (I9300) | ArchiDroid V2.X [4.4.4]
Google Chromecast
Apple iPod Nano 6G

Nem elérhető robert980

• PDA: s8000 jet
  • PDA ROM: S8000XEIF8
« Reply #997 Dátum: 2010, 04 01, 21:25:51 »
Sziasztok. Valaki próbálta már ezt a verziót?
S8000XPJA1

Nem elérhető Casa

• PDA: Samsung Jét GT-S8000
  • PDA ROM: S8000BSIG4
« Reply #998 Dátum: 2010, 04 01, 23:39:30 »
sziasztok,csak annyit szólnék a témához hogy nekem is van olajfolt a kijelző közepén,és ha húzod rajta az ujjad folyamatosan akkor eltűnik,meg elmozdul,gondolom azért mert  a kijelző puhább mint egy iphonenak pl.am nem hinném hogy ez kijelző hiba,bár engem is nagyon idegesített,de szerencsére nem mindig látni:D az akkumlátor nekem se bírja sokáig,ha meg felrakom töltőre és úgy netezek pl,akkor egy 2-3óra után olyan forró hogy kb fűteni lehet vele egy szobát:D na d mindegy

Nem elérhető jaxville

• TOPIKGAZDA
« Reply #999 Dátum: 2010, 04 02, 01:19:39 »
sziasztok,csak annyit szólnék a témához hogy nekem is van olajfolt a kijelző közepén,és ha húzod rajta az ujjad folyamatosan akkor eltűnik,meg elmozdul,gondolom azért mert  a kijelző puhább mint egy iphonenak pl.am nem hinném hogy ez kijelző hiba,bár engem is nagyon idegesített,de szerencsére nem mindig látni:D az akkumlátor nekem se bírja sokáig,ha meg felrakom töltőre és úgy netezek pl,akkor egy 2-3óra után olyan forró hogy kb fűteni lehet vele egy szobát:D na d mindegy

Ez az olajfolt elég elterjedt hiba. >:(
Vidd vissza mig garancia van rajta és cseréltesd ki,nehogy késöbb legyen belöle probléma!