Egy kis adalék failed ROM-híradójához: (ld; kwbr ROM-ok)
A kwbr_Topix_2.6 új ROM fő problémája (számomra), hogy a szövegbeviteli opciók közül hiányzik a Block Recognizer és a Trans Cribe…is. (Csak billentyűs megoldások vannak, úgy láttam, h. a ROM-ba beépítették defaultba a Resco, v. vmelyik billentyűzetet, aminek a predektív opcióját ki sem lehet kapcsolni. (Ezt mára javították: -by failed-) Az xButton lenyíló opciója (nálam) csak részben működik, persze HD Tweakkal kipofozva. A Startmenü csak klasszikus módon megjeleníthető. Egyébként tényleg gyors, de nekem ez kevés.
A Kwbr_Topix_2.5_Blue alap rendszere szinte ugyan olyan (már a bootolás is), mint a 2.6-é, azzal a különbséggel, hogy a szövegbeviteli mód megfelelő. Viszont a xButton lenyíló opciója ugyan úgy műxik, mint a 2.6-ban. Mindkét ROM-nál gyönyörű a bootolás (ennek persze nincs jelentősége) és meglepően gyorsnak tűnt az előzőekhez képest, ugyan úgy, mint a flashelés. Fagyásokat, akadást egyszer sem tapasztaltam. A tel, mail…stb. beállítások az előbbi verziók szerint történnek.
Fentiek miatt végül visszaraktam a Topaz_vanilla_final_v06132009-t, kinézetében a végeredményt tekintve nem is különbözik a Blue-tól, viszont azzal szemben, ebben a ROM-ban alaphelyzetben meg van a Startmenüből megnyitható, nem-klasszikus ikontábla, ami nekem fontos. Külön öröm, hogy az Internet fülön a Push Page villámgyorsan és gond nélkül működik, ill. az IE opcióban az egyénileg kiválasztott nyitóoldal beállítható a default helyett. Mindhárom rom gyors, bár én nem nyúztam úgy és annyit, hogy érzékelhető különbséget vehessek észre, sőt a komolyabb tesztre sem nyílt lehetőség, tekintve, hogy csak pár órát voltak a vason.
Akit esetleg érdekel, a részletesebb beszámolók (version story-k…, stb.) megtalálhatók az xda-n.