Szia !
Megpróbálok válaszolni midenre, amit kérdeztél.
- Mi ez a nagy uborka szezon mindenki szabira ment, vagy talán kifogytatok a témából? Ha az utóbbi sajnálatos helyzet állt volna elő ajánlok figyelmetekbe egy pár megoldásra váró problémát, mint pl.
Bocsi, részemről csak azért volt, mert határidős munkáim voltak és 07.01-gyel kellett őket átadnom. utána meg egy darabig nyomon kellett követnem őket. Most éppen próbálom utólérni magam a lemaradásokkal a HD fejlesztései terén, amik időközben kijöttek és ez igaz a romokra is. Az új romnak csak utána fogok tudni nekiállni. Ráadásul nyár van és egy kicsit lazítok is.
- Hogyan lehetne a HD-n gyorsítani a böngészést (akinek internetes böngészés során volt már Ifon a kezébe az csak zokogva térhetett vissza a HD jéhez, - mint magam is)?
Erre csak az új opera(9.7) fog megoldást nyújtani, de egyelőre még nincs kint belőle a végleges verzió. Én próbáltam már és valóban gyors, de még egy csomó mindent nem tud, amit kéne. Remélhetőleg az új rom elkészítésének időpontjára az is kint lesz már.
- Vagy tudtok-e mobilra, google-hoz hasonló megoldást a honlapok fordítására?
Erre a google képes. Más fordítok csak úgy tudják fordítani, ha kimásolnád az egész oldalt egy txt-be és azt odaadnád neki nyers fordításra. A google a szerverről már úgy küldi le html-ben. Olyan progi nincs(legalábbis én nem ismerek) ami beépülne valamelyik böngészőbe és azt a szöveget fordítgatná.
- Mikor lesz végre windows mobilon is elérhető a magyar nyelvű helyesírás ellenőrzés és a T9?
Ez jó kérdés. Lehetne írni ilyet is, de nekem túl sok feladatom van most, de ha időközben találok rá megoldást, hogy nem kéne megírnom, hanem csak átírnom akkor lehet róla szó, de nem ígérek semmit sem ezzel kapcsolatban.
- A START menü ikonjainak számát (a CSUKA romjában) hogyan lehetne megsokszorozni?
Ez valóban a manila része, Sharp jól írta. Lehet, hogy át lehetne írni ezt is benne, mint sok minden mást, de a végeredmény itt is kérdéses. Sajnos a manila helyes és gyors működése sok mindennel összefüggésben van. Egyébként miért nem jó, ha a Programok fülön az "Mind" -re böksz ? Az ua. a hatás, mintha scrolloznál az újaddal a Programok fülön.
- A program ikonok méretét a fenti romban lehet-e növelni stb.stb.
Ha meg lenne növelve akkor az a Progik darabszámának a rovására menne. Egy vmi fix, a képernyőfelbontás. Tehát, ha meg lenne nagyobbítva az ikonok mérete akkor egy sorba nem 3, hanem mondjuk csak 2 ikon férne el és mivel a sorok száma fix, ezért még kevesebb ikon lenne.
Az első válaszodhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy aki ennyit tett egy önkéntesen szerveződő kis virtuális közösségért, mint Te, azt semmilyen körülmények nem jutna eszembe froclizni - ha nem állandóan 24 órában áll „e-kis csapat rendelkezésére”. Sőt megtisztelő, hogy mindig, szakmailag megfontolt alapossággal igyekszel álláspontodat közzé tenni. Én csak csodálom, hogy mikor és hogyan szorítasz arra időt, hogy mindezen közben, ezekben az írásaiban még az ismeretterjesztés igényeit is maximálisan „kiszolgálod”!
Van azért amiben - mint abszolút felhasználó - máshová helyezném a hangsúlyt. Azért is mert 5-10-15 % a ROM javulás talán nem is eredményez olyan kézzel fogható élvezeti érték javulást, mint pl. egy hatékonyabb böngésző, vagy egy jó kapcsolatkezelő, és még lehetne tovább sorolni kinek mi a legfontosabb. A magam esetét előhozva én pl. azért használok a négy különböző PC-s operációs rendszert (mert sajnálatos módon) az adott alkalmazások (kizárólagosan) azon futnak a legoptimálisabban. A HD-re visszakanyarodva a csuka féle ROM-ok ból van, aki a CS100_V1.6, más pedig a korábbi 1.5. favorizálja, én az egységesebb dizájn miatt az utóbbit használom, és mondhatón nagyon meg vagyok vele elégedve.
A közreadását követő első nap óta mindenféle szélsőséges körülmények között is futtatva, mindössze egyszer sikerült kiakasztanom a creper elnevezésű „sunyi kis progival”, amit hát, ugye aki ismeri ezt a hivatásszerű galádot, az tudhatja, hogy nem a Te ROM-od a felelős a bakiért. (Az eset úgy esett, hogy ez a rossz életű léha HD-m, pár napig minden előzetes bejelentés nélkül elhagyott és ismeretlenül más kezébe került! Mivel a gaz csábító kilétét akkor még nem sejtettem, az idézett programmal, funkciójának megfelelően távolról küldtem egy kártyatörlési utasítást. Ettől a HD-m olyan izgalomba jött, hogy mint utólag kiderült, a kényszerű megsemmisítő TÁVOLI elérésű törlési utasításom végrehajtása közben, - talán feltételezett lelkiismereti okokból fakadóan is – de tényszerűen kifeküdt. Csak miután újból visszakerült hozzám, a kártya kivétele, valamint az ominózus program törlését követően volt szíves magához térni. Ebből számomra az volt a tanulság, hogy aki fontos adatokat cipel magával annak az ilyen kamikáze akció szükségességére is fel kell készülnie. Még szerencse, hogy mindkét 8 G kártyámról a PC-n heti szinkronmásolat készül, így az adatvesztés nem okozott különösebb megrázkódtatást.)
Mivel eleddig ilyen szószátyár voltam, már nincs arcom tovább hígítani a szófolyamot, s ezért bármennyire is szomorú, a kérdéseimre tudom más válaszok objektíve nem születhettek. Már csak egy dolgot említenék, ami a Sharp egy korábbi hozzászólásában vetett fel, hogy elméletileg a START menü gruppot is talán meglehet duplázni, s akkor már az ilyen hedonista, maximalista, illuzórikusan neoprimítív igényeket is kiszolgálja, mint az enyém, meg az ahhoz hasonló