2025, 01 04, 23:52:45

Szerző Téma: Itt beszélgessünk  (Megtekintve 136334 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
  • Navigáció / Navigation: Wayteq x820
  • PDA: HTC Desire
Re: Itt beszélgessünk
« Reply #725 Dátum: 2009, 07 05, 10:50:45 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Én tuningoltam már az asztali pc-met, volt amelyikbe teljes vízhűtés került (procira, chipsetre és videókártyára is). A Barton proci volt meghúzva de rendesen, jó memóriákkal. Jelentős volt a különbség, na és halk volt a készülék, mivel potis ventiket raktam a készülékbe.
Jelenleg meg egy 2,33 GHz-es intel proci ketyeg több mint 3GHz-en az asztali pc-mben, a memóriák meg 800 helyett 1050 MHz körül vannak. Mindez gyári hűtéssel, probléma nélkül. Ha megfelelően vannak összeválogatva az alkatrészek, akkor ki lehet hozni jóval többet a gépből vagy lehet venni jóval drágábban olyat, ami alapból ennyi (persze azt is lehet húzni, de minek? 3GHz felett már mind1, nincs észrevehető különbség).
A videókártya ami még egy másik tényező játékoknál, ott is lehet szépen húzogatni a frekiket, ha az egy jó gyártó jó terméke.

Én feszültségeket sosem emeltem, csak a frekiket, nem akartam elégetni az alkatrészeket. :)

Anno még az ati 9800pro-ból csináltam 9800 xt-t is. Érdekes volt, hogy amíg pro firmware volt rajta, addig egy bizonyos freki felett fagyott, viszont ahogy rákerült az xt firmware, attól kezdve jóval nagyobb frekikkel sem fagyott. Persze megnéztem mik a legnagyobb biztonságos frekik és arra lett átírva a kártya bios-a, meg kapott egy zalmann hűtőt. :)

Azt gondoltam, hogy te belevágtál ebbe is.
Viszont egy, nagy jelentős különbség van a HD és a PC között, hogy mgíg a PC-n az ember a tuningnak megfelelő cuccokat rakja bele, pl. proci, Ram, alaplap, addig a HD-n mindez fix és ezért is veszélyes. Én is tuningoltam aannak idején mindegyik procimat, a P I. 133-at 200-ra, A barton 2500-öst 3200-ra, de mindegyik bőven bírta és uae. a videokártyával is. De ha belegondolsz megéri 10-15% sebességnövekedést megkockáztatni ? Mondom mégegyszer, hogy a PC-n ráadásul a megfelelő hardvert rakta bele az ember mí itt ezt nem teheti meg. Na, mindegy, ha vki tunigolni akar akkor jelezze és beszerzem a progikat megint, de akkor használja is, ne csak a gyűjtőszenvedély legyen meg. Egyébként ha nem emeled meg a proci feszültségét akkor nem lesz stabil.

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #726 Dátum: 2009, 07 05, 10:51:24 »
A HSZ-nél elszúrtam a választ Sharpnak, bocsi. Látszik rég vettem részt a fórum életében.

Nem elérhető bolada12

• PDA: HD2, Iphone_4, IPAD2
  • PDA ROM: kwbr topix 1.6, Radio 2.08
« Reply #727 Dátum: 2009, 07 05, 10:58:25 »
Hello sziasztok!
Pár hete vásároltam meg a resco keyboardot, ami azért jobb mint a HTC eredeti virtuális billentyűzete és már egész jól „belaktam”, mikor is rábukkantam egy fantasztikus billentyűzet programra, ami ráadásul ingyenes. Ajánlom tehát figyelmetekbe, nem fogtok benne csalódni. (Tökéletesen megoldja az „előtérben lévő” ékezet kezelést, a képernyő navigálást, a kopizást, a billentyűzet paraméterezést.)

Más: mi ez a nagy uborka szezon mindenki szabira ment, vagy talán kifogytatok a témából? Ha az utóbbi sajnálatos helyzet állt volna elő ajánlok figyelmetekbe egy pár megoldásra váró problémát, mint pl.
-   Hogyan lehetne a HD-n gyorsítani a böngészést (akinek internetes böngészés során volt már Ifon a kezébe az csak zokogva térhetett vissza a HD jéhez, - mint magam is)?
-   Vagy tudtok-e mobilra, google-hoz hasonló megoldást a honlapok fordítására?
-   Mikor lesz végre windows mobilon is elérhető a magyar nyelvű helyesírás ellenőrzés és a T9?
-   A START menü ikonjainak számát (a CSUKA romjában) hogyan lehetne megsokszorozni?
-   A program ikonok méretét a fenti romban lehet-e növelni  stb.stb.
Nem ártana tehát egy felhasználói tippek, trükkök rovat sem, a ahol számba lehetne venni kinek mi hiányzik a gépe tudásának eszköztárából, és erre alapozva itt lehetne gyűjteni a talált megoldásokat, illetve egy két spéci programról is szívesen olvasnék felhasználói tapasztalatot.  (Azt reméltem, hogy a „Hasznos információk, beállítások” rovat kitölti majd ezt az űrt.)
javascript:void(0);
üdvözlettel: bolada12

Nem elérhető Zombie

• ALAPÍTÓ TAG
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Iphone SE
  • PDA ROM: 10.3
« Reply #728 Dátum: 2009, 07 05, 11:17:29 »
Hello sziasztok!
Pár hete vásároltam meg a resco keyboardot, ami azért jobb mint a HTC eredeti virtuális billentyűzete és már egész jól „belaktam”, mikor is rábukkantam egy fantasztikus billentyűzet programra, ami ráadásul ingyenes. Ajánlom tehát figyelmetekbe, nem fogtok benne csalódni. (Tökéletesen megoldja az „előtérben lévő” ékezet kezelést, a képernyő navigálást, a kopizást, a billentyűzet paraméterezést.)

És még topikja is van nálunk... :taps: :ok:

A nem termékspecifikus topikokba is nézzetek be, nem csak az Omniához való cuccok vannak ám. :D

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #729 Dátum: 2009, 07 05, 11:23:43 »
A HSZ-nél elszúrtam a választ Sharpnak, bocsi. Látszik rég vettem részt a fórum életében.

Talán javítsd ki! Megteheted! :D

Szerk.: Kijavítottam. :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #730 Dátum: 2009, 07 05, 11:25:31 »
Azt gondoltam, hogy te belevágtál ebbe is.
Viszont egy, nagy jelentős különbség van a HD és a PC között, hogy mgíg a PC-n az ember a tuningnak megfelelő cuccokat rakja bele, pl. proci, Ram, alaplap, addig a HD-n mindez fix és ezért is veszélyes. Én is tuningoltam aannak idején mindegyik procimat, a P I. 133-at 200-ra, A barton 2500-öst 3200-ra, de mindegyik bőven bírta és uae. a videokártyával is. De ha belegondolsz megéri 10-15% sebességnövekedést megkockáztatni ? Mondom mégegyszer, hogy a PC-n ráadásul a megfelelő hardvert rakta bele az ember mí itt ezt nem teheti meg. Na, mindegy, ha vki tunigolni akar akkor jelezze és beszerzem a progikat megint, de akkor használja is, ne csak a gyűjtőszenvedély legyen meg. Egyébként ha nem emeled meg a proci feszültségét akkor nem lesz stabil.

Persze, ez egyértelmű én ezzel nem is vitatkozom és ugyanez a véleményem a HD esetében. Amit írtam, azt erre írtam:

Idézet
"Nem tudom, hogy valamelyikőtök tuningolta-e a PC-jét, aki már igen, azok általában, egy idő után mind arra a következtetésre jutottak, hogy 10-15 vagy 20% sebességnövekedésért nem fogják megkockáztatni a hardver épségét."

Nem elérhető bolada12

• PDA: HD2, Iphone_4, IPAD2
  • PDA ROM: kwbr topix 1.6, Radio 2.08
« Reply #731 Dátum: 2009, 07 05, 11:27:33 »
És még topikja is van nálunk... :taps: :ok:

A nem termékspecifikus topikokba is nézzetek be, nem csak az Omniához való cuccok vannak ám. :D

Köszönöm, valóban néha nem árt ha az ember alaposabban is kitekint a fejéből. Egyébként a "CSŐLÁTÁS" gyógyítható?

:D :ok:
üdvözlettel: bolada12

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
  • PDA: Nexus 4 | Nexus 10
  • PDA ROM: 4.2.2 - Xylon | 4.2.2 - CM
« Reply #732 Dátum: 2009, 07 05, 11:28:57 »
Köszönöm, valóban néha nem árt ha az ember alaposabban is kitekint a fejéből. Egyébként a "CSŐLÁTÁS" gyógyítható?
És van ám egy portál részünk is: You are not allowed to view links. Register or Login

Úgy látom, valami komoly dolog van készülőben arrafelé is  ;)

Rágd meg a szót, mielőtt kiköpöd!

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #733 Dátum: 2009, 07 05, 11:44:57 »
Hello sziasztok!

Más: mi ez a nagy uborka szezon mindenki szabira ment, vagy talán kifogytatok a témából? Ha az utóbbi sajnálatos helyzet állt volna elő ajánlok figyelmetekbe egy pár megoldásra váró problémát, mint pl.
-   Hogyan lehetne a HD-n gyorsítani a böngészést (akinek internetes böngészés során volt már Ifon a kezébe az csak zokogva térhetett vissza a HD jéhez, - mint magam is)?
-   Vagy tudtok-e mobilra, google-hoz hasonló megoldást a honlapok fordítására?
-   Mikor lesz végre windows mobilon is elérhető a magyar nyelvű helyesírás ellenőrzés és a T9?
-   A START menü ikonjainak számát (a CSUKA romjában) hogyan lehetne megsokszorozni?
-   A program ikonok méretét a fenti romban lehet-e növelni  stb.stb.
Nem ártana tehát egy felhasználói tippek, trükkök rovat sem, a ahol számba lehetne venni kinek mi hiányzik a gépe tudásának eszköztárából, és erre alapozva itt lehetne gyűjteni a talált megoldásokat, illetve egy két spéci programról is szívesen olvasnék felhasználói tapasztalatot.  (Azt reméltem, hogy a „Hasznos információk, beállítások” rovat kitölti majd ezt az űrt.)

Ez az ingyenes keyboard szép meg jó, egy darabig használtam, maradtam a resco-nál az fn és a számológép miatt is. Főleg a számológép, mert közben látom amit számolni kell és nem kell állandóan váltani a programok között.
A böngészés nem tudom milyen az ifonon, itt nagyban függ az böngészőtől, a feltelepített programoktól na és a rom-tól. Nekem nem lassú, de volt már olyan Opera illetve rom, amiben lassú volt.
Az a T9 jó lenne, megkönnyítené a gépelést.
A Start menü abban a romban a Manila része, nem tudok róla, hogy lehetne bővíteni, de ettől még elképzelhető. Csuka majd megírja.

És végül jól gondoltad, a „Hasznos információk, beállítások” rovatba szántam mindenféle információt, a tippeket és trükköket is. Aki ír vagy kér valami oda illőt, akkor az oda fog kerülni. Speciel magamtól nem állok neki gyűjteni, csak ha felmerül valami odavaló, ezért egész nyugodtan szabad javasolni bármit! :)

Nem elérhető csibeszke

• Navigáció / Navigation: HTC Touch HD -
  • PDA: HTC Touch HD
  • PDA ROM: 1.14.401.3 (22273) WWE
« Reply #734 Dátum: 2009, 07 05, 17:44:22 »
Üdvözlök mindenkit! Örülök neki, hogy megint van egy fórum ahol egy készülék specifikus szakértői vannak jelen és segítenek az olyan user-eknek mint Én. Sikerült szert tennem egy HD-ra, és egyből segítségre is szorulok a ROm frissítésével kapcsolatban. A készülék paraméterei:

ROM: 1.14.25.24
ROM Date:11/12/08
Radio ver: 1.14.25.24
Protokol: 52.64.25.34U
S/N: HT93GKD01010

Létezik-e ennél frissebb stabilabb gyári ROM ami gari vesztés illetve SPL és USPL nélkül felrakható a vasra? esetleg egy link?
A Radio és Protokol esetében van-e frissebb? esetleg egy link?

Előre is köszönöm a segítségeteket:

Üdv:

Csibeszke

Nem elérhető barna73

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: SGS4 (I9505)
« Reply #735 Dátum: 2009, 07 05, 18:00:16 »
Szia !

Én már a CS100 V1.x romokba is tettem volna be ilyen progikat, de letettem róla, mert nem mertem megkockáztatni, hogy vkinek is tönkremenjen a gépe.
Miről is van szó.
Elsőször is ez, amit te belinkeltél ez kimondottan a WM-hez készült optimalizáló, amivel a biztonságos szint felé is fel lehet húzni a különböző egységek (processzor, RAM, ROM, VGA stb. sebességét). Ezt a progit semmiképp sem ajánlom mivel túl általános és nem kimondottan a HD-hoz készült. Vannak olyan Overclocking progik, amik direkt a mi készülékünkhöz készültek, teszteltem őket én is és utána is olvastam nagyon sokat. Tény, hogy pl. az órajelet akár 720 Mhz-re is fel lehetett húzni, de némelyik HD-n ez rengeteg fagyást okozott már. Stabilan kb. 20%-ot lehetett felhúzni a procin, ami sajnos összgyorsaságban szinte semmit sem jelentett, mert attól az írás-olvasás, ami lényegében meghatározza a készülék gyorsaságát, nem változott semmit sem szinte, sőt lassította mert bizonytalan lett és ahogy melegedett a proci úgy hibázott egyre többször, volt, hogy HR-t kellett nyomni. Egy rendszer gyorsaságát mindig a leglasabb tényező határozza meg és mivel a legtöbbször nem csak a memóriában történnek a dolgok, hanem az SD-n, ezért hiába lett felhúzva  a proci. Egyvalamire nagyon jó volt, hogy az aksi idejét akár 60%-kal is meg lehetett növelni, mondjuk nekem ezt nem sikerült beállítani, de az xda-n egyvalakinek sikerült, ezt írta. Egy szó, mint száz ezekkel a progikkal a biztonságos szint fölé lehet húzni a rendszer telljesítményét, de mivel a rendszer több összetevőből áll, ezért átlagosan 10-15 % sebesség növekedést lehetett elérni. Nem tudom, hogy valamelyikőtök tuningolta-e a PC-jét, aki már igen, azok általában, egy idő után mind arra a következtetésre jutottak, hogy 10-15 vagy 20% sebességnövekedésért nem fogják megkockáztatni a hardver épségét. Tudni kell, hogy ezeket úgy lehet csak megvalósítani, stabilan, hogy mindegyik egység feszültségét meg kell emelni. Tehát nagyobb órajel = nagyobb feszültség = nagyobb hőfok = rövidebb élettartam és bizonytalan op.rendszer. SZóval felhagytam a HD-n is ezekkel a progikkal, mert mások is az xda-n erre a  következtetésre jutottak. Úgy látszik a fejlesztők egyféleképp gondolkodnak.

köszönöm a kimerítő és érthető választ.
leteszek az ilyenfajta programokról.....
Evolution: nokia 5110, sony j7, sharp gx10i, sharp gx20, sharp gx30, sharp 903sh, eten x500+, htc touch hd, htc hd2.
Present: samsung galaxy s4

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #736 Dátum: 2009, 07 05, 18:34:55 »
Üdvözlök mindenkit! Örülök neki, hogy megint van egy fórum ahol egy készülék specifikus szakértői vannak jelen és segítenek az olyan user-eknek mint Én. Sikerült szert tennem egy HD-ra, és egyből segítségre is szorulok a ROm frissítésével kapcsolatban. A készülék paraméterei:

ROM: 1.14.25.24
ROM Date:11/12/08
Radio ver: 1.14.25.24
Protokol: 52.64.25.34U
S/N: HT93GKD01010

Létezik-e ennél frissebb stabilabb gyári ROM ami gari vesztés illetve SPL és USPL nélkül felrakható a vasra? esetleg egy link?
A Radio és Protokol esetében van-e frissebb? esetleg egy link?

Előre is köszönöm a segítségeteket:

Üdv:

Csibeszke

A legutolsó hivatalos gyári rom:
BlackStone_HTC_Europe_1.56.401.0_Radio_52.62.25.34_1.13.25.24_Ship
You are not allowed to view links. Register or Login, de csak akkor, ha elfogadja a széria számodat.
Ezzel 1.56-os lesz az SPL-ed, jelenleg 1.14-es. A rádió romod utólag kerülhetett rá.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
ROM
« Reply #737 Dátum: 2009, 07 05, 18:39:13 »
Miri romja után most felraktam NRGZ28 You are not allowed to view links. Register or Login romját, a Standard verziót, ebben benne van a Manila is. Mit mondjak elég szépen össze van rakva és jó a dizájn.
Az egyszemélyes rom alkotónknak ajánlom megvizslatásra... :D

Egyébként a WM6.5-ös romoknál azt vettem észre, hogy a HTC tárcsázó sokkal gyorsabban működik, nem nagyon kell várni rá. Egyedül az ismétlődő naptárbejegyzésekkel van a probléma a külső programokkal, mint minden WM6.5-ban, ami annyi, hogy nem jelenik meg a naptárban csak az első bejegyzés. A gyári programban és Manilában minden ok.

Nem elérhető csibeszke

« Reply #738 Dátum: 2009, 07 05, 18:45:37 »
You are not allowed to view links. Register or Login, de csak akkor, ha elfogadja a széria számodat.
Ezzel 1.56-os lesz az SPL-ed, jelenleg 1.14-es. A rádió romod utólag kerülhetett rá.

Köszi a gyors választ Sharp!

Tehát ha jól értem akkor a készülékemre le tudom tölteni az europai ROm-ot. A baj csak az hogy a szeria számot nem fogadja el a letöltésnél.
A rádió ROM -nál akkor nincs frissebb ha jól értem!?
Le lehet csalogatni valahogy a ROM-ot?

Üdv:

Cs.

Nem elérhető csibeszke

« Reply #739 Dátum: 2009, 07 05, 19:57:29 »

Közben sikerült letöltenem az xda-n meglelt serial gyüjtemény egyikének beillesztésével, de a letöltött ROM radio verziója régebbinek tűnik a most rajta lévőnél. Kérdés: a ROM frissítés után megmarad a régi rádio rom vagy felülírja a romban szereplővel. Egyébbként ezt töltöttem le:_HTC Touch HD_MR_2009_RUU_BlackStone_HTC_Europe_1.56.401.0_Radio_52.62.25.34_1.13.25.24_Ship.exe

Ennek akkor szerinted fel kell menni az Én készülékemre minden egyéb "hegesztés" nélkül, és a gari is megmarad?

Bocs, hogy ennyit kérdezek, de nem akarok papírnehezéket csináléni a vasból.

Előre is köszi

Cs.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #740 Dátum: 2009, 07 05, 20:01:14 »
Köszi a gyors választ Sharp!

Tehát ha jól értem akkor a készülékemre le tudom tölteni az europai ROm-ot. A baj csak az hogy a szeria számot nem fogadja el a letöltésnél.
A rádió ROM -nál akkor nincs frissebb ha jól értem!?
Le lehet csalogatni valahogy a ROM-ot?

Üdv:

Cs.

Az eddigi tapasztalat az, hogy nem érdemes akkor kísérletezni, ha nem fogadja el a széria számot, bár lehet, hogy nem lenne problémád.
Meg kell keresni az xda-n, biztos ott is fent van.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #741 Dátum: 2009, 07 05, 20:04:27 »
Közben sikerült letöltenem az xda-n meglelt serial gyüjtemény egyikének beillesztésével, de a letöltött ROM radio verziója régebbinek tűnik a most rajta lévőnél. Kérdés: a ROM frissítés után megmarad a régi rádio rom vagy felülírja a romban szereplővel. Egyébbként ezt töltöttem le:_HTC Touch HD_MR_2009_RUU_BlackStone_HTC_Europe_1.56.401.0_Radio_52.62.25.34_1.13.25.24_Ship.exe

Ennek akkor szerinted fel kell menni az Én készülékemre minden egyéb "hegesztés" nélkül, és a gari is megmarad?

Bocs, hogy ennyit kérdezek, de nem akarok papírnehezéket csináléni a vasból.

Előre is köszi

Cs.

Nekem az a tapasztalatom, hogy az 1.13-as rádió rom jobb, mint az 1.14-es, ezért én az 1.13-asat használom. Egyébként igen, hegesztés nélkül fel tudod rakni és mindent felül fog írni a készülékeden, az SPL-t is és  a rádió romot is.
A garancia megmarad, de vissza lehet rakni a jelenlegi romot is.

Nem elérhető csibeszke

« Reply #742 Dátum: 2009, 07 05, 20:28:26 »
Nekem az a tapasztalatom, hogy az 1.13-as rádió rom jobb, mint az 1.14-es, ezért én az 1.13-asat használom. Egyébként igen, hegesztés nélkül fel tudod rakni és mindent felül fog írni a készülékeden, az SPL-t is és  a rádió romot is.
A garancia megmarad, de vissza lehet rakni a jelenlegi romot is.

Nagyon köszönöm a válaszodat! Megtaláltam az xda-n a romot, szerintem ez az: RUU_BlackStone_HTC_Europe_1.56.401.0_Radio_52.62.25.34_1.13.25.24_Ship.exe

Már csak egy kérdésem maradt: van valahol egy "bolondbiztos" leírás ami alapján fel tudom tenni a gyári ROM-ot?

Előre is köszi

Cs.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #743 Dátum: 2009, 07 05, 20:38:49 »
Nagyon köszönöm a válaszodat! Megtaláltam az xda-n a romot, szerintem ez az: RUU_BlackStone_HTC_Europe_1.56.401.0_Radio_52.62.25.34_1.13.25.24_Ship.exe

Már csak egy kérdésem maradt: van valahol egy "bolondbiztos" leírás ami alapján fel tudom tenni a gyári ROM-ot?

Előre is köszi

Cs.

:D
Csatlakoztasd a készüléket a pc-hez (Activesync vagy Windows Mobile Device Center legyen telepítve), majd indítsd el az exe-t. Mindent megcsinál. Csak ennyi.
Ez elég bolondbiztos.  :ok:

Nem elérhető csibeszke

« Reply #744 Dátum: 2009, 07 05, 21:03:19 »
:D
Csatlakoztasd a készüléket a pc-hez (Activesync vagy Windows Mobile Device Center legyen telepítve), majd indítsd el az exe-t. Mindent megcsinál. Csak ennyi.
Ez elég bolondbiztos.  :ok:

Köszönök minden segítséget, majd még szerintem lesznek kérdéseim.

Üdv:

Cs.

Nem elérhető mobil-LAL

• Navigáció / Navigation: HTC HD
  • PDA: HTC HD
  • PDA ROM: főzött rom
« Reply #745 Dátum: 2009, 07 06, 10:06:12 »
Két kérdés:
A CS1.6-ban a névjegynél az ékezetes beüket az ABC végére teszi (pl: Mészáros az M végén van) -az új romban ezt kéne javítani :ima:
A HD Twaeak 11.5-ös pontja ha bekapcsolásra kerül tényleg odateszi mellé a GPS koordinátákat?  :ok:- valaki próbálta már?  :hmm:
Hajrá magyaROCK!

Nem elérhető vertex

• Navigáció / Navigation: Sygic, Waze
  • PDA: Note8 SM-N950F
  • PDA ROM: Stock 8.0.0
« Reply #746 Dátum: 2009, 07 06, 10:58:36 »
Ajjajjj!
Nagggyon tutkó az Omnia II (ld.:video) :'( ! Csak az vígasztal, hogy a Blackstone azért mégis szebb.  :D

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #747 Dátum: 2009, 07 06, 11:44:06 »
Hello sziasztok!

-   Hogyan lehetne a HD-n gyorsítani a böngészést (akinek internetes böngészés során volt már Ifon a kezébe az csak zokogva térhetett vissza a HD jéhez, - mint magam is)?
-   Vagy tudtok-e mobilra, google-hoz hasonló megoldást a honlapok fordítására?
-   Mikor lesz végre windows mobilon is elérhető a magyar nyelvű helyesírás ellenőrzés és a T9?
-   A START menü ikonjainak számát (a CSUKA romjában) hogyan lehetne megsokszorozni?
-   A program ikonok méretét a fenti romban lehet-e növelni  stb.stb.

Szia !
Megpróbálok válaszolni midenre, amit kérdeztél.

- Mi ez a nagy uborka szezon mindenki szabira ment, vagy talán kifogytatok a témából? Ha az utóbbi sajnálatos helyzet állt volna elő ajánlok figyelmetekbe egy pár megoldásra váró problémát, mint pl.
Bocsi, részemről csak azért volt, mert határidős munkáim voltak és 07.01-gyel kellett őket átadnom. utána meg egy darabig nyomon kellett követnem őket. Most éppen próbálom utólérni magam a lemaradásokkal a HD fejlesztései terén, amik időközben kijöttek és ez igaz a romokra is. Az új romnak csak utána fogok tudni nekiállni. Ráadásul nyár van és egy kicsit lazítok is.    :oops:

- Hogyan lehetne a HD-n gyorsítani a böngészést (akinek internetes böngészés során volt már Ifon a kezébe az csak zokogva térhetett vissza a HD jéhez, - mint magam is)?
Erre csak az új opera(9.7) fog megoldást nyújtani, de egyelőre még nincs kint belőle a végleges verzió. Én próbáltam már és valóban gyors, de még egy csomó mindent nem tud, amit kéne. Remélhetőleg az új rom elkészítésének időpontjára az is kint lesz már.

- Vagy tudtok-e mobilra, google-hoz hasonló megoldást a honlapok fordítására?
Erre a google képes. Más fordítok csak úgy tudják fordítani, ha kimásolnád az egész oldalt egy txt-be és azt odaadnád neki nyers fordításra. A google a szerverről már úgy küldi le html-ben. Olyan progi nincs(legalábbis én nem ismerek) ami beépülne valamelyik böngészőbe és azt a szöveget fordítgatná.

- Mikor lesz végre windows mobilon is elérhető a magyar nyelvű helyesírás ellenőrzés és a T9?
Ez jó kérdés. Lehetne írni ilyet is, de nekem túl sok feladatom van most, de ha időközben találok rá megoldást, hogy nem kéne megírnom, hanem csak átírnom akkor lehet róla szó, de nem ígérek semmit sem ezzel kapcsolatban.

- A START menü ikonjainak számát (a CSUKA romjában) hogyan lehetne megsokszorozni?
Ez valóban a manila része, Sharp jól írta. Lehet, hogy át lehetne írni ezt is benne, mint sok minden mást, de a végeredmény itt is kérdéses. Sajnos a manila helyes és gyors működése sok mindennel összefüggésben van. Egyébként miért nem jó, ha a Programok fülön az "Mind" -re böksz ? Az ua. a hatás, mintha scrolloznál az újaddal  a Programok fülön.

- A program ikonok méretét a fenti romban lehet-e növelni  stb.stb.
Ha meg lenne növelve akkor az a Progik darabszámának a rovására menne. Egy vmi fix, a képernyőfelbontás. Tehát, ha meg lenne nagyobbítva az ikonok mérete akkor egy sorba nem 3, hanem mondjuk csak 2 ikon férne el és mivel a sorok száma fix, ezért még kevesebb ikon lenne.

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
Re: ROM
« Reply #748 Dátum: 2009, 07 06, 11:45:25 »
Miri romja után most felraktam NRGZ28 You are not allowed to view links. Register or Login romját, a Standard verziót, ebben benne van a Manila is. Mit mondjak elég szépen össze van rakva és jó a dizájn.
Az egyszemélyes rom alkotónknak ajánlom megvizslatásra... :D

Egyébként a WM6.5-ös romoknál azt vettem észre, hogy a HTC tárcsázó sokkal gyorsabban működik, nem nagyon kell várni rá. Egyedül az ismétlődő naptárbejegyzésekkel van a probléma a külső programokkal, mint minden WM6.5-ban, ami annyi, hogy nem jelenik meg a naptárban csak az első bejegyzés. A gyári programban és Manilában minden ok.

OK, megnézem majd.
De most akkor WM6.5-öt szeretnétek ? vagy csak érdekesség képp nézzem meg ?

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #749 Dátum: 2009, 07 06, 11:49:04 »
Ajjajjj!
Nagggyon tutkó az Omnia II (ld.:video) :'( ! Csak az vígasztal, hogy a Blackstone azért mégis szebb.  :D

Ebbe a versenybe nem szabad belemenni(sztem), hacsak nem vagy rokona az öreg Billy-nek(MS corp.). Most kiadják(ták) az Omnia II-öt, utána meg majd kiadjáh a HD 2-öt vagy az őt helyettesítő készüléket és akkor már megint csak ámuldozik az ember. Mellesleg megjegyzem, hogy elméletileg ősszel már olyan HD kerülnek forgalomba, amikben Nvidia chip lesz, tehát nagyon durva lesz a kép és a megjelenítés minden szempontból.