2025, 01 02, 15:13:01

Szerző Téma: Itt beszélgessünk  (Megtekintve 136251 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
  • Navigáció / Navigation: Wayteq x820
  • PDA: HTC Desire
Re: Itt beszélgessünk
« Reply #700 Dátum: 2009, 07 03, 12:37:15 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Kérdés:
Csuka1.6-os romjában (de az eredetiben is) ai IGO8 futása alatt hívást kezdeményezel, mad letétel után a futó programok között (jobb felső sarokra kattintva) 50%-ba jelenik meg csak az igo, pedig a memória alapján (80-85%) fut, sőt van mikor mondja is hogy 400 méter mulva fordulj ...fel :oops:
ilyenkor újra kell indítani az igot, ami nem gond, de vezetés közben egyszerübb lenne csak rábökni?!  ;)
Nálatok is van ilyen:? :hmm:

Szia !

Kipróbáltam. Visszatettem az 1.14-es SPL-t és feltettem a CS100 romot, majd elindítottam az "én megyek" progit és kezdeményeztem hívást és szóltam, hogy hívjanak egy 10 perc múlva vissza. Mindkét esetben rendesen visszajött az "én megyek" progi. A biztonság kedvéért még megcsináltam ezt legaláb 5x és minden esetben jól működött. Sztem vagy a progid verziója nem jó vagy a beállításaid nem jók a sys.txt-ben.

Nem elérhető duji

• PDA: LG G3 32GB
« Reply #701 Dátum: 2009, 07 03, 12:59:56 »
Sziasztok,

Végre megint köztetek :-)
Csuka én is gratula az új (persze nekem) 1.6 ROM-hoz. Szerencsére az én vasamon is megy rendesen hiba nélkül.
Amúgy ez tényleg fura és ezek szerint nem minden HD teljesen egyforma. Mondjuk ez számomra már akkor nyilvánvalóvá vált amikor bejött az 1.54-es SPL és kinek igy kinek úgy müködött.

Kérdésem lenne, hogy természetesen én is elcse.....em és a ROM-odat előszőr 1.54 SPL-el re raktám rá és mákos is volt a képernyő, DE 1-2 perc elteltével renbe jött minden és jól müködött ?????   :hmm:

Persze aztán visszaraktam a gyári SPL-t.  :) bár ha nemsokára jön ki az új romos akkor megint.....  :D

Ja majd elfelejtettem küldene PÜ-ben  vk nekem egy jelszót a sharp féle sashimi.rar-hoz.

És még király lett az új hely látom kezditet már belakni.

duji

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #702 Dátum: 2009, 07 03, 13:08:02 »
Sziasztok,

Csuka én is gratula az új (persze nekem) 1.6 ROM-hoz. Szerencsére az én vasamon is megy rendesen hiba nélkül.
Amúgy ez tényleg fura és ezek szerint nem minden HD teljesen egyforma. Mondjuk ez számomra már akkor nyilvánvalóvá vált amikor bejött az 1.54-es SPL és kinek igy kinek úgy müködött.

Kérdésem lenne, hogy természetesen én is elcse.....em és a ROM-odat előszőr 1.54 SPL-el re raktám rá és mákos is volt a képernyő, DE 1-2 perc elteltével renbe jött minden és jól müködött ?????   :hmm:

Persze aztán visszaraktam a gyári SPL-t.  :) bár ha nemsokára jön ki az új romos akkor megint.....  :D

Ja majd elfelejtettem küldene PÜ-ben  vk nekem egy jelszót a sharp féle sashimi.rar-hoz.

Arra mindig figyelni kell, hogy olyan SPL-t kell feltenni a HD-re, amilyenre a főzött rom épül. Ezért ezt általában a fejlesztők oda is szokták írni. De megoldottad. :)

Üdv a klubban !!!

Nem elérhető duji

« Reply #703 Dátum: 2009, 07 03, 13:15:47 »
Arra mindig figyelni kell, hogy olyan SPL-t kell feltenni a HD-re, amilyenre a főzött rom épül. Ezért ezt általában a fejlesztők oda is szokták írni. De megoldottad. :)

Üdv a klubban !!!

Köszi :-)

Persze én figyeltem is  :D azaz tudatosan raktam rá mert nem volt kedvem SPL-el szorakozni és kiváncsi voltam, de mondom müködött még úgy is..... na mindegy.

Még annyi, hogy én használtam az 1.14.25.24-es radio ROM-ot és sharp-al ellentétben teljesen le voltam nyügőzve tőle. Föleg az énmegyek progi miatt. Nem tudtam olyan gyorsan a térképre kapcsolni, hogy ne legyen már meg a müholdas kapcsolat tényleg durva volt ált. 5-15sec alatt jelet fogott. Most felraktam az általatok ajánlott 13-ast remélem azzal is ilyen gyors marad, ha nem akkor vissza fogom rakni, de ezt majd leirom.
duji

Nem elérhető duji

« Reply #704 Dátum: 2009, 07 03, 13:18:56 »
amugy nem semmi titeket utolérni. 1,5 hónap kihagyás után 3 napra való olvasnivaló vár  :taps: csak igy tovább....
duji

Nem elérhető vertex

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Waze
  • PDA: Note8 SM-N950F
  • PDA ROM: Stock 8.0.0
« Reply #705 Dátum: 2009, 07 03, 13:25:56 »
Sziasztok,

PÜ-ben elküldve

Nem elérhető duji

« Reply #706 Dátum: 2009, 07 03, 13:35:46 »
PÜ-ben elküldve

Köszi vertex  :ok:
duji

Nem elérhető vertex

« Reply #707 Dátum: 2009, 07 03, 14:53:15 »

Köszi vertex  :ok:

Nincs mit, örülök, hogy előkerültél!  :D

Nem elérhető atravel

• PDA: SGS2
  • PDA ROM: CM10.1
« Reply #708 Dátum: 2009, 07 03, 17:22:44 »
a müholdas kapcsolat tényleg durva volt ált. 5-15sec alatt jelet fogott. Most felraktam az általatok ajánlott 13-ast remélem azzal is ilyen gyors marad, ha nem akkor vissza fogom rakni, de ezt majd leirom.
Azért ez a sebesség csak akkor jellemző, ha használod a Quick GPS alkalmazást és nem hagyod lejárni az Ephemeris adatfájl érvényességét...nem?

Nem elérhető Darazs

• Darázs
  • PDA ROM: Litening 6.1
« Reply #709 Dátum: 2009, 07 03, 19:25:10 »
Hali ujbol!

Kerdes:  Amikor Wifi-zek es gyenge a kapcsolat, megszakad amutomatikusan atall 3G-re es az mar fizetos, ha nem veszem eszre se perc alatt leszivja az egysegeim... Ki lehet valahogy teljesen kapcsolni?? soha sem hasznalok Data Connection-t..

Nem elérhető duji

« Reply #710 Dátum: 2009, 07 03, 19:26:42 »
Azért ez a sebesség csak akkor jellemző, ha használod a Quick GPS alkalmazást és nem hagyod lejárni az Ephemeris adatfájl érvényességét...nem?
Tökéletesen igazad van ezt nem írtam, de szerintem még így is nagyon brutális volt a sebessége.
duji

Nem elérhető Zombie

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Iphone SE
  • PDA ROM: 10.3
« Reply #711 Dátum: 2009, 07 03, 19:27:33 »
Hali ujbol!

Kerdes:  Amikor Wifi-zek es gyenge a kapcsolat, megszakad amutomatikusan atall 3G-re es az mar fizetos, ha nem veszem eszre se perc alatt leszivja az egysegeim... Ki lehet valahogy teljesen kapcsolni?? soha sem hasznalok Data Connection-t..

Nem elérhető vertex

« Reply #712 Dátum: 2009, 07 03, 19:31:34 »
Hali ujbol!

Beáll/Komm/Data Conn>ki  (viszont időnként magától is visszakapcsol bizonyos műveletek végrehajtásakor)

Nem elérhető vertex

« Reply #713 Dátum: 2009, 07 03, 19:34:39 »
Beáll/Komm/Data Conn>ki  (viszont időnként magától is visszakapcsol bizonyos műveletek végrehajtásakor)

Mire leírtam megérkezett a válasz a hatékony megoldásra!  :) Tehát NoData!

Nem elérhető Darazs

• Darázs
« Reply #714 Dátum: 2009, 07 03, 19:37:53 »

igen igy csinalom es mint mondod vissza all "neha" ...

Nem elérhető Darazs

• Darázs
« Reply #715 Dátum: 2009, 07 03, 19:39:50 »

KOSZI!  Ez a Kiralysag!! :ok:

Nem elérhető atravel

• PDA ROM: CM10.1
« Reply #716 Dátum: 2009, 07 04, 05:58:44 »
Mire leírtam megérkezett a válasz a hatékony megoldásra!  :) Tehát NoData!
Én régebben belementem a kapcsolat beállításaiba és ott hozzáírtam valami fontoshoz egy extra karatert... Azt próbálkozhatott :D
De ez a NoData tényleg hatékonyabbnak tűnik.

Nem elérhető duji

« Reply #717 Dátum: 2009, 07 04, 11:42:08 »
Én régebben belementem a kapcsolat beállításaiba és ott hozzáírtam valami fontoshoz egy extra karatert... Azt próbálkozhatott :D
De ez a NoData tényleg hatékonyabbnak tűnik.

Én is ezt a fapados megoldást csináltam mindig, nekem  a kedvencem volt, hogy az automatikus IP-t átírtam vm-re  :D, de én is áttérek.
duji

Nem elérhető duji

Itt beszélgessünk
« Reply #718 Dátum: 2009, 07 04, 12:17:53 »
Sziasztok,

Végre újra teljesen "uptodate" vagyok. már ami a fórumot illeti.
Lenne kérésem, ha jól emléxem Sharp írta meg a nagy részét előszőr, de azóta biztos sokan kapcsiból vágják a következőket:

- video lejátszás HD-n
- online TV nézés

- miközben olvastam a fórumot még volt pár dolog, de most nem jut az eszembe több
ezeket be lehetne tenni pl a "Hasznos infók - beállitásokba" ????

Aztán lenne még vm. talán még 1xsem volt szó róla, én mindig bekapcsolom az  "automatic change time zone and clock." -ot minden flash, ROM csere után, de még nem találkoztam olyan ROM-al, ahol ez alapan be lenne kapcsolva.
Ezt meg lehetne oldani az új ROM-ban (Csuka?).  :hmm: Esetleg van vm oka, hogy ezt nem használják?????
Ez állitja ugye be azt, hogy ha már talál mobil hálózatot akkor befrissiti az időt és dátumot!?
duji

Nem elérhető vertex

« Reply #719 Dátum: 2009, 07 04, 12:47:40 »
Sziasztok,

Lenne kérésem, ha jól emléxem Sharp írta meg a nagy részét előszőr, de azóta biztos sokan kapcsiból vágják a következőket:

- video lejátszás HD-n
- online TV nézés

- miközben olvastam a fórumot még volt pár dolog, de most nem jut az eszembe több

Aztán lenne még vm. talán még 1xsem volt szó róla, én mindig bekapcsolom az  "automatic change time zone and clock." -ot minden flash, ROM csere után, de még nem találkoztam olyan ROM-al, ahol ez alapan be lenne kapcsolva.
Ezt meg lehetne oldani az új ROM-ban (Csuka?).  :hmm: Esetleg van vm oka, hogy ezt nem használják?????
Ez állitja ugye be azt, hogy ha már talál mobil hálózatot akkor befrissiti az időt és dátumot!?

A video lejátszás megoldható egy konverterrel, ami MP4-t kreál és az már gond nélkül lejátszható a WMPlayerrel. (A CP sajna szaggat a HD-n a chipset miatt, de ezt már tényleg soxor leírtuk.)
Ha PÜ-ben nyomsz egy mail címet küldöm a Sharp féle xda-s progit.
A TV nézés is megoldható, bár csak 1 magyar csatornát lehet futtatni, viszont több száz külföldit! Kell hozzá a diaTV és a CP 1.3 előtti verziója, mert azzal nem fagy.
Leírás: elindítod a progit, MENU/Settings/UI/language/magyar. Custom mediaplayer/browswer/coreplayer.Ink/ok utána még egyszer leokézod az egészet, ekkor átvált magyarra, és kezeli a coreplayert.  Csatornák: rákattintasz egy kockára. országot választatsz, csatornát választatsz, a kompatibilis lejátszókból kiválasztod az egyiket. ok. a Duna tv helyett valamiért a Duna 2-t adja. Felnőtt csatornák: előre vannak, programozva az országnál kiválasztod az xxx-et. kiválasztod a csatornát Ok. a lejátszáskor kéri a kódot. itt bármit elfogad. Ok. kész. egyedi csatornák: kattints az egyedi csatornára. Név. URL.Kép. play with ennyi!
Trükk: magyar-ill. külföldi csatornák elérését úgy tudod meg, hogy nézd meg ezeket az oldalakat: You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető barna73

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: SGS4 (I9505)
« Reply #720 Dátum: 2009, 07 04, 20:10:03 »
sziasztok!

valaki hozzáértő mondana valamit rről a programról?

Evolution: nokia 5110, sony j7, sharp gx10i, sharp gx20, sharp gx30, sharp 903sh, eten x500+, htc touch hd, htc hd2.
Present: samsung galaxy s4

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #721 Dátum: 2009, 07 04, 21:20:11 »
Most találkoztam ezzel először. Itt találsz róla több infót:

sziasztok!

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #722 Dátum: 2009, 07 05, 08:52:06 »
Sziasztok,

- video lejátszás HD-n
- online TV nézés

Nem ígérhetek látatlanban semmit, de majd megpróbálom megoldani valahogy, OK ?

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #723 Dátum: 2009, 07 05, 09:06:23 »
sziasztok!

Szia !

Én már a CS100 V1.x romokba is tettem volna be ilyen progikat, de letettem róla, mert nem mertem megkockáztatni, hogy vkinek is tönkremenjen a gépe.
Miről is van szó.
Elsőször is ez, amit te belinkeltél ez kimondottan a WM-hez készült optimalizáló, amivel a biztonságos szint felé is fel lehet húzni a különböző egységek (processzor, RAM, ROM, VGA stb. sebességét). Ezt a progit semmiképp sem ajánlom mivel túl általános és nem kimondottan a HD-hoz készült. Vannak olyan Overclocking progik, amik direkt a mi készülékünkhöz készültek, teszteltem őket én is és utána is olvastam nagyon sokat. Tény, hogy pl. az órajelet akár 720 Mhz-re is fel lehetett húzni, de némelyik HD-n ez rengeteg fagyást okozott már. Stabilan kb. 20%-ot lehetett felhúzni a procin, ami sajnos összgyorsaságban szinte semmit sem jelentett, mert attól az írás-olvasás, ami lényegében meghatározza a készülék gyorsaságát, nem változott semmit sem szinte, sőt lassította mert bizonytalan lett és ahogy melegedett a proci úgy hibázott egyre többször, volt, hogy HR-t kellett nyomni. Egy rendszer gyorsaságát mindig a leglasabb tényező határozza meg és mivel a legtöbbször nem csak a memóriában történnek a dolgok, hanem az SD-n, ezért hiába lett felhúzva  a proci. Egyvalamire nagyon jó volt, hogy az aksi idejét akár 60%-kal is meg lehetett növelni, mondjuk nekem ezt nem sikerült beállítani, de az xda-n egyvalakinek sikerült, ezt írta. Egy szó, mint száz ezekkel a progikkal a biztonságos szint fölé lehet húzni a rendszer telljesítményét, de mivel a rendszer több összetevőből áll, ezért átlagosan 10-15 % sebesség növekedést lehetett elérni. Nem tudom, hogy valamelyikőtök tuningolta-e a PC-jét, aki már igen, azok általában, egy idő után mind arra a következtetésre jutottak, hogy 10-15 vagy 20% sebességnövekedésért nem fogják megkockáztatni a hardver épségét. Tudni kell, hogy ezeket úgy lehet csak megvalósítani, stabilan, hogy mindegyik egység feszültségét meg kell emelni. Tehát nagyobb órajel = nagyobb feszültség = nagyobb hőfok = rövidebb élettartam és bizonytalan op.rendszer. SZóval felhagytam a HD-n is ezekkel a progikkal, mert mások is az xda-n erre a  következtetésre jutottak. Úgy látszik a fejlesztők egyféleképp gondolkodnak.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #724 Dátum: 2009, 07 05, 10:40:32 »
Szia !

Én már a CS100 V1.x romokba is tettem volna be ilyen progikat, de letettem róla, mert nem mertem megkockáztatni, hogy vkinek is tönkremenjen a gépe.
Miről is van szó.
Elsőször is ez, amit te belinkeltél ez kimondottan a WM-hez készült optimalizáló, amivel a biztonságos szint felé is fel lehet húzni a különböző egységek (processzor, RAM, ROM, VGA stb. sebességét). Ezt a progit semmiképp sem ajánlom mivel túl általános és nem kimondottan a HD-hoz készült. Vannak olyan Overclocking progik, amik direkt a mi készülékünkhöz készültek, teszteltem őket én is és utána is olvastam nagyon sokat. Tény, hogy pl. az órajelet akár 720 Mhz-re is fel lehetett húzni, de némelyik HD-n ez rengeteg fagyást okozott már. Stabilan kb. 20%-ot lehetett felhúzni a procin, ami sajnos összgyorsaságban szinte semmit sem jelentett, mert attól az írás-olvasás, ami lényegében meghatározza a készülék gyorsaságát, nem változott semmit sem szinte, sőt lassította mert bizonytalan lett és ahogy melegedett a proci úgy hibázott egyre többször, volt, hogy HR-t kellett nyomni. Egy rendszer gyorsaságát mindig a leglasabb tényező határozza meg és mivel a legtöbbször nem csak a memóriában történnek a dolgok, hanem az SD-n, ezért hiába lett felhúzva  a proci. Egyvalamire nagyon jó volt, hogy az aksi idejét akár 60%-kal is meg lehetett növelni, mondjuk nekem ezt nem sikerült beállítani, de az xda-n egyvalakinek sikerült, ezt írta. Egy szó, mint száz ezekkel a progikkal a biztonságos szint fölé lehet húzni a rendszer telljesítményét, de mivel a rendszer több összetevőből áll, ezért átlagosan 10-15 % sebesség növekedést lehetett elérni. Nem tudom, hogy valamelyikőtök tuningolta-e a PC-jét, aki már igen, azok általában, egy idő után mind arra a következtetésre jutottak, hogy 10-15 vagy 20% sebességnövekedésért nem fogják megkockáztatni a hardver épségét. Tudni kell, hogy ezeket úgy lehet csak megvalósítani, stabilan, hogy mindegyik egység feszültségét meg kell emelni. Tehát nagyobb órajel = nagyobb feszültség = nagyobb hőfok = rövidebb élettartam és bizonytalan op.rendszer. SZóval felhagytam a HD-n is ezekkel a progikkal, mert mások is az xda-n erre a  következtetésre jutottak. Úgy látszik a fejlesztők egyféleképp gondolkodnak.

Én tuningoltam már az asztali pc-met, volt amelyikbe teljes vízhűtés került (procira, chipsetre és videókártyára is). A Barton proci volt meghúzva de rendesen, jó memóriákkal. Jelentős volt a különbség, na és halk volt a készülék, mivel potis ventiket raktam a készülékbe.
Jelenleg meg egy 2,33 GHz-es intel proci ketyeg több mint 3GHz-en az asztali pc-mben, a memóriák meg 800 helyett 1050 MHz körül vannak. Mindez gyári hűtéssel, probléma nélkül. Ha megfelelően vannak összeválogatva az alkatrészek, akkor ki lehet hozni jóval többet a gépből vagy lehet venni jóval drágábban olyat, ami alapból ennyi (persze azt is lehet húzni, de minek? 3GHz felett már mind1, nincs észrevehető különbség).
A videókártya ami még egy másik tényező játékoknál, ott is lehet szépen húzogatni a frekiket, ha az egy jó gyártó jó terméke.

Én feszültségeket sosem emeltem, csak a frekiket, nem akartam elégetni az alkatrészeket. :)

Anno még az ati 9800pro-ból csináltam 9800 xt-t is. Érdekes volt, hogy amíg pro firmware volt rajta, addig egy bizonyos freki felett fagyott, viszont ahogy rákerült az xt firmware, attól kezdve jóval nagyobb frekikkel sem fagyott. Persze megnéztem mik a legnagyobb biztonságos frekik és arra lett átírva a kártya bios-a, meg kapott egy zalmann hűtőt. :)