sziasztok!
valaki hozzáértő mondana valamit rről a programról?
You are not allowed to view links.
Register or Login
Szia !
Én már a CS100 V1.x romokba is tettem volna be ilyen progikat, de letettem róla, mert nem mertem megkockáztatni, hogy vkinek is tönkremenjen a gépe.
Miről is van szó.Elsőször is ez, amit te belinkeltél ez kimondottan a WM-hez készült optimalizáló, amivel a biztonságos szint felé is fel lehet húzni a különböző egységek (processzor, RAM, ROM, VGA stb. sebességét). Ezt a progit semmiképp sem ajánlom mivel túl általános és nem kimondottan a HD-hoz készült. Vannak olyan Overclocking progik, amik direkt a mi készülékünkhöz készültek, teszteltem őket én is és utána is olvastam nagyon sokat. Tény, hogy pl. az órajelet akár 720 Mhz-re is fel lehetett húzni, de némelyik HD-n ez rengeteg fagyást okozott már. Stabilan kb. 20%-ot lehetett felhúzni a procin, ami sajnos összgyorsaságban szinte semmit sem jelentett, mert attól az írás-olvasás, ami lényegében meghatározza a készülék gyorsaságát, nem változott semmit sem szinte, sőt lassította mert bizonytalan lett és ahogy melegedett a proci úgy hibázott egyre többször, volt, hogy HR-t kellett nyomni. Egy rendszer gyorsaságát mindig a leglasabb tényező határozza meg és mivel a legtöbbször nem csak a memóriában történnek a dolgok, hanem az SD-n, ezért hiába lett felhúzva a proci. Egyvalamire nagyon jó volt, hogy az aksi idejét akár 60%-kal is meg lehetett növelni, mondjuk nekem ezt nem sikerült beállítani, de az xda-n egyvalakinek sikerült, ezt írta. Egy szó, mint száz ezekkel a progikkal a biztonságos szint fölé lehet húzni a rendszer telljesítményét, de mivel a rendszer több összetevőből áll, ezért átlagosan 10-15 % sebesség növekedést lehetett elérni. Nem tudom, hogy valamelyikőtök tuningolta-e a PC-jét, aki már igen, azok általában, egy idő után mind arra a következtetésre jutottak, hogy 10-15 vagy 20% sebességnövekedésért nem fogják megkockáztatni a hardver épségét. Tudni kell, hogy ezeket úgy lehet csak megvalósítani, stabilan, hogy mindegyik egység feszültségét meg kell emelni. Tehát nagyobb órajel = nagyobb feszültség = nagyobb hőfok = rövidebb élettartam és bizonytalan op.rendszer. SZóval felhagytam a HD-n is ezekkel a progikkal, mert mások is az xda-n erre a következtetésre jutottak. Úgy látszik a fejlesztők egyféleképp gondolkodnak.