2025, 01 02, 14:22:41

Szerző Téma: Itt beszélgessünk  (Megtekintve 136249 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Darazs

• Nem: Férfi
  • Darázs
  • PDA: SGS2
  • PDA ROM: Litening 6.1
Re: Itt beszélgessünk
« Reply #675 Dátum: 2009, 06 29, 19:21:10 »
  Nem surgos! A lenyeg hogy jo legyen, mert en egyszer felrakom utana sokaig azt hasznalom...
   Keres? Hm .. Nekem kifejezetten tetszene egy analog ora a kijelzon ami igazi ekszerorahoz hasonlit: pl. latszanak benne a fogaskerekek...(ha mar lattatok olyan ekszerorat..)  :taps:

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #676 Dátum: 2009, 06 29, 21:16:40 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Szia !

Én is támogatnám Sharp HSZ-át, hogy valóban így van. Ha csak az SPL a gond akkor pár HSZ-sal ezelőtt leírtam, hogy hogyan lehet a megfelelő SPL-t beállítani, de a topicjaink között is megtalálod ezt, de ha nem akarod az 1.14-es SPL-t visszaállítani az sem gond, sok rom van valóban, ami arra az SPL-re épül ami neked van fent. Valóban a következő romom az 1.59-es SPL-re fog épülni, hacsak nem veszem észre azt, hogy nagyon gáz vagy esetleg nem adnak ki újabbat. Viszont nem WM6.5 lesz hanem WM6.1. Többségünk és én is megvagyunk elégedve egyelőre a WM6.1-gyel, ami persze nem jelenti azt, hogy a későbbiekben nem lehetne egy WM6.5-ös romról szó.

A WM6.5 eddig számomra egyetlen dolog miatt nem jó: nem a beépített, hanem külső pim kezelők WM6.5 alatt nem kezelik az ismétlődő naptárbejegyzéseket, azaz nem látszik bennük csak az első alkalom. Gondolom megoldják majd a szoftvert fejlesztők ezt a problémát. A beépített Calendar meg hát elég buta...
Viszont ezen kívül nemrég ismét kipróbáltam Miri WM6.5-ösét és bizony gyorsabbnak találtam, mint a WM6.1-et...

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
  • Navigáció / Navigation: Wayteq x820
  • PDA: HTC Desire
« Reply #677 Dátum: 2009, 06 30, 07:44:44 »
A WM6.5 eddig számomra egyetlen dolog miatt nem jó: nem a beépített, hanem külső pim kezelők WM6.5 alatt nem kezelik az ismétlődő naptárbejegyzéseket, azaz nem látszik bennük csak az első alkalom. Gondolom megoldják majd a szoftvert fejlesztők ezt a problémát. A beépített Calendar meg hát elég buta...
Viszont ezen kívül nemrég ismét kipróbáltam Miri WM6.5-ösét és bizony gyorsabbnak találtam, mint a WM6.1-et...

Akkor, ha akarjátok körbenézhetek WM6.5 téren is, mondjuk azt a WM-et nyilván nem ismerem még annyira, de alapvetően nekem mindegy, hogy WM6.1 vagy WM6.5. A WM6.5-höz biztosan több idő kell, mert mint említettem nem ismerem a belsejét annyira, sőt valszeg a magyarítás sem lesz jó rajta, amit csináltam, de ki lehetne ezt addig is próbálni. De mégegy magyarítást nem vállalok be, nagyon sziszifuszi meló. Majd meglátjuk, ha tél lenne akkor azt mondanám, hogy csinálok egy WM6.1-et és egy WM6.5-öt egyszerre, de most nem merem mindkettőt bevállalni.

Nem elérhető Lall

• Navigáció / Navigation: wayteq x820bt
  • PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: I9000XWJM5 + ryanza's lag fix
« Reply #678 Dátum: 2009, 06 30, 09:48:42 »
Ismét köszi a gyors választ csuka. Kipróbáltam a hr-t, de nyelvet így sem ajánlott fel, úgyhogy maradt a te magyarításod ami több mint nem rossz. A lényeg le van fordítva, nem mintha angolul nem találná meg az ember, de én már csak ilyen magyar fajta maradok. Az EastEurope változást csak az időjárási adatoknál vettem észre, ott vannak középkelet-európai városok, de másban nekem nem tér el a sima európai ROM-tól. Amúgy az interwrite amit feltettem az szétfagyottm, úgyhogy nyomnom is kellett egy hr-t, de mostmár kafán működik minden. Viszont lenne még egy kérdésem. :D. Az 1.56-os romoknál ha registryben átírom a manilánál a CurLang-et (1038) akkor ilyen SSDI-s összevisszaság lesz belőle vagy micsoda. Lehet nem jól írom, mert ezt még valamikor előzőhét közepén próbáltam, de egy biztos magyar nem lesz tőle. Az 1.14-es ROM-oknál ez teljesen jól működik. Ez mitől lehet?

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #679 Dátum: 2009, 07 01, 07:54:06 »
Ismét köszi a gyors választ csuka. Kipróbáltam a hr-t, de nyelvet így sem ajánlott fel, úgyhogy maradt a te magyarításod ami több mint nem rossz. A lényeg le van fordítva, nem mintha angolul nem találná meg az ember, de én már csak ilyen magyar fajta maradok. Az EastEurope változást csak az időjárási adatoknál vettem észre, ott vannak középkelet-európai városok, de másban nekem nem tér el a sima európai ROM-tól. Amúgy az interwrite amit feltettem az szétfagyottm, úgyhogy nyomnom is kellett egy hr-t, de mostmár kafán működik minden. Viszont lenne még egy kérdésem. :D. Az 1.56-os romoknál ha registryben átírom a manilánál a CurLang-et (1038) akkor ilyen SSDI-s összevisszaság lesz belőle vagy micsoda. Lehet nem jól írom, mert ezt még valamikor előzőhét közepén próbáltam, de egy biztos magyar nem lesz tőle. Az 1.14-es ROM-oknál ez teljesen jól működik. Ez mitől lehet?

Az, hogy 1.14-es, 1.56-os vagy akármilyen SPL-ű romnál helyesen jelenik-e meg a kiválasztott nyelv, az nem az adott SPL verziójától függ, hanem a romban lévő manilától. Pl. egy honkongi romban nagy valószínűséggel max. az angol van benne plusszban, de a magyar már biztos nem lesz benne. Sőt, ha egy főzött romot teszel fel akkor a felesleges nyelveket ki is szokták szedni, hogy minél kisebb legyen a manila, így is rengeteg fájl tartozik hozzá. Tehát ha egy romot felteszel akkor az elején nem tudhatod, hogy fog-e tudni magyarul vagy sem. Létezik magyarítás a manilára is, én is csináltam, de azokkal meg az a baj, hogy kompatibilis kell legyen az adott rom manilájával, mert máskülönben mehet megint egy flash.

Remélem érthetően tudtam leírni a lényegét.

Nem elérhető Lall

• Navigáció / Navigation: wayteq x820bt
  • PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: I9000XWJM5 + ryanza's lag fix
« Reply #680 Dátum: 2009, 07 01, 08:19:36 »
Az, hogy 1.14-es, 1.56-os vagy akármilyen SPL-ű romnál helyesen jelenik-e meg a kiválasztott nyelv, az nem az adott SPL verziójától függ, hanem a romban lévő manilától. Pl. egy honkongi romban nagy valószínűséggel max. az angol van benne plusszban, de a magyar már biztos nem lesz benne. Sőt, ha egy főzött romot teszel fel akkor a felesleges nyelveket ki is szokták szedni, hogy minél kisebb legyen a manila, így is rengeteg fájl tartozik hozzá. Tehát ha egy romot felteszel akkor az elején nem tudhatod, hogy fog-e tudni magyarul vagy sem. Létezik magyarítás a manilára is, én is csináltam, de azokkal meg az a baj, hogy kompatibilis kell legyen az adott rom manilájával, mert máskülönben mehet megint egy flash.

Remélem érthetően tudtam leírni a lényegét.

Tökéletesen! :D

Nem elérhető vertex

• Navigáció / Navigation: Sygic, Waze
  • PDA: Note8 SM-N950F
  • PDA ROM: Stock 8.0.0
« Reply #681 Dátum: 2009, 07 01, 11:33:16 »
Hello Csuka!
A Scroll-szélesség mod-hoz nem találom a registryben a HKEY_LOCAL/MACHINE/System/GWE-t, hogy a 9-es értéket átírjam. (Hová lett?) Mi van ha simán létrehozom és beírom a bizonyos négy sort, >nem barmolom el?  :shock:

Nem elérhető mobil-LAL

• Navigáció / Navigation: HTC HD
  • PDA: HTC HD
  • PDA ROM: főzött rom
« Reply #682 Dátum: 2009, 07 01, 15:27:30 »
Kérdés:
Csuka1.6-os romjában (de az eredetiben is) ai IGO8 futása alatt hívást kezdeményezel, mad letétel után a futó programok között (jobb felső sarokra kattintva) 50%-ba jelenik meg csak az igo, pedig a memória alapján (80-85%) fut, sőt van mikor mondja is hogy 400 méter mulva fordulj ...fel :oops:
ilyenkor újra kell indítani az igot, ami nem gond, de vezetés közben egyszerübb lenne csak rábökni?!  ;)
Nálatok is van ilyen:? :hmm:
Hajrá magyaROCK!

failed

• Vendég
« Reply #683 Dátum: 2009, 07 01, 20:47:19 »
Kérdés:
Csuka1.6-os romjában (de az eredetiben is) ai IGO8 futása alatt hívást kezdeményezel, mad letétel után a futó programok között (jobb felső sarokra kattintva) 50%-ba jelenik meg csak az igo, pedig a memória alapján (80-85%) fut, sőt van mikor mondja is hogy 400 méter mulva fordulj ...fel :oops:
ilyenkor újra kell indítani az igot, ami nem gond, de vezetés közben egyszerübb lenne csak rábökni?!  ;)

Nos, a kedvedért, én leteszteltem az általam már ~1 hete használt ( igaz, lehet nem mindenki által ismert ) kwbr-es Topaz_vanilla_final_v06132009 ROM alatt az általad leirt folyamatot.
"Sajnos"  nálam hibátlan ez is :taps:
A megyek8 szépen visszajön hívás után, és semmi gond vele.
(ennek a verziója nálam 06.08, de a régebbiek is jól mentek)

Nem elérhető mobil-LAL

• Navigáció / Navigation: HTC HD
  • PDA: HTC HD
  • PDA ROM: főzött rom
« Reply #684 Dátum: 2009, 07 01, 22:12:20 »
Nos, a kedvedért, én leteszteltem az általam már ~1 hete használt ( igaz, lehet nem mindenki által ismert ) kwbr-es Topaz_vanilla_final_v06132009 ROM alatt az általad leirt folyamatot.
"Sajnos"  nálam hibátlan ez is :taps:
A megyek8 szépen visszajön hívás után, és semmi gond vele.
(ennek a verziója nálam 06.08, de a régebbiek is jól mentek)

Bocsi ha félreérthető voltam, ha engem hívnak, akkor minden oké, visszaáll az igo.
Ha én hívok valakit, azután nem tudok mindiga futó progik között visszatérni, hanem újra kell indítani az igot
Hajrá magyaROCK!

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #685 Dátum: 2009, 07 02, 07:54:08 »
Hello Csuka!
A Scroll-szélesség mod-hoz nem találom a registryben a HKEY_LOCAL/MACHINE/System/GWE-t, hogy a 9-es értéket átírjam. (Hová lett?) Mi van ha simán létrehozom és beírom a bizonyos négy sort, >nem barmolom el?  :shock:

Sztem nem jó helyen kerested. A pontos helye az ez(a LOCAL és a MACHINE között nincs backslash) :
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\GWE]
"cyHScr"=dword:9
"cxVScr"=dword:9
"cyVScr"=dword:9
"cxHScr"=dword:9

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #686 Dátum: 2009, 07 02, 07:57:45 »
Kérdés:

Még nem próbáltam. Egyébként hogyan aktiválod ismét az igo-t ? A TaskManager-ből vagy a gyorsindítóból ?

Az a gáz, hogyha most ezt meg akarom nézni akkor vissza kell rakjam az 1.14-es SPL-t, mert nekem már az 1.56 van fent az új rom miatt, de sztem csak van vki itt a fórumon akinek még az 1.6 van fent. Mindenesetre, ha nem jelzi senki, hogy mi a megoldás erre akkor visszateszem 1.14-es SPL-t és megnézem. OK ? Csak majd jelezd, hogy nem kaptál rá megoldást.

failed

• Vendég
« Reply #687 Dátum: 2009, 07 02, 09:13:13 »
Bocsi ha félreérthető voltam, ha engem hívnak, akkor minden oké, visszaáll az igo.
Ha én hívok valakit, azután nem tudok mindiga futó progik között visszatérni, hanem újra kell indítani az igot

egyáltalán nem voltál félreérthető, lehet én írtam szokásomhoz híven túl röviden.
Tehát akkor "jisóágyin" ( hogy heveny orosz tudásom megcsillantsam :D )
navi megy, megnyomom a hivásfelvevő gombot, navi helyett elöjön az tárcsázo felület ( meg az utoljára hívottak listája) tárcsázok, beszélek, leteszem, start-gomb, navi-ikonra klikk, és a navi onnan folytatja ahonnan kell. Ennyi.
 :ok:
Erre mondtam hogy semmi gond ezzel. De tisztelt bíróság, elmondanám még hogy az általam eddig tesztelt ROM-ok nagyrészénél minden féle navi jól müködött ( megyek8, garmin, russa, tom-tom, ) sőt a jelenleginél is ue. a helyzet.

Nem elérhető vertex

« Reply #688 Dátum: 2009, 07 02, 09:19:43 »
Sztem nem jó helyen kerested. A pontos helye az ez(a LOCAL és a MACHINE között nincs backslash) :
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\GWE]
"cyHScr"=dword:9
"cxVScr"=dword:9
"cyVScr"=dword:9
"cxHScr"=dword:9

Hello Csuka!
’szal az a bajom,, hogy a \\Beépülők\registry\HKCU\Software  mappában nem találom a [HKEY_LOCAL_MACHINE\System\GWE]-t, hogy az értékeket átírjam 9-ről pl.: 11-re 
kösz Padre

Nem elérhető vertex

« Reply #689 Dátum: 2009, 07 02, 09:25:02 »
egyáltalán nem voltál félreérthető, lehet én írtam szokásomhoz híven túl röviden.
Tehát akkor "jisóágyin" ( hogy heveny orosz tudásom megcsillantsam :D )
navi megy, megnyomom a hivásfelvevő gombot, navi helyett elöjön az tárcsázo felület ( meg az utoljára hívottak listája) tárcsázok, beszélek, leteszem, start-gomb, navi-ikonra klikk, és a navi onnan folytatja ahonnan kell. Ennyi.
 :ok:
Erre mondtam hogy semmi gond ezzel. De tisztelt bíróság, elmondanám még hogy az általam eddig tesztelt ROM-ok nagyrészénél minden féle navi jól müködött ( megyek8, garmin, russa, tom-tom, ) sőt a jelenleginél is ue. a helyzet.

Zdrásztvújtye Továris!
Hiába na, ez a korosztály...ugye... :D  Mail ment

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #690 Dátum: 2009, 07 02, 10:46:02 »

Kipróbálom, OK ? és majd jelzem, hogy mi a helyzet.

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #691 Dátum: 2009, 07 02, 10:46:53 »
Hello Csuka!
’szal az a bajom,, hogy a \\Beépülők\registry\HKCU\Software  mappában nem találom a [HKEY_LOCAL_MACHINE\System\GWE]-t, hogy az értékeket átírjam 9-ről pl.: 11-re 
kösz Padre

Akkor jól tippeltél az elején, próbáld meg létrehozni, hatásos kell legyen az is.

Nem elérhető vertex

« Reply #692 Dátum: 2009, 07 02, 10:49:39 »
Akkor jól tippeltél az elején, próbáld meg létrehozni, hatásos kell legyen az is.

OK! Kösz

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #693 Dátum: 2009, 07 02, 15:02:21 »
Hello Csuka!
kösz Padre

Jól látom, hogy nagyon eltévedtél?
Miért a \\Beépülők\registry\HKCU\Software -nél keresed a [HKEY_LOCAL_MACHINE\System\GWE]-t, amikor a
\\Beépülők\registry\HKLM\System\GWE -nél kellene lenned?

Nem elérhető vertex

« Reply #694 Dátum: 2009, 07 02, 15:42:26 »
Miért a \\Beépülők\registry\HKCU\Software -nél keresed a [HKEY_LOCAL_MACHINE\System\GWE]-t, amikor a

Jól látod, eltévedtem. Sajna nálam a registry alatt CSAK a HKCR, a HKCU és a HKLM látható, ezt nem értem és nem is találok semmit. Se , se más nem látható.
Más dolog:a PC felől (intéző) nem tudok a beépülők-be belemenni (nem látható a mappa), pedig a rendszermappákat is engedélyeztem..., mégsem látok semmit, csak az Adatbázisokig jutok. :( A PCfelől egyszerűbb lenne felülírni a dolgokat, módosítani...stb.  :shock:

Nem elérhető vertex

« Reply #695 Dátum: 2009, 07 02, 15:45:15 »
Jól látod, eltévedtem. Sajna nálam a registry alatt CSAK a HKCR, a HKCU és a HKLM látható, ezt nem értem és nem is találok semmit. Se , se más nem látható.
Más dolog:a PC felől (intéző) nem tudok a beépülők-be belemenni (nem látható a mappa), pedig a rendszermappákat is engedélyeztem..., mégsem látok semmit, csak az Adatbázisokig jutok. :( A PCfelől egyszerűbb lenne felülírni a dolgokat, módosítani...stb.  :shock:

Hopp megvan!!! Na, megint jót bénáztam! :)

Nem elérhető vertex

« Reply #696 Dátum: 2009, 07 02, 15:49:44 »
Hopp megvan!!! Na, megint jót bénáztam! :)

Egyébként a cyThMin 13-as éréke pontosan miilyen értéket módosít? (gondolom vmilyen időbeáll. lehet)

Nem elérhető vertex

« Reply #697 Dátum: 2009, 07 02, 15:55:00 »

Persze, ...ebben a ROM-ban a TCM defaultban lett bevarrva és nem utólag telepített szoftver, hát ez van.

Nem elérhető Darazs

• Darázs
  • PDA: SGS2
  • PDA ROM: Litening 6.1
« Reply #698 Dátum: 2009, 07 02, 20:08:53 »

Ehhez mit szoltok? Manilla 2,5...

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #699 Dátum: 2009, 07 02, 22:06:49 »
Ehhez mit szoltok? Manilla 2,5...

Már olvastam róla, kíváncsian várom a végeredményt.  :)