2024, 12 21, 07:40:03

Szerző Téma: Itt beszélgessünk  (Megtekintve 136054 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
  • Navigáció / Navigation: Wayteq x820
  • PDA: HTC Desire
Re: Itt beszélgessünk
« Reply #525 Dátum: 2009, 06 19, 11:32:06 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Pl. a HW-buttonhoz rendelhető (és visszakapcsolható) új (tajwani?) zoom megoldást támogatnám erősen, abban az esetben, ha tényleg sikerülne úgy megcsinálni, hogy 2x klikkel, v. máshogy a HW-buttont vissza is lehetne állítani defaultba.

Igen, ezt én is nagyon szeretném. Már annyit sikerült elérnem, hogy teljesen kiiktassam a HW buttont és menjen a zoom, de ennyit már más is elért. Viszont visszahozni a HW buttonokat még nem tudom. Persze csak pihenésképp foglalkozom egyelőre vele a határidők miatt.

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #526 Dátum: 2009, 06 19, 11:39:34 »
Na, akkor szítok kicsi feszültséget :D HTC-sek, mit szóltok az új Omniákhoz?

Megnéztem őket, első ránézésre nagyon tetszenek. Sajna nem ismerem őket részletesen. Azért a cseréhez több infót gyűjtenék be. egyelőre elfogult vagyok, a HTC-khez húz a szívem, mert eddig csak azom volt, de az Omnia 2 nagyon bejön. Egyedül a video gyorsítását nézem értetlenül, hogy vmi olyasmi rémlik a leírásából, hogy azt nem tudja. De egy vmi tény csak a Samsung vette fel a versenyt a HTC-vel és ha így folytatja akkor sztem le is fogja hyagni. A HTC-nek nagy PDA gyártó múltja van és a technológia ott a kezében, mivel nagyon sok cégenk, többek között a HP-nek is ő gyártott "régen". De a Samsungnál nagyon jó a fejlesztő gárda és nyitottak minden újra, nagyon jó kijelzőket gyártanak. Tulajdonképpen a gyár szinte mindent gyárt, ami kell egy jó készülékhez. A kérdés, hogy a WVGA gyorsításban fel tudja-e majd venni a versenyt az új generációs HTC-kel, amik őszre várhatóak és tartalmazni fogják a Miscosoftank tervezett (de ők addig variáltak, míg a HTC megvette őket) és gyárott Nvidia chipkészletekkel. De egy vmi biztos, ha egy kicsit is gyengélkedni fog a HTC vagy vmi extrémmel rukkol ki a Samsung akkor biztosan azt vennék. Sőt ha nem lenne a HD akkor is.

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #527 Dátum: 2009, 06 19, 11:40:48 »
:shock: :shock: :shock: olajat a tűzre???  :D :D

Aki ez miatt megsértődik az vegyen nokiát, tegyen fel szemellenzőt és élje le az életét boldog tudatlanságban, hogy neki van a legjobb készüléke a világon.

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #528 Dátum: 2009, 06 19, 11:49:59 »
Meglepően szépre sikeredett, bár a Blackstone-t nem éri utól! :) A szegélyy és általában a formavilága kissé iPhone-os.
Amit nem értek az Omnia 2-nél, hogy miért nem winmo 6.5 alapban, bár nyilván még a "régi" oprendszerre fejlesztették. (Legalább lehet 6.5-re váltani)
Az AMOLED kijelzőt kézbe véve kellen vocsingolni, hogy mi az új és a jó benne, mindenesetre a felbontás.....stb. OK! (Talán nekem az egész előlapot nézve kicsit aránytalan a felső és alsó rész aránya a kijelző méretéhez képest. (design!)
A fényképkezelés (Album) lenyűgöző, viszont a kezelési szemtból az iPhone-re hajazó tabs nem annyira tetszik, de ez csak megszokás kérdése.
Nem tudom milyen a Ram/Rom arány, elég gyors-e? (Online üzemmódbam kicsit lassúnak tűnik és "akad", de lehet, hogy ez csak optikai csalódás. :) )
Kiváncsi lennék a video képességeire. (Filmlejátszás...stb.)
A kamera képességeihez nem nagyon lehet hozzászóli. :)
Az USB konnektort és a jack aljzatot takaró védőlapka csúcs, nem is tudom más készüléknél láttam-e ilyet!
A központi hatszög alakú, (multifunkciós?) HW button formailag nekem ronda, de nyilván a kezelhetőség miatt csinálták szegmensekből.
Hirtelen és röviden ennyi. Biztosan jó kis gép, de egy HTC-s topicban annyira nem fogom felmagasztalni!  :D
Leginkább kézbe kellene venni és úgy nyúzni, tapogatni egy kicsit!! Ha esetleg hozzám vágna egyet vki, nem biztos, hogy visszaadnám.  :whistle:

Nekem nagyon sokminden bejön benne, szinte minden. Írtam is ha nem létezne a HD akkor nem is gondolkoznék.

Azt is írtam, hogy a Samsungnak nagy előnye, hogy szinte minden a kezében van a jó fejlesztéshez, nagyon jó fejlesztő gárda, fogékonyak az új  irányra(nem mint a nokia), nagyon jó hardvert gyártanak stb. Egy vmitől viszont tartanék. Álatlában, az a tapasztalatom, hogy azok a készülékek és ez igaz szinte mindenre, hogy amit egy cég gyárt és benne mindent ő gyárt azok sokszor gyengébb eredményt érnek el, mint azok a készülékek, amik a megfelelő hardver gyártótól vásárolják meg a hardvert. Pl. fényképezésben élen jár a samsung, de emlékezzünk csak vissza a Sharp első telefonjaira, hogy milyen képeket készített, vagy a Sony által gyártott, de a világon a egyik leghíresebb lencsét tartalmazó kamerájára (Zeiss). Erre válaszul pl. én a Samsung helyében nem Samsung optikát tennék bele, hanem a Panasonic Leica lencséjét és ezt a felsorolást folytathatnám tovább is. De hangsúlyozom, hogy ez nem azt jelenti, hogy a Samsung készülékei nem tetszenének, mert akkor nem írtam volna azt, hogy biztosan azt vennék, ha nem létezne a HD. Minden elismerésem az övék, hiszen ennyire rövid idő allatt ennyire felkerülni az élmezőnybe, sőt, nem felkerülni, hanem megszorítani, esetleg bizonyos területeken lehagyni a nagy múltra tekintő HTC-t, senkinek sem sikerült, nem semmi. Ha így folytatja a következő kütyüm lehet Samsung lesz.

Nem elérhető vertex

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Waze
  • PDA: Note8 SM-N950F
  • PDA ROM: Stock 8.0.0
« Reply #529 Dátum: 2009, 06 19, 14:31:09 »
Igen, ezt én is nagyon szeretném. Már annyit sikerült elérnem, hogy teljesen kiiktassam a HW buttont és menjen a zoom, de ennyit már más is elért. Viszont visszahozni a HW buttonokat még nem tudom. Persze csak pihenésképp foglalkozom egyelőre vele a határidők miatt.

Világos, csak beírtam 1 dolgot a kérésnek megfelelően. :)

Nem elérhető vertex

« Reply #530 Dátum: 2009, 06 19, 14:34:25 »
Nekem nagyon sokminden bejön benne, szinte minden. Írtam is ha nem létezne a HD akkor nem is gondolkoznék.

Azt is írtam, hogy a Samsungnak nagy előnye, hogy szinte minden a kezében van a jó fejlesztéshez, nagyon jó fejlesztő gárda, fogékonyak az új  irányra(nem mint a nokia), nagyon jó hardvert gyártanak stb. Egy vmitől viszont tartanék. Álatlában, az a tapasztalatom, hogy azok a készülékek és ez igaz szinte mindenre, hogy amit egy cég gyárt és benne mindent ő gyárt azok sokszor gyengébb eredményt érnek el, mint azok a készülékek, amik a megfelelő hardver gyártótól vásárolják meg a hardvert. Pl. fényképezésben élen jár a samsung, de emlékezzünk csak vissza a Sharp első telefonjaira, hogy milyen képeket készített, vagy a Sony által gyártott, de a világon a egyik leghíresebb lencsét tartalmazó kamerájára (Zeiss). Erre válaszul pl. én a Samsung helyében nem Samsung optikát tennék bele, hanem a Panasonic Leica lencséjét és ezt a felsorolást folytathatnám tovább is. De hangsúlyozom, hogy ez nem azt jelenti, hogy a Samsung készülékei nem tetszenének, mert akkor nem írtam volna azt, hogy biztosan azt vennék, ha nem létezne a HD. Minden elismerésem az övék, hiszen ennyire rövid idő allatt ennyire felkerülni az élmezőnybe, sőt, nem felkerülni, hanem megszorítani, esetleg bizonyos területeken lehagyni a nagy múltra tekintő HTC-t, senkinek sem sikerült, nem semmi. Ha így folytatja a következő kütyüm lehet Samsung lesz.

...akkor nekünk is, és mehetünk át a samsung topicra... :taps:

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #531 Dátum: 2009, 06 19, 14:49:31 »

Detto... :)

Nem elérhető vertex

« Reply #532 Dátum: 2009, 06 19, 15:33:33 »
Na, akkor szítok kicsi feszültséget :D HTC-sek, mit szóltok az új Omniákhoz?

Az uborka szezon megszüntetésére irányuló, feszültségkeltő hozzászólásodon túl esetleg egy rövid "samsungos" értékelés és személyes vélemény-megosztás is érdekes lenne a felvetett kérdéssel kapcsolatban!  ;)

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
  • PDA: Nexus 4 | Nexus 10
  • PDA ROM: 4.2.2 - Xylon | 4.2.2 - CM
« Reply #533 Dátum: 2009, 06 19, 15:59:44 »
Az uborka szezon megszüntetésére irányuló, feszültségkeltő hozzászólásodon túl esetleg egy rövid "samsungos" értékelés és személyes vélemény-megosztás is érdekes lenne a felvetett kérdéssel kapcsolatban!  ;)
Az amoled kiváncsivá tett, és ha eljön az ideje, akkor lesz csere, de az Omnia elég összetett ahhoz, hogy ne kapkodjak :) Igazából lehet, hogy az előlapi qwerty-s tetszene, de annak nincs éríntőképernyője, ez szomorú. De jön még samsung, érdemes lesz várni is ;)
Rágd meg a szót, mielőtt kiköpöd!

failed

• Vendég
« Reply #534 Dátum: 2009, 06 19, 19:50:02 »
hy, Vertex, akkor az igért failed féle ROM-híradó következő adását látjátok. :D
Ma, mivel már a jól müködő kwbr 2.2.2-es ROM uncsi volt,  :olvass:
feltettem a L26_THDV2.5_RhoTop_WWE_Ultimate ROM-ot. Még kevés a tapasztalat, de eddig minden hibátlan rajta. Gyors, stabil, alapból szines skin, és top-bár,  újfajta startmenű ( nekem a classic jobben bejön) legujabb (6.6-os) camera software, és a legtöbbet használt programok alapból integrálva. Csak a core-playert, a tv-s progit, és a játékot tettem +-ba rá, ja és a resco contact 2bétát, minden tökéletesen fut rajta. Szóval ajánlható másnak is :ok:
Mára ennyi, majd még jelentkezem az új adással ;)

failed

• Vendég
« Reply #535 Dátum: 2009, 06 19, 19:57:19 »
.....Ha így folytatja a következő kütyüm lehet Samsung lesz.

nekem az elsők között volt samsung Omniám, még tavaly 08 végén. A legújabb gyári és fözött ROM-okkal is teszteltem. aztán 30 eFt-ot bukva rajta eladtam.
Miért? Engem sem a felbontás, sem a kamera, sem a kijelző érzékenysége nem gyözött meg. A jelenlege blackstone messze jobb szerintem ezek miatt is. De biztos hogy ők is fejlesztenek, mint ahogy ez várható lesz majd a HTC-nél is. Fogyasztói társadalom van, csak legyen elég pénzünk :p

failed

• Vendég
« Reply #536 Dátum: 2009, 06 19, 20:52:52 »
Na, és még mára +1 ROM test.
A régi nagy fejlesztő (NRGZ28) konyhájából került ki az ENERGY3 fedőnevű, 6.5.ö winmo-ra épített, de manila today screen-es ROM. Jól néz ki, a program menű a 6.5-ösé, a kamerája nem a legujabb, de a lementett 6.6-ossal frissíthető :ok:
Bizonyos kisebb szépséghibákat javított a 12-i változat óta, de én még ezt teszteltem. Lehet a legujabbat kellett volna, de kiváncsi voltam erre az érdekes "hibridre.".....később majd lehet megnézem a frissebbet is.
Most visszatoltam a Black Pearl 2 Clean-t. Akir érdekel: Ez olyan hogy már az első indulásnál helyesen állítja be a zona időt, és a helyet, ő valahogy úgy látom megoldotta ezt a feladatot :-X
peace

Nem elérhető vertex

« Reply #537 Dátum: 2009, 06 20, 14:43:05 »
hy, Vertex, akkor az igért failed féle ROM-híradó következő adását látjátok. :D
Ma, mivel már a jól müködő kwbr 2.2.2-es ROM uncsi volt,  :olvass:
feltettem a L26_THDV2.5_RhoTop_WWE_Ultimate ROM-ot. Még kevés a tapasztalat, de eddig minden hibátlan rajta. Gyors, stabil, alapból szines skin, és top-bár,  újfajta startmenű ( nekem a classic jobben bejön) legujabb (6.6-os) camera software, és a legtöbbet használt programok alapból integrálva. Csak a core-playert, a tv-s progit, és a játékot tettem +-ba rá, ja és a resco contact 2bétát, minden tökéletesen fut rajta. Szóval ajánlható másnak is :ok:
Mára ennyi, majd még jelentkezem az új adással ;)

Hello failed!
Kösz a híradót!!!!  :D (Végre!) Egyébként, ha nem gond sztem ilyenkor nyomj már hozzá léccci 1-2 screeonshotot is, ha lehet! (legalább 1 színes skint)
üdv Tanárúr!

Nem elérhető vertex

« Reply #538 Dátum: 2009, 06 20, 14:47:59 »
A régi nagy fejlesztő (NRGZ28) konyhájából került ki az ENERGY3 fedőnevű, 6.5.ö winmo-ra épített, de manila today screen-es ROM. Jól néz ki, a program menű a 6.5-ösé, a kamerája nem a legujabb, de a lementett 6.6-ossal frissíthető :ok:
Bizonyos kisebb szépséghibákat javított a 12-i változat óta, de én még ezt teszteltem. Lehet a legujabbat kellett volna, de kiváncsi voltam erre az érdekes "hibridre.".....később majd lehet megnézem a frissebbet is.
Most visszatoltam a Black Pearl 2 Clean-t. Akir érdekel: Ez olyan hogy már az első indulásnál helyesen állítja be a zona időt, és a helyet, ő valahogy úgy látom megoldotta ezt a feladatot :-X
peace

Ez egyébként felmerült a új CS100-as (v. 200-as? :) ) ROM-mal kapcsolatban is, hogy defaultban helyesen állítsa be a zona időt, és a helyet, majd kiderül, hogy mit lehet, ez sajna a Rhodiummal nem ment.... Viszont az érdekes, hogy Te feltoltál egy manilás ROM-ot! > Mi ez a lazaság főnök?  :D (Na, Okay, Neked is lehet.)

Nem elérhető Zedd1963

• PDA: Samsung Galaxy Note9
  • PDA ROM: Android 9
« Reply #539 Dátum: 2009, 06 20, 16:16:36 »
[/quote]

Csuka erről beszéltem.

Ezt találtam még az XDA-n:

dudes please explain how to do the hold call button to reotate thing? i dont have option there....what to install or do
In registry, find:
HKLM\System\GDI\Rotation\HideOrientationUI and change the value to 0. No soft reset required. Just go to Settings - Buttons and find the "Rotate Screen"
Ami a DE előtt van az lényegtelen!

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #540 Dátum: 2009, 06 20, 18:52:39 »
peace

És úgy, hogy ha beállítod Budapestet akkor egyből, ott a setup-ban beállítja helyesen a dátumot és az időt ?

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #541 Dátum: 2009, 06 20, 18:57:30 »

Csuka erről beszéltem.

Ezt találtam még az XDA-n:

dudes please explain how to do the hold call button to reotate thing? i dont have option there....what to install or do
In registry, find:
HKLM\System\GDI\Rotation\HideOrientationUI and change the value to 0. No soft reset required. Just go to Settings - Buttons and find the "Rotate Screen"

Ezt mire föl is írod ?(látom, hogy a képernyő forgatásról van szó) Csak nem tudom mire vélni. Mivel kapcsolatban lenne ez ?
Meg még azért kérdem, mert ami idézet ben van a HSZ-ban az nem erről szól.

Nem elérhető mobil-LAL

• Navigáció / Navigation: HTC HD
  • PDA: HTC HD
  • PDA ROM: főzött rom
« Reply #542 Dátum: 2009, 06 20, 22:11:06 »
Üdv Csuka!
bevállaltam és felraktam az1.6-os romodat
alapvetően szuper, csak dicséret! :ok:
Egy két apróság
- ha van egy nemfogadott hívásod (lehalkítottan az övtáskában), vagy egy emlékeztető a naptárban  - a képernyő aktivizálódik és esetlegesen felhív valakit a híváslistából, stb. ilyenkor nem lehetne továbbra ia inaktív a képernyő, vagy egy olyan csuszka, mint a telefonfelvételnél?!
- a névjegyek között, ha véletlenül mellé ütsz, majd a vissza gombra, hogy a jó névre tapicskolhass, újra az első, A betühöz ugrik. ha több 100 név van a memóriába, egy k betüig visszajutni jó játék.
- ha egy megadott ideig nem nyulunk a vashoz, visszaugorhatna a nyitó képernyőre.

Én ezeket az apróságokat láttam, ami eke jól jönne, de kérema ti véleményeteket is?!
Hajrá magyaROCK!

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #543 Dátum: 2009, 06 21, 04:31:32 »
Üdv Csuka!
bevállaltam és felraktam az1.6-os romodat
alapvetően szuper, csak dicséret! :ok:
Egy két apróság
- ha van egy nemfogadott hívásod (lehalkítottan az övtáskában), vagy egy emlékeztető a naptárban  - a képernyő aktivizálódik és esetlegesen felhív valakit a híváslistából, stb. ilyenkor nem lehetne továbbra ia inaktív a képernyő, vagy egy olyan csuszka, mint a telefonfelvételnél?!
- a névjegyek között, ha véletlenül mellé ütsz, majd a vissza gombra, hogy a jó névre tapicskolhass, újra az első, A betühöz ugrik. ha több 100 név van a memóriába, egy k betüig visszajutni jó játék.
- ha egy megadott ideig nem nyulunk a vashoz, visszaugorhatna a nyitó képernyőre.

Én ezeket az apróságokat láttam, ami eke jól jönne, de kérema ti véleményeteket is?!

Szia !

Akkor vegyük sorba az észrevételeid :
1. A "letesz gomb" hosszú lenyomásával, addig amíg nem rezeg egyet a készülék, zárolni tudod a HD-t. Ilyenkor ha hívásod érkezik vagy vmelyik naptárbejegyzésed aktivizálódik, nem lesz aktív a képernyő.

2. A névjegyekben pedig nem akármiért ugrik vissza az elsőre, ennek megvan az oka. Viszont ! Nem tudom, hogy mi9ért gond a keresés köztük. A névjegyeknél oldalt látható az ABC, függőlegesen. Oda ráteszed az újjad és addig húzod az ABC-n lefelé vagy felfelé(közben egy nagyított betű jelenik meg, hogy hol tartasz éppen), amíg a kívánt kezdőbetűt el nem éred. A HD aut. scrollozza a névsort. Nem kell "tapiskolni" semit sem. Egy 300-as listában pillanatok alatt és gond nélkül szoktam megtalálni a megfelelő személyt.

3. A visszaugrás a nyitó képernyőre meg sztem rém kellemetlen lenne. Gondolj csak arra, ha vki autóban használja a készüléket, de a forgalommal, a vezetéssel kell foglalkoznia és nem a HD-vel. Ha nagy nehezen eljutott a megfelelő helyre, de nem tudja megnézni az infót, amit keres, mert a forgalommal is törődnie kell akkor a HD visszaugrana a home screen-re és kezdhetné előlről. Én is elég sokat vezetek, de ilyenkor sokszor még a képernyőkímélő is nyűg nekem, nemhogy még mégegyszer a menüben vándoroljak el odáig.

Ha valamelyik felvetésed félreértettem volna vagy nem értenél vele egyet vagy nem írtam volna le érthetően akkor jelezd légyszi. Más is jelezheti, hogy mi a véleménye ezzel kapcsolatban.

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #544 Dátum: 2009, 06 21, 08:30:11 »
Black Pearl v2 Clean WWE ROM teszt :

Sokszor felmerült már a clean rom kérdése a fórumon, hogy jó-e vayg sem, hogy akarjunk-e vagy sem, hogy érdemes vele foglalkozni vagy sem. Gondoltam utána járok és letesztelem az egyiket.

A rom 1.57-es SPL-re épül és olyan build-re, ami nem a WM6.1-hez készült. A Setup screen, annak ellenére, hogy Clean rom nagyon nyögve nyelősen indul el. Továbbá hozzá sem értem és megjelent a forgó, vmilyen futó alkalmazás folyamatát jelző többszínű WinMo köröcske. Mit csinálsz édesem ? Kalibrálni szeretnék, ha egyszer azt írtad ki. Miért nem engeded ? Na végre, pár perc elteltével eltünt.
Date and Time Beállítás a setup-ban :
Beállítottam Budapestet. Mi törént ? SEMMI !!! Sem a dátumot, sem az időt, semmit sem állított be, sőt a helyes lokalizációt sem. Mit is jelent ez és hogyan kéne történjen ? Ha Budapestet választom ki akkor a magyar dátum és idő beállítások kéellenének, hogy megjelenjenek.
Erre ő:
Dátum: hh/nn/éééé Ez nem a magyar !! A magyar ez: éééé.hh.nn.
Time:  Ezt látszólag jól állítja be, de csak azért, mert Singapore-ban uae. a time beállítás. Viszont a helyes időpontot itt sem állítja be !
Pedig vki azt jelezte, hogy jól állítja be a lokalizációt meg mindent. Hát NEM IGAZ !!! A CS100 legalább, alapban a Budapestet és a helyes lokalizációt állítja be, mégha a pontos dátumot és időt nem is tudja. De ezt jeleztem, hogy egyik rom sem tudja és írtam, hogy miért. Csak kíváncsi voltam, mert jelezte vki, hogy ez a rom jól állítja be, hát tévedett vagy nem értette a lényeget, hogy miről van szó, hogy mit jelzett, azt hiszemZedd.
Menjünk tovább.
A Connection Setup rendben, a szokásos módon lefutott.
Újraindult a HD.
Nézzük a romot:
Alap WinMo a legszükségesebb alap progikkal, de hát ez clean rom úgyhogy ne is keressünk mindent benne. Nézzük esetleg mi az, ami fontos lenne.
- Rendes keyboard nincs, telepíteni kell.
- Remote Desktop nincs, akkor már nem is lesz, mert cab-ban nincs normális a Blackstone-ra.
- Internet Explorer, akkor ez sem lesz már, mert nem telepíthető cab fájllal.
- G sensor nincs rajta, ill. sztem van csak elrejtett, nem kalibrálható és nem állíthaó be pl. a Flip It engedélyezett alkalmazásnak. Milyen jó, hogy a HD pedig ilyet is tudna, igaz ? De akkor miért nincs benne ? Ja persze, ezt is fel lehet telepíteni.
- Java nincs, ez sem kellemes, mert kereshetjük a kompatibiliset majd.
- Flash nincs, kereshetünk ezt is.
Hát a böngészés nagyon körülményes így vele, hogy semmi sem teljes étékű rajta.
Töltsük be a névjegyeinket.
- A tárcsázója a telefonnak nagyon szép, viszont nem használható, mert az alap WinMo-s megjelnítést használja. Tehát ha van egy emberkénk és több telefonszáma akkor nem tudjuk azt megtenni, mint a Rhodium tárcsázónál, hogy kiírja a számait, mindet.
Minden a WinMo-s benne, a naptártól kezdve minden. Annyi a tuning rajta, hogy csíkos a háttere.
Nem is nézem tovább az alkalmazásokat vagy helyességét, mert nekem ez így már nem tetszik alapban.
Nem használok más szkint, szeretem a Manilát, tegyük fel rá probaképp. Ne a 2.1-est, mert az bizonyos dolgokban hibázik, tegyük fel a bevált 2.0-ást. És akkor jöjjön a káosz. Most derült ki, hogy mi a különbség még az olyan romok között, amibe a fejlesztők teszik bele a programokat, alkalmazásokat és optimalizálják őket szemben az utólagos telepítgetésekkel. A most feltelepített manila használhatatlan annyira lassú. Persze lehet, hogy avn olyan, ami jól menne rajta vagy lehet, hogy a Registry-ben ezt is be lehetne konfigolni, de minek is ?

Nem mondom, hogy nem jó a clean rom, de csak annak aki nem akar rá sokat telepítgetni, mert minél több mindent telepít fel rá annál nyűgösebb, annál lasabb és instabilabb lesz, hiszen itt majdnem minden alkalmazás hatással van egymásra. Tehát minél több progit telepítünk rá annál nagyobb az esély arra, hogy széttúrjuk a romot. Én egy HD-t vettem, nagyon nagy tudással és nem akarom lekorlátozni, ha ezt akarnám akkor vettem volna egy Airis-t. Röviden a véleményem : no more !

Nem elérhető atravel

• PDA: SGS2
  • PDA ROM: CM10.1
« Reply #545 Dátum: 2009, 06 21, 08:44:55 »
Black Pearl v2 Clean WWE ROM teszt :

Hát igen. Ez van, amikor egy hozzáértő veszi górcső alá a dolgokat...
Elszomorító, amit írsz, de örülök, hogy kinyitod a szemünket.
Én régebben azt gondoltam, hogy egy konyha, egy alap ROM, rádobálnak pár programot, és kész a főzés (persze ennél macerásabban, hogy a föld halandónak érthetetlen legyen) ha pedig valami kimaradt, azt éppúgy lehet utólagos telepítéssel pótolni.
Biztos van ilyen "szakács" is, de jó olvasni a véleményedet, mert egyértelműen látszik, hogy azért olyan elégedettek a ROMjaiddal, mert tényleg optimalizálva vannak. :ok:

A pontos idő beállítást nem lehet, hogy arra értik a többiek, hogy nem törli a korábban megadott időt? Nekem a Trinityn volt olyan, hogy az egyik ROM nem írta felül a dátum- és idő beállításokat. Sem HR, sem ROMfrissítés esetén.  :shock: ilyen kerek szemmel néztem, hogy ez hogyan lehetséges, mert én úgy tudtam, hogy a HR is mindent visszaállít, mielőtt írtad volna, hogy nem mindent tud visszaállítani.

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #546 Dátum: 2009, 06 21, 09:10:46 »
Hát igen. Ez van, amikor egy hozzáértő veszi górcső alá a dolgokat...
Elszomorító, amit írsz, de örülök, hogy kinyitod a szemünket.
Én régebben azt gondoltam, hogy egy konyha, egy alap ROM, rádobálnak pár programot, és kész a főzés (persze ennél macerásabban, hogy a föld halandónak érthetetlen legyen) ha pedig valami kimaradt, azt éppúgy lehet utólagos telepítéssel pótolni.
Biztos van ilyen "szakács" is, de jó olvasni a véleményedet, mert egyértelműen látszik, hogy azért olyan elégedettek a ROMjaiddal, mert tényleg optimalizálva vannak. :ok:

A pontos idő beállítást nem lehet, hogy arra értik a többiek, hogy nem törli a korábban megadott időt? Nekem a Trinityn volt olyan, hogy az egyik ROM nem írta felül a dátum- és idő beállításokat. Sem HR, sem ROMfrissítés esetén.  :shock: ilyen kerek szemmel néztem, hogy ez hogyan lehetséges, mert én úgy tudtam, hogy a HR is mindent visszaállít, mielőtt írtad volna, hogy nem mindent tud visszaállítani.

Nem tudom, hogy mire gondoltak csak feltételeztem, hogy arra, hogy flash után amikor beírják a Budapestet akkor nemcsak a helyes dátum és idő formátum jelenik meg, hanem a pontos dátum és idő is, de lehet tévedek. Mindenesetre a formátumokat (lokalizáció) jól be tudom állítani, de az időpontot nem és nem csak én. Nagyon sok romot teszteltem már, de egy sem tudta, ez a WinMo hibája, pedig a PDA-nak sokkal inkább be kéne tudni állítani (főleg a HD-nek), mint a PC-nek.

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
  • Navigáció / Navigation: én, mint a denevér... :)
  • PDA: Poco F1, Asus ZF2, OV Yard, SGS2, SGT7.0, SO2, HTC P3600, Palm Zire71
« Reply #547 Dátum: 2009, 06 21, 09:41:05 »
Nem tudom, hogy mire gondoltak csak feltételeztem, hogy arra, hogy flash után amikor beírják a Budapestet akkor nemcsak a helyes dátum és idő formátum jelenik meg, hanem a pontos dátum és idő is, de lehet tévedek. Mindenesetre a formátumokat (lokalizáció) jól be tudom állítani, de az időpontot nem és nem csak én. Nagyon sok romot teszteltem már, de egy sem tudta, ez a WinMo hibája, pedig a PDA-nak sokkal inkább be kéne tudni állítani (főleg a HD-nek), mint a PC-nek.

Csak megerősíteni tudom atravelt. Van a trinihez olyan rom, ami az első indításkor már a pontos dátumot, időt és helyet mutatja. Nekem is tátva maradt a szám, mikor láttam. Hogy az adatokat honnan veszi nem tudom. Elképzelhető, hogy valami trükkel a pc-ről olvassa ki? Mert ugye az AS még nem él olyankor, de a rom telepítése a pc-ről történik az updaterrel, tehát kapcsolat mégis van a két kütyü között. Esetleg a régi beállítást elmenti a memóriába, majd a frissítés végén visszaolvassa?
Az élet olyan, mint a nádszál:
Ma még vidáman kacagsz,
De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel...
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #548 Dátum: 2009, 06 21, 09:45:23 »
Csak megerősíteni tudom atravelt. Van a trinihez olyan rom, ami az első indításkor már a pontos dátumot, időt és helyet mutatja. Nekem is tátva maradt a szám, mikor láttam. Hogy az adatokat honnan veszi nem tudom. Elképzelhető, hogy valami trükkel a pc-ről olvassa ki? Mert ugye az AS még nem él olyankor, de a rom telepítése a pc-ről történik az updaterrel, tehát kapcsolat mégis van a két kütyü között. Esetleg a régi beállítást elmenti a memóriába, majd a frissítés végén visszaolvassa?

Nem tudom. De ha ilyet láttatok akkor biztosan megoldható valahogyan. Én csak annyit láttam, hogy amilyen romokat eddig feltettem és ez nagyon sok volt csak a saját romjaim fejlesztése közben naponta legalább 5x flash-elek és akkor a többi rom feltételéről még nem is beszéltem, amiket közben megnézek, szóval ezek a romok egyik sem tudta beállítani. Ez nagyon nem dokumentált rész a WinMo-ban, lehet megoldható lenne. Lehet körül kéne nézzek egy Trinity oldalon, hátha ...

failed

• Vendég
« Reply #549 Dátum: 2009, 06 21, 11:50:20 »
Hello failed!
Kösz a híradót!!!!  :D (Végre!) Egyébként, ha nem gond sztem ilyenkor nyomj már hozzá léccci 1-2 screeonshotot is, ha lehet! (legalább 1 színes skint)
üdv Tanárúr!
oky doky...legközelebb lesz screen minta is...:-)