Black Pearl v2 Clean WWE ROM teszt :
Sokszor felmerült már a clean rom kérdése a fórumon, hogy jó-e vayg sem, hogy akarjunk-e vagy sem, hogy érdemes vele foglalkozni vagy sem. Gondoltam utána járok és letesztelem az egyiket.
A rom 1.57-es SPL-re épül és olyan build-re, ami nem a WM6.1-hez készült. A Setup screen, annak ellenére, hogy Clean rom nagyon nyögve nyelősen indul el. Továbbá hozzá sem értem és megjelent a forgó, vmilyen futó alkalmazás folyamatát jelző többszínű WinMo köröcske. Mit csinálsz édesem ? Kalibrálni szeretnék, ha egyszer azt írtad ki. Miért nem engeded ? Na végre, pár perc elteltével eltünt.
Date and Time Beállítás a setup-ban :
Beállítottam Budapestet. Mi törént ? SEMMI !!! Sem a dátumot, sem az időt, semmit sem állított be, sőt a helyes lokalizációt sem. Mit is jelent ez és hogyan kéne történjen ? Ha Budapestet választom ki akkor a magyar dátum és idő beállítások kéellenének, hogy megjelenjenek.
Erre ő:
Dátum: hh/nn/éééé Ez nem a magyar !! A magyar ez: éééé.hh.nn.
Time: Ezt látszólag jól állítja be, de csak azért, mert Singapore-ban uae. a time beállítás. Viszont a helyes időpontot itt sem állítja be !
Pedig vki azt jelezte, hogy jól állítja be a lokalizációt meg mindent. Hát NEM IGAZ !!! A CS100 legalább, alapban a Budapestet és a helyes lokalizációt állítja be, mégha a pontos dátumot és időt nem is tudja. De ezt jeleztem, hogy egyik rom sem tudja és írtam, hogy miért. Csak kíváncsi voltam, mert jelezte vki, hogy ez a rom jól állítja be, hát tévedett vagy nem értette a lényeget, hogy miről van szó, hogy mit jelzett, azt hiszemZedd.
Menjünk tovább.
A Connection Setup rendben, a szokásos módon lefutott.
Újraindult a HD.
Nézzük a romot:
Alap WinMo a legszükségesebb alap progikkal, de hát ez clean rom úgyhogy ne is keressünk mindent benne. Nézzük esetleg mi az, ami fontos lenne.
- Rendes keyboard nincs, telepíteni kell.
- Remote Desktop nincs, akkor már nem is lesz, mert cab-ban nincs normális a Blackstone-ra.
- Internet Explorer, akkor ez sem lesz már, mert nem telepíthető cab fájllal.
- G sensor nincs rajta, ill. sztem van csak elrejtett, nem kalibrálható és nem állíthaó be pl. a Flip It engedélyezett alkalmazásnak. Milyen jó, hogy a HD pedig ilyet is tudna, igaz ? De akkor miért nincs benne ? Ja persze, ezt is fel lehet telepíteni.
- Java nincs, ez sem kellemes, mert kereshetjük a kompatibiliset majd.
- Flash nincs, kereshetünk ezt is.
Hát a böngészés nagyon körülményes így vele, hogy semmi sem teljes étékű rajta.
Töltsük be a névjegyeinket.
- A tárcsázója a telefonnak nagyon szép, viszont nem használható, mert az alap WinMo-s megjelnítést használja. Tehát ha van egy emberkénk és több telefonszáma akkor nem tudjuk azt megtenni, mint a Rhodium tárcsázónál, hogy kiírja a számait, mindet.
Minden a WinMo-s benne, a naptártól kezdve minden. Annyi a tuning rajta, hogy csíkos a háttere.
Nem is nézem tovább az alkalmazásokat vagy helyességét, mert nekem ez így már nem tetszik alapban.
Nem használok más szkint, szeretem a Manilát, tegyük fel rá probaképp. Ne a 2.1-est, mert az bizonyos dolgokban hibázik, tegyük fel a bevált 2.0-ást. És akkor jöjjön a káosz. Most derült ki, hogy mi a különbség még az olyan romok között, amibe a fejlesztők teszik bele a programokat, alkalmazásokat és optimalizálják őket szemben az utólagos telepítgetésekkel. A most feltelepített manila használhatatlan annyira lassú. Persze lehet, hogy avn olyan, ami jól menne rajta vagy lehet, hogy a Registry-ben ezt is be lehetne konfigolni, de minek is ?
Nem mondom, hogy nem jó a clean rom, de csak annak aki nem akar rá sokat telepítgetni, mert minél több mindent telepít fel rá annál nyűgösebb, annál lasabb és instabilabb lesz, hiszen itt majdnem minden alkalmazás hatással van egymásra. Tehát minél több progit telepítünk rá annál nagyobb az esély arra, hogy széttúrjuk a romot. Én egy HD-t vettem, nagyon nagy tudással és nem akarom lekorlátozni, ha ezt akarnám akkor vettem volna egy Airis-t. Röviden a véleményem : no more !