2024, 12 21, 07:38:53

Szerző Téma: Itt beszélgessünk  (Megtekintve 136053 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Zedd1963

• Nem: Férfi
  • PDA: Samsung Galaxy Note9
  • PDA ROM: Android 9
Re: Itt beszélgessünk
« Reply #500 Dátum: 2009, 06 16, 21:34:45 »
You are not allowed to view links. Register or Login

Ezt is meg tudod csinálni az AEButtonPlus-szal és már nem is olyan felesleges telepíteni. Egyébként keveset eszik, szerintem elfér. Én pl. arra használom, hogy a hívás befejezőre dupla nyomáskor feldobja a futó programok listáját.

Az enter-t melyikre rakatnád? Mert én pl. használom a back-et.
Tudom, hogy azt is meg lehet oldani, de még így is azt érzem hogy felesleges a telepítés.
A back-re mert általában ott van softkeyben a vissza.
Ami a DE előtt van az lényegtelen!

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
  • Navigáció / Navigation: Wayteq x820
  • PDA: HTC Desire
« Reply #501 Dátum: 2009, 06 16, 22:25:08 »
Eddig elég sok rom-ot kipróbáltam és majdnem mindegyikben találtam olyat, ami tetszet, ezek köül néhányat felsorolok, hátha bekerülhetnek az új ROM-ba.
Javaslatok (kérések  :oops:) az új ROM-odhoz:
Flashelés után automatikusan az aktuális időt dátumot, időzónát állítja valamelyik. Ez hasznos lehet ha útközben kell HR-t csinálni.
SMS nagyító, erről már beszéltünk, nekem változatlanul nagyon tetszik
Forgatás, nem szeretem ha automatikusan minden forog, mert mindössze néhány programnál van rá igazán szükség (email olvasás, opera, számológép) ezeket kellene beállítani, a többi meg opcionális legyen (esetleg egy cab, akinek kell). Bár a manuális megoldás is jó lehet, valamelyik, talán kwbr romban láttam, hogy a felvesz gomb hosszó megnyomására forgat.
Régi vágyam az enter gomb, mivel a Mobipocket reader erre a gombra vált teljes képernyős módra és vissza. Eddig ezt csak úgy tudtam megoldani, hogy telepítettem az AEbuttonplus progit és azzal beállítottam valamelyik harware gombra. De csak ezért telepíteni egy programot, ami folymatosan fut a háttérben felesleges.
Szintén jó lenne, ha például az általam igen ritkán használt hangerő gombok hosszú megnyomására a fel-le scrollozást be lehetne állítani. Hát ennyi lenne.
Neked is ajánlom, hogy ha időd engedi nézd meg az előző hsz-omban linkelt romot, hátha át tudsz venni belőle néhány ötletet.
Találtam még két aprócska programot, ami a winmo felületét alakítja, szerintem elég sok időt spórolhatnál velük, ha alapból benne lennének a romban)

Lehet szükség lenne egy külön CS100 Romhoz - kérések rovatra(vagy vmi hasonló), amibe Sharppal bemásolnánk az új romra vonatkozó kéréseket. Majd megbeszélem vele. Mielőtt válaszolgatnék előzetesen annyit, hogy nem bánom, hogy nem kapkodtam el az új rom kiadását, mert az 1.56-osra kezdtem el építeni, közben kiadták az 1.57-est és már az 1.59-esnél tart a gyár. Most ezzel kapcsolatban is várnék mindenképp, hogy mik a tapasztalatok. Azt mindenesetre tapasztaltam (sajnos), hogy van aki megküzd vele rendesen, pl. Dutty. Az ő 3.7 XT-je ..., hát inkább nem írok semmit róla.

Akkor vesézzük ki egy kicsit a kéréseid:
1. Flashelés után automatikusan az aktuális időt dátumot, időzónát állítja valamelyik. Ez hasznos lehet ha útközben kell HR-t csinálni.

Nem fogjátok elhinni de ebben a WinMo-ban nagyon korlátozottak ilyen szempontból a lehetőségek és mo-nak nincs is, legalábbis még az MSDN-en sem találtam meg az ország kódját. Nem kell elkeseredni ez még egy csomó országgal így van. MIért is lényeges ez, mert nem lehet a rendes időzónát, dátumot egyből beállítatni a rommal. Lehet, hogy most rosszul emlékszem, de ennek ellenére  a Budapestet és a magyar idő és dátum formátumot mégis bele erőszakolom. Viszont az aktuális időt és dátumot egyszerűen nem tudom. Ezt egyébként még a többiek sem tudják megtenni, legalábbis én nem találkoztam még olyannal. Onnan lehetne látni, hogy ez tökéletes benne, hogy ha kiválasztod a Budapestet akkor automatikusan beállítja az időt és a dátumot. Ez csak a PC-n megy. De megígérem, hogy mindent megpróbálok ebben az ügyben.

2. SMS nagyító, erről már beszéltünk, nekem változatlanul nagyon tetszik
Ez nem lenne probléma és a terveimmel ellentétben lehet mégis beleteszem. De én egy hardveres zoom-ot szeretnék megvalósítani, ami onnan kezdve ezt már feleslegessé tenné. De ha az nem menne, mert most felhagytam egy kicsit a dolgokkal a rendes munkám miatt, akkor mindenképp megpróbálom belevarázsolni, sőt lehet mindenképp beleteszem.

3. Forgatás, nem szeretem ha automatikusan minden forog, mert mindössze néhány programnál van rá igazán szükség (email olvasás, opera, számológép) ezeket kellene beállítani, a többi meg opcionális legyen (esetleg egy cab, akinek kell). Bár a manuális megoldás is jó lehet, valamelyik, talán kwbr romban láttam, hogy a felvesz gomb hosszó megnyomására forgat.
Rövid lesz a válaszom, én sem szeretem. Viszont egy rom készítése valamennyire általános igényeket próbál kielégíteni, ezért volt benne. De számtalanszor írtam nektek, hogy jelezzétek mit és hogyan szeretnétek és akkor megpróbálom olyanra elkészíteni az egész romot és olyan dolgokat beletenni. Szóval, ha ezzel a forgatással neked is (mint nekem) gondod van akkor az ahogy most is tetted jelezd. Viszont akkor ezt részletezni kell majd, hogy milyen alap beállításokkal legyen fent a romon, amit nyilván felül lehet majd bírálni.

4. Régi vágyam az enter gomb, mivel a Mobipocket reader erre a gombra vált teljes képernyős módra és vissza. Eddig ezt csak úgy tudtam megoldani, hogy telepítettem az AEbuttonplus progit és azzal beállítottam valamelyik harware gombra. De csak ezért telepíteni egy programot, ami folymatosan fut a háttérben felesleges.
Szintén jó lenne, ha például az általam igen ritkán használt hangerő gombok hosszú megnyomására a fel-le scrollozást be lehetne állítani. Hát ennyi lenne.
Neked is ajánlom, hogy ha időd engedi nézd meg az előző hsz-omban linkelt romot, hátha át tudsz venni belőle néhány ötletet.

Ez megint csak rátok van bízva, én ebbe nem szólok bele. Ha emlékszel én már a legelején is azt írtam, hogy szeretnék egy olyan romot készíteni, ami a többség szájízének a leginkább megfelel. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindnet meg is tudok valósítani és az is fontos azért számomra, hogy a romot instabillá és lassúvá nem fogom tenni. Persze ebben az esetben ilyesmiről nincs szó.

Szóval most kezdje össze szedni mindenki, hogy mit szeretne és hogyan, hogy mi milyen legyen, milyen progik legyenek a romban, egyálatlán minde ezzel kapcsolatos dolog és akkor majd megküzdünk.    :D

Nem elérhető vertex

• Navigáció / Navigation: Sygic, Waze
  • PDA: Note8 SM-N950F
  • PDA ROM: Stock 8.0.0
« Reply #502 Dátum: 2009, 06 17, 09:35:14 »
Úgy érzem kicsit túl becsülsz. Eddig csupán annyit tettem, hogy a mások által készitett dolgokból összeválogattam ami tetszett és csináltam egy újat. Ezt untam meg. és ezért vetettem fel a témakészítés ötletét. Most már látom, hogy Csukának igaza volt akkor, amikor azt mondta, hogy időrabló feladat, hát az, nagyon is. Nem baj egyelőre emésztgetem a suliban olvasottakat, és hétvégén amikor talán több időm lesz megpróbálok valami újat összerakni. Addig is itt van amit most használok

Hello!
Megcsináltad a komplett a skint, v. összeraktad meglévő cuccokból? Azaz: az órákat.... Te formáztad, v. a meglévőt raktad be egy háttérképpel, mert úgy emlékszem, ez a típ. az ikonokkal együtt az új alap-skinben is így volt, v. nem? A múltkoriban ha, emlékezetem nem csal, már módosítottad a manilát, amivel felül lehetett írni az eredetit.

Nem elérhető vertex

« Reply #503 Dátum: 2009, 06 17, 09:48:30 »
Hello Csuka!
Nagggyon király a manilás cikk is! Így kell, szépen és szájbarágósan sorra venni mindent, mert ez mindenkinek érthető. A "folyamat ábrákat" külön kösz, mert így szemléletes és ellenőrizhető minden lépés. Értékeltem, de itt is leírom: GRATULA!
(A wvga témát majd Sharppal együtt lerendezzük, mindenki meg fogja kapni a magáét.  :D )

Nem elérhető tamage

• Navigáció / Navigation: IGO 8.3
  • PDA: HTC HD
  • PDA ROM: topix Rhodium 15.11.2009
« Reply #504 Dátum: 2009, 06 17, 11:40:25 »
:ok:

Hali !

Csak egyelőre nem , mert újraindítás után megint csak a tűzfal kikapcsolásával tud csatlakozni . Van valaki aki ESET SMART SECURITY-t használ vistával ?

Üdv: Tamage :(

Nem elérhető Csecse13

• PDA: HTC Touch HD/HTC ONE X
  • PDA ROM: kwbr topix 1.3.3 WWE
« Reply #505 Dátum: 2009, 06 17, 17:42:40 »
Sziasztok!

Mondom felmegyek okosodni Technetre hozzátok, aszt csak lestem hogy kihalt a forum.Mindegy megvagytok.:)
Mindjárt egy kérdéssel fordulnák hozzátok.Hétvégén valoszinü megyek külföldre és nem szeretném ha csinálna nekem szép kis netszámlát a drágaságom.Ha jol emlékszem volt valami .cab ami megoldja eszt a problémát.Milyen néven keressek utána?
Elöre is köszi!

üdv:Csecse

Nem elérhető Zombie

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Iphone SE
  • PDA ROM: 10.3
« Reply #506 Dátum: 2009, 06 17, 17:51:54 »
Sziasztok!

Mondom felmegyek okosodni Technetre hozzátok, aszt csak lestem hogy kihalt a forum.Mindegy megvagytok.:)
Mindjárt egy kérdéssel fordulnák hozzátok.Hétvégén valoszinü megyek külföldre és nem szeretném ha csinálna nekem szép kis netszámlát a drágaságom.Ha jol emlékszem volt valami .cab ami megoldja eszt a problémát.Milyen néven keressek utána?
Elöre is köszi!

üdv:Csecse

Bár nem írtad le mitől csinálna netszámlát a masina,de ha mobilnetre gondolsz,akkor ez?

Nem elérhető Lacsu

• Navigáció / Navigation: Waze, iGo Primo
  • PDA: Oneplus 7 Pro
« Reply #507 Dátum: 2009, 06 17, 20:53:39 »
Sziasztok!

Gratulálhattok! Kicseréltem a törött TouchScreent! Most már értem, hogy miért csak egyben cserélik a szervizben! Képzeljétek el, össze van ragasztva az LCD kijelzővel, és az előlappal.  :shock: Három óra volt, amíg szétszedtem, és csak a szerencsén múlott, hogy nem törött el az LCD-is. Hát levert a víz! De végül sikerült! Megint teljes értékű a vas!     
" Ó, nem bánom én, ha az emberek a szájukra vesznek! Csak kezdjék a fenekemmel! "

Nem elérhető barna73

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: SGS4 (I9505)
« Reply #508 Dátum: 2009, 06 17, 20:57:06 »
Sziasztok!

Gratulálhattok! Kicseréltem a törött TouchScreent! Most már értem, hogy miért csak egyben cserélik a szervizben! Képzeljétek el, össze van ragasztva az LCD kijelzővel, és az előlappal.  :shock: Három óra volt, amíg szétszedtem, és csak a szerencsén múlott, hogy nem törött el az LCD-is. Hát levert a víz! De végül sikerült! Megint teljes értékű a vas!   

akkor gratula!
én biztos nem mertem volna nekiállni!
Evolution: nokia 5110, sony j7, sharp gx10i, sharp gx20, sharp gx30, sharp 903sh, eten x500+, htc touch hd, htc hd2.
Present: samsung galaxy s4

Nem elérhető Lacsu

« Reply #509 Dátum: 2009, 06 17, 21:24:00 »
akkor gratula!
én biztos nem mertem volna nekiállni!
Utólag már én is azt mondom, hogy soha többé! De ismerem magamat, ha kell úgy is megcsinálom megint. Van aki ROM-ot tud készíteni, én meg szétszerelni tudok mindent! 
" Ó, nem bánom én, ha az emberek a szájukra vesznek! Csak kezdjék a fenekemmel! "

Nem elérhető atravel

• PDA: SGS2
  • PDA ROM: CM10.1
« Reply #510 Dátum: 2009, 06 17, 22:13:25 »
Utólag már én is azt mondom, hogy soha többé! De ismerem magamat, ha kell úgy is megcsinálom megint. Van aki ROM-ot tud készíteni, én meg szétszerelni tudok mindent!
Akkor én is beállok a sorba... a gratulálók közé - mert én meg ehhez értek prímán ;)
Amúgy a szétszedés még csak-csak OK, de hogy aztán működő képesen össze is rakni... Bátor ember :taps:

Nem elérhető Lacsu

« Reply #511 Dátum: 2009, 06 17, 22:28:53 »
Akkor én is beállok a sorba... a gratulálók közé - mert én meg ehhez értek prímán ;)
Amúgy a szétszedés még csak-csak OK, de hogy aztán működő képesen össze is rakni... Bátor ember :taps:

Hát! Volt, hogy valamit én sem bírtam összerakni!  :oops: :oops: :oops: Például a nyomtatómat! Na az a kukában végezte, miután fejet tisztítottam benne!

Nem elérhető Csecse13

• PDA: HTC Touch HD/HTC ONE X
  • PDA ROM: kwbr topix 1.3.3 WWE
« Reply #512 Dátum: 2009, 06 17, 22:39:36 »
Bár nem írtad le mitől csinálna netszámlát a masina,de ha mobilnetre gondolsz,akkor ez?

Ezaz.THX.Persze mobilnet.Fristités, idöjárás stb.

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #513 Dátum: 2009, 06 18, 08:06:05 »
Sziasztok !

A CS100 romok topicon belülre az egyik eddig lefoglalt részbe megnyitottam egy "Kérések, hogy mi minden kerüljön bele az új CS100 romba." című részt. A kéréseit mindenki itt ebben a topicban(Itt beszélgessünk) tegye fel (persze ésszerűt   :ima:). utána mi Sharppal meg átmásoljuk majd abba a topicba. Ha vki felvet egy kérést akkor ne várjatok rám a válaszzal, nyugodtan válaszoljatok rá, hogy az nektek is jó úgy, tis úgy szeretnétek vagy szerintetek annak semmi értelme. A lényeg, hogy a tatami itt lenne és mi Sharppal közvetlenül a megfelelő kérés alá másolnánk be mindig a válaszokat vagy a válasz linkjét, ezzel is fentartva egy rendet és így én is átláthatnám rendesen, hogy milyen is legyen az új rom. Nem kéne különböző .txt-ben tárolgatnom vagy böngészgetni a HSZ-ok között.

A már kiadott rommal kapcsolatos hibák, észrevételek pedig majd a CS100 romok topicon belül egy hibák, észrevételek, kérések részbe fognak bekerülni a "Kérések, hogy mi minden kerüljön bele az új CS100 romba." rész mellett.

Nem elérhető vertex

« Reply #514 Dátum: 2009, 06 18, 08:30:20 »
Sziasztok!

Akkor csak érdemes volt felhajtanod s Service Manualst! Általában szétszedni még csak-csak...., szal:  :taps:

Nem elérhető vertex

« Reply #515 Dátum: 2009, 06 18, 08:36:15 »
Sziasztok !

A CS100 romok topicon belülre az egyik eddig lefoglalt részbe megnyitottam egy "Kérések, hogy mi minden kerüljön bele az új CS100 romba." című részt. A kéréseit mindenki itt ebben a topicban(Itt beszélgessünk) tegye fel (persze ésszerűt   :ima:). utána mi Sharppal meg átmásoljuk majd abba a topicba. Ha vki felvet egy kérést akkor ne várjatok rám a válaszzal, nyugodtan válaszoljatok rá, hogy az nektek is jó úgy, tis úgy szeretnétek vagy szerintetek annak semmi értelme. A lényeg, hogy a tatami itt lenne és mi Sharppal közvetlenül a megfelelő kérés alá másolnánk be mindig a válaszokat vagy a válasz linkjét, ezzel is fentartva egy rendet és így én is átláthatnám rendesen, hogy milyen is legyen az új rom. Nem kéne különböző .txt-ben tárolgatnom vagy böngészgetni a HSZ-ok között.

A már kiadott rommal kapcsolatos hibák, észrevételek pedig majd a CS100 romok topicon belül egy hibák, észrevételek, kérések részbe fognak bekerülni a "Kérések, hogy mi minden kerüljön bele az új CS100 romba." rész mellett.

OK!

Nem elérhető Lacsu

« Reply #516 Dátum: 2009, 06 18, 20:28:58 »
Akkor csak érdemes volt felhajtanod s Service Manualst! Általában szétszedni még csak-csak...., szal:  :taps:

Igen! Köszönet Sharp-nak, aki belinkelte a Service Manualt.  :ima:

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #517 Dátum: 2009, 06 18, 20:39:19 »
Igen! Köszönet Sharp-nak, aki belinkelte a Service Manualt.  :ima:

:ok:

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #518 Dátum: 2009, 06 19, 09:23:28 »
Közben, ha találtok jó dolgokat akkor jelzzétek, hátha fel lehetne használni az új romban, de pár mondatot is írjatok róla, hogy mi is az és ha olyan akkor screenshot, plíz.

Nagyon nagy csend van a HD fórumon !

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #519 Dátum: 2009, 06 19, 09:25:03 »
Kíváncsiságbol szétkaptam a taiwani 1.59-es romot, majd megnézem, hogy milyen remélem nem "Łß@&#÷¸" ilyesmiket fog kiírni.

Nem elérhető vertex

« Reply #520 Dátum: 2009, 06 19, 10:14:18 »
Közben, ha találtok jó dolgokat akkor jelzzétek, hátha fel lehetne használni az új romban, de pár mondatot is írjatok róla, hogy mi is az és ha olyan akkor screenshot, plíz.

Pont azt nézem én is, lassan úgy nézünk ki, mint a techneten!  :(

Nem elérhető vertex

« Reply #521 Dátum: 2009, 06 19, 10:19:28 »

Pl. a HW-buttonhoz rendelhető (és visszakapcsolható) új (tajwani?) zoom megoldást támogatnám erősen, abban az esetben, ha tényleg sikerülne úgy megcsinálni, hogy 2x klikkel, v. máshogy a HW-buttont vissza is lehetne állítani defaultba.

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
  • PDA: Nexus 4 | Nexus 10
  • PDA ROM: 4.2.2 - Xylon | 4.2.2 - CM
« Reply #522 Dátum: 2009, 06 19, 10:30:44 »
Na, akkor szítok kicsi feszültséget :D HTC-sek, mit szóltok az új Omniákhoz?
Rágd meg a szót, mielőtt kiköpöd!

Nem elérhető sz.roland76

• Örökös tag
  • PDA: Iphone 6S
  • PDA ROM: iOS10
« Reply #523 Dátum: 2009, 06 19, 10:32:03 »

:shock: :shock: :shock: olajat a tűzre???  :D :D
„Ha sokáig nézel a szakadékba, a szakadék visszanéz beléd.” (Nietzsche).

Nem elérhető vertex

« Reply #524 Dátum: 2009, 06 19, 11:02:54 »

Meglepően szépre sikeredett, bár a Blackstone-t nem éri utól! :) A szegélyy és általában a formavilága kissé iPhone-os.
Amit nem értek az Omnia 2-nél, hogy miért nem winmo 6.5 alapban, bár nyilván még a "régi" oprendszerre fejlesztették. (Legalább lehet 6.5-re váltani)
Az AMOLED kijelzőt kézbe véve kellen vocsingolni, hogy mi az új és a jó benne, mindenesetre a felbontás.....stb. OK! (Talán nekem az egész előlapot nézve kicsit aránytalan a felső és alsó rész aránya a kijelző méretéhez képest. (design!)
A fényképkezelés (Album) lenyűgöző, viszont a kezelési szemtból az iPhone-re hajazó tabs nem annyira tetszik, de ez csak megszokás kérdése.
Nem tudom milyen a Ram/Rom arány, elég gyors-e? (Online üzemmódbam kicsit lassúnak tűnik és "akad", de lehet, hogy ez csak optikai csalódás. :) )
Kiváncsi lennék a video képességeire. (Filmlejátszás...stb.)
A kamera képességeihez nem nagyon lehet hozzászóli. :)
Az USB konnektort és a jack aljzatot takaró védőlapka csúcs, nem is tudom más készüléknél láttam-e ilyet!
A központi hatszög alakú, (multifunkciós?) HW button formailag nekem ronda, de nyilván a kezelhetőség miatt csinálták szegmensekből.
Hirtelen és röviden ennyi. Biztosan jó kis gép, de egy HTC-s topicban annyira nem fogom felmagasztalni!  :D
Leginkább kézbe kellene venni és úgy nyúzni, tapogatni egy kicsit!! Ha esetleg hozzám vágna egyet vki, nem biztos, hogy visszaadnám.  :whistle: