2024, 12 20, 19:11:26

Szerző Téma: Itt beszélgessünk  (Megtekintve 136039 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Don47

• PDA: HTC Touch HD
  • PDA ROM: CS100 v1.5
Re: Itt beszélgessünk
« Reply #325 Dátum: 2009, 06 15, 02:47:50 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ha túl vagy a driver cserén és az USPL nem megy fel a készülékre, akkor valamit nem jól csináltál. Az USPL-t nem kell Administrator joggal futtatni.
Na akkor még egyszer: mivel neked az 1.54-es SPL van a készülékeden, ami nem jó Csuka 1.5-ös ROM-jához, ezért először vissza kell raknod az 1.14-es SPL-t.
Viszont mivel Vista alól tennéd mindezt, ezért olvasd el a Hasznos információk - ROM frissítés témában az első hozzászólást, ahol kitértem arra, hogy mit kell tenni Vista alatt legelső alkalommal. Ha ezzel meg vagy (kicserélted a drivert), akkor mehet az USPL, majd 1.14 SPL vissza, majd újra bootloaderben az USPL és ezután Csuka 1.5-ös ROM-ja.
Ha valami még mindig nem tiszta, akkor kérdezz! :)

Hálás köszönet, működik!  :ok:

A gyári rom után nagy előrelépés Csuka 1.5-öse. Minden elismerésem érte!
Viszont lenne kérdésem, csupa apróság. Egyik, hogy a Bluetooth-eszköznevet hol lehet megváltoztatni (gyáriban ez a Start menü-Settings-System tabon volt, itt a Start ugye a programokat hozza be). A Manila Settings-ből elérhető néhány Bluetooth-beállítás, de pont ezt nem találom.
Másik észrevétel, hogy nálam a kontaktoknál a Facebook gomb nem csinál semmit, csak visszatesz az adott kontakt adatlapjához. Ennek így kell lennie, vagy nálam van a baj?

Köszönöm!

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
  • Navigáció / Navigation: Wayteq x820
  • PDA: HTC Desire
« Reply #326 Dátum: 2009, 06 15, 07:22:30 »
Hálás köszönet, működik!  :ok:

A gyári rom után nagy előrelépés Csuka 1.5-öse. Minden elismerésem érte!
Viszont lenne kérdésem, csupa apróság. Egyik, hogy a Bluetooth-eszköznevet hol lehet megváltoztatni (gyáriban ez a Start menü-Settings-System tabon volt, itt a Start ugye a programokat hozza be). A Manila Settings-ből elérhető néhány Bluetooth-beállítás, de pont ezt nem találom.
Másik észrevétel, hogy nálam a kontaktoknál a Facebook gomb nem csinál semmit, csak visszatesz az adott kontakt adatlapjához. Ennek így kell lennie, vagy nálam van a baj?

Köszönöm!

Ha a Start gombra böksz akkor bejön a Progaromok fül. Ott válaszad a Settings(Beállítások) ikont, majd amikor az is bejött akkor a bal alsó sarokban kattints az Egyéb feliratra. Erre bejön a WinMo-s Settings oldal.

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #327 Dátum: 2009, 06 15, 07:23:33 »
:
Csuka!
Köszönöm a gyors válaszod. Szeretném megtartani a Zedd féle skint, és ehhez gondoltam az eredeti nagy órát. Ödv. :ima:

Az a javaslatom, hogy akkor ezt közösen meg fogjuk csinálni a "Téma készítése Manilához" című rovatban, ez lesz a példa. Remélem annyit még tudsz várni.

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #328 Dátum: 2009, 06 15, 07:43:04 »
Sziasztok!
Kérlek, írja le nekem valaki, hogy hová menti az Opera a könyvjelzőket, és ami fontosabb, a mentett jelszavakat! ROM csere után jól jön az ilyesmi, és ezt nem menti a PIM Backup. Vagy nem jól állítottam be a mentést, simán előfordulhat.  :oops:

Ha nem adtál meg neki külön mentési helyet akkor a \Windows\Opera9\opera6.adr fájl tartalmazza a könyvlejzőidet.

Ha megadtál másik mentési helyet és nem emlékszel rá vagy nem találod az előbb megadott helyen akkor az \Application Data\FileOP\FILEOP OperaAdr.txt.out fájlban van leírva, hogy hol található az opera6.adr fájl.

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #329 Dátum: 2009, 06 15, 07:44:07 »
A Manila About-ban 2.0.37889.1 van. Kipróbáltam, amit írtál, a HomeLSKPath-ba \Windows\Manila.exe-t, a HomeLSKArguments-be pedig a --switchtopage programs.page -t bemásoltam, de nem műxik...

OK, akkor majd utána nézek, ha lényeges még.

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #330 Dátum: 2009, 06 15, 07:44:57 »
A Téma készítése Manilához című téma tovább bővült, ha vkit érdekelne és nem vette volna még észre.

Nem elérhető Ördög

• Navigáció / Navigation: I-Go 8
  • PDA: SGS I.
  • PDA ROM: JVU + Semaphore 2.4.0
« Reply #331 Dátum: 2009, 06 15, 07:58:31 »
Az a javaslatom, hogy akkor ezt közösen meg fogjuk csinálni a "Téma készítése Manilához" című rovatban, ez lesz a példa. Remélem annyit még tudsz várni.

Persze, hogy tudok! Már úgy is nézegettem a leckét. :olvass: Szuper vagy Csuka. :taps:

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #332 Dátum: 2009, 06 15, 08:06:15 »
Persze, hogy tudok! Már úgy is nézegettem a leckét. :olvass: Szuper vagy Csuka. :taps:

OK, megpróbálom minél gyorsabban megalkotni.

Nem elérhető vertex

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Waze
  • PDA: Note8 SM-N950F
  • PDA ROM: Stock 8.0.0
« Reply #333 Dátum: 2009, 06 15, 08:59:12 »
föltéve-leszedve.... :o

Miért, mi volt a tapasztalatod vele? (lécci írd le) :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #334 Dátum: 2009, 06 15, 09:00:24 »
föltéve-leszedve.... :o

Igen. Törlöm is a linket...

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #335 Dátum: 2009, 06 15, 09:03:57 »
Sziasztok!
Kérlek, írja le nekem valaki, hogy hová menti az Opera a könyvjelzőket, és ami fontosabb, a mentett jelszavakat! ROM csere után jól jön az ilyesmi, és ezt nem menti a PIM Backup. Vagy nem jól állítottam be a mentést, simán előfordulhat.  :oops:

A PIMBackup menti ezeket is, ha beállítod.  ;)

A könyvjelzők alap esetben az opera6.adr nevű fájlban vannak, a /Windows/Opera9 könyvtárban. A jelszavak nem tudom merre vannak...

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #336 Dátum: 2009, 06 15, 09:08:52 »
OK, akkor majd utána nézek, ha lényeges még.

Most egyelőre felraktam Onkolog oldaláról a HTC_OldProgramsTab.cab-ot, így a TF3D-ben visszakaptam a programs fület, beállítottam középre, így mindig elérem egy nyomással.

Nem elérhető barna73

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: SGS4 (I9505)
« Reply #337 Dátum: 2009, 06 15, 09:18:26 »
Miért, mi volt a tapasztalatod vele? (lécci írd le) :)

tapasztalat az nem sok volt....
működött rendesen....
csak egyszerűen nekem nem tetszett, nem láttam rendesen rajta (tárcsázó gombok) a számokat és betűket. talán ha egy kicsit világosabb lett volna akkor...
Evolution: nokia 5110, sony j7, sharp gx10i, sharp gx20, sharp gx30, sharp 903sh, eten x500+, htc touch hd, htc hd2.
Present: samsung galaxy s4

Nem elérhető barna73

« Reply #338 Dátum: 2009, 06 15, 09:19:28 »
Igen. Törlöm is a linket...

miért?
lehet, hogy másnak megfelel vagy tetszik vagy......
Evolution: nokia 5110, sony j7, sharp gx10i, sharp gx20, sharp gx30, sharp 903sh, eten x500+, htc touch hd, htc hd2.

Nem elérhető vertex

« Reply #339 Dátum: 2009, 06 15, 09:34:42 »
tapasztalat az nem sok volt....
működött rendesen....
csak egyszerűen nekem nem tetszett, nem láttam rendesen rajta (tárcsázó gombok) a számokat és betűket. talán ha egy kicsit világosabb lett volna akkor...

Figyuz! Szeretném kérni, ha próbálgatsz dolgokat és főleg, ha belenyúlsz, továbbra csinálj már lécci 1-2 sreenshotot is, mint a Home-ról! kösz (Ez a mostanira nem vonatkozik, mert láttam) :)

Nem elérhető barna73

« Reply #340 Dátum: 2009, 06 15, 09:40:41 »
Figyuz! Szeretném kérni, ha próbálgatsz dolgokat és főleg, ha belenyúlsz, továbbra csinálj már lécci 1-2 sreenshotot is, mint a Home-ról! kösz (Ez a mostanira nem vonatkozik, mert láttam) :)

vettem! :)

(belenyúláson mit értesz? én pl. nem tudok programozni, cab filét szerkeszteni... mezei felhasználó vagyok! )

Nem elérhető vertex

« Reply #341 Dátum: 2009, 06 15, 09:48:17 »
Hello Maestro!
Most még csak átfutottam a leckét,... dolgozatírás később :)
-Mi az értelme annak, hogy olyan cab-ot csináljon vki, ami nem uninstallálható? (Egyrészt úgyis felül lehet írni, másrészt meg csak foglalja a helyet, nem?
-Hol kell engedélyezni a user által befolyásolható telepítési útvonal használatát?
-A Use the default installation directory bellow, and allow the user for override it kij. és OK után állítod vissza a User nem választhat telepítés könyvárat opcióra: (és OK)
-A gondom még, hogy hogyan ismerem fel a manila file-oknál, hogy mi mire vonatkozik, mit csinál, vagy hogyan kell módosítani, mit szedni ki és miből..., AZAZ: MIT CSOMAGOLOK BE, stb.,  mert OK, hogy megcsinálom a szépen tömörített (már csak a bizt. miatt is uninstallálható) cab-ot, de miből? Ha ezt a köv. részben (Manila Editor már leírtad, akkor bocs, még nem volt időm...)
Elsőre ennyi..:)

Nem elérhető vertex

« Reply #342 Dátum: 2009, 06 15, 09:52:14 »
vettem! :)

(belenyúláson mit értesz? én pl. nem tudok programozni, cab filét szerkeszteni... mezei felhasználó vagyok! )

Én is userolok, viszont megkezdődött a tanév a CS100-Schoolban, így lehet kamillázni a dolgokat! (ZH még nem volt...)
A belenyúláson nem feltétlenül programozást étek, hanem az egyéni alakíításokat...>mix-eket.

Nem elérhető barna73

« Reply #343 Dátum: 2009, 06 15, 10:00:38 »
Én is userolok, viszont megkezdődött a tanév a CS100-Schoolban, így lehet kamillázni a dolgokat! (ZH még nem volt...)
A belenyúláson nem feltétlenül programozást étek, hanem az egyéni alakíításokat...>mix-eket.

jaaa! egyéni alakítgatások! akkor ok! :)
jövő héten több időm lesz talán próbálgatni dolgokat (vége a sulinak) de igazából úgy vagyok vele ha pl. egy háttérkép megtetszik akkor azt viszem tovább a következő rom-ra is.
cs100-school? engem nem vettek fel nem mentem át a felvételin!
na komolyan. nem akarok olyan mélységig belemenni az nekem túl kínai. meg persze az sok idő is lenne nekem meg a hd mellett itt van a sport és a munka is...

Nem elérhető vertex

« Reply #344 Dátum: 2009, 06 15, 10:13:34 »
jövő héten több időm lesz talán próbálgatni dolgokat (vége a sulinak) de igazából úgy vagyok vele ha pl. egy háttérkép megtetszik akkor azt viszem tovább a következő rom-ra is.
na komolyan. nem akarok olyan mélységig belemenni az nekem túl kínai. meg persze az sok idő is lenne nekem meg a hd mellett itt van a sport és a munka is...

Na, ezzel és is így vagyok, persze a munka mellett (még tanulok is) , ....itt most tényleg nagyon sok minden következik...., mégis:
Ilyen lehetőséget én még nem láttam, hogy vki erre hajlandó lett volna, amit CS elkezdett. Én sem vagyok sem informatikus, sem programozó, sőt...! Mégis legalább megpróbálom, ha most nem, akkor soha. :) Még ha esetleg nem is csinálja az ember, vmit konyítson hozzá, ha lehet!
Mellesleg már csak olvasmánynak is érdekes, ill. olyan részletesen van leírva, bemutatva és illusztrálva, hogy a laikusoknak is érdemes végigvenni.

Nem elérhető vertex

« Reply #345 Dátum: 2009, 06 15, 10:17:35 »

PÜ ment

Nem elérhető barna73

« Reply #346 Dátum: 2009, 06 15, 10:18:53 »
Na, ezzel és is így vagyok, persze a munka mellett (még tanulok is) , ....itt most tényleg nagyon sok minden következik...., mégis:
Ilyen lehetőséget én még nem láttam, hogy vki erre hajlandó lett volna, amit CS elkezdett. Én sem vagyok sem informatikus, sem programozó, sőt...! Mégis legalább megpróbálom, ha most nem, akkor soha. :) Még ha esetleg nem is csinálja az ember, vmit konyítson hozzá, ha lehet!
Mellesleg már csak olvasmánynak is érdekes, ill. olyan részletesen van leírva, bemutatva és illusztrálva, hogy a laikusoknak is érdemes végigvenni.

nem azt mondtam, hogy el sem olvasom, sőt megpróbálok minnél többet fölfogni ha lehet!  :ok:

Nem elérhető vertex

« Reply #347 Dátum: 2009, 06 15, 10:22:50 »
nem azt mondtam, hogy el sem olvasom, sőt megpróbálok minnél többet fölfogni ha lehet!  :ok:

:taps:

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #348 Dátum: 2009, 06 15, 10:44:16 »
Hello Maestro!
Most még csak átfutottam a leckét,... dolgozatírás később :)
-Mi az értelme annak, hogy olyan cab-ot csináljon vki, ami nem uninstallálható? (Egyrészt úgyis felül lehet írni, másrészt meg csak foglalja a helyet, nem?
-Hol kell engedélyezni a user által befolyásolható telepítési útvonal használatát?
-A Use the default installation directory bellow, and allow the user for override it kij. és OK után állítod vissza a User nem választhat telepítés könyvárat opcióra: (és OK)
-A gondom még, hogy hogyan ismerem fel a manila file-oknál, hogy mi mire vonatkozik, mit csinál, vagy hogyan kell módosítani, mit szedni ki és miből..., AZAZ: MIT CSOMAGOLOK BE, stb.,  mert OK, hogy megcsinálom a szépen tömörített (már csak a bizt. miatt is uninstallálható) cab-ot, de miből? Ha ezt a köv. részben (Manila Editor már leírtad, akkor bocs, még nem volt időm...)
Elsőre ennyi..:)

Akkor megpróbálok a gondolataidra, kérdésedre válaszolni és majd számozom őket.
1. Mint már régebben említettem a HR sem tud mindig mindent visszaállítani gyári állapotra. Vannak bizonyos rendszerelemek, amik ha felül lesznek írva akkor úgy maradnak. Azért is volt neked pl. olyan, hogy hiába nyomkodtál HR-t akkor sem lett jó már az adott verziójú ROM a készülékeden. Na most, hogy válaszoljak a kérdésedre, ilyen esetben, ha tudja a cab fájl készítője, hogy olyan fájlokat fog felülíratni, amik nem visszaállíthatóak akkor érdemesebb az uninstall lehetőségét megvonni és ezzel "biztonságosabbá" tenni a rendszert a készüléken. Egyébként meg pont az foglal több helyet, ha az uninstall opciót engedélyezed.

2. A leírásomban a 8. kép -en. Itt engedélyezhető a felhasználónak, hogy dönthessen a telepítési útvolnalról.

A többi egy kicsit zavaros nekem, nem értettem, hogy mit akartál kérdezni. Egy picit elhadartál mindent. A következő leírásomban már jobban kifognak világosodni a dolgok, eddig száraz infók voltak.

Nem elérhető csuka100

• Örökös Tag
  • *
« Reply #349 Dátum: 2009, 06 15, 10:47:03 »

Jól látod az egészet, csak szabadidő függvénye az egész, mert egyébként egy sima téma elkészítése nagyon egyszerű.

Ezennel soron kívül felveszlek a suliba és tehermentesítelek minden felvételi kötelezettség alól.
aláírás:
Csuka100
doc  :D