Egy kis vélemény megosztás a Manila 2.5-ről.
A videókról nekem nem nagyon jött be a 2.5, mert lassúnak tűnt a kép meg borító forgatás végképp, nem véletlenül a HD2-re van ez fejlesztve, de kissé szétkaptam a Miri 27.1-es ROM-omat és csak úgy HR-t nem szeretek csinálni, gondoltam kipróbálom az éppen akkor kijött v10-es M2.5-ös ROM-ot.
Ahogy éreztem az be is jött, pedig sokan használják, de én nem szeretem ha akár kicsit is lassú a gépem, szeretem ha minden simán gördül. Egyébként kicsit pofozgatva nem vészes, de azt a gyorsaságot nem sikerült elérnem mint egy 2.1-es Manila-val. Ezért biztos nem ez lesz az alapROMom, de egy kicsit még élvezkedem, ugyanis vannak jó tulajdonságai is a M2.5-nek.
Ami tetszett:- Hátteret már egyszerűen be tudunk állítani, nem kell semmi hókusz-pókusz, akár animált hátteret is (ahhoz hogy minden Tab-on legyen háttér ahhoz elég egyszer installálni a MaxLite-ot és utána már a stock menüből vállogathatjuk a képet)
- főlapon a gyorsindító rész
- Az animált időjárás háttér jól néz ki a főlapon
- Internet fülön mint az asztali gépes operában kis előnézeti képek jönnek be az oldalról
- A naptár slider gombon az aznapi dátum jelenik meg
- A beállítások résznél szinte minden egyszerűen és látványosan állíthatunk be elkerülve ezzel a Windows-os menüket.
-
NAGY Tab ikonok
Ami nem jött be:- Ha a főoldalon a felgöríthető gyorsindítókat feltöltöttem, már akadozott (5db sima)
- Hiányzik a régi Contacts lapozós cucca
- Képtár: ugyan az az animáció majdnem, de akadozik mint a fene (álló módban!)
- Főoldalon a háttér időjárás animáció, tudom írtam oda is hogy tetszett, de én már meg is untam a felhőket, még jó hogy ki lehet kapcsolni. Az időjárás fülön nem lehet kikapcsolni, de ott viszont tetszik. Elég az ott.
- Az albumokat baromi lassan tölti be, igaz minden könyvtárba benéz képek után de kérdem én mi a francnak? lehet gördítgetni a sok könyvtárat
Konklúzió: nekem egyébként bejön az óra alatti időjárás, bár én szeretem tudni az időjárást, szóval ebbe az irányba amúgy is fanatik vagyok
Éppen ezért az időjárásos 2.1-es Manila kerül hamarosan vissza a gépemre.
Ami hiányozni fog: a főlapi gyorsindító, az egyszerű háttér beállítási lehetőség, a részletes Settings fül és az új Internet fül. De cserébe fürge gépem lesz, szóval erős leszek.
De nem bántam meg, hogy feltettem, mert azért látványos és érdekes az új 2.5, szóval aki nem ódzkodik a flasheléstől érdemes megnéznie, de csak akkor telepítgesse a szokott programjait ha már jól megnézte magának
Utószó: még annyi, hogy a Miri féle 2.5-ös ROM elismerten az egyik legfürgébb, szóval inkább nem is gondolok bele, hogy milyen lehet a többi 2.5-ös ROM