2025, 01 10, 17:23:42

Szerző Téma: Itt beszélgessünk  (Megtekintve 136573 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

failed

• Vendég
Re: Itt beszélgessünk
« Reply #1150 Dátum: 2009, 09 03, 13:55:17 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Azt gyanítom, hogy a létrehozott PDF-et továbbra is vmilyen képformátumként kezeli és nem alakítja át szöveges formátummá, mint pl. a FineReader. Megpróbáltam TextMakerbe behívni, de az sem tudja kezelni, pedig az a PDF-et felismeri. Na, ez van.   :hmm:
a pdf-ból asztalin tudsz legkönnyebben doc-ot csinálni.Vannak erre cél progik, mint pld a "pdf2word"....keress rá......vagy írj priviben. :p

Nem elérhető atravel

• Nem: Férfi
  • PDA: SGS2
  • PDA ROM: CM10.1
« Reply #1151 Dátum: 2009, 09 03, 16:12:19 »
a pdf-ból asztalin tudsz legkönnyebben doc-ot csinálni.Vannak erre cél progik, mint pld a "pdf2word"....keress rá......vagy írj priviben. :P
Kíváncsi vagyok, hogy ezzel a módszerrel lesz-e szöveg a fotózott PDF-ből...
Ha igen, akkor engem is érdekelnek az összetevők ;)

De félek, hogy Vertexnek van igaza, és beágyazott képként kezeli az Acrobat Reader

Nem elérhető vertex

• Navigáció / Navigation: Sygic, Waze
  • PDA: Note8 SM-N950F
  • PDA ROM: Stock 8.0.0
« Reply #1152 Dátum: 2009, 09 03, 19:43:58 »
a pdf-ból asztalin tudsz legkönnyebben doc-ot csinálni.Vannak erre cél progik, mint pld a "pdf2word"....keress rá......vagy írj priviben. :p

Próbáltam már PC-n, de azt nem tudtam, h. segédprogi kell hozzá, így majd PÜ!

Nem elérhető vertex

« Reply #1153 Dátum: 2009, 09 03, 19:49:50 »
Kíváncsi vagyok, hogy ezzel a módszerrel lesz-e szöveg a fotózott PDF-ből...
Ha igen, akkor engem is érdekelnek az összetevők ;)

De félek, hogy Vertexnek van igaza, és beágyazott képként kezeli az Acrobat Reader

Amennyiben ez így van, akkor az egész pda-ra "optimalizált" scannelő proginak az ég világon semmi értelme!! Marad a sima fotózás és pl. az ABBY FineReader, egy nagyon értelmes és használható (orosz) PC-s alkalmazás, ami kép (jpeg, tif, gif, bmp...) formátumot alakít át szövegesre (doc, txt,...)!

Nem elérhető vertex

« Reply #1154 Dátum: 2009, 09 05, 09:55:44 »
Sziasztok!
Nem tud esetleg vki vmilyen megoldást kukára? (Olyan kellene, ha van egyáltalán;  mint a PC-s megoldás, h. törléskor automatikusan a lomtárba helyezi a likvidált anyagot.) Emlékeim szerint a Resco File Explorer-ben volt Recycle Bin opció, de annál minden egyes esetben külön ki kellett jelölni a kukát és az nekem nem tetszik! Köszönöm!

Nem elérhető bolada12

• PDA: HD2, Iphone_4, IPAD2
  • PDA ROM: kwbr topix 1.6, Radio 2.08
« Reply #1155 Dátum: 2009, 09 05, 19:56:54 »
Hello bolada!
Örülök, hogy rászántad magad, meglátod megéri! Azt azért be kell vallanom, hogy a "finom hangolások" nekem is plusz időt jelentettek az alap dolgokon felül. (Csengőhangok, figyelmeztető jelzések, más rendszer jelzések beállításai, Tabok beállítása -mint pl. a lock-oltak kivétele-, csuszka -scroll- szélesség beáll..., stb. stb.) Én a gyorsindítót most nem használom, mert a rajta keresztül indítható alkalmazásoknak csak egy részét használom, azt a két pöttyintést pedig megszoktam már.
Más: a scannerrel kapcsolatban. Nekem bevált, már használtam is, viszont a létrehozott PDF-et nem tudtam átkonvertálni. (pl.doc-ra) Van esetleg ötleted rá?
üdv

Hello!

Akiket érdekelt  mindazoknak (is) mondanám, hogy átkonvertálás persze lehetséges, de nem túl egyszerű. De nem ez a fő gond hanem az hogy kell hozzá AdobeAcrobat, amellyel  ha beolvasod, majd lemented a saját PDF formátumába, utána  kell még hozzá pl. OmniPage Pro amellyel a PDF-ET képfájlként betöltheted. Így a feldolgozás után az  (OCR) szöveg- és karakterfelismerő programban, amelyben találhatunk szövegszerkesztőt, PDF-szerkesztőt is, majd abból már, már exportálhatjuk Word-be, vagy bármely szöveges formátumba. A dolog általam többször is kipróbált és működőképes, de azért értelemszerűen nem olyan minőségű mintha egy asztali szkennerrel  követted volna el  a folyamatokat.
üdvözlettel: bolada12

Nem elérhető atravel

« Reply #1156 Dátum: 2009, 09 05, 20:11:09 »
Hello!

Akiket érdekelt  mindazoknak (is) mondanám, hogy átkonvertálás persze lehetséges, de nem túl egyszerű. De nem ez a fő gond hanem az hogy kell hozzá AdobeAcrobat, amellyel  ha beolvasod, majd lemented a saját PDF formátumába, utána  kell még hozzá pl. OmniPage Pro amellyel a PDF-ET képfájlként betöltheted. Így a feldolgozás után az  (OCR) szöveg- és karakterfelismerő programban, amelyben találhatunk szövegszerkesztőt, PDF-szerkesztőt is, majd abból már, már exportálhatjuk Word-be, vagy bármely szöveges formátumba. A dolog általam többször is kipróbált és működőképes, de azért értelemszerűen nem olyan minőségű mintha egy asztali szkennerrel  követted volna el  a folyamatokat.
Hello!

Csak azért írok, hogy látszata is legyen, hogy olvassuk ezt a fórumot is ;)
Köszi a leírást, mert asszem, nekem is szólt... Úgy érzem, én nem használom ezt a fotózok, majd legyen szöveg annyira, mint amennyire macerásnak tűnik végigjárni az utat hozzá. Úgyhogy marad a képen való jegyzetelés arra a pár alkalomra. De jó tudni, hogy működik a dolog akár PDAn is :taps:

Nem elérhető vertex

« Reply #1157 Dátum: 2009, 09 06, 11:31:07 »
Hello!

Az OmniPage Pro és az OCR pda-s alkalmazás? Ha igen érdekelne a dolog, csak az a baj, hogy ez már legalább 4x-es konvertálást jelent. Ennek ellenére kipróbálnám! (Priviben is küldhetsz info-t!) üdv & kösz

Nem elérhető vertex

« Reply #1158 Dátum: 2009, 09 06, 11:34:08 »
Hello!

Csak azért írok, hogy látszata is legyen, hogy olvassuk ezt a fórumot is ;)
Köszi a leírást, mert asszem, nekem is szólt... Úgy érzem, én nem használom ezt a fotózok, majd legyen szöveg annyira, mint amennyire macerásnak tűnik végigjárni az utat hozzá. Úgyhogy marad a képen való jegyzetelés arra a pár alkalomra. De jó tudni, hogy működik a dolog akár PDAn is :taps:

Hello!
Nekem már többször is kellett, persze nem mondom, hogy állandóan szükségem van rá. :) Ezen felül akkor érdekel egy program, ha teljes körű felhasználhatóságot lehet vele elérni, csak önmagáért, ill. hogy legyen;  nem kell!

Nem elérhető vertex

« Reply #1159 Dátum: 2009, 09 06, 11:37:50 »
Hello Sharp!
Te még vagy egyáltalán?  :shock:  :)  A mostanában felmerülő uborka-szezonos kérdésekre adandó válaszokat is vágtad mindig! Ha úgy gondolod..... :D

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #1160 Dátum: 2009, 09 06, 11:54:59 »
Hello Sharp!
Te még vagy egyáltalán?  :shock:  :)  A mostanában felmerülő uborka-szezonos kérdésekre adandó válaszokat is vágtad mindig! Ha úgy gondolod..... :D

Hali-hali!

Vagyogatok, de már nem sokáig lesz meg a HD-m. Váltok, ráadásul platformot is. Ezért jelentkezzen ha valaki át szeretné venni e fórum pofozgatását, szerkesztését és adunk neki jogot hozzá. :)
Melyik kérdésről van szó?

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google maps
  • PDA: I9100 SGS 2
  • PDA ROM: LS8 Anzo MOD
« Reply #1161 Dátum: 2009, 09 06, 14:12:55 »
Hali-hali!

Vagyogatok, de már nem sokáig lesz meg a HD-m. Váltok, ráadásul platformot is. Ezért jelentkezzen ha valaki át szeretné venni e fórum pofozgatását, szerkesztését és adunk neki jogot hozzá. :)
Eladó lesz a HD?
Lehet érdekelne.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #1162 Dátum: 2009, 09 06, 15:08:24 »
Eladó lesz a HD?
Lehet érdekelne.

Már megvan a következő gazdája, de ha esetleg mégsem kellene neki, akkor szólok. :)

Nem elérhető vertex

« Reply #1163 Dátum: 2009, 09 06, 15:26:17 »
Hali-hali!

Végül is nem konkrét kérdésről van szó, hanem arról, hogy Csuka után Te is mész..., SAJNOS! De ha váltasz....., hát ez van. Minden esetere sejtettem, mert sokkal aktívabb vagy mint az elmúlt 1-2 hónapban tapasztalt "jelenléted". Biztos majd átveszi vki, aki ért hozzá. (Nyilván én nem teszek javaslatot, nem lehet más ...vel verni a csalánt. :) ) Azért sajnálom. Milyen cuccot veszel?

Nem elérhető vertex

« Reply #1164 Dátum: 2009, 09 06, 15:27:16 »
Eladó lesz a HD?
Lehet érdekelne.

Egy rommerre igazán szükség lenne!  :taps:

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #1165 Dátum: 2009, 09 06, 16:14:46 »
Egy rommerre igazán szükség lenne!  :taps:
Nagyon tetszik az omnia de egy HTC -t jobban lehet mókolni :)

Nem elérhető atravel

« Reply #1166 Dátum: 2009, 09 06, 17:42:15 »
Végül is nem konkrét kérdésről van szó, hanem arról, hogy Csuka után Te is mész..., SAJNOS! De ha váltasz....., hát ez van. Minden esetere sejtettem, mert sokkal aktívabb vagy mint az elmúlt 1-2 hónapban tapasztalt "jelenléted". Biztos majd átveszi vki, aki ért hozzá. (Nyilván én nem teszek javaslatot, nem lehet más ...vel verni a csalánt. :) ) Azért sajnálom. Milyen cuccot veszel?
Bár nem nekem szólt... szifon 3GS-t nézeget, ha jól látom...
És úgy tűnik, hogy az én HD kísértésem is véget ér lassan. Vissza kell adnom, így marad a Trinity.
Persze idővel biztos elcsábulok valami új gépre...

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
« Reply #1167 Dátum: 2009, 09 06, 17:55:05 »
Tudom nem ide tartozik  :( de nem tudtok segíteni hol és mennyiért lehet jó áron hozzá jutni egy ilyen "nagyképű" PDA-hoz? Főleg használt érdekelne.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #1168 Dátum: 2009, 09 06, 18:38:26 »

iPhone 3GS-re várok, talán csütörtökön megkapom, de nem hajt a tatár.  :)
Meguntam a rendszer buktatóit. Hiába vannak jó főzött romok, a jelenlegi Winmo, az alap, ami mozgatja az egész készüléket ennyit tud és kész.
Most éppen NRGZ28 legutolsó HD6.5ROMWWE ★ EnergyROM 'Genesis' (23016) ★ Built Aug 30 Standard romját használom. Amit alkotott benne, az jó. Kipróbáltam több romot, köztük Miri, romját is, ami lassabb. Ez egész jó, de sajnos a Winmo miatt kell neki softreset időnként...

Nem elérhető bolada12

• PDA: HD2, Iphone_4, IPAD2
  • PDA ROM: kwbr topix 1.6, Radio 2.08
« Reply #1169 Dátum: 2009, 09 06, 20:18:29 »
iPhone 3GS-re várok, talán csütörtökön megkapom, de nem hajt a tatár.  :)
Meguntam a rendszer buktatóit. Hiába vannak jó főzött romok, a jelenlegi Winmo, az alap, ami mozgatja az egész készüléket ennyit tud és kész.
Most éppen NRGZ28 legutolsó HD6.5ROMWWE ★ EnergyROM 'Genesis' (23016) ★ Built Aug 30 Standard romját használom. Amit alkotott benne, az jó. Kipróbáltam több romot, köztük Miri, romját is, ami lassabb. Ez egész jó, de sajnos a Winmo miatt kell neki softreset időnként...

Ha pl. használsz IGO-t, vagy érdekelt vagy a multitasking-os alkalmazások használatában az első időszakos kábulat alább fog hagyni. Nálunk a családban van aki naphosszat „Őt” nyomogatja agyba főbe. Nálam is volt egy hétig a grafikája csodás, az alkalmazások irdatlan garmadája áll rendelkezésre. Hobbiként talán jó választás, - én is majdnem elcsábultam, de mivel nekem elsősorban munkaeszköz szerű használati tárgy funkcióját tölti be ez a kütyü, maradtam a csöppet sem tökéletes, de a még mindig legjobb kompromisszum mellett. Szerintem kis idő eltelik és a „két gép ötvözete” ha megjelenik, akkor lesz érdemes váltani. Persze ez olyan kérdés, minthogy ki melyik csapatnak szurkol, mindenki a saját csapatárt megy tűzbe. Mindenesetre elég komoly veszteség éri a „közösségűnket” ha Sharp is kiszáll, de most van olyan jó a GÉPÜNK, hogy még értük sem biztos, hogy másoknak is érdekük legyen kiszállni!
 >:(
 :'(

üdvözlettel: bolada12

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #1170 Dátum: 2009, 09 07, 07:43:21 »
   Ha pl. használsz IGO-t, vagy érdekelt vagy a multitasking-os alkalmazások használatában az első időszakos kábulat alább fog hagyni. Nálunk a családban van aki naphosszat „Őt” nyomogatja agyba főbe. Nálam is volt egy hétig a grafikája csodás, az alkalmazások irdatlan garmadája áll rendelkezésre. Hobbiként talán jó választás, - én is majdnem elcsábultam, de mivel nekem elsősorban munkaeszköz szerű használati tárgy funkcióját tölti be ez a kütyü, maradtam a csöppet sem tökéletes, de a még mindig legjobb kompromisszum mellett. Szerintem kis idő eltelik és a „két gép ötvözete” ha megjelenik, akkor lesz érdemes váltani. Persze ez olyan kérdés, minthogy ki melyik csapatnak szurkol, mindenki a saját csapatárt megy tűzbe. Mindenesetre elég komoly veszteség éri a „közösségűnket” ha Sharp is kiszáll, de most van olyan jó a GÉPÜNK, hogy még értük sem biztos, hogy másoknak is érdekük legyen kiszállni!

iGO-ra vettem egy Wayteq x820-at, mert telefonálás közben hiába megy a háttérben, akkor sem látom illetve hallom hacsak nem nyomkodom vezetés közben a készüléket, hogy a telefonálás legyen a háttérben. Ez főként településen belül lényeges, mert országúton nincs olyan sok forduló egymás után. Nekem az eddigi PDA-k is munkára kellettek, az iPhone is arra kell. Mindent meg tudok vele oldani, amit a PDA-kkal és nem fogom hetente másik rommal próbálgatni a készüléket, hogy talán az a jobb... Még bízok a WM7-ben, de mire az kijön, a többi rendszer még erősebb lesz.

Nem elérhető vertex

« Reply #1171 Dátum: 2009, 09 07, 08:27:26 »
Nagyon tetszik az omnia de egy HTC -t jobban lehet mókolni :)

Omniám nem volt (nincs :) ...még ), de a HD-t a magam részéről tudom javasolni. Engem a Windows nem zavar, sőt jobban tetszik, mint pl. a Palm OS, Symbian...., de persze senkit sem akarok megbántani. :) Turkálni állítólag tényleg a HTC-ket lehet leginkább, de kinek ugye mi a fontos...!

Nem elérhető vertex

« Reply #1172 Dátum: 2009, 09 07, 08:29:21 »
Bár nem nekem szólt... szifon 3GS-t nézeget, ha jól látom...
És úgy tűnik, hogy az én HD kísértésem is véget ér lassan. Vissza kell adnom, így marad a Trinity.
Persze idővel biztos elcsábulok valami új gépre...

Mi lenne, ha a Trinity-t adnád vissza (oda) a HD helyett ?  :taps: (vicc volt)

Nem elérhető atravel

« Reply #1173 Dátum: 2009, 09 07, 08:35:33 »
Mi lenne, ha a Trinity-t adnád vissza (oda) a HD helyett ?  :taps: (vicc volt)
Én is gondoltam rá
, de csak akkor tenném, ha utána szabad lenne a ROM csere... jelenleg a Trincsi sokkal stabilabb és néha gyorsabb, mint a gyári ROMos HD. Pedig tudom, hogy többre képes...

Nem elérhető vertex

« Reply #1174 Dátum: 2009, 09 07, 08:43:52 »

Én is így gondolom. A fórumokon a topicok persze általában 2-3 évig szoktak aktívak lenni, amíg a készülék váltás bekövetkezik, de még 1 év sem telt el a HD-vel kapcsolatban. Vagy én vagyok már nagyon lassú, vagy a fejlődés-fejlesztés gyorsult fel és nagyon gyorsan jönnek egymás után az újabb csodák, vagy a profikat már nem elégítik ki a winmo által nyújtott lehetőségek (ld: Sharp :) ), ami egy usernek már csak a kompatibilitás szempontjából is teljesen megfelelő. Szóval én is sajnálom a dolgot, hogy a két topic és témaindító főkolompos távozott... :(