2025, 01 10, 14:56:15

Szerző Téma: Itt beszélgessünk  (Megtekintve 136569 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető vertex

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Waze
  • PDA: Note8 SM-N950F
  • PDA ROM: Stock 8.0.0
Re: Itt beszélgessünk
« Reply #1125 Dátum: 2009, 08 31, 09:01:32 »
You are not allowed to view links. Register or Login
hát én nem tudom, de nekem azt mondták hogy ez a spb backup teljes mentést csinál, így a romot is menti, én azért csináltam vele egy mentést, biztos ami biztos, mondjuk nekem 35mb-os a mentett file. remélhetőleg valaki, aki nálam okosabb(sok ilyen lehet), és már használta ezt a progit, esetleg leírja az élményeit nekünk, hogy valóban a full backup az teljes rom mentést csinál a 35 megából.

Hi! Az SPB Backup csak az installokat és a beáll.-t menti. üdv

Nem elérhető vertex

« Reply #1126 Dátum: 2009, 08 31, 09:03:18 »
Hi! Az SPB Backup csak az installokat és a beáll.-t menti. üdv

Ja, látom közben már minden kiderült.  :)

Nem elérhető Ozek

• PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: PDA: JS8 Phone: JPY CSC: JS5
« Reply #1127 Dátum: 2009, 08 31, 10:55:33 »
Üdv!

Az SPB Backup progit valamint a működését is ismerem, már több éve használom megelégedve.
Én viszont magáról a rom ról szeretnék csinálni mentést, hogy ha bütykölök, rakok rá valamilyen főzöttet és később el akarnám adni vagy valami okból szeretném visszahozni a gyári állapotot, akkor legyen rá lehetőségem.

Engem az se zavar ha sokáig tart amíg le tudom menteni, vagy vissza tudom rakni, csak meg tudjam csinálni egy jó leírás alapján (a már említett szegényes angoltudásomat figyelembevéve  :oops: )

Nem elérhető azsoho

• Navigáció / Navigation: igo8
  • PDA: htc blackstone
  • PDA ROM: kwbr 2.9.2 1.59 2.1
« Reply #1128 Dátum: 2009, 08 31, 11:56:57 »
Üdv!

Az SPB Backup progit valamint a működését is ismerem, már több éve használom megelégedve.
Én viszont magáról a rom ról szeretnék csinálni mentést, hogy ha bütykölök, rakok rá valamilyen főzöttet és később el akarnám adni vagy valami okból szeretném visszahozni a gyári állapotot, akkor legyen rá lehetőségem.

Engem az se zavar ha sokáig tart amíg le tudom menteni, vagy vissza tudom rakni, csak meg tudjam csinálni egy jó leírás alapján (a már említett szegényes angoltudásomat figyelembevéve  :oops: )

ha mindenképp gyári rommal szeretnéd eladni, akkor azt szerintem csak úgy tudod megoldani, hogy most felteszel uspl-el egy főzöttet, és amikor eldöntöd hogy eladod, akkor meg visszateszel egy gyárit, és akkor legylább tiszta rommal adod el.

Nem elérhető Lall

• Navigáció / Navigation: wayteq x820bt
  • PDA ROM: I9000XWJM5 + ryanza's lag fix
« Reply #1129 Dátum: 2009, 08 31, 12:03:36 »
Előttem szóló jól beszél. A garancia nem vész el ha gyári rom van rajta. Márpedig legújabb gyári romokat is találsz az xda-n és az új gazdi is örül, hogy a legfrisebb gyári rom van rajta.

Még mindig szeretnék htc-s startmenüt, ha valaki tud segítsen.

Nem elérhető Ozek

• PDA ROM: PDA: JS8 Phone: JPY CSC: JS5
« Reply #1130 Dátum: 2009, 08 31, 12:38:12 »
Na igen, ha nem sikerül saját mentést csinálni akkor az lesz, azokat csak a beépített automatikusan települő magyarítás hiánya miatt nem kedvelem.
Viszont ha van arra mód, hogy a mostani romból valahogy kibányászni és belerakni egy másikba úgy, hogy automatikusan induljon az is érdekelne. :)

Nem elérhető azsoho

« Reply #1131 Dátum: 2009, 08 31, 12:47:21 »
Na igen, ha nem sikerül saját mentést csinálni akkor az lesz, azokat csak a beépített automatikusan települő magyarítás hiánya miatt nem kedvelem.
Viszont ha van arra mód, hogy a mostani romból valahogy kibányászni és belerakni egy másikba úgy, hogy automatikusan induljon az is érdekelne. :)

figyu sztem túlbonyolítod a dolgot. én ezt tenném:
felteszek egy főzött romot, kevés kivétellel mindegyik manila magyarítható kb 2 mp alatt, a rom meg 10mp alatt, és ha utána gyári romot teszel fel az sem lesz gyárilag magyar, mert tudomásom szerint nem létezik gyári magyar rom, mert azokat is csak magyaritják utólag, ráadásul interwrite-al,ami ha kicsit is de mindenképp lassít a cuccon. ha pedig a dll-t szeretnéd a mostani romból kimásolni hogy egyből azzal induljon, el kell hogy keserítselek, mert ha sikerülne is(nem egyszerű) akkor sem fog azzal indulni, viszont az első start után beállitod, utána azzal indul.

szal csak lazán tegyél egy főzött romot, és hagyd hogy sodorjanak az események :)

Nem elérhető zolmesz

• Navigáció / Navigation: Galaxy S + Ndrive
  • PDA ROM: Original
« Reply #1132 Dátum: 2009, 08 31, 14:04:36 »
...
Még mindig szeretnék htc-s startmenüt, ha valaki tud segítsen.

A mellékelt csomagban van, amire gondoltál, ha erre gondoltál.
Egy soft reset is kell a végére.

Nem elérhető azsoho

« Reply #1133 Dátum: 2009, 08 31, 15:27:48 »
skacok!
valaki találkozott már olyan órával hd-ra mint az eredeti, csak pont forditott?
tehát flippes, fekete alapon fehér számok, vagy inkább áttetsző fekete alapon. olyat találtam ami háttér nélküli fehér számok, de jobb lenne ha az előbb említett órát megtalálnám valahol.

előre is köszike!

Nem elérhető Lall

« Reply #1134 Dátum: 2009, 08 31, 16:37:02 »
Remélem erre. Megnézem. Köszi!!!

Nem elérhető Lall

« Reply #1135 Dátum: 2009, 08 31, 16:45:45 »
No, megnéztem ez az. Már csak az oldalsáv ikonokat (kapcsolat, hangerő, akkumlátor stb...) szeretném megváltoztatni. Arra is van valami okosságod? :D

Nem elérhető zolmesz

• Navigáció / Navigation: Galaxy S + Ndrive
  • PDA ROM: Original
« Reply #1136 Dátum: 2009, 09 01, 08:25:03 »
No, megnéztem ez az. Már csak az oldalsáv ikonokat (kapcsolat, hangerő, akkumlátor stb...) szeretném megváltoztatni. Arra is van valami okosságod? :D

Arra nincs ötletem; az irányba nem keresgéltem, mert az nekem megfelel, ami van.
Van azokra is megoldás biztos, mert láttam erre vonatkozó fórum bejegyzéseket, de már nem tudom, hogy hol láttam :'(

Nem elérhető homolai

• PDA: Touch HD
  • PDA ROM: Dutty"s 4.1
« Reply #1137 Dátum: 2009, 09 01, 11:54:11 »
Sziasztok! Ezt a kérdést a technet-en is feltettem, de kiváncsi vagyok Ti mit gondoltok róla:
"... ha hard rom-ot teszek a HD-ra (pl. Dutty's vagy kwbr), akkor azzal függetlenné is teszem a telót? (Még nincs nálam, de pár nap múlva kapok egy UK-s Oranges HD-t.) Az, hogy a teló független-e vagy sem, nem a ROM-ban (pl. radio rom) "dől el"? Ha igen, akkor úgye függetlenné válik egy új hard rom-tól?
Szerintetek?
Köszi!

Nem elérhető Lall

« Reply #1138 Dátum: 2009, 09 01, 12:30:48 »
Sziasztok! Ezt a kérdést a technet-en is feltettem, de kiváncsi vagyok Ti mit gondoltok róla:
"... ha hard rom-ot teszek a HD-ra (pl. Dutty's vagy kwbr), akkor azzal függetlenné is teszem a [NEM TELCSI!]t? (Még nincs nálam, de pár nap múlva kapok egy UK-s Oranges HD-t.) Az, hogy a [NEM TELCSI!] független-e vagy sem, nem a ROM-ban (pl. radio rom) "dől el"? Ha igen, akkor úgye függetlenné válik egy új hard rom-tól?
Szerintetek?
Köszi!

Szerintem az egyenlő CID unlock-kal is. Tehát független lesz, de akár az is lehet, hogy óriási baromságot beszélek. xda-n keress rá a cid unlock-ra.

Nem elérhető atravel

• PDA: SGS2
  • PDA ROM: CM10.1
« Reply #1139 Dátum: 2009, 09 01, 12:37:39 »
"... ha hard rom-ot teszek a HD-ra (pl. Dutty's vagy kwbr), akkor azzal függetlenné is teszem a [NEM [NEM TELCSI!][/]!]t? (Még nincs nálam, de pár nap múlva kapok egy UK-s Oranges HD-t.) Az, hogy a [NEM [NEM TELCSI!][/]!] független-e vagy sem, nem a ROM-ban (pl. radio rom) "dől el"? Ha igen, akkor úgye függetlenné válik egy új hard rom-tól?
Szerintetek?
Köszi!
Régebben ROM-ba építették a PDA-k "függőségét"
Ma már - ahogy Lall is írta - CID Lock is véd.
Ez alapesetben nem íródik felül a ROM cseréjekor, külön kell elkövetni.
Sőt az Omniás szaktársaink gyakorta kérdezgetik is, hogy miért nem reagál a PIN kódjukra a PDA? Ez azért van, mert visszazáródott nekik -egy-egy frissítéskor.
Abban viszont sajnos nem tudok segíteni, hogy hogyan lehet a HD-t CID unlockolni, de (megint csak Lall) Az XDA-n biztosan találsz erre is megoldást.
Amúgy "Hard ROM" alatt főzött ROM-ot értesz, vagy valamiről lemaradtam, és van külön ilyen fogalom is?

Nem elérhető tothjanos

• Navigáció / Navigation: igo 8
  • PDA: samsung i 900 omnia
  • PDA ROM: i900XDHK1/XDHK2
« Reply #1140 Dátum: 2009, 09 01, 14:19:21 »
Üdv mindenki. Ha valaki tud segítsen nekem légyszives. 1-2 napon belül érkezik meg egy t-mobile mda vario IV es készülékem ami természetesen nem más mint egy touch pro készülék t-mobile módra. Elméletileg ezen nincs magyar nyelv és az lenne a kérdésem, hogy lehetne rávarázsolni és honnan? Azért írtam ide mert úgyláttam ez a leglátogatottab. Ja meg van eredeti mikro sd igo 8 am amit omniához adtak, ha beletotom a gépbe és természetesen telepítem fog futni rajta.

Nem elérhető Wajk

• Support-ER
  • iTT dobhatsz üzit:
  • PDA: HTC Touch HD
  • PDA ROM: blackSTONEhenge HyPerSlim 4.6
« Reply #1141 Dátum: 2009, 09 01, 14:23:30 »
 :-X no comment

Azért írtam ide mert úgyláttam ez a leglátogatottab.
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login / You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető atravel

• PDA: SGS2
  • PDA ROM: CM10.1
« Reply #1142 Dátum: 2009, 09 01, 14:56:49 »
Üdv mindenki. Ha valaki tud segítsen nekem légyszives. 1-2 napon belül érkezik meg egy t-mobile mda vario IV es készülékem ami természetesen nem más mint egy touch pro készülék t-mobile módra. Elméletileg ezen nincs magyar nyelv és az lenne a kérdésem, hogy lehetne rávarázsolni és honnan? Azért írtam ide mert úgyláttam ez a leglátogatottab. Ja meg van eredeti mikro sd igo 8 am amit omniához adtak, ha beletotom a gépbe és természetesen telepítem fog futni rajta.
A magyarítás az készülékspecifikus, sajnos nem tudok segíteni benne. Biztos létezik hozzá, mert a Touch Pro-t magyarítva is árulják, azt kellene felkutatnod.
Az iGO8 elvileg megy rajta - ha valamiért a Omniás változatból kihagytáka  VGA skint, akkor az pótolható. Ha nem fut magától, akkor abba is jobban bele kell ásnod magad, de hivatalos iGO fut rajta.
Mindent érdemes a maga topicjában kereesni, illetve kérdezni látogatottságtól függetlenül, mert akik tudnak segíteni, azok úgyis majdnem mindenhol olvasnak, illetve a szaktársak jobban tudják a válaszokat is ;)

Nem elérhető tothjanos

• Navigáció / Navigation: igo 8
  • PDA: samsung i 900 omnia
  • PDA ROM: i900XDHK1/XDHK2
« Reply #1143 Dátum: 2009, 09 01, 14:58:53 »
A magyarítás az készülékspecifikus, sajnos nem tudok segíteni benne. Biztos létezik hozzá, mert a Touch Pro-t magyarítva is árulják, azt kellene felkutatnod.
Az iGO8 elvileg megy rajta - ha valamiért a Omniás változatból kihagytáka  VGA skint, akkor az pótolható. Ha nem fut magától, akkor abba is jobban bele kell ásnod magad, de hivatalos iGO fut rajta.
Mindent érdemes a maga topicjában kereesni, illetve kérdezni látogatottságtól függetlenül, mert akik tudnak segíteni, azok úgyis majdnem mindenhol olvasnak, illetve a szaktársak jobban tudják a válaszokat is ;)

Köszönöm a jótanácsokat

Nem elérhető azsoho

« Reply #1144 Dátum: 2009, 09 01, 18:00:57 »
skacok!
valaki találkozott már olyan órával hd-ra mint az eredeti, csak pont forditott?
tehát flippes, fekete alapon fehér számok, vagy inkább áttetsző fekete alapon. olyat találtam ami háttér nélküli fehér számok, de jobb lenne ha az előbb említett órát megtalálnám valahol.

előre is köszike!

Nem elérhető homolai

• PDA: Touch HD
  • PDA ROM: Dutty"s 4.1
« Reply #1145 Dátum: 2009, 09 01, 19:01:10 »
Abban viszont sajnos nem tudok segíteni, hogy hogyan lehet a HD-t CID unlockolni, de (megint csak Lall) Az XDA-n biztosan találsz erre is megoldást.
Amúgy "Hard ROM" alatt főzött ROM-ot értesz, vagy valamiről lemaradtam, és van külön ilyen fogalom is?

Úgyis szétoffolom azsoho kérdését!  >:(
Az xda csoportosítása szerint vannak főzött rom-ok+ vannak Heavy romok (a főzöttek között számomra ismeretlenek voltak, a "nehéz romok" között találtam meg a nagy neveket, Miri, Dutty, kwbr, Energy, stb.)
Szóval elképzelhető, hogy egy Orange-s HD-t fogok tudni használni hazai T-mobilosként, pl. Dutty-s rommal? De jó lenne! Ellenkező esetben a kikódolásért is fizetnem kell (válság van :'(

Nem elérhető bolada12

• PDA: HD2, Iphone_4, IPAD2
  • PDA ROM: kwbr topix 1.6, Radio 2.08
« Reply #1146 Dátum: 2009, 09 02, 20:17:48 »
Hello bolada!
Bocs, hogy bele....gatok! Semmi különös nincs a kwbr-ben, csak 1szerűen jó. Küllemre teljesen olyan, mint a CS100...  Vállald be azt a 2-3-4 órát vmelyik éjjel!  :D  Bizony, ha nincs rommer, nincs ilyen fejlesztés sem a házunk táján..., így más felé kell nézni!
A színvonalról csak annyit, h. ez egy fórum és vannak mezei userek is, mint pl. én, így Neked végképp nem kell szerénykedned! Egyébként is már hiányoltam a jól ismert irodalmi stílust!  :taps: A profik meg majd csak beköszönnek újra... üdv

Szia Vertex!
Hello Failed!
Ha nehezen is, de elszántam magam a ROM cserére, az elején úgy tűnt talán valóban 3-4 óra alatt abszolválható lesz a vállalkozásom. A sashimi a programok „zömét áthozta”, amelyeket azonban nem, azok keményen megdolgoztattak.  Több szótár program, a scan2pdf az IGO8 és pár kisebb alkalmazás csak részlegesen és hibásan működött, - a megszokott elmentett beállításokkal nem lehetett kiküszöbölni a hibákat. Ezért elemenként újra kellet kezdeni az „építkezést”, részleges mentésekkel, újrahúzásokkal sikerült a hibákat lokalizálni. Ezek a munkálatok háromszor több időt igényeltek, mint amit a ROM csere első lépcsőjének megvalósítására fordítottam. A végeredmény azonban - így utólag miután a dühöm már elszállt - végül is megérte. Most már sallagmentesen fut minden programom és kellemesen érintettek a ROM-ba épített apró finomságok, kis segédprogik is. Annak is örülök, hogy tulajdonképpen a Csuka fejlesztéseiről sem kellett lemondanom, a nála megismert alkalmazásokat (pl. gyorsindító) is be tudtam építeni tehát összegezve: köszi, a bátorítást. Ugyan ezt üzenem Failednek is, aki először ajánlotta ROM váltást.
 :D :taps:
üdvözlettel: bolada12

Nem elérhető vertex

« Reply #1147 Dátum: 2009, 09 03, 08:46:56 »
Szia Vertex!
Hello Failed!
Ha nehezen is, de elszántam magam a ROM cserére, az elején úgy tűnt talán valóban 3-4 óra alatt abszolválható lesz a vállalkozásom. A sashimi a programok „zömét áthozta”, amelyeket azonban nem, azok keményen megdolgoztattak.  Több szótár program, a scan2pdf az IGO8 és pár kisebb alkalmazás csak részlegesen és hibásan működött, - a megszokott elmentett beállításokkal nem lehetett kiküszöbölni a hibákat. Ezért elemenként újra kellet kezdeni az „építkezést”, részleges mentésekkel, újrahúzásokkal sikerült a hibákat lokalizálni. Ezek a munkálatok háromszor több időt igényeltek, mint amit a ROM csere első lépcsőjének megvalósítására fordítottam. A végeredmény azonban - így utólag miután a dühöm már elszállt - végül is megérte. Most már sallagmentesen fut minden programom és kellemesen érintettek a ROM-ba épített apró finomságok, kis segédprogik is. Annak is örülök, hogy tulajdonképpen a Csuka fejlesztéseiről sem kellett lemondanom, a nála megismert alkalmazásokat (pl. gyorsindító) is be tudtam építeni tehát összegezve: köszi, a bátorítást. Ugyan ezt üzenem Failednek is, aki először ajánlotta ROM váltást.

Hello bolada!
Örülök, hogy rászántad magad, meglátod megéri! Azt azért be kell vallanom, hogy a "finom hangolások" nekem is plusz időt jelentettek az alap dolgokon felül. (Csengőhangok, figyelmeztető jelzések, más rendszer jelzések beállításai, Tabok beállítása -mint pl. a lock-oltak kivétele-, csuszka -scroll- szélesség beáll..., stb. stb.) Én a gyorsindítót most nem használom, mert a rajta keresztül indítható alkalmazásoknak csak egy részét használom, azt a két pöttyintést pedig megszoktam már.
Más: a scannerrel kapcsolatban. Nekem bevált, már használtam is, viszont a létrehozott PDF-et nem tudtam átkonvertálni. (pl.doc-ra) Van esetleg ötleted rá?
üdv

Nem elérhető vertex

« Reply #1148 Dátum: 2009, 09 03, 08:59:09 »
Hello bolada!
Örülök, hogy rászántad magad, meglátod megéri! Azt azért be kell vallanom, hogy a "finom hangolások" nekem is plusz időt jelentettek az alap dolgokon felül. (Csengőhangok, figyelmeztető jelzések, más rendszer jelzések beállításai, Tabok beállítása -mint pl. a lock-oltak kivétele-, csuszka -scroll- szélesség beáll..., stb. stb.) Én a gyorsindítót most nem használom, mert a rajta keresztül indítható alkalmazásoknak csak egy részét használom, azt a két pöttyintést pedig megszoktam már.
Más: a scannerrel kapcsolatban. Nekem bevált, már használtam is, viszont a létrehozott PDF-et nem tudtam átkonvertálni. (pl.doc-ra) Van esetleg ötleted rá?
üdv

Azt gyanítom, hogy a létrehozott PDF-et továbbra is vmilyen képformátumként kezeli és nem alakítja át szöveges formátummá, mint pl. a FineReader. Megpróbáltam TextMakerbe behívni, de az sem tudja kezelni, pedig az a PDF-et felismeri. Na, ez van.   :hmm:

failed

• Vendég
« Reply #1149 Dátum: 2009, 09 03, 13:53:50 »
Szia Vertex!
Hello Failed!
oky doky...örülök neki hogy a végére elszált a mérged.-)
Én azt tapasztaltam egyébként hogy a tuti, és leggyorsabb módszer még mindig nem a mentést visszatolni ( pedig van backup, és progim is hozzá) hanem ami kell, újból tisztán feltelepíteni.
üdv akkor a kwbr-es klubban :ok: