na sziasztok!
elkezdem előről, mert hosszú volt, természetesen az én hibámból.
először is hiába inditotam el az "1.14 SPL to 1.54 SPL" mappában lévő blac_uspl.exe-t attól még maradt 1.14 az spl-em, amire fel is tettem az 1.59-es romot. az eredmény magától érthetődő volt, zöldes mákos kép, no rádió jel, azaz térerő. miután senki sem volt elérhető, így elkezdtem kísérletezni és végül arra jutottam hogy abba "1.14 SPL to 1.54 SPL" mappába belemásolok egy "BlackstoneRUUWrapper.exe-t" és azt inditom el a blac_uspl.exe után. és sikerült is, felállt a kavicsom, és egyből volt térerő és normális képe. na mondom akkor megcsinálom előről végig, jó sorrendben, mert ugye most az 1.59es rom került fel az 1.14es spl-re, és utána tettem rá az 1.54es splt. tehát akkor előről, jó sorrendben, és sikerült. csakhogy a rommal (Miri_WM61_21054_Manila_2.5_V2.0.rar) problémák voltak, néha a manila ujraindult, úgyhogy leszedtem a 2.1es verziót (Miri_WM61_21054_Manila_2.5_V2.1.rar) és előről azt is, mindenre odafigyelve feltettem a blackstone-ra. végeredmény: van egy wm6.1 és rajta egy manila 2.5. ez a páros nekem nagyon bejön, mert a wm6.5 től még tartok, de az uj manila nagyon rendben van. ha esetleg valakinek kedvet csináltam, akkor annak egy kis segítség, ha felállta kavics, akkor az uj manila egy reg editorral magyarítható, és ami mindenképpen kellhet még hozzá az egy "sdkcerts.cab" lesz , mert enélkül szinte semmi féle windows módosítást nem tudtok elvégezni, igy a csuka álltal készített magyarítást sem. és ha mindezekkel megvagytok akkor jöhet a cukormáz, azaz az optikai tunning ki-ki a saját ízlése szerint. remélem ti tanultok az én hibáimból
sziasztok, szép estét
ya és mindenkinek köszönöm a segítséget, mert azok részleteit összrakva jutottam el eddig!