Sziasztok!
Előre is elnézést ha rossz helyre írom a gondjaimat de új vagyok itt!
Péntek óta van egy HTC Hero-m , eddig még nem volt PDA-m és lenne néhány kérdésem. Pl. h milyen szolgáltatások ingyenesek? (GPS, GPRS, 3G, HSDPA, HTC market, meg ezek a netes dolgokra gondoltam) és h ezeket hogyan tudom beállítani? És h milyen widgeteket ajánlotok amiket minden képen szerezzek be?
Segítségeteket előre is köszönöm!!!
Gratulálok az Új gépedhez!
Tényleg nem a legideálisabb helyet választottál, de lehet, hogy most sokkal jobbat nem találsz ebben a fórumban... Kis idő, és gyülekeznek majd a "hősösök", addig kérni kell az új topic nyitását, hogy legyen hol beszélgessetek.
Widgetekben nem tudok segíteni.
Mobilinternet alapú dolgokat nem tudsz ingyenesen használni, ahhoz mindenképen kell valamilyen net előfizetés (GPRS, 3G, HSDPA - ezek a mobilnet különböző sávszélességei - ugyanannyiba kerül a használatuk, a forgalmazott adatmennyiséget kell megfizetned)
A beállításuk szolgáltatófüggő, ha megmondod, milyen szolgáltatónál vagy, lehet, hogy kapsz segítséget, de az is előfordul, hogy a készülék automatikusan le tudja tölteni a szükséges beállításokat az operátortól.
Persze ha a netet WiFin keresztül éred el, az más...
GPS használata ingyenes, de kell rendelkezned valamilyen szoftverrel. Vannak ingyenesek (pl Russa) meg fizetősek (IGO, Sygic, TomTom, útinfó, Aeromap, stb.)
Illetve a Googlemaps is használható - ott a program ingyenes, de netről rántja a térképeket, és az adatforgalmat ismételten meg kell fizetni.
Egyelőre ennyit tudok válaszolni.
És egy naggyon fontos tanács!!!
mindig készíts biztonsági mentéseket, legfőképpen a kontaktjaidról, és naptárbejegyzéseidről, mert egyik pillanatról a másikra azt veheted észre a kezdeti próbálkozásokkor, hogy megnyomtál valamit, és elveszett minden. vagy telepítettél valamit, és nem műksik a géped.
PPCPIMBackup feltétlenül ajánlott!
Remélem jól össze fogtok szokni!
Üdv
Atravel