Találtam érdekes dolgokat egy másik fórumon, DarkGubi jóvoltából. Gondoltam megosztom veletek a lényeget:
--- Registry módosítások ---
"A régi Nokia N82-ben azt szerettem, hogy a készített képekhez odarakta a GPS koordinátákat. Ezt a Diamond2 nem tudja, vagy még is? Bizony!
HKLM\Software\HTC\Camera\P10\Enable bejegyzést 0-ról 1-re kell módosítani és a Fényképezőgép üzemmódja között meg is jelenik a GPS Fotó opció.
Viszont ilyenkor a képeket a Memóriakártyán (ha oda van beállítva) a My Document\My POI mappába menti a képeket.
Amúgy nem csak a GPS fotót lehet előcsalni ezzel a módszerrel.
Ha a ....\P6\Enabled-et állítjuk 1-re, akkor a sorozatmód is elérhető lesz,
ha a ....\P8\Enabled-et babráljuk át 1-re, akkor a Sport mód is bekapcsolódik és
ha a ....\P9\Enabled értékét egyenesítjük ki, akkor a videók megosztása is választható lesz.
Találtam még egy hasznos beállítást.
Biztos nem csak nálam van az, ha a rendszer hangerőt akarom állítani a (hardveres) gombokkal, akkor alapértelmezésben a csengés hangereje állítódik. Na ez engem nagyon tudott idegesíteni. Ha pl. program hangját akarom gyorsan levenni, de a telefon a csengés hangerejét állítja alapértelmezetten (kivétel néhány program pl: WMP, album, stb).
HKLM\Software\HTC\VolumeOverlay\DefaultPage bejegyzésnek 2 értéke lehet:
1 (ez az alapértelmezett): ekkor a telefon csengést hangerejét állítja a hangerő gomb alapértelmezetten (hát én nagyon nem ehhez vagyok hozzászokva).
0: ekkor a rendszer hangerejét állítja a hangerő gomb alapértelmezetten.
Miután megváltoztattuk a bejegyzés értékét, egy soft reset-et kell végrehajtani a módosítás érvénybe léptetéséhez. (A kamera program módosításoknál erre nincs szükség.)"
A módosításokhoz Total Commander kell, amit csatoltam (ingyenes).