Csak nem valtasz S8-rol?
Nem, az is megvan. És azt kell mondjam, hogy az 5T szerintem kicsivel jobb készülék. Automata módban természetesebb színű képeket készít. Nagyon kevés fénynél ugyan zajosabb kép készül (jól belenagyítva látszik), mert nem mossa úgy össze a részleteket, mint az S8+, cserébe élesebb, részletesebb a kép. Gyorsabb, az üzemideje egyértelműen jobb. Tegnap volt kb. 1 óra telefon, képernyő 8 óra 20 perc és még volt 17% az akkuban. Egész nap wifin volt a készülék, rendszer 4.7.6. Ja és akkor 18 órája vettem le a töltőről. Ez így egész jó.
Megnéztem az 5T-vel és az S8+-szal is egy távolabbi képpel a különbségeket PC-n. Az 5T-nek jobbak lettek a színei, sokkal természetesebbek, míg az S8-é élénkebb, vörösesebb, sárgásabb itt-ott. Irreálisan nagy nagyítás esetén látszanak a különbségek (így nem nézzük a képeket szerintem), ahol a tűlevelek az 5T-nél itt-ott kicsit összefüggőbbek, az S8-nál meg ott már valószínűleg a kisebb felbontás miatt van probléma.
A google fotók közé feltöltöttem a két képet, tudom az némileg visszavesz a minőségből, de a lényeg és a különbségek bőven láthatók. Érdekes, hogy az S8+ 1/162 ISO40-nel, míg az 5T 1/125 ISO200-zal készítette a képet automata módban.
You are not allowed to view links.
Register or
LoginYou are not allowed to view links.
Register or
LoginAhogy látom az ISO-k alapján, az 5T arra játszik, hogy tuti ne legyen bemozdult kép, ezért az ISO-t nagyon magasra rakja, így ahhoz rövidebb záridő elég. Cserébe a takaróra nagyítva látszik a különbség. Manuális módban az S8+szal készült képekhez igazított ISO-val egyenletesebb lenne a látvány, megmerem kockáztatni, hogy ugyanolyan jó vagy jobb, mint az S8+-é.
You are not allowed to view links.
Register or
Login Balra S8+, jobbra 5T.
Az előző képeknél is nekem az 5T képei tetszenek jobban. Természetesebb a szín és többször még részletesebb is a nagyobb felbontás miatt.
OIS hiányát nem érzem, egyelőre kb. ugyanaz a látvány mindkét esetben.
Egyébként úgy érzem, hogy az 5T képernyő érzékenysége jobb nyomkodás téren. Használom a PlanMaker appot táblázatokhoz és az 5T-n a cellákra rendszerint elég egyszer nyomni és már ki is van jelölve. Na az S8+-on van hogy 3-szor is rá kell nyomnom vagy erősebben. A két panel között azokat egyforma színre állítva nem nagyon látok különbséget, persze erős napsütésben még ezt nem volt szerencsém megnézni.