2024, 12 01, 00:40:08

Szerző Téma: Galaxy Note 7 általános kibeszélő  (Megtekintve 71587 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető vertex

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Waze
  • PDA: Note8 SM-N950F
  • PDA ROM: Stock 8.0.0
Re: Galaxy Note 7 általános kibeszélő
« Reply #125 Dátum: 2016, 09 29, 19:11:25 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ez így önmagában igaz. DE. Annyira a Note 7 nem jött be, az a nekem túlzottan csillogó, lekerekített kijelző és ujjlenyomatgyűjtő felület.
Azután nem ártana,már, ha dual SIM-es lenne. Van ilyen ugyan, az FD típus, de ez Délkelet Ázsia régióra szól csak, hivatalosan itthon nem fogják forgalmazni, a gyári garancia se lenne érvényesíthető. Ahhoz meg drága, az FD típus kiesik. Nem értem, miért nem akarják Európában is forgalmazni.
Azután ha már ennyire nem olcsó, a gyári garancia csak fontos lenne. Márpedig az ugrik, ha rootolnám. Rootolni meg kellene, mert elég sok program jelenít meg anélkül hirdetéseket. De egyéb okból sem árt a root.
Szóval annyira nincs egyelőre must have érzésem, mint előzetesen gondoltam. Egy még hiperebb hardvernél talán.
Nem az, hogy a Note 7 ne lenne jó vagy akár elég, de találó az a vélemény, hogy egyenként szinte semmiben nem a legjobb jelenleg, legfeljebb ugyanaz, talán a kijelző az top, de összességében viszont most mégis aNote 7 a legjobb.

Nekem a root-nem root probléma volt Knox óta. A garit rizikós bukni egy ilyen drága cuccnál. Bevallom a N4-en már maradt a stock. Szvsz az is gond, h. egyre több app nem is fut rootolt készüléken. Persze kinek mi éri meg jobban. A romolás azért hiányzik.

Nem elérhető Time

• PDA: Galaxy Note8
  • PDA ROM: Gyári 8.0.0
« Reply #126 Dátum: 2016, 09 29, 21:41:54 »
Nekem a root-nem root probléma volt Knox óta. A garit rizikós bukni egy ilyen drága cuccnál. Bevallom a N4-en már maradt a stock. Szvsz az is gond, h. egyre több app nem is fut rootolt készüléken. Persze kinek mi éri meg jobban. A romolás azért hiányzik.

Amit tudok, hogy nem fut root mellett az a TV-GO online TV adás, meg volt a mobiltárca NFC-s fizetési lehetőség.
Utóbbi nem érdekel, de meg is szűnt a tesztidőszak azt hiszem, és most nincs, a tévé nélkül meg bőven elvagyok a mobilon. Talán kétszer volt komolyabb értelme, mikor kellett, de akkor még volt olyan verziója, ami rootolt eszközön is lejátszott.
Biztos van még egyéb más is, ami nem megy, de azokat valószínűleg nem is használom.

Nem elérhető vertex

« Reply #127 Dátum: 2016, 09 30, 13:12:32 »
Amit tudok, hogy nem fut root mellett az a TV-GO online TV adás, meg volt a mobiltárca NFC-s fizetési lehetőség.
Utóbbi nem érdekel, de meg is szűnt a tesztidőszak azt hiszem, és most nincs, a tévé nélkül meg bőven elvagyok a mobilon. Talán kétszer volt komolyabb értelme, mikor kellett, de akkor még volt olyan verziója, ami rootolt eszközön is lejátszott.
Biztos van még egyéb más is, ami nem megy, de azokat valószínűleg nem is használom.

Az igazi dilemma számomra, hogy gyári stock-on cca. 70-80% kihasználtság/képesség mellett sok lehetőségtől esik el az ember, viszont (akár windows-on anno, akár androidon) még soha nem volt dolgom olyan főzött rommal, ami ne lett volna bug-os, pedig párat már kipróbáltam. Azért a gyári fejlesztés nyilván más szinte minden szempontból, nehéz überelni és mégis...! Az ember már csak ilyen. :-)
Most úgy tűnik számomra, hogy  lekorlátozott (pl. média) képességeket miként lehet(ne) gyors és egyszerű megoldásokkal felhozni. Majd ha beindul a verkli..., jön az xda és a többi geek megoldás, majd akkor lehet halászni a "zavarosban".

Nem elérhető Krisz55

• PDA: Samsung Galaxy Note 7
  • PDA ROM: N930FXXU2BPI5
« Reply #128 Dátum: 2016, 10 01, 02:44:50 »
Sziasztok!
Egy hete egy Note 7 "boldog" tulaja vagyok. Hát sajnos van néhány probléma. A teló eléggé forrósodik használat közben (igaz 5 perc a fagyasztóban átmenti segítség  :D). A másik ami igazán zavar, az aksi. Alig van néhány progi a telón, bekapcsolom az energiatakarékos módot és van hogy 1 óra alatt akár 10%-ot is csökken az aksi, úgy hogy hozzá se nyúlok a készülékhez. A Note 4-en kb 50 progi van, sok minden fut a háttérben és sokkol jobban bírja. Még egy idegesítő probléma, írok sms-t és pár betű leütése után lekapcsolódik a billentyűzet. Ilyenkor visszakattintok a beviteli mezőbe és visszajön, de pár leütés után ismét lekapcsol. Van még: előhozom az edge panelt lapozgatok köztük és egyszer csak visszacsukódik, mintha bezártam volna. Bárkinek hasonló probléma? Ez már zöld aksis, cserélt készülék.

Persze senkit se szeretnék elrettenteni a vásárlástól, mert a leírt hibák ellenére nagyon jó kis teló. Gyors, jó a kijelzője, nagyon jó a kamerája, szép kialakítás, és persze a Gear VR amit kaptam hozzá jó kis móka!

Nem elérhető vertex

« Reply #129 Dátum: 2016, 10 01, 09:08:44 »
Sziasztok!
Egy hete egy Note 7 "boldog" tulaja vagyok. Hát sajnos van néhány probléma. A teló eléggé forrósodik használat közben (igaz 5 perc a fagyasztóban átmenti segítség  :D). A másik ami igazán zavar, az aksi. Alig van néhány progi a telón, bekapcsolom az energiatakarékos módot és van hogy 1 óra alatt akár 10%-ot is csökken az aksi, úgy hogy hozzá se nyúlok a készülékhez. A Note 4-en kb 50 progi van, sok minden fut a háttérben és sokkol jobban bírja. Még egy idegesítő probléma, írok sms-t és pár betű leütése után lekapcsolódik a billentyűzet. Ilyenkor visszakattintok a beviteli mezőbe és visszajön, de pár leütés után ismét lekapcsol. Van még: előhozom az edge panelt lapozgatok köztük és egyszer csak visszacsukódik, mintha bezártam volna. Bárkinek hasonló probléma? Ez már zöld aksis, cserélt készülék.

Nem értem ezt az egész N7 ügyet. Nekem sem az előző, sem a jelenlegi vas nem fogyaszt sokat, bírja az akksi. Közepes használattal, bluetooth, wifi, net, telefonálás... stb. mellett napközben kb. 25-35%-ot merül. Mivel az ukku nem cserélhető csak szervizben, vigyázok arra, hogy miként töltöm. Napi szinten kb. 50 percet töltöm vezeték nélküli töltővel. Este egy keveset rátöltök, de soha nem töltöm 100%-ig.
A többihez nem tudok hozzászólni, a készülék szoftveresen tökéletesen működik. Hibát, lassulást, anomáliát nem tapasztaltam. Nekem rengeteg program van fent, nem csak Google Playes, v. hiv. appok és minden hiba nélkül fut, belső, külső memóriából, ill. csatlakoztatott pendrive-ról, külső hdd-ről... dtb.

Persze senkit se szeretnék elrettenteni a vásárlástól, mert a leírt hibák ellenére nagyon jó kis teló. Gyors, jó a kijelzője, nagyon jó a kamerája, szép kialakítás, és persze a Gear VR amit kaptam hozzá jó kis móka!

Nem elérhető vertex

« Reply #130 Dátum: 2016, 10 03, 12:51:57 »
Próbáltam vasárnap garanciálisan cseréltetni az S-tollat, mert 10-ből 6x, 7x beszorul a vasba, kattintáskor akad. Az ügyintézést nem mesélem el, mert még nincs olyan topic, ahová be lehetne rakni... (pl. dühöngő)!
A lényeg: ahová el is mentem az sikeres ügyintézés reményében, ott azt a választ kaptam a központi szerviz ajánlása ellenére, hogy még jogosultságuk sincs garanciális ügyekben eljárni. (Majd január közepétől.)
Se hivatalos, se gyors...se...szerviz. (Ugye még meg sem jelent a N7, tul. képen mit is akarok 300e forintért?)
Na ennyit így hétfőn.  :hmm:

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
« Reply #131 Dátum: 2016, 10 03, 19:23:26 »
Próbáltam vasárnap garanciálisan cseréltetni az S-tollat, mert 10-ből 6x, 7x beszorul a vasba, kattintáskor akad. Az ügyintézést nem mesélem el, mert még nincs olyan topic, ahová be lehetne rakni... (pl. dühöngő)!
A lényeg: ahová el is mentem az sikeres ügyintézés reményében, ott azt a választ kaptam a központi szerviz ajánlása ellenére, hogy még jogosultságuk sincs garanciális ügyekben eljárni. (Majd január közepétől.)
Se hivatalos, se gyors...se...szerviz. (Ugye még meg sem jelent a N7, tul. képen mit is akarok 300e forintért?)
Na ennyit így hétfőn.  :hmm:
Ez nem jó. Sem a toll hibája, sem az hogy még ilyen gondba is ütközöl.  :hmm:

Úgyis gondolkodtam már hasonlón, parancsolj:
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető vertex

« Reply #132 Dátum: 2016, 10 04, 12:48:06 »
Ez nem jó. Sem a toll hibája, sem az hogy még ilyen gondba is ütközöl.  :hmm:

Úgyis gondolkodtam már hasonlón, parancsolj:

:D :taps:

Nem elérhető snoopy107

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: iGo-Primo
  • PDA: LG G3 D855/Note4 SM-N910F
  • PDA ROM: V30b/ stock 6.0.1
« Reply #133 Dátum: 2016, 10 06, 11:07:48 »
Akkor most mi van?

Nem elérhető vertex

« Reply #134 Dátum: 2016, 10 06, 12:31:42 »
Akkor most mi van?

Ha tényleg így van, az lesz a vége, hogy végleg visszahívják, aki nem adja le, azét meg letiltják.

Nem elérhető hooker

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Caterpillar S41
  • PDA ROM: Gyári
Re: Re: Galaxy Note 7 általános kibeszélő
« Reply #135 Dátum: 2016, 10 06, 13:11:49 »
Akkor most mi van?

Van baj. Még a TV, és egyéb reklámok is rég eltűntek. Álmomban sem gondoltam, hogy idén még mindig a csúcs Samum lesz.

Tapatalk 2-vel küldve az én SM-G935F-ről
A stressz akkor alakul ki, amikor az agy megtiltja, hogy valakit pofán vágj. Pedig megérdemelné.

Nem elérhető krixfon

• PFC Fan
  • PDA: SM-N960F....Duos...Note 9....
« Reply #136 Dátum: 2016, 10 09, 12:10:37 »

:shock:

Nem elérhető vertex

« Reply #137 Dátum: 2016, 10 09, 13:53:23 »

:shock:

Azért hozzátenném, hogy nem kicsit verik hozzá a habot is.

Nem elérhető Petaj

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: SM-P900 / SM-N910F / SM-N960F/DS 512 gb
  • PDA ROM: 6.01 / 6.0.1 / 8.1
« Reply #138 Dátum: 2016, 10 10, 01:27:55 »
Nekem semmi bajom a telóval. Igaz ez vezeték nélküli töltőn is melegszik ellentétben a régivel,  az egyáltalán nem melegedett csak a GearVR-ben. Egyre jobban szokom és nem bántam meg a cserét Note 4-ről. Ha visszahívják ezt is akkor kihúzom valahogy a Note 8-ig. Szeretem a Samut,  de megérdemlik a sorsukat. Ez lett a nagy szarrágásnak az eredménye.

Tapatalk-kal küldve az én SM-N930F-el

Nem elérhető vertex

« Reply #139 Dátum: 2016, 10 10, 08:36:53 »

Hhmmmm

Nem elérhető vertex

« Reply #140 Dátum: 2016, 10 10, 08:47:09 »
Nekem semmi bajom a telóval. Igaz ez vezeték nélküli töltőn is melegszik ellentétben a régivel,  az egyáltalán nem melegedett csak a GearVR-ben. Egyre jobban szokom és nem bántam meg a cserét Note 4-ről. Ha visszahívják ezt is akkor kihúzom valahogy a Note 8-ig. Szeretem a Samut,  de megérdemlik a sorsukat. Ez lett a nagy szarrágásnak az eredménye.

Tapatalk-kal küldve az én SM-N930F-el

Nekem a toll-mizéria jelent csak gondot, egyébként teljesen jó a vas, nem melegszik, nem merül nagyon az akksi....stb., stb.! Nagyon sajnálnám, ha eltűntetnék a színről, nem tudnám most mással kiváltani. (A N4 azért jó megoldás átmenetileg.) Nekem alapvetően szükséges, hogy toll is legyen a készülékhez.
Még egy dolog, ami szerintem nem mellékes;
a N7 design szempontjából szinte tökéletes. A N4 (N5-öm nem volt) sajnos egy tákolmány formatervezés, ergonómia szempontjából. Az éles él nem akadályozza meg, hogy adott esetben kicsúszzon az ember kezéből, viszont ronda és kellemetlen érzés kézben tartani. A N4 designja így olyan, mintha egy autó formaterv utánérzés lenne. Az arányai sem finomak..., nem is sorolom tovább. Ezzel szemben a N7 elég jóra sikeredett. Végre egy olyan készülék került a kezembe, amit igazán szeretni tudok (formai) kompromisszumok nélkül.
Sajnos attól tartok, hogy erővel ki fogják vonni a forgalomból, így tényleg várni kell majd a N8-ra, ami persze másképp fog kinézni, már csak azért is, hogy ne olyan legyen, mint a N7!  >:(

Nem elérhető krixfon

• PFC Fan
  • PDA: SM-N960F....Duos...Note 9....
« Reply #141 Dátum: 2016, 10 10, 10:29:51 »

Szóval akkor ennyi!?! :taps:

O és jut eszembe.
Említettük hogy hiányzik belőle az infra tavrecsegő
Én rendeltem egy olyan Jackie dughatót és sajnos nem léhet beledugni a note7be
Note3ba belemegy laptopba is ....
Tehát egy gondolattal kisebb a note 7 Jackie.. .
 :shock: :shock: :shock:
Ilyet?.!?!

Nem elérhető hooker

• TOPIKGAZDA
« Reply #142 Dátum: 2016, 10 10, 11:07:29 »
Leáll a gyártás.

A stressz akkor alakul ki, amikor az agy megtiltja, hogy valakit pofán vágj. Pedig megérdemelné.

Nem elérhető vertex

« Reply #143 Dátum: 2016, 10 10, 13:02:12 »

Szóval akkor ennyi!?! :taps:

O és jut eszembe.
Említettük hogy hiányzik belőle az infra tavrecsegő
Én rendeltem egy olyan Jackie dughatót és sajnos nem léhet beledugni a note7be
Note3ba belemegy laptopba is ....
Tehát egy gondolattal kisebb a note 7 Jackie.. .
 :shock: :shock: :shock:
Ilyet?.!?!

...eléggé meglepő, de annyira nem lehet csodálkozni... (Egyébként meg szvsz zavaró a használatban, hogy alul kiáll a cucc..., nem?)

Nem elérhető vertex

« Reply #144 Dátum: 2016, 10 10, 13:05:12 »
Leáll a gyártás.

Sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy vége (lesz) a dalnak... a N7-nek, és nem utolsó sorban a topicnak is. (Valszeg nem lesz itt se romolás, se más.) Kár érte! Persze nem akarok vészmadár lenni, de esélyes a dolog...

Nem elérhető hooker

• TOPIKGAZDA
« Reply #145 Dátum: 2016, 10 10, 13:11:54 »
Sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy vége (lesz) a dalnak... a N7-nek, és nem utolsó sorban a topicnak is. (Valszeg nem lesz itt se romolás, se más.) Kár érte! Persze nem akarok vészmadár lenni, de esélyes a dolog...

Így már elég nagy blama. Szerintem az a baj, hogy kihagyták a 6 szériát. :-)

Nem elérhető Time

« Reply #146 Dátum: 2016, 10 10, 20:11:19 »
Hát ez szívás, gyakorlatilag úgy tűnik a típusnak annyi.
Valami olyasmit magyaráztak, hogy az akku egy picit nagyobb lett, mint a számára kialakított hely, és ha ide a nagyobb akksit bepréselik, előfordulhat, hogy belül összeér az anód meg a katód.  :shock: A lítium meg igen jól ég, ha lehetősége van rá.
És mindezt pont a hozzájuk kötődő akkugyár követte el, nem a kínai. Vagy mégis fordítva?
Ez elég hülyeségnek tűnik így, mert micsoda gyártástechnológia az, amitől az ellentétes pólus összeérhet?
Az első sorozat kigyulladásai között sok volt a kamu, legalábbis a Samsung szerint. Nem tudom ez a mostani pár eset mind igaz-e, de legalább 1 igaznak tűnik. És most 1 is sok.
Azután hogy a cserélt, javított telefonba milyen akksi került és hogy, az egy jó kérdés. Csak nem voltak annyira balgák, hogy a rossz akkukból került az új kibocsátásba legalább néhány darab. Egy-egy hiba lehet, meg van is akárkinél, de a kezdeti bukta után mégjobban rájuk szállnak.

Nem elérhető hooker

• TOPIKGAZDA
« Reply #147 Dátum: 2016, 10 10, 20:36:37 »
Hát ez szívás, gyakorlatilag úgy tűnik a típusnak annyi...

Remélem a típus nem szűnik meg. Azt sem hinném, hogy egyáltalán elgondolkodnak rajta. Most leállnak, kirúgnak pár embert. Megnézik hogyan orvosolható a bibi, és megkapjuk az N7 pluszt.

Nem elérhető Time

« Reply #148 Dátum: 2016, 10 10, 21:02:46 »
Most leállnak, kirúgnak pár embert. Megnézik hogyan orvosolható a bibi, és megkapjuk az N7 pluszt.

Na az igen.  :D Ezt tényleg egy N7+ oldhatná meg. Talán. Vagy olcsóbban adják az N7-et, de ez se valószínű.
Vagy elfelejtik az N7-et, és kiadják a Plust tutibb akksival, és mondjuk Snapdragon 830 procival, vagy más egyéb módosítások, ami még valami többletet hoz.
Nem valószínű, mert a 830-at az S8-ba szánják, meg egyáltalán mikorra lennének kész kiadhatóan akárcsak egy módosított N7-tel, ha most fognak hozzá.

Nekem valahogy a Note 7 nem jött be, talán az You are not allowed to view links. Register or Login se fog, de már nem olyan sok idő februárig, és mindenképp megvárom, ha nem is veszem meg.
Ha sokan így gondolnák, akkor Karácsony előtt nem lesz sok Note 7 eladás, de az se lesz kevés, akinek egyáltalán nem fog kelleni ilyen előélet után.
Viszont a Note7+ mindenképpen az S8 konkurenciája lenne, időpontban biztosan, így nem valószínű, hogy megvalósul.
Legalább a Dual SIM-es verziót forgalmazhatnák hivatalosan Európában is.  :ima:

Nem elérhető vertex

« Reply #149 Dátum: 2016, 10 11, 09:26:30 »
Hát ez szívás, gyakorlatilag úgy tűnik a típusnak annyi.
Valami olyasmit magyaráztak, hogy az akku egy picit nagyobb lett, mint a számára kialakított hely, és ha ide a nagyobb akksit bepréselik, előfordulhat, hogy belül összeér az anód meg a katód.  :shock: A lítium meg igen jól ég, ha lehetősége van rá.
És mindezt pont a hozzájuk kötődő akkugyár követte el, nem a kínai. Vagy mégis fordítva?
Ez elég hülyeségnek tűnik így, mert micsoda gyártástechnológia az, amitől az ellentétes pólus összeérhet?
Az első sorozat kigyulladásai között sok volt a kamu, legalábbis a Samsung szerint. Nem tudom ez a mostani pár eset mind igaz-e, de legalább 1 igaznak tűnik. És most 1 is sok.
Azután hogy a cserélt, javított telefonba milyen akksi került és hogy, az egy jó kérdés. Csak nem voltak annyira balgák, hogy a rossz akkukból került az új kibocsátásba legalább néhány darab. Egy-egy hiba lehet, meg van is akárkinél, de a kezdeti bukta után mégjobban rájuk szállnak.

Teljesen egyetértek! Innen nincs visszaút, csak remélni tudom (nem sok esély van rá), hogy a típus nem tűnik el...