Samsung egyuttmukodott volna valaha is a Google-lal? Nem hinnem, par eve a Google meg is akarta toluk vonni a GAPPS licensz jogat helytelen uzleti magatartasuk miatt. Nem veletlen vasaroltak meg a Tizent. Samsung es az optimalizalas? Naluk ez ismeretlen a szoftverfejlesztesben. Ezek tenyek, ahogy azt is tudjak a geek-ek, hogy 1.5 ev utan rontanak a felhasznaloi elmenyen es nem csak a flagship vasakon, hanem a kozepkategoriaban is. Mostani pelda, ismeretsegi koromben Galaxy J5 lollipop frissitessel tok jol mukodott neki. A marshmallow mar csak ugy ment fel a vasra, hogy nyomtam egy teljes gyalut a telefonjan. Aztan most meg tobb bloatware-t kapott ra amitol sokkal kevesebb lett a tarhelye. Annak orul egyaltalan, hogy a WhatsApp megy a teletonjan.
Természetesen nem akarok vitába bocsátkozni Veled, de gyűjtöttem pár cikket a korabeli portálokról:
You are not allowed to view links.
Register or
LoginYou are not allowed to view links.
Register or
Register or
Register or
Loginde persze ezek csak pletykák, senki nem tudhatja biztosan, hogy mi történik a háttérben. Az is igaz persze, hogy egy évekkel ezelőtti vas már nem olyan "fordulattal" működik, mint a friss. Ez áll sajna a Nexus 5-ömre is. Lefuttattam rajta egy Antutu-t, negyvenegynéhányezer lett, míg a OP3 144ezer. És gondolom, hogy ebben nem csak az elavult hardver a ludas, hanem hozzájárul a szoftver is.