2024, 12 19, 12:09:52

Szerző Téma: OnePlus 3 - általános beszélgetés  (Megtekintve 140104 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: OnePlus 5, TabS 8.4
Re: OnePlus 3 - általános beszélgetés
« Reply #250 Dátum: 2016, 08 10, 13:13:03 »
Nagyon szépen köszönöm @nyzoli72!  :D :taps:

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #251 Dátum: 2016, 08 10, 13:29:42 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Gratula...az enyém még a klasszikus szürke-alu..de nekem ez is tetszik...fiús szín ;)
Nos, ami a kérdésed illeti, az új ROM-al, (3.2.2) a gyári (stock minden) állapotban is megy 2 nap nálam.
wifi megosztás ha megy vele, akkor is este még 40 %...szóval szerintem ok.
Az említettekkel sem volt ennél jobb.

Köszönöm. Tehát a főzött romokkal sem teljesített jobban a készülék, mint a gyári 3.2.2-vel? Mert akkor nem fogom piszkálni, minden működik úgy, ahogy nekem kell.
Az első töltés egy 2,4A-es Hama töltővel történt. Ezzel is elég gyorsan feltöltődött a készülék használat közben, így a gyári töltő a dobozában marad. Nekem teljesen mindegy, hogy 45 vagy mondjuk 65 perc a töltési idő. ezek csak példák voltak, nem mértem...

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #252 Dátum: 2016, 08 10, 13:32:15 »

Eltakartad azt a szép hátlapot... :)

Nem elérhető john104

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Samsung S10
  • PDA ROM: Stock
« Reply #253 Dátum: 2016, 08 10, 13:40:27 »
Köszönöm. Tehát a főzött romokkal sem teljesített jobban a készülék, mint a gyári 3.2.2-vel? Mert akkor nem fogom piszkálni, minden működik úgy, ahogy nekem kell.
Az első töltés egy 2,4A-es Hama töltővel történt. Ezzel is elég gyorsan feltöltődött a készülék használat közben, így a gyári töltő a dobozában marad. Nekem teljesen mindegy, hogy 45 vagy mondjuk 65 perc a töltési idő. ezek csak példák voltak, nem mértem...
Azért a gyári töltö nem semmi, nyomja 3,8A-el is (mértem), így kb 30 perc a teljes feltöltés 10-15%-ról is....like :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #254 Dátum: 2016, 08 10, 13:48:19 »
Azért a gyári töltö nem semmi, nyomja 3,8A-el is (mértem), így kb 30 perc a teljes feltöltés 10-15%-ról is....like :)

Elhiszem, írták máshol is hogy gyors, de nincs rá szükségem. Aztán meg kérdés az, hogy rontja-e hamarabb az akku élettartamát a gyorsabb töltés és ha igen, akkor mennyire...

Nem elérhető nyzoli72

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Google Maps
  • PDA: OnePlus 7T Pro
« Reply #255 Dátum: 2016, 08 10, 15:24:28 »
my pleasure:)

Nem elérhető balahu

• PDA: Samsung S8
  • PDA ROM: ALAP
« Reply #256 Dátum: 2016, 08 10, 15:44:33 »
Hát én meg nem tudok rendelni, csak majd szeptemberben.. Addig egy rissz rossz Lenovot kell hasznalnom. :(
No mindegy addig lesz időm megrendelni tokot+tempered glasst. Apropo valaki rendelt hozzá gyári TG-t, igaz kicsit draga , de ha jó, akkor berendelem mellé. Mert pár helyen azt olvastam, hogy nem igazán van rá normális, vagy amit normálisan fel lehet rakni, és nem ereszt el, levegősödik stb.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
« Reply #257 Dátum: 2016, 08 10, 17:37:31 »
Elhiszem, írták máshol is hogy gyors, de nincs rá szükségem. Aztán meg kérdés az, hogy rontja-e hamarabb az akku élettartamát a gyorsabb töltés és ha igen, akkor mennyire...
Pomt ezt irtam Tarsynak valamelyik nap WhatsAppon. Ki sebontottam a gyari kabelt, toltot. QC 3.0-as Anker toltovel szoktam tolteni es azzal a kabellel amit a Nexus 5X-hez vettem az Expansysrol. Ejjel raer feltolteni. Pont azert vettem az Anker toltot, hogy a gyarit ne kelljen hasznalni. Eladasnal jol hangzik, hogy a gyari tolto es kabel erintetlen.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #258 Dátum: 2016, 08 10, 19:32:44 »
Pomt ezt irtam Tarsynak valamelyik nap WhatsAppon. Ki sebontottam a gyari kabelt, toltot. QC 3.0-as Anker toltovel szoktam tolteni es azzal a kabellel amit a Nexus 5X-hez vettem az Expansysrol. Ejjel raer feltolteni. Pont azert vettem az Anker toltot, hogy a gyarit ne kelljen hasznalni. Eladasnal jol hangzik, hogy a gyari tolto es kabel erintetlen.

Jó lenne tudni, hogy melyik töltés jobb az akkunak. Meg hogy egyáltalán melyik töltővel hogy tölt. Elméletem van, de nem biztos hogy helyes.

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #259 Dátum: 2016, 08 10, 21:40:35 »
A gyorstöltés (Dash Charge) szabadalmát az OPPO-tól vette meg a 1+, egészen más, hidd el, az eddigi zsigeri akku-wendungok nem működnek!

IGENIS jobb a gyári töltő, a cellákra max. 1 A áram jut, mert párhuzamos töltéssel operál, nem sorosan.

Az összes soros akksinál (3 v. 4 érintkező az akksin) a töltőáram minden cellán (már ha van több) azonos, ezért is komoly megterhelés, ha 1A-esnél nagyobb hagyományos töltővel töltöd.

A párhuzamos akksiknál több cella van az akkun belül és mindegyik külön-külön töltődik, ennek megfelelően nem 3-4 hanem több, 6-8 érintkező van (a 1+3-nál is). Ez cserélhető akksiknál (pl. a linken látható egy ilyen) szembetűnőbb, a nem cserélhetőknél egyáltalán nem látható.

Ugyanazt a töltést egy 5V 1A hagyományos, soros töltővel tudod ráadni az akksikra, ha nem a gyárit használod, ám ezzel eltart akár 3-4 órát is a 3000 mAh-s akksi töltése (attól függ, mennyit használod a telefont töltés közben, mert ugye ilyenkor a készülék működése a töltés elől veszi el az energiát, tehát szinte teljesen megáll a töltés a nyomkodás/telefonálás idejére).

Szóval érdemes mindenképpen a gyárit használni, mert majdnem mindegyik soros töltőnél kímélőbben tölti.

Mondjuk, ha van valakinek egy RÉGI, 4-500 mAh-s töltője és van egy egész éjszakája (8-10 óra) tölteni, akkor az azért tud kímélőbb lenni, nem is kevéssel...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #260 Dátum: 2016, 08 11, 01:55:34 »
Jut eszembe, valaki tud valamit a HD Voice-ről esetleg a Telenornál az VoLTE-ről?

Note4 és LG V10 után ez az egy hiányzik nekem, a hívások hangminősége...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #261 Dátum: 2016, 08 11, 06:08:14 »
Tehát csak a gyári töltővel működik a párhuzamos töltés, minden mással meg csak sorosan tölt?
Tudtommal nincs volte még magyarországon és nekem a hívások minősége is rendben van.

Nem elérhető balahu

« Reply #262 Dátum: 2016, 08 11, 10:37:18 »
Nincs egy kicsit túlspilázva ez a töltés dolog. Sztem amit gyárilag adnak hozzá az olyan rossz nem lehet, gondolom okos mérnökök kitalálták hogy smint megy ez. Az meg hogy esetleg jobban kíméli az akkut, az kb akkor érhet szvsz valamit, ha kb 5 évre tervezel a telefonnal :). Az meg hogy kímélve esetleg a 2. év végére nem 20% -ot esik az akkukapacitás, hanem csak 15-öt.. na bumm. HA nagyon gáz a dolog akkor meg 6000 ért egy uj akksi bele, oszt jónapot. (ezeket az adatokat csak hasraütve mondtam, még mielőtt vki.. :) ). Szerintem egy,  másfél évig tökmindegy mivel töltöd. De azért majd lehet hogy kipróbálom (ugyis mindig egész éjszaka fent szokott lenni a teló a töltőn, megszokásból :), tök midegy mekkora szuflával teszem le aludni) éjszakára van egy 500 ma-es samu töltőmön. Napközben meg ha sos, akkor a dashcharge :)
Csak rendelhetném már meg, addig álmodozok csak :).

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #263 Dátum: 2016, 08 11, 18:11:56 »
1. Tehát csak a gyári töltővel működik a párhuzamos töltés, minden mással meg csak sorosan tölt?
2. Tudtommal nincs volte még magyarországon és nekem a hívások minősége is rendben van.
1. Igen. Bár dolgozik bennem a kisördög, hogy berendelek egy OPPO töltőt, HÁTHA megy vele (végülis tőlik vették meg a tekknikát... :)). Ha működik vele, ha kéken világít a töltőled, akkor olcsóbban jártam jól.
Ha meg nem, akkor lett egy huszonhetedik USB-töltőm... :)

2. Ha nem a VoLTE, akkor menjen a HD Voice, nem érdekel, csak legyen annyi magas hang a túloldali partner hangjában, mint volt az LG V10-nél vagy a Note4-nél...
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #264 Dátum: 2016, 08 11, 18:20:02 »
...éjszakára van egy 500 ma-es samu töltőmön...
Ennél jobbat egyetlen töltővel sem tudnál tenni a teló akksijával...
HA nagyon gáz a dolog akkor meg 6000 ért egy uj akksi bele, oszt jónapot.
Na, itt a gond, hogy saját magad nem biztos, hogy tudod cserélni az akksit, na meg itthon nem is nagyon férhető hozzá eredeti akksi. Legalábbis egyelőre.
És szerintem – látva az eredeti tartozékok árait – pokolian drága is lesz az EREDETI akksi hozzá.
Persze, várhatóan lesznek sufniszervizek, ahol a minőségi kínai akksi utángyártott kínai másolatát fogják belerakni olcsón.

Emiatt igyekezni kellene szerintem minél tovább megvédeni az akksit a széltől is.
Sir Winston Churchill

Nem elérhető balahu

« Reply #265 Dátum: 2016, 08 11, 18:42:14 »
Ennél jobbat egyetlen töltővel sem tudnál tenni a teló akksijával...Na, itt a gond, hogy saját magad nem biztos, hogy tudod cserélni az akksit, na meg itthon nem is nagyon férhető hozzá eredeti akksi. Legalábbis egyelőre.
És szerintem – látva az eredeti tartozékok árait – pokolian drága is lesz az EREDETI akksi hozzá.
Persze, várhatóan lesznek sufniszervizek, ahol a minőségi kínai akksi utángyártott kínai másolatát fogják belerakni olcsón.

Emiatt igyekezni kellene szerintem minél tovább megvédeni az akksit a széltől is.
Mire mondjuk az akksi ennyire megnyeklik (mennyi is, 1 másfél év), addigra már simán lesz hozzá itthon is minden, akku, szakértelem.. Szóval továbbra is tartom, hogy ez a téma most még csak vízgereblyézés :).
De lassan aktuálisabb is leszek, ui, ma egy gyors elhatározás, és pm váltás után megvettem john104 telóját. :)

Nem elérhető nyzoli72

• PFC Fan
« Reply #266 Dátum: 2016, 08 11, 18:58:06 »
Mire mondjuk az akksi ennyire megnyeklik (mennyi is, 1 másfél év), addigra már simán lesz hozzá itthon is minden, akku, szakértelem.. Szóval továbbra is tartom, hogy ez a téma most még csak vízgereblyézés :).
De lassan aktuálisabb is leszek, ui, ma egy gyors elhatározás, és pm váltás után megvettem john104 telóját. :)
már el is adra a sajátját? ennyire hibázott az a kernel? :))))

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #267 Dátum: 2016, 08 11, 20:10:47 »
Na asszem tényleg marad egyelőre ez a gyári rom. 6 óra 15 perc kijelzőnél tartok, tegnap este 11-kor vettem le a töltőről és még van 10% az akkuban. Nem tudom mennyivel lehet több az említett kernelekkel, de ez így most teljesen jó. És a készenlét is rendben van. :)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #268 Dátum: 2016, 08 11, 20:26:42 »
Na asszem tényleg marad egyelőre ez a gyári rom. 6 óra 15 perc kijelzőnél tartok, tegnap este 11-kor vettem le a töltőről és még van 10% az akkuban. Nem tudom mennyivel lehet több az említett kernelekkel, de ez így most teljesen jó. És a készenlét is rendben van. :)
Nagyon kiváló a gyári ROM!

Azok ROM-olják folyton, akiknek a játék hiányzik. Akik arra gerjednek, hogy naponta bosszankodjanak, naponta küzdjenek, mérjék a töltési időt, árgusan figyeljék a készenlétet, sorba vegyék, mely alkalmazások nem mennek, melyek rosszabbak, melyek jobbak, stb-stb...

Épp csak arra nem marad idő, hogy használja, élvezze a készülékét...

Szerintem...
Sir Winston Churchill

Nem elérhető nyzoli72

• PFC Fan
« Reply #269 Dátum: 2016, 08 11, 20:40:56 »
Nagyon kiváló a gyári ROM!

Azok ROM-olják folyton, akiknek a játék hiányzik. Akik arra gerjednek, hogy naponta bosszankodjanak, naponta küzdjenek, mérjék a töltési időt, árgusan figyeljék a készenlétet, sorba vegyék, mely alkalmazások nem mennek, melyek rosszabbak, melyek jobbak, stb-stb...

Épp csak arra nem marad idő, hogy használja, élvezze a készülékét...

Szerintem...
csak részben igaz:) van egy két olyan dolog más romokban amik hiányoznak a gyáriban, az is lehet oka a romolásnak. vagy témát akarnak használni, stb, szóval nem csak a flashoholic nevű szenvedélybetegség lehet az oka. :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #270 Dátum: 2016, 08 11, 20:43:04 »
Most éppen a 2,4A-es Hama töltővel töltöm a készüléket. Eddig ezzel is kb. ugyanannyira melegszik a készülék, mint a gyári töltővel.

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #271 Dátum: 2016, 08 11, 20:58:49 »
Most éppen a 2,4A-es Hama töltővel töltöm a készüléket. Eddig ezzel is kb. ugyanannyira melegszik a készülék, mint a gyári töltővel.
Mindegy, én leírtam, Te meg vagy utánaolvasol, vagy nem... :D
Sir Winston Churchill

Nem elérhető balahu

« Reply #272 Dátum: 2016, 08 11, 21:04:01 »
Akkor az  censored a lesz. G4-en kb fele volt..

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #273 Dátum: 2016, 08 11, 21:09:26 »
Mindegy, én leírtam, Te meg vagy utánaolvasol, vagy nem... :D

Igen és meg is néztem, de kíváncsi voltam a melegedésre.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #274 Dátum: 2016, 08 11, 21:11:18 »
Akkor az  censored a lesz. G4-en kb fele volt..

Így van, a G4 üzemidejének kb. a dupláját hozza ez a készülék, ráadásul jóval gyorsabb.