Android > ASUS

ASUS Zenfone 2 - Bootloader, Root, Custom Rom

(1/2) > >>

feherzaj45:
Aki esetleg belevágna az ismeretlenbe annak egy kis segítség és egy Link ami folyamatosan frissül és minden benne van ami itt le van írva. A leírtak általam kipróbáltak tehát nem csak kimásolt gondolatok mások leírásából. De ez a csomag csak és kizárólag a ZE551ML-ZE550ML 2/4 GB RAM-os változatokhoz használható !!!!

You are not allowed to view links. Register or Login

Bootloader nyitása: A legjobb az ASUS gyári alkalmazása.
A .apk fájlt a letöltés után rakd a telefon Belső tárolójába  és telepítsd. A Bootloader nyitás nem töröl semmit a telefonról.

USB Driverek: Intel android driver, ASUS Android driver

ROOTolás: Ehhez kell már a Fejlesztői mód Beállítások-Szoftverinformáció-Build-szám ötödik koppintás után az „Ön most már fejlesztő” vissza lépsz a Beállítások-Fejlesztői lehetőségek-USB hibakeresés mellé pipa utána kilépsz. A telefon kikapcsolva hang fel bekapcsológomb egyszerre nyomva  amikor rezzen egyet elengedni a power gombot a hangot tartani amíg megjelenik aZöld NORMAL BOOT oldal. A ROOT a zenfonerootkit segítségével  rá böksz a CheckBeforeAction-ra a telefon pedig Normal Boot-on áll és vár a fastboot-ra NYOMJÁL EGY GOMBOT a telefon bekapcsoló gombját ekkor újra indul a telefon és amikor újra indul a telefon akkor Rendszergazdai joggal indítani kell a ROOT.bat-ot a telefon szintén újra Normal boot-ra áll és vár KB 5 másodpercet és már telepíti is a végén pedig újra indul  a telefon. És KÉSZ!!!

TWRP Recovery: A legegyszerűbb, ha már van root a Play áruházas TWRP Manager  a másik változat a parancs sorból felrakott én az utóbbit választottam. A telefont a PC-hez csatlakztatod aztán parancssor a legegyszerűbb a TotalCommander Parancsok-Parancssor nyitása adb devices-adb reboot bootloader-fastboot flash recovery twrp.img Ha kész a hang gombokkal navigálás a Recovery mode-ba utána powergomb már a TWRP recovery-vel Backup a rendszerről.Amit jobb az SD kártyára menteni. Ha ez is megvan akkor mehet a Custom rom. Ha gyáriból készített romot telepítünk akkor csak a Törlés gomb „ami minden adatot töröl a telefonról kivéve az SD kártyát” ha van a belső tárolón fontos adat azt előtte érdemes lementeni  húzás balról jobbra utána  vissza gomb és telepítés. Ha viszont Cyanogenmod-ot telepítünk akkor a telefon  Belső tárolóhelyről mindent törlünk úgy hogy PC-re kötjük különben összeakad a két rendszer. Ha a törlés kész akkor kikapcs .Indítás olvasható feljebb Hang gombokkal a Piros Recovery módra állunk power És a TWRP-ből telepítjük a CM13-at vagy a listában szintén megtalálható Resurrection Remix-et utána a 6.0-nál az X86-os GAPPS-ot és a SuperSu-t. A Gapps-ot frissíthetjük az Opengapps.com oldalról           

feherzaj45:
Ha esetleg valaki Rootolt , Bootloadert nyitott annak egy kis segítség a visszaállításhoz gyárira  végig csináltam és működik.

1.Töltsd le az ADB installer 1.4.3-at . A telepítéskor mindenre Y kell nyomni és Enter
2.Flashtools.zip amit ki kell csomagolni 3. Kell egy Rootolt ZE551ML. Én a 2.20.40.164-et töltöttem le ami a csomagban megtalálható kicsomagolva.
4. Amik kellenek belőle boot.img , droidboot.img , recovery.img , system.img ezt a fájlt a zippen belüli zippben  lehet megtalálni. Illetve már kicsomagolva a másik hárommal.Ezt a 4 fájlt be kell másolni az adb mappába. Ha meg van…..
5.Telefon kikapcsol hang fel+power gomb egyszerre nyomva rezgés power elenged NORMAL BOOT zöldben az adb devices nem kell mert úgy sem ismeri fel a telefont.
6. USB drivereket a Linkről telepíteni.
Parancssorban a sorrend a következő: Ha a kék szöveg ez "Waiting Fastboot command vagy Continue the fastboot process" akkor mehet az alábbiak szerint:
fastboot flash fastboot droidboot.img
fastboot flash recovery recovery.img
fastboot flash boot boot.img
fastboot flash system system.img

Ha a folyamat végén a felirat FINISHED akkor a telefont lehúzni az USB-ről powergomb  a telefon úira indul ekkor semmibe sem jelentkezünkbe. Ha meg van a főképernyő  akkor megkeressük a SuperSU-t elindítjuk ott a „Nem köszönöm” nem lesz benne aktiválva semmi mivel nincs telepítve az update. Beállítások görgetünk a Teljes Root törlés ha azt írja , hogy nincs root akkor is. Ha meg van telefon kikapcs. Hangfel+Power 1 rezzenés power elenged fastboot megjelenik hang elenged hang gombokkal Piros Recovery Mód +Power ha a droid felborul akkor a teendő a következő:
Hangfel gombot nyomni és tartsd benyomva mialatt megnyomod a bekapcs gombot majd engedd el a hangerő fel gombot mialatt a bekapcs gombot nyomva tartod és egyből belép a recoverybe és elengedheted a bekapcsoló gombot is.

Töltsd le a Fenti Linkről a  184-es végű gyári firmwarét  ami már konyhakészre átnevezve firmware.zip-re
Ha sikerült belépni akkor Wipedata/FactoryReset majd Wipe Cache Partition Power gomb ha kész. Recovery oldalon a hang gombal lemegyünk az apply update from ADB aztán bekapcsoló gomb és csatlakoztasd a PC-hez.Ha kéri akkor add meg az Intel driver helyét ahová letöltötted. Tőlem nem kérte mert én már azt telepítettem amikor az ADB Instalert.

Indíts egy parancssort jobb gomb „Futtatás rendszergazdaként” az adb.exe-re az adb lefuttatt villám gyorsan egy hosszú listát. Ha nem irja oda a sor végére hogy sideload akkor gépeld be adb sideload firmware.zip és enter aztán vársz még elkészül azt látod a parancssoron. Ha kész akkor fastboot format userdata-fastboot format cache és a végére fastboot reboot. És kész a teljes gyári rendszer.

feherzaj45:
Sziasztok! Az oldalamra felkerült a ZE551ML WW.-s .184-es frissítéshez az MM 6.0.1-es FOTA teljes telepítő leírás a mappában. ;)

frici:
You are not allowed to view links. Register or LoginSziasztok! Az oldalamra felkerült a ZE551ML WW.-s .184-es frissítéshez az MM 6.0.1-es FOTA teljes telepítő leírás a mappában. ;)

--- Idézet vége ---
Tudtommal egyelőre csak egy Beta teszt verziót lehet elérni, amitől óva intenek, mert tele van buggal.

feherzaj45:
Nálam tökéletesen fut hiba nélkül. :ok:

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése