Bootloader visszaállítása Locked-ra (S-OFF)+gyári, OTA-képes rendszer visszaállítása
Bevezetőül néhány gondolat:
-Ez a leírás azoknak szól, akik már megcsinálták az S-OFF-ot és a bootloaderük Unlocked állapotú.
Akik most kívánják a SunShine alkalmazással S-OFFolni a készüléküket, a program futtatásakor válasszák az S-OFF Locked opciót!-Semmiféle működésbeli különbség nincs az S-OFF/Unlocked és az S-OFF/Locked között! Ha tehát nincs különösebb okod a bootloadert Locked állapotúra állítani és már megvan az S-OFF Unlocked bootloader mellett, jobb, ha így használod.
-A visszaállítás nem olyan egyszerű, data format-tal (adatvesztés, belső sd törlése) jár
-A SunShine-on kívül jelenleg nincs más mód a bootloader Locked státuszának visszaállítására
-A leírás kiindulópontja a stock/gyári állapotú rom-természetesen rootolva, hiszen ez alapfeltétele a SunShine futtatásának.
(Megjegyzem, ez a korábbi készülékek esetén is így volt, de nekem többször is sikerült custom romon futtatni az alkalmazást. Ettől függetlenül én a fejlesztők ajánlása szerint a gyári állapotú romra visszaállított rendszerből indulok ki, főzöttel nem próbálkoztam a HTC 10 esetében).
Lépések:Abból indulunk ki, hogy rootolt, főzött romunk van, a bootloader Unlocked, Security OFF (S-OFF).1.Gyári rendszer visszaállítása a korábban elkészített mentésünkből(TWRP restore: boot +system.img>Ld. You are not allowed to view links.
Register or
Login)
2.TWRP-ből>Wipe>Data Format (szükséges, ez állítja vissza az encrypted data partíciót)
3.Restart (usb-hibajavítás, OEM-feloldás beállítása)>reboot TWRP-be
4.TWRP-ből>superuser flash (vagy adb sideload superuser.zip)
5.Restart
6.Reboot download-módba (pl.:adb reboot download)
7.Parancssorból:
fastboot oem writesecureflag 3
>>>S-ON (bootloader unlocked maradt!)
8.Restart
9.Sunshine app (3.3.9)>S-OFF+Locked opciót választani
(nálam nem ment könnyen, a sunshine dobott egy hibaüzenetet. A therootninja support segített, átállították a szervert és utána rögtön sikerült. A problémát ismerik, You are not allowed to view links.
Register or Loginez áll az OP-ben: "...redo sunshine(may throw an error, if it does lmk and i can fix on server)...".Szerk.:3.3.11-től a hibát kijavították!10.Power gomb>Újraindítás>Billentyűkkel restart bootloaderbe(hangerő fel+le nyomvatart+bekapcs röviden)>Bootloaderben hangerőgombokkal léptetve>Boot to recovery>TWRP-ben:Wipe>data format
11.Restart
A rendszerünk most már S-OFF Locked bootloader mellett. Minden flash (kernel, rom) menni fog így is. Teljesen gyári rendszer ezek után úgy állítható vissza, hogy megismételjük az első két pontot, majd flasheljük a gyári recovery-t. Eladás előtt pedig visszaállunk S-ON-ra (fastboot oem writesecureflag 3).