2024, 12 20, 13:30:06

Szerző Téma: HTC 10 - általános beszélgetés  (Megtekintve 209790 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
Re: HTC 10 - általános beszélgetés
« Reply #2025 Dátum: 2016, 12 30, 18:45:21 »
You are not allowed to view links. Register or Login
...Az "alapvető" már egészen tompa színvilágot eredményez. Azt mondják róla az okosok, hogy ez hasonlít leginkább a valóságra.

Tapatalkkal küldve az én SM-G935F eszközömről
Látod, pont erről beszéltem. A valósághű tompának hat azok szemében, akik a túlszaturáltat használták. Olyan ez, mint amikor édességre szoktatod a gyereket. Nem fog ízleni neki a kevésbé édes. (Csak előtört belőlem a szakma... :) )

Nem elérhető hooker

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Caterpillar S41
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #2026 Dátum: 2016, 12 30, 20:05:33 »
Látod, pont erről beszéltem. A valósághű tompának hat azok szemében, akik a túlszaturáltat használták. Olyan ez, mint amikor édességre szoktatod a gyereket. Nem fog ízleni neki a kevésbé édes. (Csak előtört belőlem a szakma... :) )
:-)
Ez már csak ilyen.
Kövezz meg. Nekem bejön a színes, mint ahogyan azt kigondolták a mérnökök.

Azon filózom, hogy a többi mobil ami amoledet használ az is felhúzott szaturációval operál?
De ne offokjuk szét a topikot. A sajátomban már ejnye-bejnyéznék. :-)

A stressz akkor alakul ki, amikor az agy megtiltja, hogy valakit pofán vágj. Pedig megérdemelné.

Nem elérhető balla62

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: Sygic / Igo
  • PDA: HTC U 12+
  • PDA ROM: Gyári 1.30.401.2
« Reply #2027 Dátum: 2016, 12 30, 22:02:47 »
:-)
Ez már csak ilyen.
Kövezz meg. Nekem bejön a színes, mint ahogyan azt kigondolták a mérnökök.

Azon filózom, hogy a többi mobil ami amoledet használ az is felhúzott szaturációval operál?
De ne offokjuk szét a topikot. A sajátomban már ejnye-bejnyéznék. :-)

Hát nem, de ez tényleg nem ide való. ;)
Ne hagyd hát, hogy frusztrált emberek lehúzzanak a sikertelenségük mocsarába,és ne törődj a negatív emberekkel!

Nem elérhető hooker

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Caterpillar S41
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #2028 Dátum: 2016, 12 30, 22:27:05 »
Hát nem, de ez tényleg nem ide való. ;)
Ez úton is boldog új évet kívánok, minden kedves fórumozónak!
Tamás

Ui. nem szemetelek többet.

A stressz akkor alakul ki, amikor az agy megtiltja, hogy valakit pofán vágj. Pedig megérdemelné.

Nem elérhető balla62

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: Sygic / Igo
  • PDA: HTC U 12+
  • PDA ROM: Gyári 1.30.401.2
« Reply #2029 Dátum: 2016, 12 30, 22:30:25 »
Tamás

Neked is. ;)
Ne hagyd hát, hogy frusztrált emberek lehúzzanak a sikertelenségük mocsarába,és ne törődj a negatív emberekkel!

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2030 Dátum: 2016, 12 30, 23:46:59 »
Tamás

Ne viccelj, beszélgettünk, azt itt lehet! :)
BÚÉK Neked is és mindenkinek! ;D

Tapatalkkal küldve az én HTC 10 eszközömről

Nem elérhető BIT_

• FIAT és HTC Fan :)
  • Navigáció / Navigation: iGo Primo
  • PDA: HTC 10 / HTC One M8 / HTC ONE M7 / HTC Sensation
  • PDA ROM: Gyári / ViperOneM8 3.2.1 / ViperOne 7.0.1 / ViperS 5.1.0
HTC 10 - általános beszélgetés
« Reply #2031 Dátum: 2016, 12 31, 00:26:14 »
BÚÉK mindenkinek :)

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S8+
« Reply #2032 Dátum: 2016, 12 31, 08:52:43 »
B.Ú.É.K. mindenkinek!

Nem elérhető tmarkm

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: iGO / Sygic
  • PDA: Samsung Galaxy S8 / HTC 10
  • PDA ROM: Stock / Viper 10_5.9.0
« Reply #2033 Dátum: 2016, 12 31, 09:23:41 »
B.Ú.É.K. mindenkinek!!!

Nem elérhető TODI1111

• PFC Fan
  • PDA: LG G4
  • PDA ROM: V10e + root + xposed
« Reply #2034 Dátum: 2016, 12 31, 10:22:22 »
B.Ú.É.K. mindenkinek

Nem elérhető BodyGekko

• PDA: HTC 10 Carbon Gray
  • PDA ROM: Éppen amihez kedvem van! :)
« Reply #2035 Dátum: 2016, 12 31, 10:23:26 »
Boldog Új Évet mindenkinek!

Nokia XM5800 > HTC Hero > HTC Desire > HTC Desire HD > LG Optimus 2x > S Galaxy S2 > HTC Sensation XE > HTC One X > HTC Butterfly x920d > HTC One > HTC One M8 > HTC One M9 > HTC 10

Nem elérhető feherzaj45

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: HERE MAPS Sygic
  • PDA: Xiaomi Mi5s Plus 128GB
  • PDA ROM: MIUIHU 9 7.10.19 , RR 5.8.4 natrium
« Reply #2036 Dátum: 2016, 12 31, 11:42:17 »
Boldog Új Évet Kívánok a HTC 10-es fórumozóknak!!!

Nem elérhető Georgexy

• PFC Fan / BDW Team / Nokiaprogramok.hu
  • Navigáció / Navigation: Igo Primo WinCE / Igo Primo Android
  • PDA: Oppo Find 7 / Oppo R7 / HTC 10 / Wayteq 980BT
  • PDA ROM: Sense 8 / Nameless Find 7 / Color OS 2.1
« Reply #2037 Dátum: 2016, 12 31, 21:56:11 »
BUÉK minden kedves fórumtagnak!

Nem elérhető hammerjoe

• PDA: HTC 10, LG G2 32GB, iPhone 4s 64GB, Sony Xperia Z2 Tab LTE, LG V700
  • PDA ROM: 1.30.401.1, D80220h, iOS 8.3, 23.0.1.A.0.167
« Reply #2038 Dátum: 2017, 01 01, 21:11:44 »
Sziasztok!
Először is:  Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

Azért írok, mert már lassan egy éve megvan a készülékem, és bár eddig minden rendben van, de nem igazán jönnek frissítések rá! Látom, hogy hol jártok a számok alapján, és ez a szám nálam az 1.95.401.4...Vagyis alaposan le vagyok maradva! Nézzétek el nekem, hogy ezen a telefonon analfabéta vagyok! Eddig Samsung volt, meg az utóbbi időkben LG. Ott egész másképp működtek a dolgok!
Ha jól gondolom, akkor a CID-et kellene átírni, mert az nekem (a CID Gletter szerint) [HTC_J15]-ös. (csak remélem, hogy jól gondolom, hogy ezt kell átírni 34-re)
És itt jön a problémám...Ugye Ti itt már elég nagy mágusok vagytok, és tudjátok, mi hogyan megy. Évek óta ehhez vagytok szokva....De nekem ez új, és akárhol keresem a leírást, nem találom! Hivatkoztok a régebbi telefonoknál megszokottakhoz, de ez megint nem mond nekem semmit, mint "új" HTC tulajdonosnak..... Egyáltalán jól gondolom a dolgot? Elég a CID átírása, vagy (találtam még olyat is, hogy "mid", de hogy ez mire szolgál.....az egyelőre rejtély számomra!) valami mást is át kell írni? Tudom a Google a barátom, de aki 40 fölött van, és oroszt tanult, annak nehéz megbirkózni az angollal....Persze, ez nem lehet mentség!!! Ahogy sikerül, úgy próbálok tanulni, ha van miből....(tényleg egy újabb kérdés: az ezen az alfórumon kívül létező másik 26 közül, melyikben fogok egy olyan állt. leírást találni, ami erre a készülékre is jó? Vagy az alapfogalmakhoz? Csak, mert tényleg szeretném megtanulni, vagy legalább is konyítani valamennyit hozzá, de így marha nehéz....)
Ha volna valaki, aki szájbarágósan elmagyarázná privátban (nyugodtan, mint a hülyegyerekeknek!!!, nem sértődök meg érte!  ;) ), hogy mit, és hogyan kell, azt nagyon szépen megköszönném!
Illetve megelőzvén minden fárasztó leírást, megkérdezném: Működik a CID átírása a bootloader nyitás nélkül is? Mert ha nem, akkor hagyjuk....Nem akarom nyitni! A többi fogalmak (S-OFF,...stb), meg számomra egyelőre szürke homály....De csak egyelőre!!!! :D
Aki másnak vermet ás,....... az tudja hol a gödör!

Nem elérhető Georgexy

• PFC Fan / BDW Team / Nokiaprogramok.hu
  • Navigáció / Navigation: Igo Primo WinCE / Igo Primo Android
  • PDA: Oppo Find 7 / Oppo R7 / HTC 10 / Wayteq 980BT
  • PDA ROM: Sense 8 / Nameless Find 7 / Color OS 2.1
« Reply #2039 Dátum: 2017, 01 01, 22:54:39 »
Sziasztok!

Azért írok, mert már lassan egy éve megvan a készülékem, és bár eddig minden rendben van, de nem igazán jönnek frissítések rá! Látom, hogy hol jártok a számok alapján, és ez a szám nálam az 1.95.401.4...Vagyis alaposan le vagyok maradva! Nézzétek el nekem, hogy ezen a telefonon analfabéta vagyok! Eddig Samsung volt, meg az utóbbi időkben LG. Ott egész másképp működtek a dolgok!
Ha jól gondolom, akkor a CID-et kellene átírni, mert az nekem (a CID Gletter szerint) [HTC_J15]-ös. (csak remélem, hogy jól gondolom, hogy ezt kell átírni 34-re)
És itt jön a problémám...Ugye Ti itt már elég nagy mágusok vagytok, és tudjátok, mi hogyan megy. Évek óta ehhez vagytok szokva....De nekem ez új, és akárhol keresem a leírást, nem találom! Hivatkoztok a régebbi telefonoknál megszokottakhoz, de ez megint nem mond nekem semmit, mint "új" HTC tulajdonosnak..... Egyáltalán jól gondolom a dolgot? Elég a CID átírása, vagy (találtam még olyat is, hogy "mid", de hogy ez mire szolgál.....az egyelőre rejtély számomra!) valami mást is át kell írni? Tudom a Google a barátom, de aki 40 fölött van, és oroszt tanult, annak nehéz megbirkózni az angollal....Persze, ez nem lehet mentség!!! Ahogy sikerül, úgy próbálok tanulni, ha van miből....(tényleg egy újabb kérdés: az ezen az alfórumon kívül létező másik 26 közül, melyikben fogok egy olyan állt. leírást találni, ami erre a készülékre is jó? Vagy az alapfogalmakhoz? Csak, mert tényleg szeretném megtanulni, vagy legalább is konyítani valamennyit hozzá, de így marha nehéz....)
Ha volna valaki, aki szájbarágósan elmagyarázná privátban (nyugodtan, mint a hülyegyerekeknek!!!, nem sértődök meg érte!  ;) ), hogy mit, és hogyan kell, azt nagyon szépen megköszönném!
Illetve megelőzvén minden fárasztó leírást, megkérdezném: Működik a CID átírása a bootloader nyitás nélkül is? Mert ha nem, akkor hagyjuk....Nem akarom nyitni! A többi fogalmak (S-OFF,...stb), meg számomra egyelőre szürke homály....De csak egyelőre!!!! :D
Az 1.95-ös szoftver a hivatalos legújabb.  Nem vagy lemaradva. A CID atírása neked a J15-ről nem lényeges szerintem.  Egyébként lehet bootloader nyitás nélkül. S-off kell hozzá. Ez 25 eur-ba kerül és egyszerű művelet.
Ez szépen le van írva itt a HTC 10 fórum topicjában. A GYIK - ben és a bootloader nyitás és S-OFF - ban. Az s-off az a htc biztonsági rendszerének a kikapcsolása.  Ez azért jó, mert így teljes fennhatóságod van a készülék felett. Bármit telepíthetsz. De lesz itt aki majd jobban elmagyarázza.

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2040 Dátum: 2017, 01 02, 08:51:49 »
Sziasztok!

A CID ("szoftverrégió-azonosító") szerint a készüléked közel-keleti lokalizációra készült. Ez általában ugyanazt a szoftvert használja, mint az Eu-s, szolgáltatótól független készülékek (WWE-verzió). Ha teljesen biztos akarsz lenni benne, akkor fastboot parancssorral, download módba lépve tudod a pontos adatokat (CID, MID, firmware-verzió) lekérdezni. Tudnunk kell ugyanis a MID-et (ModelID) is.
Ehhez letöltened és telepítened kellene a You are not allowed to view links. Register or Login programot. Csak a driverek miatt kell a telepítése, ha tehát az megvolt, magát a programot nyugodtan távolítsd el.
Most kösd össze USB-kábellel a készüléket a pc-vel. Ha a hardvert felismerte és a pc végzett annak telepítésével, akkor menj a HTC beállítások menüjébe és keresd meg legalul a Névjegy-et.
Innen>Szoftver információk>Egyéb>Build szám (ezt nyomogasd addig, amíg visszaszámlálás után ki nem írja, hogy már fejlesztő vagy).
Most nyomd meg a Vissza gombot háromszor>visszajutsz a Beállítások főmenüjébe, ott az utolsó előtti sorban van egy új, Fejlesztői lehetőségek menüpont. Nyisd meg, jelöld ki az OEM feloldást és az USB hibakeresést(mindkét esetben visszakérdez, hagyd jóvá).
Ha a pc ezt is tudomásul vette, akkor most szükséged lesz az adb és fastboot parancsok futtatásához szükséges egyéb fájlokra (adb-, fastboot.exe,stb...). A legegyszerűbb, ha leszeded ehhez a BatchTools alkalmazást You are not allowed to view links. Register or Login.
Telepítsd.
A felülete egyértelmű, de ahhoz, hogy minden működjön kell még valami:
A szoftver telepítésekor rákérdezett a telepítés helyére (alapból C:/Android). Ha ezt nem változtattad meg, akkor keresd meg ezt a mappát egy intézővel (vagy Total Commanderrel) és  nyisd meg a C:/Android/com könyvtárat. Ebben vannak az adb/fastboot parancsok futtatásához szükséges adb.exe és fastboot.exe fájlok (is). Most ebből kéne nyitnunk egy parancssort: Total commanderrel a felső sorban>Parancsok>Parancssor ablak megnyitása.
Parancssorba írd be
Kód: You are not allowed to view links. Register or Login
adb devicesEnter

Itt figyeld a HTC képernyőjét, engedélyt  kell adnod a hozzáféréshez.
Ha sikerült, akkor az adb devices parancsra most már ki kell, hogy írja a készüléked sorozatszámát.
Ha ez megvan, akkor mehetünk tovább, a legegyszerűbb, ha a BatchTools program kezelőfelületén folytatod, abban nem lehet elírni semmit...:)
Írj be egy 1-est!
Most pedig egy 12-est. Amit kiírt, abban benne van minden, amire kíváncsiak vagyunk. Másold be nekünk ide (szériaszám nem kell).
Végül a restarthoz írj be egy 5-öst!
Ennyi elsőre.

Nem elérhető feherzaj45

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: HERE MAPS Sygic
  • PDA: Xiaomi Mi5s Plus 128GB
  • PDA ROM: MIUIHU 9 7.10.19 , RR 5.8.4 natrium
« Reply #2041 Dátum: 2017, 01 02, 18:27:52 »
Az 1.95-ös szoftver a hivatalos legújabb.  Nem vagy lemaradva. A CID atírása neked a J15-ről nem lényeges szerintem.  Egyébként lehet bootloader nyitás nélkül. S-off kell hozzá. Ez 25 eur-ba kerül és egyszerű művelet.
Ez szépen le van írva itt a HTC 10 fórum topicjában. A GYIK - ben és a bootloader nyitás és S-OFF - ban. Az s-off az a htc biztonsági rendszerének a kikapcsolása.  Ez azért jó, mert így teljes fennhatóságod van a készülék felett. Bármit telepíthetsz. De lesz itt aki majd jobban elmagyarázza.

Abszolut igaza van Georgexy-nek valóban nem vagy lemaradva a telefonodon a hivatalos update van a 2. kezedetű rom az gyári csak nem hivatalos update. A fórumon vannak Romlott Romolók mint én is. ;)

Nem elérhető hammerjoe

« Reply #2042 Dátum: 2017, 01 02, 18:38:02 »
Köszönöm szépen nektek! Kezd világosodni! :D
Azért belevetem magam a "szakirodalomba" is, hogy értsem mi, mire való!
Le a kalappal előttetek! Hárman is próbáltatok segíteni! Ez igen! :ok: :ok: :D :D

Nem elérhető hammerjoe

« Reply #2043 Dátum: 2017, 01 02, 19:04:57 »

Itt figyeld a HTC képernyőjét, engedélyt  kell adnod a hozzáféréshez.
Ha sikerült, akkor az adb devices parancsra most már ki kell, hogy írja a készüléked sorozatszámát.
Ha ez megvan, akkor mehetünk tovább, a legegyszerűbb, ha a BatchTools program kezelőfelületén folytatod, abban nem lehet elírni semmit...:)
Írj be egy 1-est!
Most pedig egy 12-est. Amit kiírt, abban benne van minden, amire kíváncsiak vagyunk. Másold be nekünk ide (szériaszám nem kell).
Végül a restarthoz írj be egy 5-öst!
Ennyi elsőre.
Itt a kép: You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2044 Dátum: 2017, 01 02, 20:50:58 »
Itt a kép: You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
Ez az enyém:
(bootloader) kernel: lk
(bootloader) product: htc_pmeuhl
(bootloader) version: 1.0
(bootloader) imei:
(bootloader) version-main: 1.95.401.4
(bootloader) boot-mode: download
(bootloader) version-baseband: 1.0.U010141a@60714.2
(bootloader) version-bootloader: 1.0.0.0000
(bootloader) mid: 2PS620000
(bootloader) cid: HTC__034
all:
finished. total time: 0.006s
htc_fastboot finished. total time: 0.495s

Láthatod, hogy a MID, ill.  mainver ugyanaz. Ez a lényeg: a hivatalos upgrade valamikor az év elején fog érkezni. A most elérhető "főzött" android 7.0-ás romok egy olyan alapból készültek, amelyik nem volt hibátlan. Gondolom ezért csúszik a wwe szoftververziók frissítése is.
Ha szeretnél nemcsak gyári romokat is kipróbálni, akkor az S-OFF mindenképpen jól jönne. Nem kell hozzá bootloadert nyitni és teljes egészében visszaállítható az eredeti gyári állapot.
Volt egyébként a kezdeti beállításoknál magyar a nyelvválasztásnál?

Nem elérhető hammerjoe

« Reply #2045 Dátum: 2017, 01 02, 23:29:52 »
Ez az enyém:
(bootloader) kernel: lk
(bootloader) product: htc_pmeuhl
(bootloader) version: 1.0
(bootloader) imei:
(bootloader) version-main: 1.95.401.4
(bootloader) boot-mode: download
(bootloader) version-baseband: 1.0.U010141a@60714.2
(bootloader) version-bootloader: 1.0.0.0000
(bootloader) mid: 2PS620000
(bootloader) cid: HTC__034
all:
finished. total time: 0.006s
htc_fastboot finished. total time: 0.495s

Láthatod, hogy a MID, ill.  mainver ugyanaz. Ez a lényeg: a hivatalos upgrade valamikor az év elején fog érkezni. A most elérhető "főzött" android 7.0-ás romok egy olyan alapból készültek, amelyik nem volt hibátlan. Gondolom ezért csúszik a wwe szoftververziók frissítése is.
Ha szeretnél nemcsak gyári romokat is kipróbálni, akkor az S-OFF mindenképpen jól jönne. Nem kell hozzá bootloadert nyitni és teljes egészében visszaállítható az eredeti gyári állapot.
Volt egyébként a kezdeti beállításoknál magyar a nyelvválasztásnál?
Igen, volt közte magyar....Akkor nincs más dolgom, mint kivárni a hivatalos upgrade-et!  ;) :D
Köszönöm a supportot! :ok: :taps: :taps: :taps:

Nem elérhető BIT_

« Reply #2046 Dátum: 2017, 01 08, 18:40:31 »
Lassan jön a Nougat. Már izgulok. :D

Nem elérhető vassjana

« Reply #2047 Dátum: 2017, 01 09, 07:20:39 »
Sziasztok. Az S7edge mellett én is be neveztem egy ilyen telóra. Annyi kérdésem lenne, hogy a gyorstöltést ki lehet e kapcsolni? A két koppintásos ébresztés az működik, viszont a kikapcsolás az nem, lehet az ujjlenyomat bekapcsolás miatt nem kapcsol ki két koppintásra?

Nem elérhető BIT_

« Reply #2048 Dátum: 2017, 01 09, 08:12:50 »
Sziasztok. Az S7edge mellett én is be neveztem egy ilyen telóra. Annyi kérdésem lenne, hogy a gyorstöltést ki lehet e kapcsolni? A két koppintásos ébresztés az működik, viszont a kikapcsolás az nem, lehet az ujjlenyomat bekapcsolás miatt nem kapcsol ki két koppintásra?

Miért akarod kikapcsolni?

Nem elérhető vassjana

« Reply #2049 Dátum: 2017, 01 09, 11:31:21 »
Ne nyúzza az aksit. Nekem nem sietős a töltés.