Sziasztok!
Először is: Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
Azért írok, mert már lassan egy éve megvan a készülékem, és bár eddig minden rendben van, de nem igazán jönnek frissítések rá! Látom, hogy hol jártok a számok alapján, és ez a szám nálam az 1.95.401.4...Vagyis alaposan le vagyok maradva! Nézzétek el nekem, hogy ezen a telefonon analfabéta vagyok! Eddig Samsung volt, meg az utóbbi időkben LG. Ott egész másképp működtek a dolgok!
Ha jól gondolom, akkor a CID-et kellene átírni, mert az nekem (a CID Gletter szerint) [HTC_J15]-ös. (csak remélem, hogy jól gondolom, hogy ezt kell átírni 34-re)
És itt jön a problémám...Ugye Ti itt már elég nagy mágusok vagytok, és tudjátok, mi hogyan megy. Évek óta ehhez vagytok szokva....De nekem ez új, és akárhol keresem a leírást, nem találom! Hivatkoztok a régebbi telefonoknál megszokottakhoz, de ez megint nem mond nekem semmit, mint "új" HTC tulajdonosnak..... Egyáltalán jól gondolom a dolgot? Elég a CID átírása, vagy (találtam még olyat is, hogy "mid", de hogy ez mire szolgál.....az egyelőre rejtély számomra!) valami mást is át kell írni? Tudom a Google a barátom, de aki 40 fölött van, és oroszt tanult, annak nehéz megbirkózni az angollal....Persze, ez nem lehet mentség!!! Ahogy sikerül, úgy próbálok tanulni, ha van miből....(tényleg egy újabb kérdés: az ezen az alfórumon kívül létező másik 26 közül, melyikben fogok egy olyan állt. leírást találni, ami erre a készülékre is jó? Vagy az alapfogalmakhoz? Csak, mert tényleg szeretném megtanulni, vagy legalább is konyítani valamennyit hozzá, de így marha nehéz....)
Ha volna valaki, aki szájbarágósan elmagyarázná privátban (nyugodtan, mint a hülyegyerekeknek!!!, nem sértődök meg érte! ), hogy mit, és hogyan kell, azt nagyon szépen megköszönném!
Illetve megelőzvén minden fárasztó leírást, megkérdezném: Működik a CID átírása a bootloader nyitás nélkül is? Mert ha nem, akkor hagyjuk....Nem akarom nyitni! A többi fogalmak (S-OFF,...stb), meg számomra egyelőre szürke homály....De csak egyelőre!!!!
A CID ("szoftverrégió-azonosító") szerint a készüléked közel-keleti lokalizációra készült. Ez általában ugyanazt a szoftvert használja, mint az Eu-s, szolgáltatótól független készülékek (WWE-verzió). Ha teljesen biztos akarsz lenni benne, akkor fastboot parancssorral, download módba lépve tudod a pontos adatokat (CID, MID, firmware-verzió) lekérdezni. Tudnunk kell ugyanis a MID-et (ModelID) is.
Ehhez letöltened és telepítened kellene a You are not allowed to view links.
Register or
Login programot. Csak a driverek miatt kell a telepítése, ha tehát az megvolt, magát a programot nyugodtan távolítsd el.
Most kösd össze USB-kábellel a készüléket a pc-vel. Ha a hardvert felismerte és a pc végzett annak telepítésével, akkor menj a HTC beállítások menüjébe és keresd meg legalul a Névjegy-et.
Innen>Szoftver információk>Egyéb>Build szám (ezt nyomogasd addig, amíg visszaszámlálás után ki nem írja, hogy már fejlesztő vagy).
Most nyomd meg a Vissza gombot háromszor>visszajutsz a Beállítások főmenüjébe, ott az utolsó előtti sorban van egy új, Fejlesztői lehetőségek menüpont. Nyisd meg, jelöld ki az OEM feloldást és az USB hibakeresést(mindkét esetben visszakérdez, hagyd jóvá).
Ha a pc ezt is tudomásul vette, akkor most szükséged lesz az adb és fastboot parancsok futtatásához szükséges egyéb fájlokra (adb-, fastboot.exe,stb...). A legegyszerűbb, ha leszeded ehhez a BatchTools alkalmazást You are not allowed to view links.
Register or
Login.
Telepítsd.
A felülete egyértelmű, de ahhoz, hogy minden működjön kell még valami:
A szoftver telepítésekor rákérdezett a telepítés helyére (alapból C:/Android). Ha ezt nem változtattad meg, akkor keresd meg ezt a mappát egy intézővel (vagy Total Commanderrel) és nyisd meg a C:/Android/com könyvtárat. Ebben vannak az adb/fastboot parancsok futtatásához szükséges adb.exe és fastboot.exe fájlok (is). Most ebből kéne nyitnunk egy parancssort: Total commanderrel a felső sorban>Parancsok>Parancssor ablak megnyitása.
Parancssorba írd be
adb devices
Enter
Itt figyeld a HTC képernyőjét, engedélyt kell adnod a hozzáféréshez.
Ha sikerült, akkor az adb devices parancsra most már ki kell, hogy írja a készüléked sorozatszámát.
Ha ez megvan, akkor mehetünk tovább, a legegyszerűbb, ha a BatchTools program kezelőfelületén folytatod, abban nem lehet elírni semmit...
Írj be egy 1-est!
Most pedig egy 12-est. Amit kiírt, abban benne van minden, amire kíváncsiak vagyunk. Másold be nekünk ide (szériaszám nem kell).
Végül a restarthoz írj be egy 5-öst!
Ennyi elsőre.