A bootloader záráshoz egy kis szösszenet.
Sajnos a múlt hét szombaton az én telóm is bootloop-os lett,úgyhogy élesben kellett tesztelnem a zárás folyamatát, egy halott telón. Nem volt egy, de sikerült.
Először is mivel AICP 11 volt rajta, így rá kellett tolnom, egy 20i romot LgUp-al. Downoad módban indítva a telót, de sajnos ebbe is belefagyott, így nem ment fel a rom. A megoldás az lett, hogy bedobtam a fagyasztóba, kb 10perc után kivettem aksi be, indítás dl-ben, és igy sikerült ráflashelni a gyári 20i romot.Mivel a záráshoz a két lementett partíciónak a gyökérben kell lennie, valamint az usb hibakeresésnek bekapcsolva(ezek ugye ugrottak a kdz flash-el), amihez be kellene bootolnia a telónak. Ez sajnos nem ment neki bármeddig is vot a fagyóban(valahol a kezdeti üzembevétel során mindig megfagyott, majd bootloop). Ekkor megpróbáltam ráflashelni az ILAPO fixet(YouTube-on fenn a videó, illetve a letöltési linkek), ami egy maggal indítja a gépet. A gond az, hogy a MM-re készült fix-re folyton hibát dobott az LgUp.(közven persze a teló folyton a fagyasztóban volt , fagyás esetén kivettem aksi ki-be, és vissta a fagyra.) Végül más ötletem nem volt egy LP (10e) romot raktam rá, amire simán felment a Lp-os ILAPO fix, és sikerült életre kelteni egy maggal a telót. Innen gyorsan bekapcsoltam az USB DEBUGGING módot, majd felmásoltam a 2 lementett partíciót.
Itt viszont nem volt tiszta hogyan tovább, mert elvileg csak ugyanarra a romra mehet vissta a 2 partíció amiről a mentés készült.Muvel más lehetőség nem volt a 20u-röl készült mentést rátoltam a 10e-vel életre keltett telóra, és szerencsére simán visszazárta a bootloader-t. Így már nyugodtan leadtam a Telekomhoz javításra. Ők a Telemaxhoz küldik, akik elvileg nyitott bootloaderrel is javítják, de így azért nyugodtabban küldtem el.