2024, 12 18, 14:53:14

Szerző Téma: LG V10 - Általános beszélgetés  (Megtekintve 91456 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
Re: LG V10 - Általános beszélgetés
« Reply #225 Dátum: 2016, 03 13, 00:55:28 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ma gondoltam egy merészet...és hála, nem fáztam rá...  ;)

Szóval próbáltam utánaolvasni, hogy mi lehet a különbség a H960TR és a H960A között: a tárhely bizonyosan, de ezen felül semmi másra nem bukkantam.

Ezen felbuzdulva - olvasgatva, ugyan nem csinálta senki, csak érdeklődött - megpróbáltam rátolni a vasamra a TR20b MM .kdz-t.
Mivel ugye nem sikerült még rájönnie eddig senkinek, hogy lehetne download módba helyezni a vasat, MM meg csak .kdz-ben elérhető, maradt az LGUP segédprogram: ez szépen le is futtatta a frissítést, egészen 99%-ig!
Ott aztán jött egy hibaablak: 0x2000, Invalid command response  :'(
Innen aztán semmi sehová. Nem húztam szét a kapcsolatot, hanem megtoltam még egyszer, de ez lett az eredmény újra.
Mivel a 10a szoftver sincs még .kdz formátumban (ez volt eredetileg rajta) ráengedtem a 10c-t.
Ezt elfogadta, újra is indult a vas magától, ahogyan kell.

Most tehát 10c-m van, megy rendesen.  :D

Mindezt csak azok kedvéért, akik esetleg megpróbálnák...
A hibaüzenettel nem tudok mit kezdeni, ennyire nem ismerem a lelkét...
Honnan van Neked 10c H960A-ra?

Nekem 10a van csak és azt jelzi, ez a legfrissebb rá...

Nálad mit jelez itt, milyen verziókat, dátumokat?

"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető k5.20

« Reply #226 Dátum: 2016, 03 13, 07:26:06 »
Honnan van Neked 10c H960A-ra?

Nekem 10a van csak és azt jelzi, ez a legfrissebb rá...

Nálad mit jelez itt, milyen verziókat, dátumokat?

Innen származik: You are not allowed to view links. Register or Login

Az adatlap meg így néz ki:
(Szerintem ugyanaz, mint a 10a)
LG V10 (H960A) 32 GB - 4GB RAM

Nem elérhető stemplar

• Navigáció / Navigation: iGO Nextgen , Sygic
  • PDA: Lg-V10 , H961N 64GB/4 dual SIM(v20c 6.0) (Ipad Air)Fiio E10K , Audio-Technica ATH-AD900x ,Audio-Technica ATH-MSR7 ,
« Reply #227 Dátum: 2016, 03 13, 09:34:46 »

Szóval próbáltam utánaolvasni, hogy mi lehet a különbség a H960TR és a H960A között: a tárhely bizonyosan, de ezen felül semmi másra nem bukkantam.

Ezen felbuzdulva - olvasgatva, ugyan nem csinálta senki, csak érdeklődött - megpróbáltam rátolni a vasamra a TR20b MM .kdz-t.
Mivel ugye nem sikerült még rájönnie eddig senkinek, hogy lehetne download módba helyezni a vasat, MM meg csak .kdz-ben elérhető, maradt az LGUP segédprogram: ez szépen le is futtatta a frissítést, egészen 99%-ig!
Innen aztán semmi sehová. Nem húztam szét a kapcsolatot, hanem megtoltam még egyszer, de ez lett az eredmény újra.
Mivel a 10a szoftver sincs még .kdz formátumban (ez volt eredetileg rajta) ráengedtem a 10c-t.

:ok: Látom szereted a veszélyt ...szerencséd van ..

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
« Reply #228 Dátum: 2016, 03 13, 10:08:53 »

Ügyes, jó hogy figyeltél  :ok:
Ez mit jelent hogy senkinek nem sikerült download módba tenni? Nem megy gombkombinációval?
Egyébként 99%-nál valószínűleg a reboot parancs az utolsó, igaz ezt nem szabadna már látni, mert a kütyünek ez a command már 80-85% körül megy. Utána már el kell induljon a boot folyamat.
FlashTool a G4 - nél is csak Lollipop - al működik. Marshmallow - nak olyan dll kell, amit a FlashTool nem tud.
Hibaüzi tekintetében esetleg nézz be az eldzsívietre. Igaz nem mindenre lesz megoldás, és nagyon el tudják rejteni a dolgokat, de lehet találni érdemi infót. Ők több mint egy éve használják az LGUP - ot, és még csak threadet se csináltak neki.
Példa : amióta van FlashTool, mindenhol úgy kezdődik, letöltöd, kicsomagolod a cé gyökérre. Na ők mindenhova rakják, csak oda nem ahol a win fut. Plusz net kontakt nélkül futtatják az összes flash method - ot, és semmilyen hibaüzijük nincs. (hogy itt ez jó e, azt nem tudom, csak egy példa volt)
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #229 Dátum: 2016, 03 13, 13:15:00 »
Ez mit jelent hogy senkinek nem sikerült download módba tenni? Nem megy gombkombinációval?
Nagyon buta kérdés (eddig Samsungosként amúgy bevállalnám ezt), hogy mi LG-nél az a gombkombináció?
Mert a PWR+VolD-ra nekem be nem jön...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető k5.20

« Reply #230 Dátum: 2016, 03 13, 21:50:43 »
Akkor 1-2 válasz még:

gombkombinációs download-mód kapcsolás egyelőre nem ismert.
(Persze nem is sok variáció lenne hozzá...)

A telefonon a folyamatjelző 99%-n akadt el, a laptopon meg 80%-t mutatott.
Bennem volt a gondolat, hogy lehúzom és kap egy manuális indítást, de féltem, hogy bootlopban ragadok, és akkor már talán az LGUP sem ismeri fel...így inkább kihagytam.
A netem be volt kapcsolva, arra nem is gondoltam, hogy ez is hatással lehet a dolgokra.

Esetünkben az teszi a dolgokat nehézzé, hogy nem rendelkezünk egyelőre az alap fájlokkal sem.
Most kezd gyűlni a linkelt oldalon a .kdz-k sora, de azokon felül semmi. (H960A-ról van szó, a 2 SIMes verzióval kicsit jobb a helyzet.)

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #231 Dátum: 2016, 03 14, 11:55:33 »
Nagyon buta kérdés (eddig Samsungosként amúgy bevállalnám ezt), hogy mi LG-nél az a gombkombináció?
Mert a PWR+VolD-ra nekem be nem jön...
Egyáltalán nem buta kérdés. Sajnos erre nincs konkrét válasz, mert minden készüléknél más és más. Sőt. Van hogy készüléken belül android verziók esetében is különböző.
Példa: G2
- KitKat : hangerő le + usb csatlakozás
- lollipop : hangerő fel + usb csatlakozás
Kikapcsolt telefon esetében. G4-nél csak a hangerő fel működik. De pl a G Pad esetén már jó lenne ha három keze lenne az embernek:

Kikapcsolt állapotban hangerő fel és le gombot egyszerre nyomod, ezzel egyidejűleg rádugod a gépre. A PC pittyenik egyet, Te elengeded a hangerő le gombot, és a felfelét addig nyomod amíg az alábbi kép szerint be nem lépsz download módba.

Kell párszor manőverezni mire összejön, sokszor pl 1 mp-en múlik, amit nagyon nehéz eltalálni.
100% biztos vagyok a V10-nek is van belépése, csak irtó nehéz meg/el-találni. Samsung ugye teljesen más, ott egyrészt nem volt szükség az usb csatlakozásra sem (itt ez hozza elő, tehát alap feltétel a megfelelő driver PC oldalon!), másrészt minden készüléknél ugyanaz volt.

Akkor 1-2 válasz még:

gombkombinációs download-mód kapcsolás egyelőre nem ismert.
(Persze nem is sok variáció lenne hozzá...)

A telefonon a folyamatjelző 99%-n akadt el, a laptopon meg 80%-t mutatott.
Bennem volt a gondolat, hogy lehúzom és kap egy manuális indítást, de féltem, hogy bootlopban ragadok, és akkor már talán az LGUP sem ismeri fel...így inkább kihagytam.
A netem be volt kapcsolva, arra nem is gondoltam, hogy ez is hatással lehet a dolgokra.

Esetünkben az teszi a dolgokat nehézzé, hogy nem rendelkezünk egyelőre az alap fájlokkal sem.
Most kezd gyűlni a linkelt oldalon a .kdz-k sora, de azokon felül semmi. (H960A-ról van szó, a 2 SIMes verzióval kicsit jobb a helyzet.)

Így van. Amíg nincs meg az alap, visszaállítani való kdz, addig én sem nyúlnék hozzá. Csodálkoztam is pár xda tagon, akik dobozból kivéve azonnal ízekre szedték / hackelték a romot, úgy hogy azzal sincsenek tisztában hogyan állítják majd gyári állapotba ha kell, vagy hogyan húzzák újra a system-et, ha valamit elbazilikáznak.  :shock:

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető k5.20

LG V10 - Általános beszélgetés
« Reply #232 Dátum: 2016, 03 14, 15:18:49 »
Nekem nem jön be így...

Tapatalkkal küldve az én LG-H960 eszközömről

Nem elérhető Pongi

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Huawei Mate 9
  • PDA ROM: MHA-L29C432B156
« Reply #233 Dátum: 2016, 03 15, 09:34:32 »
Egyáltalán nem buta kérdés. Sajnos erre nincs konkrét válasz, mert minden készüléknél más és más. Sőt. Van hogy készüléken belül android verziók esetében is különböző.
Példa: G2
- KitKat : hangerő le + usb csatlakozás
- lollipop : hangerő fel + usb csatlakozás
Kikapcsolt telefon esetében. G4-nél csak a hangerő fel működik. De pl a G Pad esetén már jó lenne ha három keze lenne az embernek:

Kikapcsolt állapotban hangerő fel és le gombot egyszerre nyomod, ezzel egyidejűleg rádugod a gépre. A PC pittyenik egyet, Te elengeded a hangerő le gombot, és a felfelét addig nyomod amíg az alábbi kép szerint be nem lépsz download módba.

Kell párszor manőverezni mire összejön, sokszor pl 1 mp-en múlik, amit nagyon nehéz eltalálni.
100% biztos vagyok a V10-nek is van belépése, csak irtó nehéz meg/el-találni. Samsung ugye teljesen más, ott egyrészt nem volt szükség az usb csatlakozásra sem (itt ez hozza elő, tehát alap feltétel a megfelelő driver PC oldalon!), másrészt minden készüléknél ugyanaz volt.

Így van. Amíg nincs meg az alap, visszaállítani való kdz, addig én sem nyúlnék hozzá. Csodálkoztam is pár xda tagon, akik dobozból kivéve azonnal ízekre szedték / hackelték a romot, úgy hogy azzal sincsenek tisztában hogyan állítják majd gyári állapotba ha kell, vagy hogyan húzzák újra a system-et, ha valamit elbazilikáznak.  :shock:

Az Android Geeks is ezt írja:

Nem elérhető k5.20

« Reply #234 Dátum: 2016, 03 16, 12:16:53 »
Csak sikerült megtalálni:
kikpacsolt állapotból - Hangerő fel nyomva tart, közben USB-kábel bedug.
Addig kell nyomva tartani, amíg a download-mód ablak be nem jön (2-3 mp.)

Közben készült valami root-olt .tot fájl is a H960A-ra, de nálam(sem) egyelőre nem működik.
(Egyébként újra megpróbáltam a TR 6.0-t feltolni, úgy hogy nem voltam netre csatlakozva, de most sem jutott tovább...Error code: 0x81400302, idt download status 80000001)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #235 Dátum: 2016, 03 16, 13:42:02 »
Csak sikerült megtalálni:
kikpacsolt állapotból - Hangerő fel nyomva tart, közben USB-kábel bedug.
Addig kell nyomva tartani, amíg a download-mód ablak be nem jön (2-3 mp.)

Közben készült valami root-olt .tot fájl is a H960A-ra, de nálam(sem) egyelőre nem működik.
(Egyébként újra megpróbáltam a TR 6.0-t feltolni, úgy hogy nem voltam netre csatlakozva, de most sem jutott tovább...Error code: 0x81400302, idt download status 80000001)
Majd csak kijön már hivatalosan is...
Sir Winston Churchill

Nem elérhető k5.20

« Reply #236 Dátum: 2016, 03 16, 14:15:40 »
Majd csak kijön már hivatalosan is...

A G3-kra tegnap elkezdték kitolni, illő volna már erre is.

Nem elérhető luser2000

• PDA: Samsung Galaxy Tab S2 9.7 / LG V10 H961N Dual SIM / Moto360 1st gen
  • PDA ROM: 5.1.1
« Reply #237 Dátum: 2016, 03 16, 19:11:09 »
Sziasztok!

Nincs valakinek H961N TOT állománya, ami NEM rootolt???

Köszi, Balázs

Nem elérhető k5.20

« Reply #238 Dátum: 2016, 03 17, 00:20:23 »
Csak röviden jelentkezem:

- ma elkészült egy .TOT fájl, amivel rootolható a H960A.
- xposed telepíthető, a G4 Tweaksbox modul fut is alatta.

A rendszer belakás alatt, egyelőre nem érzékelek bug-okat.

Nem elérhető k5.20

« Reply #239 Dátum: 2016, 03 17, 21:37:11 »
Akkor egy kicsit bővebben is emléket állítok a tegnapi nap eseményeinek.
Igaz csak alig vagyunk itt, akik az 1 SIM-es változatot (H960A) használjuk, de majd lehet idetéved valaki, akinek jó lesz ha összefoglalót talál a rootoláshoz szükséges dolgokról (természetesen saját felelősségre):

Az első hsz-ben olvasható maga a menet, és onnan el is érhető a .TOT fájl.

Azonban az innen letölthető .TOT fájl nem működött mindenkinél, ezért készült egy javított/átalakított változat, ami itt található (Sajnos nem csomagolták, így 4,2 GB):

A módszer ugyanaz - LGUP - csak a fájlt kellet kicserélni: így már sikerült a root.

Aki vágyik az xposed-re, az itt találja a leírást (itt még nem szerepel, hogy ez jó a H960A-ra is, de jó!):

Itt találunk egy összefoglalót arról, mely modulok működnek a V10-n:

Én mindent a leírtaknak megfelelőn csináltam, nálam működik is.

Egy fontos kérdés, amire viszont nincs egyelőre tapasztalati válaszom: hogyan állíthatjuk alaphelyzetbe a készülékünket?
Én a superuser önfelszámoló funkciójával kezdeném, majd az eredeti .kdz fájlt próbálnám telepíteni LGUP segítségével.
(Már éjszaka nem volt kedvem kipróbálni frissen melegében, azóta meg belaktam a vasat és örülök neki...majd olvasgatjuk, hogy kinek hogy sikerült, amikor érkezik a 6.0)

Amit korábbi olvasott tapasztalatok alapján javaslok: senki ne próbáljon rootolt vasra OTA frissítést ráeröltetni...
Előbb visszaállítani a rootolatlan gyári állapotot, majd mehet a frissítés!

Nem elérhető k5.20

« Reply #240 Dátum: 2016, 03 17, 22:52:25 »
Navbar magasság lecsökkentve, akku-ikon cserélve:

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #241 Dátum: 2016, 03 19, 16:39:01 »
Akkor egy kicsit bővebben is emléket állítok a tegnapi nap eseményeinek.
Igaz csak alig vagyunk itt, akik az 1 SIM-es változatot (H960A) használjuk, de majd lehet idetéved valaki, akinek jó lesz ha összefoglalót talál a rootoláshoz szükséges dolgokról (természetesen saját felelősségre):

Az első hsz-ben olvasható maga a menet, és onnan el is érhető a .TOT fájl.

Azonban az innen letölthető .TOT fájl nem működött mindenkinél, ezért készült egy javított/átalakított változat, ami itt található (Sajnos nem csomagolták, így 4,2 GB):

A módszer ugyanaz - LGUP - csak a fájlt kellet kicserélni: így már sikerült a root.

Aki vágyik az xposed-re, az itt találja a leírást (itt még nem szerepel, hogy ez jó a H960A-ra is, de jó!):

Itt találunk egy összefoglalót arról, mely modulok működnek a V10-n:

Én mindent a leírtaknak megfelelőn csináltam, nálam működik is.

Egy fontos kérdés, amire viszont nincs egyelőre tapasztalati válaszom: hogyan állíthatjuk alaphelyzetbe a készülékünket?
Én a superuser önfelszámoló funkciójával kezdeném, majd az eredeti .kdz fájlt próbálnám telepíteni LGUP segítségével.
(Már éjszaka nem volt kedvem kipróbálni frissen melegében, azóta meg belaktam a vasat és örülök neki...majd olvasgatjuk, hogy kinek hogy sikerült, amikor érkezik a 6.0)

Amit korábbi olvasott tapasztalatok alapján javaslok: senki ne próbáljon rootolt vasra OTA frissítést ráeröltetni...
Előbb visszaállítani a rootolatlan gyári állapotot, majd mehet a frissítés!
Nincs V10-em, de nagy plusz egy!  :ok:

Egy megjegyzés :
Ha kdz van, gyári zip is készíthető. Ha minden igaz, a G2 xda oldalon találsz hozzá tutorialt. Egy pillanatig nem féltelek, szerintem érdemes ránézni. ;)
(ha nekiállsz, kínosan ügyelj a specifikus összetevőkre. Patriciók, updater script, stb.)
Ha inkább nem, lehet érdemes lenne xda-n feldobni a labdát, pl egy how to back to stock, vagy full stock rom zip needed thread-el.  :whistle:

Nem elérhető k5.20

« Reply #242 Dátum: 2016, 03 24, 22:09:19 »
attika79

kösz a bátorítást, de én csak egy egyszerű felhasználó vagyok... programozni nem tudok, nem is akarok. Amit viszont kipróbáltam és másoknak is hasznos lehet (akik viszont nem annyira merészek), arról szívesen adok visszajelzést.

Így pl.:

akinek root-olt a készüléke, és szeretne más akkutémát feldobni, annak jelzem, hogy nálam működik a 3MinitBattery: You are not allowed to view links. Register or Login (nem a  mi V10-s variánsunkra portolták, de működik!)
A megadott telepítési lehetőségek közül a 2-st használtam a leírtak szerint, hibátlanul működik.
(Még korábban megvettem ennek az alkalmazásnak a fizetős változatát, de van ingyenes verzió is.)

Más: Ma elkezdődött az amerikai példányok MM frissítése, talán lassan érkezik hozzánk is.

Nem elérhető stemplar

• PDA: Lg-V10 , H961N 64GB/4 dual SIM(v20c 6.0) (Ipad Air)Fiio E10K , Audio-Technica ATH-AD900x ,Audio-Technica ATH-MSR7 ,
« Reply #243 Dátum: 2016, 03 25, 07:24:49 »
 :ok: :ok:H961N MM 6.0 elérhető !!
De csak az LG Bridgen- keresztül !

Fontos újítás (végre)-a HeadFi szerint .. ,hogy a frissítés után nem kell DacFix, azaz minden zenével összefüggő alkalmazás használja a DAC/AMP-t :C még nem raktam fel, de észleli ,hogy van szoftver frissítés , az LGG ,,bridgére,, dugva ..

Az XDA szerint rootolható ..a MM is .. ha valakinek kell, a Band20 800MHZ miatt ..

Nem elérhető stemplar

« Reply #244 Dátum: 2016, 03 25, 13:58:50 »
Hát ráengedtem .. lesz ami lesz :-) 1,53 GB Android MM 6.0

Nem elérhető stemplar

« Reply #245 Dátum: 2016, 03 25, 14:26:03 »
 ;)Features

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #246 Dátum: 2016, 03 26, 13:49:40 »
Minden H961N-es ismerősömnek frissült a készüléke MM-re, irigylem őket.
Na de majd egyszer, mi, H960A-sok is sorra kerülünk, remélem...
Sir Winston Churchill

Nem elérhető stemplar

« Reply #247 Dátum: 2016, 03 26, 18:06:19 »
 :ok:az aksi annyival jobb kb, amennyivel a DacFix nálam mindig be volt kapcsolva zene hallgatás közben és törvénytelenül zabálta az aksit ..

egy érdekesség XDA : aki rootolta, és átállította a dual simest band 20 -ra, rátéve a MM 6.0 kinyomta a rootot természetesen, de !! meghagyta a a BAND 20 800 Mhz-t !!  :ok:
tehát érdemes a 961N-t előtte megoldani , én már így utólag kicsit bánom ..

;)az AUX és HighGain trükk működik..
És az összes alkalmazás (amit eddig csak DAC fixel lehetett használni, ) működnek a DAC/AMP-vel szépen .., youtube, Spotify , Poweramp alpha 700 .. stb............

((ja és a hangja szebb mint ,,vallaha ,, ..  ;)

azonnal jelezte ,hogy kell-e nekem a csatlakozott android wear , mert az csócsálja az aksit ..  :ok:

Nem elérhető láma

• Navigáció / Navigation: Wayteq 920bt
« Reply #248 Dátum: 2016, 03 26, 21:52:42 »
Szasztok

Beléptem a táborba .. H961 N   szeretném megrootolni mert nem nagyon megy az LTE ,meg kellene csinálni a  BAND 20,,  800 Mhz-t
Nincs valahol egy magyar leirás a root és a LTE bekapcsolásról ..  Nagyon nem vágom az angolt és a környezetemben sem tudok senkit megkérni a forditásra a googlében meg  nem nagyon bizom!!
Köszz előre is ha valaki segitene..

Nem elérhető stemplar

« Reply #249 Dátum: 2016, 03 27, 18:27:48 »
Szasztok

Beléptem a táborba .. H961 N   szeretném megrootolni mert nem nagyon megy az LTE ,meg kellene csinálni a  BAND 20,,  800 Mhz-t
Nincs valahol egy magyar leirás a root és a LTE bekapcsolásról ..  Nagyon nem vágom az angolt és a környezetemben sem tudok senkit megkérni a forditásra a googlében meg  nem nagyon bizom!!
Köszz előre is ha valaki segitene..
:ok: Gratula, szeretni fogod .. sajna én sem mertem rotolni , itt a fórumon Macika aki ezekhez ért szerintem ,még ,,oktopus,, is van neki :-)