2024, 12 19, 11:38:28

Szerző Téma: HTC Diamond 2 Teszt, észrevételek és tapasztalatok  (Megtekintve 128658 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető takeap

• PDA: HTC Touch Diamond2
  • PDA ROM: 1.39.479.1 (47382) WWE
Re: HTC Diamond 2 Teszt, észrevételek és tapasztalatok
« Reply #250 Dátum: 2009, 06 05, 14:33:45 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Jelenleg ez még nem olyan egyszerű, de lesz majd pár hónapon belűl...  ;)

Köszi, akkor várok :D :S

Nem elérhető badboys

• Nem: Férfi
  • PDA: HTC One M7
  • PDA ROM: 4.4.2 Sense 6
« Reply #251 Dátum: 2009, 06 06, 20:06:41 »
Sziasztok sajna még mindíg az időjárás panellal sz....kodok.Szépen kérek valakit dobjon egy fotót a paneljáról legfőképp az alsósorról.Írja már le valaki mit csinál,ha rányúl az alsó sor valamelyik  napjára vagy a nagy képre.Nagyon megköszönném a segítséget mert már nyomtam egy HR-t és maradt olyan az időjárás mint volt sehol megjelölés a napokra,hogy H,K,SZ, és nem csinál semmit,ha valamelyik képre rábökök mindíg ki írja,hogy hiba történt frissítéskor.Csak asztali gépröl AS-en van frissítve.Sokat vagyok külföldön ezért minden kapcsolódást letiltottam nehogy számlát csináljon.Köszi

Nem elérhető pintair

• www.pintair.hu
  • Navigáció / Navigation: Nav N Go iGO 8
  • PDA: HTC Touch diamond2
  • PDA ROM: 2.16.479.1 (Pi52t4) WWE
« Reply #252 Dátum: 2009, 06 06, 20:31:34 »
Sziasztok sajna még mindíg az időjárás panellal sz....kodok.Szépen kérek valakit dobjon egy fotót a paneljáról legfőképp az alsósorról.Írja már le valaki mit csinál,ha rányúl az alsó sor valamelyik  napjára vagy a nagy képre.Nagyon megköszönném a segítséget mert már nyomtam egy HR-t és maradt olyan az időjárás mint volt sehol megjelölés a napokra,hogy H,K,SZ, és nem csinál semmit,ha valamelyik képre rábökök mindíg ki írja,hogy hiba történt frissítéskor.Csak asztali gépröl AS-en van frissítve.Sokat vagyok külföldön ezért minden kapcsolódást letiltottam nehogy számlát csináljon.Köszi

Hi
A kiválasztott város alatt 4 kis kocka: Sun Mon Tue Wed
A kockákban az időkép alatta pl.: H:23° L:15°
A kiskockára hiába bökök nem történik semmi. A nagy azaza a mai időképre bökve semmi de ha fentről le vagy fordítva húzom akor cseréli a következő városra.

Nem elérhető Stefun

• PDA: HTC Legend
  • PDA ROM: CM 7.1
« Reply #253 Dátum: 2009, 06 06, 21:02:14 »
Üdv!
Én az Asus szektorból nézem a "meccset".
Végig olvastam a topicot, és kicsitsem vagyok meglepve hogy egy kisebb csörtét vivtak a tagok a Htc témában.

Vajon miért tesznek a készülékeikbe HD felbontásu valóban gyönyörü kijelzöt, ha nem video megjelenitésre szánják??

Többen, vagy is többször kérdezték, hogy telefonálás közben hangfelvételkor hallható e már a másik fél hangja.
Nos az érdeklödöknek szomoruan üzenem hogy NEM és a Htc gépeken NEM is fog hallatszani. És mivel hardverileg ilyen, ezért szoftveres megoldás sem segit rajta.  Ezen kivül még számos ilyen volumenü hiba, hiányosság miatt váltottam róla az Asus-ra.

Nem elérhető Stefun

« Reply #254 Dátum: 2009, 06 06, 21:03:39 »
Gunar, semmi gond, értem mire gondolsz :)
Ezt nektek:

Nem számítsatok nagy tesztre, az én amatőrködésem a videó a saját készülékemmel.
Magyar ROM...fincsi... :)

Skareb : bár csak minden készülékröl ilyen amatör bemutató video készülne. Gratula!
Gyönyörüen lehet látni, hallani a készülék elönyeit és hibáit.  Csak egy kérdés : a videoban kb. 4:43 perckor vajon mi lehet az a kis "hang baki" a zene lejátszáskor? Ha ez AZ amire gondolok,  ok nem húzom a htc fanokat!
Bocsi hogy bele nyauu!

Nem elérhető badboys

« Reply #255 Dátum: 2009, 06 07, 12:10:14 »
Hi
A kiválasztott város alatt 4 kis kocka: Sun Mon Tue Wed
A kockákban az időkép alatta pl.: H:23° L:15°
A kiskockára hiába bökök nem történik semmi. A nagy azaza a mai időképre bökve semmi de ha fentről le vagy fordítva húzom akor cseréli a következő városra.
Szia köszi a választ nekem akkor ezek szerint csak a tárgy napok  megnevezése hiányzik az alsó kis kockákról a többi jó mert nekem sem történik semmi bökdöséskor, a napok megnevezése az hiányzik mit lehet csinálni vagy mi a gond?  Mivel a HR sem segített ezen a problémán.

Nem elérhető pintair

• www.pintair.hu
  • Navigáció / Navigation: Nav N Go iGO 8
  • PDA: HTC Touch diamond2
  • PDA ROM: 2.16.479.1 (Pi52t4) WWE
« Reply #256 Dátum: 2009, 06 07, 14:00:15 »
Szia köszi a választ nekem akkor ezek szerint csak a tárgy napok  megnevezése hiányzik az alsó kis kockákról a többi jó mert nekem sem történik semmi bökdöséskor, a napok megnevezése az hiányzik mit lehet csinálni vagy mi a gond?  Mivel a HR sem segített ezen a problémán.

Vidd be a szervizbe....

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: térkép
  • PDA: OPPO Find 7
  • PDA ROM: 5.0.2
« Reply #257 Dátum: 2009, 06 07, 16:02:49 »

A napok megnevezése nekem is hiányzik. M és A van. DE ! Menj be a naptári részbe és ott bökj a holnapi napra. Ott is kiírja az időjárást :)

Nem elérhető badboys

« Reply #258 Dátum: 2009, 06 07, 19:00:46 »
A napok megnevezése nekem is hiányzik. M és A van. DE ! Menj be a naptári részbe és ott bökj a holnapi napra. Ott is kiírja az időjárást :)
Köszi a tippet működik.Azért kérdeztem mert ez visszalépés a Diához képest mert ott kiírta a napokat és amikor ráböktem valamelyikre nagyban kidobta az egész napit.Lehet majd az újabb rom megoldja ezt a problémát.Összegezve elég jóra sikeredett a kisebb gondokat leszámítva.A Dia után fölüdülés.

Nem elérhető skareb

• Navigáció / Navigation: iGO v8.3.2.64873
  • PDA: HTC Touch Diamond 2
  • PDA ROM: WWE_EastEurope_2.53.479.3_Radio_Signed_Topaz_61.44etc.25.35_4.49.25.91_Ship
« Reply #259 Dátum: 2009, 06 08, 01:19:12 »
Skareb : bár csak minden készülékröl ilyen amatör bemutató video készülne. Gratula!
Gyönyörüen lehet látni, hallani a készülék elönyeit és hibáit.  Csak egy kérdés : a videoban kb. 4:43 perckor vajon mi lehet az a kis "hang baki" a zene lejátszáskor? Ha ez AZ amire gondolok,  ok nem húzom a htc fanokat!
Bocsi hogy bele nyauu!

Köszönöm szépen!Ez volt az első ilyen amatőrködésem, örülök h tetszik!
Gondolom arra gondolsz h nem lépett a köv számra ha rányomtam (4perc környékén).Töltötte a zenéket szerintem, nem mindig csinálja, szerintem csak akkor csinálja ha új zenéket tettem fel rá.
Skareb

Nem elérhető skareb

• PDA ROM: WWE_EastEurope_2.53.479.3_Radio_Signed_Topaz_61.44etc.25.35_4.49.25.91_Ship
« Reply #260 Dátum: 2009, 06 08, 01:25:36 »
közben Győr Árkád "csodafonban" találkoztam egy teljesen magyar TD2-vel, mármint WinMo is magyar volt, bár nem néztem meg mindent rajta, de elsőre annak tűnt.erről a magyarításról volt szó?honnan tudom elérni ezt?
Saját TD2-mmel csináltam képet róla:

ROM-om ugyanaz, de azaz ExtPkg sor nekem eleve hiányzik, gondolom az a magyarítás... :)
Skareb

Nem elérhető skareb

« Reply #261 Dátum: 2009, 06 08, 01:51:37 »
Megnéztem egy XviD kódolású filmet TD2-mön.Felraktam youtyúkra nektek!
DivX Player Mobille nevű programmal játszottam le.Furcsa volt, ti is észre vehetitek, hogy a videót kicsit darabosan játsza, számítógépen játszva tökéletes persze a film.

Teszt:

Lejátszó: You are not allowed to view links. Register or Login

Film: 702MB 1:56:52 Orvlövész
Videó:

592x256
25képkocka/másodperc
XVID 820kbps

Audió:
128kbps
Lame MP3
Skareb

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #262 Dátum: 2009, 06 08, 07:34:04 »
Megnéztem egy XviD kódolású filmet TD2-mön.Felraktam youtyúkra nektek!
DivX Player Mobille nevű programmal játszottam le.Furcsa volt, ti is észre vehetitek, hogy a videót kicsit darabosan játsza, számítógépen játszva tökéletes persze a film.

Teszt:

Lejátszó: You are not allowed to view links. Register or Login

Film: 702MB 1:56:52 Orvlövész
Videó:

592x256
25képkocka/másodperc
XVID 820kbps

Audió:
128kbps
Lame MP3

Hát igen! EZ az egyik "komoly" hibája. Emiatt savazzák sokan a készüléket.
Sajnos ez a része egyelőre nem javítható. Az Omniához képest kb 30%-al rosszabbul viszi a divx-es filmeket. esetleg próbáld meg a TCMP-vel. Abból is a free verzióval. 

Nem elérhető Stefun

« Reply #263 Dátum: 2009, 06 08, 09:17:04 »
Köszönöm szépen!Ez volt az első ilyen amatőrködésem, örülök h tetszik!
Gondolom arra gondolsz h nem lépett a köv számra ha rányomtam (4perc környékén).Töltötte a zenéket szerintem, nem mindig csinálja, szerintem csak akkor csinálja ha új zenéket tettem fel rá.

Én nem a zene betöltésre gondoltam!
Akkor ugy mondom hogy kb. pont 4perc 43 másodperckor van egy sajnos ismerös hang kimaradás. Ezt Diamondnál már megszokott "lag"-nak nevezik. Ha videon nem is tünik fel olyan nagyon, de élöben eléggé zavaró. Szoval ha még ezt sem javitották ki, és erre is az a gyógymód hogy rom csere, hát kinos.

Ha a tesztet közvetlenül soft reset után csináltad, akkot tényleg gyorsabb lett a gép az elödjénél. Ez az egy jó tulajdonsága akkor van.

Nem elérhető badboys

« Reply #264 Dátum: 2009, 06 08, 10:56:30 »
A videókat sajna konvertálni kell ezt teszem és Cora 1.3.....al simán viszi akadás nélkül.Még azt kellene elérni,hogy minél kevesebb képkockát dobjon el ebben valaki mondjon valamit mit kellene még állítani?Totál Video Convertert használok ott aztán mindent lehet állítani szerintem nagyon jó.

Nem elérhető skareb

« Reply #265 Dátum: 2009, 06 08, 12:58:13 »
Én nem a zene betöltésre gondoltam!
Akkor ugy mondom hogy kb. pont 4perc 43 másodperckor van egy sajnos ismerös hang kimaradás. Ezt Diamondnál már megszokott "lag"-nak nevezik. Ha videon nem is tünik fel olyan nagyon, de élöben eléggé zavaró. Szoval ha még ezt sem javitották ki, és erre is az a gyógymód hogy rom csere, hát kinos.

Ha a tesztet közvetlenül soft reset után csináltad, akkot tényleg gyorsabb lett a gép az elödjénél. Ez az egy jó tulajdonsága akkor van.

Nem soft reset után csináltam, de én ezt észre se vettem :shock:
Utána nézek...
Skareb

Nem elérhető skareb

« Reply #266 Dátum: 2009, 06 08, 13:07:05 »
Hát igen! EZ az egyik "komoly" hibája. Emiatt savazzák sokan a készüléket.
Sajnos ez a része egyelőre nem javítható. Az Omniához képest kb 30%-al rosszabbul viszi a divx-es filmeket. esetleg próbáld meg a TCMP-vel. Abból is a free verzióval.

TCMP-hez még nem támogatja a Dia2 prociját (MSM7200), sőt a DivX Player Mobilenál se volt a támogatott készülékek között.De ígérem este csinálok egy videót TCMP-vel is összehasonlítás képpen.
Az én véleményem az, hogy ez egy nagyon erős és jó processzor, de még semmitse írtak rá szinte.Mikor jelent meg a Dia2?2009 Április... Omnia mikor 2008 Július... szerintem nem összehasonlítható a kettő egyelőre, ez olyan mint kb Win7 vs WinXP pár hónappal ez előtt amikor egy driver se volt még Win7re, most meg olyan szépen muzsikál h hihetelen.Ne aggódjunk... lesz ez még ígyse :)
Skareb

Nem elérhető skareb

« Reply #267 Dátum: 2009, 06 08, 16:18:32 »
Találtam egy érdekes topicot xda-n.3D driverről van szó... Diamondra... de úgy nézki működik Diamond2-n is.Felraktam, érdekes eredmény:

Light.exe-s teszt driver nélkül valami szörnyű rossz.. 1-2 fps
driverrel nagyon sima és  gyors.Szóval 3D-t javítja :-*
De videó lejátszásban nem vettem észre javulást (Divx Mobile Playerrel)

U.I.: Nem igazán találtam próbaverzió, illetve ingyenes verziót Core Playerből... valaki küldene egy linket, lehetőleg minnél frissebbet!
Skareb

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #268 Dátum: 2009, 06 08, 16:22:50 »
Találtam egy érdekes topicot xda-n.3D driverről van szó... Diamondra... de úgy nézki működik Diamond2-n is.Felraktam, érdekes eredmény:

U.I.: Nem igazán találtam próbaverzió, illetve ingyenes verziót Core Playerből... valaki küldene egy linket, lehetőleg minnél frissebbet!

Így van. Az csak egyes játékok és a más d3d progik megjelenítését javítja. A filmnézést nem.

TCMP

Nem elérhető Stefun

« Reply #269 Dátum: 2009, 06 08, 16:42:02 »
Én ugy oldottam meg a Diamondon a szaggatásmentes lejátszást, hogy QVGA-ba konvertáltam a filmeket. Sajna nativban nem mindegyiket vitte.  A CorePlayer valóban jobban fexik neki mint a TCPMP.
Amugy a három HTC gép közzül csak a Diamond birta ki nálam 1 évig. Az elején 3 hónap rom keresés, aztán a hibákra külön program keresés.  Aztán kis kompromisszumokkal csak eldöcögött.  ;)

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #270 Dátum: 2009, 06 08, 16:52:34 »
Én ugy oldottam meg a Diamondon a szaggatásmentes lejátszást, hogy QVGA-ba konvertáltam a filmeket. Sajna nativban nem mindegyiket vitte.  A CorePlayer valóban jobban fexik neki mint a TCPMP.
Amugy a három HTC gép közzül csak a Diamond birta ki nálam 1 évig. Az elején 3 hónap rom keresés, aztán a hibákra külön program keresés.  Aztán kis kompromisszumokkal csak eldöcögött.  ;)

A Core Player és TCPMP ugyan arról a tőről származik :)  Az első a továbbvitt fizetős verzió!!!

Nem elérhető skareb

« Reply #271 Dátum: 2009, 06 08, 17:02:46 »
köszi a core playert!
nekem konkrétan szétesik a kép... 3D Ati driverrel is és anélkül is... és SR segít csak... ötlet?
vagy nem szereti az XviD-et?
Skareb

Nem elérhető badboys

« Reply #272 Dátum: 2009, 06 08, 18:27:45 »

:warez:

Nem elérhető skareb

« Reply #273 Dátum: 2009, 06 09, 22:02:58 »
magyarításról valami? arra nem kaptam választ senkitől  :'(
Skareb

Nem elérhető skareb

« Reply #274 Dátum: 2009, 06 09, 22:55:10 »

PDATech.hu letesztelete
Skareb