2024, 12 19, 11:37:37

Szerző Téma: HTC Diamond 2 Teszt, észrevételek és tapasztalatok  (Megtekintve 128657 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető pintair

• www.pintair.hu
  • Navigáció / Navigation: Nav N Go iGO 8
  • PDA: HTC Touch diamond2
  • PDA ROM: 2.16.479.1 (Pi52t4) WWE
Re: HTC Diamond 2 Teszt, észrevételek és tapasztalatok
« Reply #225 Dátum: 2009, 05 29, 23:31:28 »
Hihetetlen.
Pedig egyszerű. Ha tv vagy videó akkor ott a házimozi, kinek milyen, de nagy és szépen szól.
De ezek telefonok. Könyörgöm! Telefonálok vele és 1-2 mellékes dolgot kihasználok mint navi, meg e-mail meg fotó de mind mind eltörpül a telefon használata mellett. Lehet buzerálni mindenféle parasztvakító dolgokat rátenni. De mindegyik pda tudja ezeket olyan szinten ami egy telefon másodlagos funkciójától elvárható.
Ha már ki akarom hegyezni a dolgokat akkor:
Minden este ráteszem töltőre így reggel feltöltve használom. Én vagyok az aki soha nem fogja megtudni hány napig megy el ezzel az akksival. Mi értelme van ennek? Miért nem lehet feltölteni? Sose értettem azokat a (ide most csúnyát írtam volna de...) akiket nem lehet elérni mert lemerült a telefonjuk. Minek mobil telefon vegyen vonalast. Miért nem lehet megoldani a töltését? Na még egy fajta idióta van aki a feltöltő kártyáját lemeríti és azért nem tud vagy akar telefonálni és rácsörög a másikra hogy hívják vissza, na ezek az igazi hülyék.
Navira külön használok egy MIO-t mert telefonálás közben ugye nincs navi
Fotó akkor ott a Canon gépem a témának megfelelő obival
Számítógépes alkalmazások, arra ott az asztali gép a monitorral
és sorolhatnám...
Számomra elsődleges a telefon használata egy szép kijelzőn. A többi dolog az csak "tűzoltás" Fontos levelekre válaszok, dokumentálások és lássuk be nem utolsó sorban hogy a wc-n ne unatkozzunk :)
Minden készüléknek megvan a maga varázsa amit a külselye sugároz. Van aki divatból veszi, van aki azért mert a pénz nem számít, van akinek a munkályához elengedhetetlen, és van aki azért mert egyszerűen szereti azt amit ez a kis készülék, készülékek nyújtanak.
Amióta megvan 14 óra a bejövő és 12 óra a kimenő beszélgetések kb 1 hónap alatt.
Nem merült le soha az adott napon, nem fagyott le gyors volt a menüje. Logikus vagy sem, nemtudom de nagyon használható a telefon sms email és egyéb dolgai a mindennapokban, hamar hozzászoktam.
Nincs értelme a készülékeket nagy mélységekben összehasonlítani mert semmi értelme és mindenkinek más a fontos, de azzal szerintem egyet ért mindenki hogy a kijelzővel a Samu melléfogott. Ezért nem vettem meg, és vártam a Diára.
14 éve használok telefont ennyi idő alatt el tudtam dönteni hogy mit vegyek, mikor mire van szükségem, és mit hol hogyan lehet használni.
Volt a telefonom mellett PDA-m aztán mikor megjelentek az első PDA telefonok vettem is de most már nyugodtan mondhatom használhatatlanok voltak. Qtek S100 ha jól emlékszem. Visszatértem a sima mobilokhoz. Majd több év után ismét úgy döntöttem hogy jó lenne egy PDA. A Dia vásárlása előtt míg vártam a megjelenésére körbejártam a témát rendesen, de cseppet se az volt a fontos hogy milyen grafikai képességei vannak, mekkora proci van benne, hanem mennyire használható a telefon része. A többi az már csak ráadás. Nem hiszem hogy bármelyik Dia tulajdonosnak csalódnia kellett volna a készülékébe. Az ára magas és irreális de kérdem Én melyik telefonnak nem az? Iphone, Samsung és sorolhatnám.
Nem bánom hogy megvettem.
A tesztelésekről csak annyit hogy nagyon kevés az olyan ember aki megteheti hogy napi szinten értékeli a telefonokat, ha valaki akkor Ő tud véleményt mondani a készülékekről úgy hogy ne lenne elvakult.
Természetes hogy mindenki azt dícséri ami van neki vagy elérhető számára. Ki az aki beismeri hogy olyanra adott ki egy rakás pénzt ami használhatatlan, ezért vannak szélsőséges vélemények.
Szerintem inkább segítsünk egymásnak hogy miként tudnánk mék kellemesebbé tenni a kis kedvencünk használatát... :ok:

Nem elérhető Romovics

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Nokia N900 Sygic 10
  • PDA: Nokia N900 / SGS2
  • PDA ROM: Kubuntu
« Reply #226 Dátum: 2009, 05 29, 23:51:47 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Tudod a Fiaim sem ugrálnak a hídról (még szerencse), de amikor utazunk, leköti őket a film... (ritkán használom a gps-t)
Erre viszont azt írom, konvertálja a filmeket akinek 2 anyja van...
Ha nem játsza a megszokott felbontású divixet, nálam az a készülék nem áll meg :)

Ja, az autóhifihez hozzá lehet kötni az omniát, és viszi az lcdpaneleken a videót szó nélkül a hosszú út alatt, diával ez nem megy.
Lcd tv van mindenhol már, de divx dvd lejátszó nincs, ezért viszem magammal az omniát filmekkel, és bárhol meg lehet nézni, egy bulin, vagy épp a szomszédnál.  :D :taps:

Nem elérhető Romovics

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Nokia N900 Sygic 10
  • PDA: Nokia N900 / SGS2
  • PDA ROM: Kubuntu
« Reply #227 Dátum: 2009, 05 29, 23:59:22 »
Szerintem inkább segítsünk egymásnak hogy miként tudnánk mék kellemesebbé tenni a kis kedvencünk használatát... :ok:

Nem fut egy csomó programom a dia2-n, mert hiányos pár drivere energiagazdálkodás terén, és nem igazán kezeli a kivételeket a htc csapat.  :'(

De ott az android, tedd fel, az kellemesebb.  :)

Nem elérhető o16v

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Motorola Xoom with Eos rom
  • PDA: Samsung Galaxy Nexus i9250
  • PDA ROM: AOKP b40,JameBond 3.1 kernel
« Reply #228 Dátum: 2009, 05 30, 08:17:03 »
Látom alakul a topik.... :D :D :D

Nem elérhető pintair

• www.pintair.hu
  • Navigáció / Navigation: Nav N Go iGO 8
  • PDA: HTC Touch diamond2
  • PDA ROM: 2.16.479.1 (Pi52t4) WWE
« Reply #229 Dátum: 2009, 05 30, 10:19:52 »
Nem fut egy csomó programom a dia2-n, mert hiányos pár drivere energiagazdálkodás terén, és nem igazán kezeli a kivételeket a htc csapat.  :'(

De ott az android, tedd fel, az kellemesebb.  :)

Az a baj ha fel is tudnám tenni és nem tetszene nem tudnám visszaállítani az eredeti állapotot...
Ha ki lehetne próbálni és látom milyen akkor feltenném

Gunar

• Vendég
« Reply #230 Dátum: 2009, 05 30, 18:20:56 »
Eddig sem néztem videot egyik pda-n sem, ha megyek vhova a notim mindig velem van így a video lejátszása nem okoz problémát, engem biztosan nem tud senki rábeszélni omniára, mert nem jön be! Nekem az elavult dia2 jobban tetszik!  :shock:

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: térkép
  • PDA: OPPO Find 7
  • PDA ROM: 5.0.2
« Reply #231 Dátum: 2009, 05 30, 21:23:16 »
Én is örülök, hogy pörög a topik!!!

Tegyünk fel egy szavazást az Omniás topikban! Ki miért vette meg az Omniát! :) és tegyünk fel egyet ide is.

Véleményem szerint kevés olyan telefon tulaj van akit a hw része ennyire érdekel.
A nagy többséget szerintem sokkal egyszerűbb dologk érdeklik. Pl: gps megléte, 3g, érintő kijelző.... stb. A proci kevésbé :)

Ami az aksit érinti. Tudjuk, hogy vannak olyanok akiknek már 100 órát ment a készülékük és csak 70% -on van.  :D

Nálam az Omnia és a TD2 is kb ugyan addig bírja. Nap végére 50-60%. Azt a nagyon fontos tényt se feldjük, hogy az Omnniához külön kábel kell addig a TD2-höz elég egy sima miniusb.

Gunar

• Vendég
« Reply #232 Dátum: 2009, 05 30, 23:59:44 »
Én is örülök, hogy pörög a topik!!!

Tegyünk fel egy szavazást az Omniás topikban! Ki miért vette meg az Omniát! :) és tegyünk fel egyet ide is.

Véleményem szerint kevés olyan telefon tulaj van akit a hw része ennyire érdekel.
A nagy többséget szerintem sokkal egyszerűbb dologk érdeklik. Pl: gps megléte, 3g, érintő kijelző.... stb. A proci kevésbé :)

Ami az aksit érinti. Tudjuk, hogy vannak olyanok akiknek már 100 órát ment a készülékük és csak 70% -on van.  :D

Nálam az Omnia és a TD2 is kb ugyan addig bírja. Nap végére 50-60%. Azt a nagyon fontos tényt se feldjük, hogy az Omnniához külön kábel kell addig a TD2-höz elég egy sima miniusb.
Ha találnék 10 omniát akkor sem tartanék meg 1-t sem, mindet eladnám és vennék 1 dia2-t az tuti! :p :D

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #233 Dátum: 2009, 05 31, 06:35:30 »

Azt a nagyon fontos tényt se feldjük, hogy az Omnniához külön kábel kell addig a TD2-höz elég egy sima miniusb.

Egy kis pontosítás: a TD2-nek nem miniUSB hanem HTC extUSB csatlakozója van...  :hmm:
(míg a miniUSB szimmetrikus, addig az extUSB asszimetrikus kialakítású)
Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #234 Dátum: 2009, 05 31, 08:05:31 »
Egy kis pontosítás: a TD2-nek nem miniUSB hanem HTC extUSB csatlakozója van...  :hmm:
(míg a miniUSB szimmetrikus, addig az extUSB asszimetrikus kialakítású)

Természetesen ebben igazad van de lehet tölteni, szinkronizálni miniusb-vel!!

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #235 Dátum: 2009, 05 31, 08:56:02 »
Természetesen ebben igazad van de lehet tölteni, szinkronizálni miniusb-vel!!

Ez így van!
Nem is értem, hogy miért találta ki ezt az értelmetlen dolgot a HTC?!  >:(
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
  • PDA: Nexus 4 | Nexus 10
  • PDA ROM: 4.2.2 - Xylon | 4.2.2 - CM
« Reply #236 Dátum: 2009, 05 31, 08:58:46 »
Ez így van!
Nem is értem, hogy miért találta ki ezt az értelmetlen dolgot a HTC?!  >:(
Mert így hangot is ki tud adni rajta a masina...
Rágd meg a szót, mielőtt kiköpöd!

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #237 Dátum: 2009, 05 31, 09:14:29 »
Mert így hangot is ki tud adni rajta a masina...

Ez miniUSB-vel is megoldható lenne...  :hmm:
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető badboys

• PDA: HTC One M7
  • PDA ROM: 4.4.2 Sense 6
« Reply #238 Dátum: 2009, 05 31, 09:41:53 »
Sziasztok kérdezném,hogy valaki próbálta már átállítani az itt javasolt módon a GPS pontosságát és mi lett az eredménye mert végig navigált német és francia országot átállítás nélkül olyan 10-15 m a késés.Tegnap átállítottam,de vissza kellett állítani mert úgy el sem indult pedig vártam kb 10 percet.Esetleg tovább kellene várni amíg föleszmél?

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #239 Dátum: 2009, 05 31, 09:51:56 »
Ez miniUSB-vel is megoldható lenne...  :hmm:
Hát a HTC erre találta ki, plusz videó is kijön rajta: "You are not allowed to view links. Register or Login is an HTC proprietary connector that features a USB (with power) and Headset connections in a single combined connector. It is backwards-compatible with USB, but has extra 6 pins to support audio. "

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #240 Dátum: 2009, 05 31, 09:58:17 »
Hát a HTC erre találta ki, plusz videó is kijön rajta: "You are not allowed to view links. Register or Login is an HTC proprietary connector that features a USB (with power) and Headset connections in a single combined connector. It is backwards-compatible with USB, but has extra 6 pins to support audio. "

Ebben természetesen igazad van. A miniUSB valóban nem rendelkezett ezekkel a képességekkel, de szerintem meghagyhatták volna mint adat- és töltőcsatlakozót és biztosíthattak volna inkább egy 3,5 jack aljzatott, hogy ne kelljen plusz egy kábelt beiktatni jónéhány bevált dolog használatához (pl sztereo fülesek)...  :hmm:

Bárhonnan is szemlélem, ez a csatlakozási metodika sohasem fog elterjedni, marad a HTC készülékek sajátossága (sajna, ugyanez van a Samsung masinákkal is)!
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #241 Dátum: 2009, 05 31, 10:10:47 »
Akárhonnan vizsgálom, a Touch HD-hez képest a Diamond 2-ben mindössze egy kissé ésszerűsített TouchFLO 3D-t és egy valóban remekbeszabott Touch Input v2.0 szoftveres billentyűzetet találok eltérésként (a hardver különbségein kívül). A szoftveres billentyűzet töronymagasan veri használhatóságban az összes eddigi - általam ismert - adatbeviteli alkalmazást. Teljesen iPhone-szerű használhatóság, könnyű kezelhetőség, minimális nézetváltási kényszerűség és mindez magyar nyelvvel támogatva. A stylust sohasem kell elővenni hozzá, hosszan rányomva a magánhangzókra, feldobja az összes változatot, megtolva azzal, hogy a sor elején az aktuális szám is szerepel, tehát aki mobiltelefonokhoz szokott, nem kell a symbol jelzésre tapintania...  ;)

Pedig ma az iPhone szoftveres billentyűzete az etalon a kézikészülékek világában!
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #242 Dátum: 2009, 05 31, 10:37:14 »
Ebben természetesen igazad van. A miniUSB valóban nem rendelkezett ezekkel a képességekkel, de szerintem meghagyhatták volna mint adat- és töltőcsatlakozót és biztosíthattak volna inkább egy 3,5 jack aljzatott, hogy ne kelljen plusz egy kábelt beiktatni jónéhány bevált dolog használatához (pl sztereo fülesek)...  :hmm:

Bárhonnan is szemlélem, ez a csatlakozási metodika sohasem fog elterjedni, marad a HTC készülékek sajátossága (sajna, ugyanez van a Samsung masinákkal is)!
Jaaa, ez nem is volt kérdés :D Én sem szeretem az Omnia egyedi csatiját, ahogy az exArtemisem extusb-jét sem kedveltem. A töltés miatt leginkább, mert headset-re BT-ost használok, nem szeretem a kötöttségeket. Szinkronizálásra meg Google  ;) 

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #243 Dátum: 2009, 05 31, 10:50:13 »
Szinkronizálásra meg Google  ;)

Nocsak!

Szvsz ma a GoogleSync a legjobb ingyenes alternatíva a névjegyek és naptár bejegyzések szinkronizálására. Szinte az első perctől használom, mert így az összes készülékemen másodpercre pontosan ugyanazokat az adatokat látom, nem kell minegyiket külön-külön szinkronozgatni  :ok:

A Google fél évet ígért, hogy a mailek exchange szinkronját is megoldja. Remélem, nem felejti ki a Google Notebook (notesz) és a Task szinkronizációs lehetőségeit se! Bár ez utóbbit mostanság pont ezért nem igazán használom...
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #244 Dátum: 2009, 05 31, 11:28:55 »
Nocsak!

Szvsz ma a GoogleSync a legjobb ingyenes alternatíva a névjegyek és naptár bejegyzések szinkronizálására. Szinte az első perctől használom, mert így az összes készülékemen másodpercre pontosan ugyanazokat az adatokat látom, nem kell minegyiket külön-külön szinkronozgatni  :ok:

A Google fél évet ígért, hogy a mailek exchange szinkronját is megoldja. Remélem, nem felejti ki a Google Notebook (notesz) és a Task szinkronizációs lehetőségeit se! Bár ez utóbbit mostanság pont ezért nem igazán használom...
És bár off, de még annyi a GoogleSync-hez, hogy egy dolog nem tetszik: ahogy észrevettem nem kezeli úgy a kategóriákat és a címeket a névjegyeknél, mint az Outlook akár a gépen, akár a PDA-n... 8-900 kapcsolatnál, ahol mindegyik kategorizálva van (ügyfél, család, stb.) én ezt külön kedvelem, de Google-éknél ez nem az igazi. Igaz, nem ástam bele magam jobban.

Nem elérhető csuri_92

• Navigáció / Navigation: I900
  • PDA: Samsung i900 Omnia
  • PDA ROM: i900DXID1/Omnia WM6.5
« Reply #245 Dátum: 2009, 06 03, 20:46:20 »
Bocsi de én nem ebben a témában akarok kérdezni,nem tudnátok nekem valahogy adni Nav N go-t Omniára? mert nekem már nem müxik. A HTC romja engem is érdekelne :D hogy milyen az omnián.

Nem elérhető takeap

• PDA: HTC Touch Diamond2
  • PDA ROM: 1.39.479.1 (47382) WWE
« Reply #246 Dátum: 2009, 06 04, 21:34:23 »
Sziasztok!

Nem tudtok olyan leírás linket adni ahol leírják hogyan lehet android felületet telepíteni a dia2-re? és ha felrakja az ember utána visszaállítható eredetire? Erről nem nagyon találtam konkrét válaszokat :S

Választ köszi előre is :)

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #247 Dátum: 2009, 06 04, 21:44:38 »
Bocsi de én nem ebben a témában akarok kérdezni,nem tudnátok nekem valahogy adni Nav N go-t Omniára? mert nekem már nem müxik. A HTC romja engem is érdekelne :D hogy milyen az omnián.

Nav nGo-t szerintem csak venni tudsz. A HTC romjáról kérdezd Romovicst! Szerintem Ő szívesen segít!  :D :D :D :D

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #248 Dátum: 2009, 06 04, 23:40:18 »
Sziasztok!

Nem tudtok olyan leírás linket adni ahol leírják hogyan lehet android felületet telepíteni a dia2-re? és ha felrakja az ember utána visszaállítható eredetire? Erről nem nagyon találtam konkrét válaszokat :S

Választ köszi előre is :)

Jelenleg ez még nem olyan egyszerű, de lesz majd pár hónapon belűl...  ;)
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
« Reply #249 Dátum: 2009, 06 04, 23:41:25 »

A HTC ROM-verziók nem igazán futnak az Omnia-n... ;)
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50