Egy apró megjegyzés a leíráshoz: A dd if=/data/media/0/system.rooted.H81510c-EU.img bs=8192 seek=55296 count=529920 of=/dev/block/mmcblk0 sor bemásolásnál figyelni kell, hogy a letöltött system img filenév kerüljön a dd.. sorba
Jó szeme van az Úrnak, de... ezt talán illik tudni annak aki adb-vel komplett system képfájlt tol a telefonjára.

Nyilván nem arra gondolok, hogy csak IT szakik rootoljanak, de aki nekiáll, az azért jó ha tudja mit csinál. Példának okáért jó ha az ember a kdz flash metódusban feltalálja magát, ha éppen a gépet vissza kell hozni a félhalálból, plusz ott az unroot, ugyebár.
Egyéb iránt az én javaslatom,
Kedves Attika!
Előzőleg Galaxy s2 volt, azt viszonylag könnyen lehetet rootolni, az is vodás volt de ahhoz neten is könnyen található volt kifejezetten magyar vodás room a visszaállításhoz is. Tehát meg tudnám csinálni, útmutató alapján, csak kéne tudnom, hogy milyen room-ot kellene használnom hozzá és a visszaállításhoz is.
Kedves mulholland2!
Ha a H815 hardver típusról beszélünk, előbb tedd fel FlashTool-al a 10E romot, úgy hogy ledarálsz mindent a telefonról, majd rootold az alábbi leírás alapján. Ezzel minden egyes szükséges patriciót frissítesz az éppen aktuálisra.
A rootolás a zárt bootloaderes G4 esetén abból áll, hogy egy prerooted (előre rootolt) system.img képfájlt ráküldesz a telefonra, felülírva a fent lévőt. A linkelt system.img (maga a system patrició önálló képfájlja) tartalmazza a SU binárist, és a szükséges fájlokat, ezáltal egy rootolt system-et raksz a telefonra, úgy hogy a többi patriciót nem bántod.
A visszaállítás abból áll, hogy az eredeti romot teljes egészében újrahúzod, ugye a gyári sytem-el együtt. Ezáltal felülíródik az általad felrakott prerooted system, az eredetivel. Módja: FlashTool-al az IMEI szerinti rom flash-elése.
You are not allowed to view links.
Register or
LoginYou are not allowed to view links.
Register or
LoginYou are not allowed to view links.
Register or
LoginKedves drmotto és andreas49
Köszönöm a segítséget. Csak még abban nem vagyok biztos hogy ez a metódus jó e a vodafone lock-os telókhoz is...
A metódus magára a G4-re (per pillanat a H815-ről beszélünk) való, nincs köze a szolgáltatói lock-hoz. A lényeg mindig, hogy a hardver verziónak megfelelőt tedd fel. H815-re,
csak és kizárólag H815-re való romot szabad tenni mást
nem, mert jóeséllyel téglázol!
Szolgáltatói SIM locknak ehhez az égvilágon semmi köze, az nagyon mélyen van az androidba égetve. De ezt majd a fórumtársak igazolják, vagy megcáfolják. G2 és G3 esetében így volt, felteszem a G4 esetében sincs másképp.