Zsenialis munka! Konyvbe illene, olyan reszletes.
Köszi Rizsi! Remélem másnak is hasznos.
Pár MM tapasztalat:
Első blikkre nem is olyan vészes az élet hosts block nélkül. Azt hittem jobban fog idegesíteni, de jól össze van rakva ez a marshmallow. Ergo kevesebb a reklám mint a korábbiakban, mint amire számítottam.
Alapból olyan dolgok vannak kordában, mint pl a FB messenger chat feje, alkalmazások futásának felülírása, stb. Tetszetős az alkalmazás jogosultságok kezelése is, hogy szanaszét lehet szedni egy appot. Konkrétan a névnap ne akarjon a fiókomról semmit tudni, vagy a mikrofont használni, legyen neki elég a phonebook keresztnevek listája, stb., stb.
Kamera bitang képet lő, a telefon eddig se szüttyögött, most egy hangyaf..nyival még gyorsabb. Fényereje szerintem erősebb, 65%-on kisüti a szememet. Néma üzemmód van, cserébe a KnockCode-ért. (kb mint a windows start menü, ezt akarta a nép, tessék....) Hangszórók mintha dinamikusabbak lennének, de erre meg nem esküszöm.
Akku egyelőre jobban merül, de friss flash után ez közel sem mérvadó, nem is figyelem. Majd pár nap/egy hét múlva.
Összességében kiváló, nekem tetszik. Érik az LG melója rendesen, pedig ez még csak az első A verzió...
A NoChromo root nélkül is megy. Ugye én most rootoltam az 5.1-et, nekem a Viper4android miatt fontos és a Solid Browser miatt, különben nem lehet másolgatni vele.
A tendencia régóta világos egyébként, az Android szeretné minél zártabbá tenni a rendszert, cserébe stabilitást és használhatóságot ígér. Mint a konkurens... Ott is problémás a jailbreak. Sokan szeretjük azt a szabadságot amit egy rootolt készülék ad, de ez szép lassan eltűnik. Ebben a nagy cégek keze van. Nagyon nehéz a garanciakezelés egy könnyen kijátszható szoftveres rendszernél, mert együtt kezelik a hardverrel. Ahogy az android lehetőséget ad a kernel szintű zárásra, a cégek úgy szűkítik a lehetőségét a jogtalan beavatkozásoknak. De pl cserébe, ha vállalod, hogy megszűnik a garanciád, nyithatod a bootloadert. Ez az Lg részéről korrektnek mondható.
Ami nálam még mindig nem oké, az az, hogy szerintem ketté lehetne szedni a garanciát szoftveres és hardveres komponensekre. Aki buherálja a szoftvert, bukja a szoftveres garit, de ha közben elreped a váz, vagy hibás pixelek lesznek, ne bukja ezek javítását, mert ez akkor is előjöhet, ha nem nyúl a szoftverhez. Én nem tudok olyan szoftveres buheráról, amit a juzer azért tenne, hogy hardveresen tönkremenjen a készüléke.
Én valahogy így látom.
Ezt konkrétan meg is kapjuk szerintem, az LG részéről legalábbis igen... Nézd a development oldalát. Egy SU binárist nem tudunk bejuttatni a rendszerbe, csak kernel szinten.
Rizikó kipróbálni, de elméletileg nem befolyásolhatja a kettő egymást. Ha kiesik a kijelző vagy a kamera a helyéről, akkor nem mondhatják hogy az unlocked bootloader miatt volt.
De....
Mint mondtam, ennek több oldala van, valószínűleg ők is szubjektíven nézik, nekünk is úgy kell.
Egy kijelző sárgulást már simán ráfoghatnak, mert miért tettél fel másik kernelt, a gyári nem főzi meg a CPU-t, így nem is sárgul. 60 ezer...
És ez a labda viszont ott van náluk, jogosan...